gülcüm maşallah kese görünmüş... Rabbim kucağına aldığın günleri de nasip eder inşallah
gülcüm maşalah keseyi görmüşsün...evet o progesteron biraz sarsıyo insanı dikkat et tatlım
tumecim sende artık yoğun olursun ama bi gerçek var ki kışın daha ii toplanıyoruz
yeteeercim bende seni seviyorum canım...hepinizi çok seviyorum
neyin var ŞULECİM aynı sorunlar mı
FEBEcim dünden beri aklımdasın uzunsüredir haber yok febeden umarım herşey yolundadır diye düşünmeye başlamıştım
çok şükür ikinizde iyiymişsiniz.
GÜL keseyi gördün bile he
gözünaydın canım
TUMECİM hepimiz aynıyız
sadec kayıp yaşayanlar değilde hepimizin gerçekten gülebilmemiz için destege,daha da iyisi bebişe ihtiyacımız
sanırım
6yıldır heray adet oluyorum zaten ama bu ay birşeyler koptu içimden
ağlamak istiyorum ağlayamıyorım.donup kalıyorum.gece hiç bebeğim olmayacakmıu diye düşünmeye başlıyorum başımı yastıga koyar koymaz.kalbim acıyor hissediyorum...
bugün nşan için elbisemi aldım(nihayet hatta üzerimde :) ama bunu alırken aklıma bile bebek geliyor neden alıyorsun gibi ne alaka anlamadım ama bu durumdan kurtulmam gerek böyle giderse sonu hiçbirşeyden yaşamdan zevk alamamaya ve depresyona gidecek sanırm
ALLAH ım hepimize yardım etsin.ağlayabildiğim günleri bile arıyor oldum
pinhani inşallah tutmuştur bitanem, rabbime bol dua et, bu mübarek günlerin hürmetine bebişin sana sımsıkı tutunsun canım
evet kızlar bütün bu yaşadıklarımız depresyon belirtisi..
ne zaman atlatırız bilemem ama bişeyler yapmak lazım...
bu aralar herşeye sinirlenir hale geldim.. canım bişey yapmak istemiyor...
çocuklu arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum, çünkü gözyaşlarıma hakim olamamaktan korkuyorum..
insanlar beni yanlış anlasın istemiyorum..
geçenlerde kucağıma uzak bir akrabanın bebeğini aldım, biraz sevdim, bebek ağladı verdim annesine..
2 dk sonra bebek iyice huysuzlandı annesi susturamadı bir türlü,
kendimi kötü hissettim tabi, bebeğin anneannesi bana kötü kötü baktı,
bu çocuk böyle değildi birden böyle oldu falan demeye başladı..
ama ben onu dualarla sevmiştim...
düşünsenize kucağıma gelen bebek bile bende durmadı ve ben bu olaydan bile kendime pay çıkardım..
yeni işyerimdeki arkadaşlarla sohbet ediyoruz
kaç yıllık evlisin sorusundan sonra bebek yok mu sorusu geliyor..
geçen sene evlenen erkek öğretmenlerin karıları hamile, zaten büyük kısmının çocuğu var..
offfff şu an kendimi kötü hissediyorum ve gözyaşlarıma engel olamıyorum
pinhani inşallah tutmuştur bitanem, rabbime bol dua et, bu mübarek günlerin hürmetine bebişin sana sımsıkı tutunsun canım
çocuklu arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum, çünkü gözyaşlarıma hakim olamamaktan korkuyorum..
geçenlerde kucağıma uzak bir akrabanın bebeğini aldım, biraz sevdim, bebek ağladı verdim annesine..
düşünsenize kucağıma gelen bebek bile bende durmadı ve ben bu olaydan bile kendime pay çıkardım..
geçen sene evlenen erkek öğretmenlerin karıları hamile, zaten büyük kısmının çocuğu var..
tumecim tutma kendini rahatlayacaksan ağla
inan ağlayabilemk bile çok güzel birşey
merhaba arkadaşlar,yeni katıldım aranıza,
dondurulmuş transferine kendim karar verdim ancak
transferden sonra3 gün çarpıntım oldu 5.gün ise öğleden sonramı mutfakta geçirdm,akşamüstü bel ağrım oldu ve
ağlama nöbeti,ertesi gün daha iyiydim.
