Umarım bakarsınız yoksa kendime zarar vericem bu sinirle..

Bu kadıncağız hepmi böyleydi hiç sanmıyorum.Yaşadıkları anneni bu hale getirmiş.ona yardımcı olmaya çalış psikoloğa falan gidin.Anlayışlı olman lazım ona karşı,unutma ki bu dünyada kimse seni onun sevdiği kadar sevemez.

Seninde gitmen gerek psikoloğa.annemle sac bas kavga ettik diyorsun. Allahim herkese hayirli evlat nasip etsin..

ooyy oyyyy aynı benim kayınvalidemi anlatıyorsun..

öncelikle kendine zarar vermen yersiz ve gereksiz. aklı başında bir kızsın böyle bir şey asla düşünme yeltenme.
dünyada bu tür anne ve babaya sahip tek sen değilsin.
benim eşimde çocukken anasından cok çekmiş ve hala çekiyoruz.
eger annen kendi kendine söyleniyorsa, temizlik yapmıyorsa, 2-3 ay kendini ve eşyaları yıkamıyorsa, evdeki böceği o böcek değildir diyorsa, gelene gidene kızıp, küfür edip, evlenmek için mi yapıyorsun diyip sonra donuk gözlerle etrafa bakıyorsa,
annen psikolojik bir hastalık geçiyor. siz ne yaparsanız yapın ne derseniz diyin sizi dinlemez, kavga dövüş eder ama asla sizi dinlemez kabul etmez.
cin peri çarpmaz bunu ekleyeyim :) beyni karışmış annenin ve hatta muhtemelen annen hep böyleydi zamanla durumu ağırlaştı.
hastalığında azıcık depresyon var, az şizofren, az paranoya, şiddet eğilimli manik depresif haller ve az da sosyopatlık (kişilik bozukluğu ) içeriyor.
bu yüzden baban anneni alacak ikna edecek veya sen ambulansı ve polisi çağırıp yardım isteyeceksin.
öncelikle bu ayıp degil. sen annen için iyi olanı istiyorsun cunku onu seviyorsun.
gece ev içi gezmeleri var mı ? annenin tarafında böyle olan başka biri var mı? abla dede baba ? kardeş??teyze hala?? vb..
ve bunlar bir kere doktora gitmekle bu anlaşılamaz. sürekli gidecekseniz tavsiyelere ilaçlara full uyarak.
ve aklı giden insanlar akıllarının gittiğini pis olduklarını asla kabul etmezler.
eşyalarını yıkamayan ve kendini az yıkayan herkesin aklında bir anormali vardır en büyük belirtidir.
polis eşiliginde

Seninde gitmen gerek psikoloğa.annemle sac bas kavga ettik diyorsun. Allahim herkese hayirli evlat nasip etsin..
yahu bu yazılacak şey mi be kardeşim... hayırsız evlat ile hayırlı evladı kıyaslaman bu budur yani.
sen bu kızın nerelere tahammül ettiğini hayal edebilir misin acaba ?
sen hiç hasta aklı gidik bir insanla cebelleşmek nedir biliyor musun?
sana yazayım kendini savunmadın mı yersin bıçağı çatalı gözüne kafana oturursun aşağı...
karşılık vermemeli ama hasta olan bir insanlar nasıl baş edeceğini bilmeyen insan katil olur katil.
ne kadar agır şekilde tacizci kışkırtıcı ve tehditkar olabildiklerini ben 10 yıldan beri görüp biliyor ve yaşıyorum.
ve bu kız anasının hasta olduğunu bilseyse inanıyorum ki farklı yoıllara giderdi.
çarpılmış diye bile düşünmüş... 18 yaşında bu 18 çocuk coıcuk
kızacağın tek kişi var bu hikayade o da babası !!!!

Bence de babam çok iyi doktorlara götürmüş doktor hatta babama karınızda hiç birşey yok kendiliğinden rahatlıktan yapıyor demiş
eh bunları okumadan ilk yazımı yaşmıştım. şimdi görüyoreum ki babaya da pek kızamamalıymışım.
ama bu tür rahatsızlıklar asla 1 kerde 5 kere de çıkmaz anlaşılmaz uzun soluklu bir çalışma süreci ister.
bu tür hastalar kendilerini kendinden büyük mevkii de ki insanlara karşı özellikle cok iyi kamufle ederler. kendinsen üstün olduğunu kabul ettikleri kişilerin dediklerini yaparlar ve sonra da o kişinin yalancı, sahtekar kendini kandırdığını söylelerler.
yaptıklarınıu da asla kabul etmiyordun annen demi?

kuru incir arkadaşım bu durum senin hay huyt yazdıgın gibi değil işte..ben kızı coık iyi anlıyorum benim kv aynı böyle.
ayrıca annesi muhtemelen yaşı dahil yaşadığı tüm olaylar çarpık değiştirerek ve kendi hayal ettiği şekilde anlatıyordur.
kız yaşını bilmeye bilir.
kayınvalidem ile 10 dk içinde gecen konuşmamı yazayıım : ben bilmem neremden ameliyat oldum dedi. sonra konuy değişti ve 10 dk sonra konuşma gene bunun ameliyatına geldi. " götünden uydurma ben ameliyat filan olmadım dedi" ben şok..
bu yüzden 50 der 45 çıkar. sormamış , ilgilenmemiş, hem zor bir anne ile uğraşınca insan değil yaşını yüzüne her gun bakmaya zorlanıyorsun...
başınıza allah böyle akli dengesi giden insan vermesin..

