agzina saglik be cherryKadınlar duygusaldır, 1 erkeğin şahitliği 3 kadının şahitliğine denk
1 erkek 4 kadınla evlenebilir
Bunların neresi hak pardon? Yarımakıllı yerine konmak mı, başka bir kadınla kumayla aynı evde yaşamak mı? Bunları da geçtim madem İslami yönetimler kadınlara çok hak tanıyor!!!! nerde bu adı geçen haklar, neden yüzyıllardır gören duyan olmadı??!?
Lonely hanim bak sekerim, sudi arabistan daki zenginlik icinde yüzen sultanlar kendilerini peygamberimizin soyundan geldigni "iddia" edip ehli beyt biziz diyorlar ve seriati bak ne güzel yasiyorlar. Onlara göre en iyi Islami anliyanlar onlar dimi? Bu konular biraz derin ve bilgi ister, asil sen biraz daha arastir emi.
Lonely hanim bak sekerim, sudi arabistan daki zenginlik icinde yüzen sultanlar kendilerini peygamberimizin soyundan geldigni "iddia" edip ehli beyt biziz diyorlar ve seriati bak ne güzel yasiyorlar. Onlara göre en iyi Islami anliyanlar onlar dimi? Bu konular biraz derin ve bilgi ister, asil sen biraz daha arastir emi.
Mesela hangi haklar ? Biraz açar mısınız?Şeriat denince akla ilk gelen özgürlüğü kısıtlanan, hiçbir hak tanınmayan, her türlü hakaret ve eziyete maruz bırakılan, aldatılan, dışlanan vs kadınlar gelir direk. Oysa İslam dininde şeriat kadından yanadır bizim 1 asır önce elde ettiğimiz tüm hakları hatta fazlasını yüzlerce yıl önce İslam dini bize zaten vermiştir. Şeriat kendi kurallarına göre uygulanırsa iyi bir kanun şeklidir. Ama ne yazık ki bir kaç rezil Islam ülkesi ve milletleri sayesinde amacından saptırılmıştır.
ya daha geçen gün şeriatın en ağırının olduğu yerde
bir kadının fehime kara hac sırasında kaçırıldığı istemediği adam tarafından 25 yıldır tecavüze uğradığı 4 çocuğunun olduğu tek başına sokağa bile çıkamadığından konsolosluğa bile gidemediğini öğrendik müge anlıda
bu defa adam bu yaptığı kanıtlanırsa idam cezası alırım diye kadını tamamen eve kapatıp hiç bir yere çıkarmıyormuş
yetkililer zaten hiç bir şey yapmıyor
düşünün evli barklı kadınsınız çoluğunuz çocuğunuz var istemediğiniz adamla zorla evleniyorsunuz üstelik kutsal bir vecibe yyerine getirirken
buyurun size muhteşem harika dehşet güzellikteki şeriat kanunları (!)
Siz anlatsanıza öyle araştırın demekle olmuyor ki. Burdakiler bilmiyor baksanıza hem araştıracağa da benzemiyorlar. Öyle olsa çoktan araştırırlardı..hem hepimiz öğrenmiş olurduk. 3-5 kişinin bozduğu şey nasıl koca ülkede uygulanıyor.
Buyrun şeriatla yönetilen bir ülkeye gidin de siz de kurtulun biz de kurtulalım artık. Gidin o ülkelerde yaşam tarzınıza uygun yaşayın. Ama yemiyor değil mi? Türk kanunlarının kadına,insana verdiği hakları sonuna kadar kullanıp, şeriat sayıklamanızı samimi bulmuyoruz. Buyurun sınır kapıları size sonuna kadar açık.
Kitlemiyor mu? Şeriat eve kapanmak kardeşim, namahremden kaçmak için. Şeriatın olduğu yerde misal bir kadın yabancı bir erkeğe doktorluk, avukatlık yapabilir mi???
Bırakın bunları Allah aşkına siz kimi kandırıyorsunuz? Madem bu kadar şeriat sevdalısısınız, gidin Arabistan'da yaşayın siz de rahat edin biz de! Yemez tabi, burda konuşmak kolay şeriat şeriat diye ama orda sokakta ahlak polisinden sopa yemeyi yemez. Mail ile boş olup 0 hakla sokağa konmayı yemez. Sosyal hayatta da, mahkeme önünde de hiçbir hakka sahip olmamayı hiç yemez. Burda şeriat diye atıp tutmak kolay tabi, yemez kardeşim yemez bırakın klavye delikanlılığını.
Kadınlar duygusaldır, 1 erkeğin şahitliği 3 kadının şahitliğine denk
1 erkek 4 kadınla evlenebilir
Bunların neresi hak pardon? Yarımakıllı yerine konmak mı, başka bir kadınla kumayla aynı evde yaşamak mı? Bunları da geçtim madem İslami yönetimler kadınlara çok hak tanıyor!!!! nerde bu adı geçen haklar, neden yüzyıllardır gören duyan olmadı??!?
ahah sağlam güldüm. şeriat kadını ezer dediğimiz için cahil olduk :)))) şöyle bi bilet al da şeriat ülkelerini dolaş gel bi canım sana nasıl değer (!) veriyolar bi görürsün
Size ışide katılan türk kadınlarının söylediklerini, yaşadıklarını izletmek lazım ki anlayın bazı şeyleri. Onlar da sizin gibi şeriat harika hayalleriyle yola çıkmışlardı. Aman ya konu nereye geldi. Az sonra burada bir kıyım yaşanacak gibi geliyor, benim de kendimi banlatmaya niyetim yok.
Mesela hangi haklar ? Biraz açar mısınız?
yahu kardeşim. .şeriat dediğin gelse senin bildiğin ama anlatamadığın şekilde mi gelecek yani? Bir de siz modern kölesiniz diye herkes öyle olacak değil. Kadınlar yaratıyor olabilir dediğinizi hem işte hem evde çalışarak. Konuyu çarpıtıyorsunuz. Açın okuyun falan diyip duruyorsunuz burda da.="Lonely141, post: 53923349, member: 863432"]Eger arabistan sözde degilde özde seriatla yonetilseydi giderdim
Ayrica acip kurana az bakarsaniz kadinlarin hep kirilgan naif ve hassas olduklari yazar
Kadinlarin haklari ditorsunuz 'ya ben o haklari goremiyorum surda bile parasini kazanip babasina kocasina hesap vermeden catir catir yiyen var mi yok
Bunu gec bide maas kartlari ellerinde degil aaa tabi dogru moderndik dimi unutmusum
Örnek verdiğiniz kişiler konusunda siz Cidddi MİSİNİZ?!Size ışide katılan türk kadınlarının söylediklerini, yaşadıklarını izletmek lazım ki anlayın bazı şeyleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?