şimdi normale döndüm ama vücudumda hiç bi belirti yok.
acaba bebeklerim tutunmuş mudur?
cuma test yaptırcm;dua ediyorum.
yarın anneler günü benim içimden hiç bir şey gelmiyorrr ne hediye almak (annelr günüde hediye alırken kendimi kötü hisediyorummm anne olamdığım için )ne başka bir şeyyyy bir boşluk var içimde..... 7 yıldırrrr her anneler günüde bu son olsun inşş önümzdeki yıl anneler gününü beğimle bebklerimizle kutlayalım dedğim ama tam 7 sendir yalnız kutluyorum anneler günün.. nedenler niçinleri bıraktm artıkkk nedense neden niçinse niçinn ben hala yalnızım hala anner gününü tek geçiriyorummmm üzgünümmm belikide bu bir ömür boyu böyle devam edecekkkk içimdeki bu boşluk hiç dolmayacakkkkk bu karışıklık düzelmeyecek.. bu benim kaderimmi çilemmi sınavımı bilmiyorum ama bu yaşadığıklarım beni çok yordu yıprattı duygusalaştırdı ... kendimle ilği hiç bir şey düşünemiyorum ne kadar kötü çok istediğim bir şey hakında hayal bile kuramamak hayal kurarkennn kötü bir şey olacak diye korkmak .....
dün dışarıya çıkmıştım anne olan kız kardeşim için küçücük bir hediye aldımmm ve 2.5 yaşındaki oğluna verdim:emir akşammm git annene enneciğim annelr günü kutlu olsun de öp vee hediyeni ver dedimmm aynen yaptı o hediyeyi verirkennn annesi çok duygulandı yeğenim okadar talıyıdıkııı
çok ağladım o görüntü karşısındaaaa RABBİM bizlerede yaşat dedimmmm birsin bu hasretimiz diye dualr ettimmm
canımm bizde aynı şeyleri yaşadık bak ben 7 yıldır bebek bekliyorum istiyorum 5 defa tüp bebek denedim ama olmassa olmuyor işteeeee belki zamanı var zamanını bekliyorrrrrr belkide hiç gelmeyecek ama biz umut edeceğiz hep bekleyeceğiz hasretleeeeeee özlemleeeee ne zaman geleceğini bilmden bekleyeceğiz etrafımızdaki kendini bilmez insanları aaaaaaaaaa bebiş yokmu ne zaman yapacaksınız sorularıyla karşılaşırken bekleyeceğiz bebklerimiziiiiii ve inanarak umudumuzu yitirmedenn allahımıza sığınıp bekleyeceğiz dualrımızla bekleyeceğiz
inşşşşşşşşşşşşş bu kadar sabrın karşılığnda rabbim bizlerin mucizelerimizi göndercek
inşşşşşşşşşşşş
canım birde şu kendini bilmeyenler varyaaaaaaaa onlar nereden bilirlerki bizim ne hisetiğimizii eşimizle birlikte olduğumzuda spermler yerine ulaşsın diye yataktan saaterce kalmadığımız dr gittiğimizde yumrutalarımıza dr bakaren bunlarda bir tanesi benim bebeğim oğlum kızım olacakmı diye düşünmeyiiii olmadığındaaaaa ağladığını nereden bileceklerrrrrrr her tedavide toplanan yumrutalarına evlat muamelesi yapamayı embiryoların sana transfer edildiğinde sana tutunup seninle olup olmadığından haberin yokkennn ellerinle karnını sevmeniiii küçücük bir su damlası olan embiryonla bir bebekmiş gibi konuşup beni bırakma diye yalvarmanııııı seni bırakmaması için dualar ederkennnn ağlarkennn aslında seninle olmadığını bilmenin ne olduğunu nereden bileceklerr o insanlar anne OLAMAMANIN NE OLDUĞUNU NEREDEN BiLECEKLER
offf canım ya mahvetti yazdıkların beni...
gözyaşlarımı hiç tutamıyorum şimdi...
anne olmanın nasıl bir şey olduğunu tadamadık ama anne olamamanın ne olduğunu çok iyi biliyoruz hepimiz..
hepimiz birbirimizin söleriyle yazılarıyla avunuyoruz, destek oluyoruz birbirimize ama bu ekranı kapatıp başımı yastığa koyduğumda.....