Anneannenle yasasan en azindan universite sinavina kadar. Baska ilde universiteyi kazanirsan da orda kendine bir duzen kurabilirsin.

benim kayınzebanim tam olarak paranoid kişilik bozukluğu+şizofreni var. kabul etmiyor hasta olduğunu ama tüm belirtiler bu yönde. hatta arada paronoyaklaşıyor çünkü sesini değiştirip kendisi ile konuışur. sanki 2-3 kişi daha ev varmış gibi halbuki konuşan terk kendi.
kendi kendine sokakta evde konuşur, soru sorar cevap verir 'hı öyle dimi' ' evet öyle hıhı evveett evett ' filan
gece uyurken yatak odamızın ve giriş koridorun kapsını ardına kadar açıp ' ben geldim mesajı bile vermişti ' :)
belli bir süre yusuf modda her gece kapıları kitleyip uıyurdum.
çatalı gözüme sokmaya çalıştı, kendini yerlere atıp beni dövüyorlar imdat diye cıglıklar attı. uuhhuuuuuu daha niceleri..
hasta insanla hele ki kabul etmiyorsa cok cok cok cok zor.
şimdi biz evlerimizi ayırdık. o da bende eşimde cok mutluyuz :)
hasta olduklarını kabul etseler 2-3 ilaçla hayatları güzelleşecek haberleri yok

Allah yardımcın olsun.. bence yapman gereken şey çok çalışmak ve kendi hayatını kurmak. bir müddet kendi temizliğin dışında temizlikle de uğraşıp vakit kaybetme.. Dünyada çeşit çeşit insan var her aykırı insan hasta insan demek değildir. psikoloğun dediği gibi rahatlığı vurdumduymazlığı karakteridir belki. yanlış anlamadıysam gençliğinde de böyleymiş..

Paranoid şizofreni, toplumda yaygın olarak görülen şizofreni türüdür. Bu hastaların dengeli görünen kişiliklerinin altında yatan sorunlarının anlaşılması oldukça güçtür. Dışarıya belirti vermeden tüm sorunlarını içlerinde yaşarlar. Bu kişiler incelendiklerinde yanılgılara sahip, paranoya sahibi, çoğunlukla halüsinasyon gören bireyler oldukları tespit edilmiştir. Görülen halüsinasyonlar görüntülü ya da sesli olabilir. Rahatsızlık kişilerde uzun süreli devam edebileceği gibi, aralıklarla yaşanabilir.

Paranoid şizofreni hastalarında görülen belirtiler nelerdir?

• Kişilerde takip edildiğine dair düşünceler olması.
  • Bu dünyaya özel olarak gönderildiğine, özel bir görevinin olduğuna, kendisinin doğa üstü olduğuna dair inancın olması.
  • Kıskançlık duygusunun belirgin olması.
  • Kişilerin tehdit edici ya da emir verici sesler duyması.
  • Gerçekte olmayan kokuların ve tatların hissedilmesi.
  • Bir inanca saplantı derecesinde bağlanma ve düşünsel bozuklukların yaşanması.
  • Gerçekte olmayan sanrılı düşünceleri, inançları başka kişilere söyleyerek, lider olma arzusu içinde olmak.
  • Görüşlerine ve kendisine karşı çıkan kişilere karşı öfke duymak, saldırgan hareketlerde bulunmak.
  • Kişilik bölünmeleri yaşamak, kendi kendine konuşmak.

Paranoid kişilik bozukluğu, bulunan kişiler sürekli şüphe içinde olan, tüm insanlara güvensizlik duyan özelliktedir. Çevresine düşmanca tavırlar sergiler, sürekli huzursuz ve kızgın yapılarıyla bilinirler. Rahatsızlığı bulunan kişiler, tedavi olmak için çaba harcamazlar. Erkeklerde kadınlara oranla daha yaygın bir rahatsızlıktır. Genetik olarak aile bireyleri arasında geçiş yapar. Erken ergenlik döneminde başlaması yaygın olan bozukluğu yaşayan kişilerin kıskanç olmaları dikkat çekici bir özelliktir. Çevresindeki kişilerin, eşlerinin sebepsiz olarak sadakatını sorgular. Hastalar genellikle duygusuz görüntü verir, gerçekçi olmalarıyla gurur duyarlar. Bazı durumlarda ömür boyu sürecek olan bir rahatsızlıktır. Kişilerin çoğunlukla evlilik hayatları ve iş hayatları sorunlarla doludur. Psikoterapi ile tedavi edilmeleri uygundur. Grup psikoterapisi için uygun hastalar değillerdir. Bozukluk hezeyan, halüsinasyon ve formal düşünce bozukluğu içermediğinden, paranoid şizofreniden ayrılır.

