- Konu Sahibi Kahve Delisi
-
bende 4 senedir ülseratif kolit hastasıyım arkadaşlar.ilaçlara ragmen kanamam hala ara arada olsa devam ediyo.ve şu an hamileyim.ilk çocuğuma hamile kaldığımda ilaçları kendi kafamdan kestim ve çocuğum doğup yaşına girene kadarda gitmedim doktora.belki aldır demesinden korktum.ama snr gittigimde hastalığım çok ilerlediğini ve bütün bağırsağı sardığını öğrendim.en aktif döneminde yani.ilaçlar işe yaramazsa kortizon uygulıycaz dedi doktor ilk başta iyiydi ama bi iki aydır kanamalarım tekrar başladı ve 2 gün önce korunduğumuz halde hamile kaldığımı öğrendim.bu çocuğu dünyadaki herşeyden çok istiyorum.ve kadın doğum doktorlarımda en azından ilk 3 ayda kullanmamam gerektiğini sölüyolar.gastroenteroloji doktoruma gitsem oda kullan diycek.ama ben çocuğum yerine kendi sağlığımı riske atmayı tercih ediyorum dün bıraktım ilaçlarımı ve bugun kanamamın arttığını farkettim.allah yardımcım olsun.gerçekten çok üzülüyorum.aranızda böle bitkisel yollarla rahatlayan arkadaşlar varmı acaba
canım ben de ük im 2 yıldır, zaman zaman kortizon kullanmam gerekti ki bende yaygın tutulumlu, kortizonu her bırakışımda yeniden başlıyordu bu yüzden salofalkın yanında ayrıca immuran adlı bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanıyorum bunu kullanırken de hamile kalınmaması öneriliyor.
ancak benim sana tavsiyem doktorların söyleyeceklerinden korkup kaçmaman, onlara çocuk istediğini söylediğinde buna uygun bir tedavi yoluna gideceklerdir mutlaka, merak etme.
ben genelde acı yememeye dikkat ediyorum, onun dışında kimi hastalarda sütü çok tüketmek şikayetleri arttırabiliyor, eğer süt içiyorsan onu azaltmayı deneyebilirsin, ayrıca her sabah bir tatlı kaşığı polenle, ballı hafif ılık sütü karıştırıp içersen bağırsaklara iyi gelebilir, internette araştırdıklarım ve çevremden duyduklarım beni polene yöneltti, sen de istersen biraz araştır kafana yatarsa kullanırsın, geçmiş olsun hepimize kızlar...
ben de henüz bir kaç gün önce bu ü.k. hastası olduğumu öğrendim.hala şoktayım. turp gibiyken birden ishal oldum. 1 hafta, 2 hafta...derken 1 ay sürdü.üstelik son 3 haftası kanamalı.
bağırsağımın giriş kısmına bakıldı sadece, tamamına bakmadılar. 2 aylık bir ilaç tedavisi verdi doktorum. 3. ayda bağırsak filmim çekilecek. şuanda ilaçlarda 5. günüm ve kanamam durdu. sizin kaçında günde durmuştu.
bir de lavman yapması çok zor, resmen heyecandan ölüyorum, kalp atışlarım hızlanıyor. zamanla alışırım herhalde.
Rabbim hepimize şifa versin. yakın zamanda düğünüm olucak, çok endişeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?