offff yazmayım ben daha fazla..
anne olmanın nasıl bir şey olduğunu tadamadık ama anne olamamanın ne olduğunu çok iyi biliyoruz hepimiz..
hepimiz birbirimizin söleriyle yazılarıyla avunuyoruz, destek oluyoruz birbirimize ama bu ekranı kapatıp başımı yastığa koyduğumda.....
sokakta yanımdan gecen her hamilenin göbeğine takılıyor gözüm istemsiz
bugün yemekte karşımasamızda bir bebek vardı en fazla 3 4 aylık annesi seviyordu
yaşıda vardı
benim ilk aklıma gelen düşünce acaba onundamı geç oldu tedaviyle oldu
off artık kendimi teslli etmek yada güçlü olmak, olmaya çalışmak istemiyorum
sanırım durumu kabullenmelk en iyisi
sürekli umut edip boşa çıktığını görmek daha zor
sokakta yanımdan gecen her hamilenin göbeğine takılıyor gözüm istemsiz
bugün yemekte karşımasamızda bir bebek vardı en fazla 3 4 aylık annesi seviyordu
yaşıda vardı
benim ilk aklıma gelen düşünce acaba onundamı geç oldu tedaviyle oldu
off artık kendimi teslli etmek yada güçlü olmak, olmaya çalışmak istemiyorum
sanırım durumu kabullenmelk en iyisi
sürekli umut edip boşa çıktığını görmek daha zor
yarın anneler günü benim içimden hiç bir şey gelmiyorrr ne hediye almak (annelr günüde hediye alırken kendimi kötü hisediyorummm anne olamdığım için )ne başka bir şeyyyy bir boşluk var içimde..... 7 yıldırrrr her anneler günüde bu son olsun inşş önümzdeki yıl anneler gününü beğimle bebklerimizle kutlayalım dedğim ama tam 7 sendir yalnız kutluyorum anneler günün.. nedenler niçinleri bıraktm artıkkk nedense neden niçinse niçinn ben hala yalnızım hala anner gününü tek geçiriyorummmm üzgünümmm belikide bu bir ömür boyu böyle devam edecekkkk içimdeki bu boşluk hiç dolmayacakkkkk bu karışıklık düzelmeyecek.. bu benim kaderimmi çilemmi sınavımı bilmiyorum ama bu yaşadığıklarım beni çok yordu yıprattı duygusalaştırdı ... kendimle ilği hiç bir şey düşünemiyorum ne kadar kötü çok istediğim bir şey hakında hayal bile kuramamak hayal kurarkennn kötü bir şey olacak diye korkmak .....
dün dışarıya çıkmıştım anne olan kız kardeşim için küçücük bir hediye aldımmm ve 2.5 yaşındaki oğluna verdim:emir akşammm git annene enneciğim annelr günü kutlu olsun de öp vee hediyeni ver dedimmm aynen yaptı o hediyeyi verirkennn annesi çok duygulandı yeğenim okadar talıyıdıkııı
çok ağladım o görüntü karşısındaaaa RABBİM bizlerede yaşat dedimmmm birsin bu hasretimiz diye dualr ettimmm
canımm bizde aynı şeyleri yaşadık bak ben 7 yıldır bebek bekliyorum istiyorum 5 defa tüp bebek denedim ama olmassa olmuyor işteeeee belki zamanı var zamanını bekliyorrrrrr belkide hiç gelmeyecek ama biz umut edeceğiz hep bekleyeceğiz hasretleeeeeee özlemleeeee ne zaman geleceğini bilmden bekleyeceğiz etrafımızdaki kendini bilmez insanları aaaaaaaaaa bebiş yokmu ne zaman yapacaksınız sorularıyla karşılaşırken bekleyeceğiz bebklerimiziiiiii ve inanarak umudumuzu yitirmedenn allahımıza sığınıp bekleyeceğiz dualrımızla bekleyeceğiz
inşşşşşşşşşşşşş bu kadar sabrın karşılığnda rabbim bizlerin mucizelerimizi göndercek
inşşşşşşşşşşşş