Paranoid kişilik bozukluğunun belirtileri nedir?

• Karşılarına çıkan kötü davranışları affetmedikleri gibi, kin tutma duyguları fazladır.
  • Yalan söyleme ve gerçekleri saptırma oldukça yaygındır.
  • Herkesten üstü olduklarını düşünerek, ukalalık yapar, kendine fazla güvenirler.
  • Otoriteye karşı baş kaldırma eğilimleri vardır.
  • Kuşku duyma, kıskançlık ve çekememe duyguları baskındır.
  • Sorumluluk almak istemez ve suçunu üstlenmekten kaçınırlar.
  • Çevresinden gelen normal davranışları bile kötü olarak algılamak.
  • İnsanların sadakatlerinden şüphe duymak ve çevresine güvensiz olmak.
  • Sadece kendilerini korumak amacıyla, aşırı derecede saldırgan tutum sergilemek.
  • Başkalarını suçlama eğilimi içinde olmak.
  • İnatçı, sabit fikirli ve ketum bir yapıda olmak.
  • Her an için kızmaya, agresifleşmeye ve öfkelenmeye hazır olmak.

Annen sonuçta kırmamaya çalış derim ilerde çok pişman olursun üzdüğün için bi randevu falan alsan psikologtan güzelce bak anne şu güne randevu aldım ni gidelim birlikte diye güzellikle ikna etmeye çalışsan daha iyi olur derim sabret sen zaten ya okul için yada evlenip gideceksin ordan güzellik le ayrılmak en iyisi dünyanın en piside olsa anne anne dir sana en çok üzülwndir Allah yardımcın olsun

annen kesinlikle ağır bir depresyonda cok acil psikiytre gitmeli yada götürülmeli resmen hayat sevgisi yok kadının kendinden bezmiş sizede hayatı zindan etmiş babanada cok yazık

Benim anneannemde böyle ne yazık ki .
Şuan 64 yaşında hani yaşlı deriz ama annem anlatıyor ben daha küçüktüm o 30 yaşında da böyleydi diyor . ,
Hatta anneannem zamanında hiç bi iş yapmaz hep annem yaparmış sizin gibi , şimdi de annem bana yaptırmıyo hiç bi iş ben çok çektim sen evlenene kadar yapma nasıl olsa yapacaksın evlenince diyo :)
Karakter meselesi sanırım bilmiyorum .
Durumunuz zor .

Annenin sorunu tembellik üşengeçlik .. Seni nasıl doğurmuş hayret

Bir sınır anindada ilacı az fazla verir ebediyyen pambık uykuya dalar
Ne biçim yol gösterme bu ya
Hayır bu çok yapılan bir şey
Biz de yapıyoruz
İlaç kullanmayı reddeden hastalar oluyor ve doktor önerisiyle verilen dozda verilebiliyor

Konu Sahibi bir psikiyatristle görüşüp bu ilaç verme olayını düşünebilirsin
Tedaviyi reddeden hastalarda bu yöntem çok işe yarıyor

Anneni ne yap et en azından bir kere psikiyatriste götür tamam ilac kullanma sadece bi kere gidelim yeter de ondan sonra eger tedavi edilmesi gereken bir sorunu varsa ve ilac kullanmamakta direnirse psikiyatristle görusup fikirlerini aldiktan sonra belirlenen düzeylerde annene verebilirsin doktorun verdiği ilaçları
Böyle vakalar için antidepresanlarin likit hali üretiliyor
Hap alıp yemeğe katayim da deme kafana göre çünkü bazı ilaçlar özellikle şizofreni tedavisinde kullanılanlar ortadan ikiye bile bölünmüyor

Ama asla ve asla tek başına böyle bir şey yapma doktor görüşü almadan
Tekrar tekrar söylüyorum asla yapma
Annenin ölümüne sebep olabilirsin
Çok komplike ilaçlar bunlar
Kadın depresyondadir sen pAnık atak tedavisinde kullanılan ilacı verirsin çok kötüye gider
Veya başka şeyler
Katil olursun kendi başına böyle bir şeye kalkisma

Çok üzüldüm elimden birşey gelmez ama güzel kızım sana hep dua edeceğim...

Bu bir hastalıkmis. İnsanlar pis olurmuş ama pis olduklarını farketmezlermis. Tıpkı titizlik gibi. Mutlaka yardım almalı annen arkadaşım. Yoksa değişim olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…