anliyorum.İranın adetlerini,yaşam tarzını biliyorum. Arkadaşım da orada evli. Sizi de anlıyorum heves ediyorsunuz,yıllarca gelip gitmişsiniz vs.. ama gelgitle yerleşmek apayrı şeyler. Okadar göçmen doldu ki,ülke ülkelikten çıktı. Türkiye eski heves ettiğiniz Türkiye değil. Eğitimden tutun birsürü şey çok zorlaştı. Misafir olarak gelin ama yerleşmeyin mümkünse. Yerliler artık yabancı oldu burada.
En basitinden en ufak şeyde dik bakışlara maruz kalrsınız açıkça söylüyorum. Bıktık artık göç eden araplardan.
di mi yani. türkiyenin kahrı bir bize sanki. yoksulluğu bir bize. bir gelen bir daha gitmiyor. millet gelmek için can atıyor ama türkiyeliler işsizlikten yoksulluktan intihar ediyor. tecavüz taciz konularından bahsetmiyorum bile. türkiye araplara güzel galiba.İranın adetlerini,yaşam tarzını biliyorum. Arkadaşım da orada evli. Sizi de anlıyorum heves ediyorsunuz,yıllarca gelip gitmişsiniz vs.. ama gelgitle yerleşmek apayrı şeyler. Okadar göçmen doldu ki,ülke ülkelikten çıktı. Türkiye eski heves ettiğiniz Türkiye değil. Eğitimden tutun birsürü şey çok zorlaştı. Misafir olarak gelin ama yerleşmeyin mümkünse. Yerliler artık yabancı oldu burada.
En basitinden en ufak şeyde dik bakışlara maruz kalrsınız açıkça söylüyorum. Bıktık artık göç eden araplardan.
ne anlatıyorsunuz yahu ?
klubün yetkilileri neye bakacak ? hangi posta kutusu ? hangi kucağı sayacaklar ?
kim kimle muhattap olmuyormuş ? nerede yazmışım ben de merak ettim.
İranın adetlerini,yaşam tarzını biliyorum. Arkadaşım da orada evli. Sizi de anlıyorum heves ediyorsunuz,yıllarca gelip gitmişsiniz vs.. ama gelgitle yerleşmek apayrı şeyler. Okadar göçmen doldu ki,ülke ülkelikten çıktı. Türkiye eski heves ettiğiniz Türkiye değil. Eğitimden tutun birsürü şey çok zorlaştı. Misafir olarak gelin ama yerleşmeyin mümkünse. Yerliler artık yabancı oldu burada.
En basitinden en ufak şeyde dik bakışlara maruz kalrsınız açıkça söylüyorum. Bıktık artık göç eden araplardan
di mi yani. türkiyenin kahrı bir bize sanki. yoksulluğu bir bize. bir gelen bir daha gitmiyor. millet gelmek için can atıyor ama türkiyeliler işsizlikten yoksulluktan intihar ediyor. tecavüz taciz konularından bahsetmiyorum bile. türkiye araplara güzel galiba.
şöyle bir gerçek var trkiyede herkes aynı değil. çok geniş bir kültür yelpazesi var. türkiyedeki muhafazakar kesim evet iranlılara benzer kültür olarak ama o kadar. türkiyede herkes iranlılarla benzer kültüre sahip değil. hatta bir kısmı (ben dahil) arap kültürüne karşıyız. kişisel algılamayın.siz bizi tani.iyorsunuz bilehala bilmediģiniz , gormediģiniz bir şeye hayir diyorsunuz . şaşirtici!
bizim turkyeli gelinlerimiz var . onlar bile bizim şehire geldiklerinde hayret ne kadar ortak noktalarimiz var diyorlar . hemen hemen her şey ayni . ama siz nuh diyor peygember demiyorsunuz . ilginç bu ki çoğunuz oyle . insan bir merak eder belki gerçekten oyledir diye
oyle gorunuyor ki biz ordaki evi satip bir yazlik aliriz yazlarda gelip gideriz .arkadaş, akrabalari goruruz , doneriz. kimse de ne bizimle goz goze gelmeģe mecbur kalir ne de biz onlarla.İranın adetlerini,yaşam tarzını biliyorum. Arkadaşım da orada evli. Sizi de anlıyorum heves ediyorsunuz,yıllarca gelip gitmişsiniz vs.. ama gelgitle yerleşmek apayrı şeyler. Okadar göçmen doldu ki,ülke ülkelikten çıktı. Türkiye eski heves ettiğiniz Türkiye değil. Eğitimden tutun birsürü şey çok zorlaştı. Misafir olarak gelin ama yerleşmeyin mümkünse. Yerliler artık yabancı oldu burada.
ben anlamiyorum. vatandaş olanlardan niye vergi alinmiyor?çünkü bizim vergi verip sahip olamadığımız bir sürü imkana bedavadan ulaşma şansları var. politika sayesinde.
iş yeri açmaları daha kolay vs vs
bir çok yerde sahillerde sırf çöpünü ortaya attığı için uyardığımız arap'tan "beğenmiyorsanız gidin" lafını duyduk pandemiden önce.
ben mi gideyim, pardon ?
o kadar sinirleniyorum ki. her bir arap malum parti için oy sonuçta o yüzden hükümetin başının üstüne yerleri var arapların. türklerin canının bile bir kıymetinin olmadığı türkiyede araplar beğenmiyorsan git demeye bile yüz bulur tabiçünkü bizim vergi verip sahip olamadığımız bir sürü imkana bedavadan ulaşma şansları var. politika sayesinde.
iş yeri açmaları daha kolay vs vs
bir çok yerde sahillerde sırf çöpünü ortaya attığı için uyardığımız arap'tan "beğenmiyorsanız gidin" lafını duyduk pandemiden önce.
ben mi gideyim, pardon ?
