ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

anliyorum.

di mi yani. türkiyenin kahrı bir bize sanki. yoksulluğu bir bize. bir gelen bir daha gitmiyor. millet gelmek için can atıyor ama türkiyeliler işsizlikten yoksulluktan intihar ediyor. tecavüz taciz konularından bahsetmiyorum bile. türkiye araplara güzel galiba.

Siz de kendi açınızdan haklısınız, keşke ülkeleriniz bu hale getirilmeseydi, kim ister ki kendi ülkesinde huzurla yaşamak varken mülteci gibi yaşamayı,
İstemeyen Türk halkına da hak veriyorum, gerçekten , o kadar kalabalık aileler ve temizliğe malesef dikkat etmiyorlar, atıyorum bir pikniğe gidiyoruz,orda bulunanların %90 ni Suriyeli oluyor, parkta adım atacak yer olmuyor neredeyse,
Keşke tarihte olduğu gibi kucaklayıcı bir millet olabilsek,
Yardımcı olmak adına halihazırda kalabalık şehirleri tercih etmeyin derim,

çünkü bizim vergi verip sahip olamadığımız bir sürü imkana bedavadan ulaşma şansları var. politika sayesinde.
iş yeri açmaları daha kolay vs vs
bir çok yerde sahillerde sırf çöpünü ortaya attığı için uyardığımız arap'tan "beğenmiyorsanız gidin" lafını duyduk pandemiden önce.
ben mi gideyim, pardon ?

şöyle bir gerçek var trkiyede herkes aynı değil. çok geniş bir kültür yelpazesi var. türkiyedeki muhafazakar kesim evet iranlılara benzer kültür olarak ama o kadar. türkiyede herkes iranlılarla benzer kültüre sahip değil. hatta bir kısmı (ben dahil) arap kültürüne karşıyız. kişisel algılamayın.

oyle gorunuyor ki biz ordaki evi satip bir yazlik aliriz yazlarda gelip gideriz .arkadaş, akrabalari goruruz , doneriz. kimse de ne bizimle goz goze gelmeģe mecbur kalir ne de biz onlarla.

ben anlamiyorum. vatandaş olanlardan niye vergi alinmiyor?

o kadar sinirleniyorum ki. her bir arap malum parti için oy sonuçta o yüzden hükümetin başının üstüne yerleri var arapların. türklerin canının bile bir kıymetinin olmadığı türkiyede araplar beğenmiyorsan git demeye bile yüz bulur tabi

İnsanların inançlarına saygılı olun .... Ayrıca şu an dünya da hiçbir yer gerçek şeriatla yonetilmiyor. Şeriati bilmiyorsanız, peygamber ve 4halife dönemini ve Osmanlı'nın duraklama dönemini araştırın.

allahim ya rabbim iran kulturu arap kulturu deģil. azeri kulturu de iran kulturu deģil . yani bir kişi çiksin ben bir kuçuk google yaptim bir şeyler anladim diye çiksa ...

aynen olay. durum tamamen siyasi.
bir memleket eğer gücü varsa zorda kalan başka ülke vatandaşına yardım etmeli. ki o durumda da gelen mülteciler ülkenin kurallarına kesinkes uymalı.
bizim durumumuzda hem kendi kendimizi geçindirecek ekonomimiz yok hem de gelenler kafasına göre takılıp bizleri değiştirmeye çalışıyor.
işte bu yanlış.

saģolun var olun . anlayişiniz için teşekkur ederim . evet dediģiniz gibi, arkadaşlar da hakli.

Almanyada yasiyorum gayet kendi ülkem gibi hiisediyorum,, yani bazilarinin zoruna gidiyor ama insan haklari var en azindan hakkimizi savunabiliyoruz,,,
Mevlâna bile olsa " sen de gelme artık " derdi
Hic niyetim yok cok sükür keske en guzel yerlere gelse trye istemezmiyiz ama mahfettiler ülkeyi resmen,,,

Onlarında bizim ülke gibi bir terse girse işi görürüm sizi .. size şu bile vermezler. İnşallah öyle olmayın dizide istemiyoruz gelmeyin.

insanların inancına laf söylemedim. ben herkesin inancına saygılıyım. şeriatı eleştirdim. şeriat insanların inancıyla alakalı bir mevzu değil. şeriat siyasi bir olay. bir müslüman, cumhuriyet ülkesinde de en güzel şekilde dinini yaşar. şeriat ülkesinde yaşamıyorum ve müslüman bir aileye sahibim: yıllardır ailemin ne dinini yaşamasında ne ibadetini yapmasında cumhuriyetin bir engeli olmadı. şeriat insanların dinlerini yaşaması için değil, devletlerin insanların dini duygularını sömürerek güç elde etmesine olanak veren bir uygulamadır. dinimizi yaşamak için şeriata ihtiyacımız yok. din ve devlet işleri bir arada yürütülmeye çalışılıyorsa bu devlet adamlarının gücüne güç katma çabasından başka bir şey değildir.

sadece arap değil . mesela ben allah korusun yani goç edip vatandaşlik alanlar .

burada oy için bedavadan vatandaş yapıyorlar çoğu göçmeni.
diğer açıdan şu da var. bizim ülkemizde eğitimli ve işsiz yada eğitimi iyi ancak düşük maaşlı çalışan çok fazla insan var.
kendi insanımız bu girdaptayken başka bir ülkeden nitelikli göçmen gelmesi de bence doğru değil.
her ülkenin ilk sorumluluğu önce kendi halkının refahı olmalı.
istemememizin bir sebebi de bu mesela.
neden senelerce emek verip okumuş türk genci varken veya işsiz kalmış deneyimli bir türk varken başka bir memleketten gelen onun yerine iş bulsun ?
bunu sz ülkenizde yaşasanız eminim siz de kolay kolay istemezsiniz kimsenin gelmesini.
kendi çocuğunuz işsiz olsa mesela ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…