canım birde şu kendini bilmeyenler varyaaaaaaaa onlar nereden bilirlerki bizim ne hisetiğimizii eşimizle birlikte olduğumzuda spermler yerine ulaşsın diye yataktan saaterce kalmadığımız dr gittiğimizde yumrutalarımıza dr bakaren bunlarda bir tanesi benim bebeğim oğlum kızım olacakmı diye düşünmeyiiii olmadığındaaaaa ağladığını nereden bileceklerrrrrrr her tedavide toplanan yumrutalarına evlat muamelesi yapamayı embiryoların sana transfer edildiğinde sana tutunup seninle olup olmadığından haberin yokkennn ellerinle karnını sevmeniiii küçücük bir su damlası olan embiryonla bir bebekmiş gibi konuşup beni bırakma diye yalvarmanııııı seni bırakmaması için dualar ederkennnn ağlarkennn aslında seninle olmadığını bilmenin ne olduğunu nereden bileceklerr o insanlar anne OLAMAMANIN NE OLDUĞUNU NEREDEN BiLECEKLER
kızlar yukardaki yazıları ben yazdım daha önce başka topiklerde yazmıştımm (gezinti ben topiklerde fink atatrken)ben hayatımın en zor gününü tüp bebk tevisinde (ilk tedvimde)iptal olduğunda o gün sanmıştım daha sonra bana laf sokan insanlara üzldüğümde off ne zor zamanlar demiştim bu günler geçer inşş demiştimm
eşimin rahatsılığı ortaya çıkana kara hep en zor kötü günler bunalar sanmıştım AMA DEĞİLMİŞ KIZLAR eşimi rahatsızlığılı onu (allah korusun )kaybetme korkusu (dr söyledğine göre )bütün korkuların sıkıntıların üzerine çıktı (inşş daha zoryula karşılaşmam )bu en zoruydu eşimi kaybeteme korkusu hala geceleri bir çığlıkla uyanıp elimle eşim nefes alıyormu diye kontrol ederken buluyorumm içimdeki bu korkudan kurtulamıyorummm kabuslar görüyorum eşimi kabediyorum (allahım korousun )
kızlarrrr hala anne olamayı çok istiyorum deli gibi bebeğimi koklamak ona sarılmak istiyorummm evimdeki o eksikliği dolduracak tek şeyin bebeğim olduğunu biliyorum ama eşimle birlikte olsun istiyorum ve hayatın ellerimden akıp gitmesini istemiyorummm benim çevremdeki bir çok arakadaşım anne oldu 2.3. hatta infertilite olanlar bile anne oldular (allahım uzun ömürler nasip etsin )bendende bir çok insan bebeğini kıskandı hala kıskanırlar sorarlar ne zaman bebk yapacaksınız falanca 2. yi yapmış seni tebbel seni ......bunu söyleyenin aklı olsa tam 7 sene bitiyor az uz değil 7 yılıdır tebbelik olurmu diye düşünür ama yok işte bu yüzden ben bunalara can sıkmamamyı öğrendimm zaten zor olan hayatımı dahada zorlaştırmamaya garet edeceğim (tabi başarabilirsem )
tume kuzum hiç üzme kendini bu yaşadıklarımız bizim seçimiz değil eğer seçme şansımız olsaydı hiç birimiz bu durumu tercih etmezdik RABBİM EN KISA ZAMANDA HEPİMİZE ANNE OLAMYI NASİP ETSİN İNŞŞŞŞ hepimiizn gönüllerinden geçeni nasip etsinnn ama önce sağlık huzur versin her duamda eklediğim bir şey var kızlarr RABBİM KİMSEYİ EN SEVDİKLERİYLE SINAMASINN en zoru buymuş sanırımmmm
sizi seviyorummm
ama ben bunalrı seni (sizi)üzmek için yazmadım aynı hisleri paylaşıyoruz demek için yazdım
yok tatlım üzülmedim ben sadece çok etkilendim yazdıklarından ,,
dediğim gibi şu an duygusal bir zamanım, zaten ağlıyordum ama yazdıkların beni gerçekten etkiledi tutamadım kendimi klavyeyi göremeyecek şekilde ağladım ama rahatladımmm
rabbim seni eşine, eşini de sana bağışlasın...
tez zamanda tamamiyle sağlığına kavuşur inşallah..
eşlerimiz bizim can yoldaşımız, bizim ikinci yarımız, Rabbim hiçbirimizin eşini başımızdan eksik etmesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?