İnsanların inançlarına saygılı olun .... Ayrıca şu an dünya da hiçbir yer gerçek şeriatla yonetilmiyor. Şeriati bilmiyorsanız, peygamber ve 4halife dönemini ve Osmanlı'nın duraklama dönemini araştırın.afganistan iran gibi bir yerde büyümüş bir insan normal olamaz zaten. yaşadıkları ülkenin şartları sağlıklı bir psikolojiye sahip olmalarına engel. şeriatın olduğu hiçbir ülkede insanların ruh sağlığı iyi değil zaten. recm gibi insanlık dışı bir uygulamanın olduğu toprakların insanı normal olur mu olmaz tabi.
allahim ya rabbimşöyle bir gerçek var trkiyede herkes aynı değil. çok geniş bir kültür yelpazesi var. türkiyedeki muhafazakar kesim evet iranlılara benzer kültü olarak ama o kadar. türkiyede herkes iranlılarla benzer kültüre sahip değil. hatta bir kısmı (ben dahil) arap kültürüne karşıyız. kişisel algılamayın.
ben anlamiyorum. vatandaş olanlardan niye vergi alinmiyor?
o kadar sinirleniyorum ki. her bir arap malum parti için oy sonuçta o yüzden hükümetin başının üstüne yerleri var arapların. türklerin canının bile bir kıymetinin olmadığı türkiyede araplar beğenmiyorsan git demeye bile yüz bulur tabi
saģolun var olun . anlayişiniz için teşekkur ederim . evet dediģiniz gibi, arkadaşlar da hakli.Siz de kendi açınızdan haklısınız, keşke ülkeleriniz bu hale getirilmeseydi, kim ister ki kendi ülkesinde huzurla yaşamak varken mülteci gibi yaşamayı,
İstemeyen Türk halkına da hak veriyorum, gerçekten , o kadar kalabalık aileler ve temizliğe malesef dikkat etmiyorlar, atıyorum bir pikniğe gidiyoruz,orda bulunanların %90 ni Suriyeli oluyor, parkta adım atacak yer olmuyor neredeyse,
Keşke tarihte olduğu gibi kucaklayıcı bir millet olabilsek,
Yardımcı olmak adına halihazırda kalabalık şehirleri tercih etmeyin derim,
sadece arap değil . mesela ben allah korusunvatandaş olan arapları mı kastettiniz ?
Almanyada yasiyorum gayet kendi ülkem gibi hiisediyorum,, yani bazilarinin zoruna gidiyor ama insan haklari var en azindan hakkimizi savunabiliyoruz,,,Anlatmak istediğim demek ki ırkçılık yapılıyormuş. Onların memleketinde en azından düzen var
Bizimki gibi degil.
Almanyadaki türkler eminim kendilerini memleketindeki gibi hissetmıyordur.
Ama burdaki iran, afgan, suriyeliler cennette gibi hissettikleri aşikar. Yoksa bu denli çevreye rahatsızlık vermezlerdı
Hic niyetim yok cok sükürMevlâna bile olsa " sen de gelme artık " derdi
Onlarında bizim ülke gibi bir terse girse işi görürüm sizi .. size şu bile vermezler. İnşallah öyle olmayın dizide istemiyoruz gelmeyin.Almanyada yasiyorum gayet kendi ülkem gibi hiisediyorum,, yani bazilarinin zoruna gidiyor ama insan haklari var en azindan hakkimizi savunabiliyoruz,,,
Hic niyetim yok cok sükürkeske en guzel yerlere gelse trye istemezmiyiz ama mahfettiler ülkeyi resmen,,,
insanların inancına laf söylemedim. ben herkesin inancına saygılıyım. şeriatı eleştirdim. şeriat insanların inancıyla alakalı bir mevzu değil. şeriat siyasi bir olay. bir müslüman, cumhuriyet ülkesinde de en güzel şekilde dinini yaşar. şeriat ülkesinde yaşamıyorum ve müslüman bir aileye sahibim: yıllardır ailemin ne dinini yaşamasında ne ibadetini yapmasında cumhuriyetin bir engeli olmadı. şeriat insanların dinlerini yaşaması için değil, devletlerin insanların dini duygularını sömürerek güç elde etmesine olanak veren bir uygulamadır. dinimizi yaşamak için şeriata ihtiyacımız yok. din ve devlet işleri bir arada yürütülmeye çalışılıyorsa bu devlet adamlarının gücüne güç katma çabasından başka bir şey değildir.İnsanların inançlarına saygılı olun .... Ayrıca şu an dünya da hiçbir yer gerçek şeriatla yonetilmiyor. Şeriati bilmiyorsanız, peygamber ve 4halife dönemini ve Osmanlı'nın duraklama dönemini araştırın.
sadece arap değil . mesela ben allah korusunyani goç edip vatandaşlik alanlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?