Canim hosgeldin...ne kadar duygulandirdin beni hic tanimadiimiz hatta varligindan habersiz oldugumuz birinin bizlere dua etmesi cok hos cok tesekkur ederiz...
Vallaha guzelim yeni nesilde 5 kisiden birinin adet duzensizligi var,malesef nesiller gun gectikce sagliksizlasiyor...bizim donem kurtardi diyordum ama bizdede hasar cok allah beterinden korusun dogacak cocuklarimizi korusun diyorum...
Kendin icin cokda kuruntu yapma ama doktor kontrolunde olman guzel madem dogum kontro hapi sana iyi geliyor donem donem vucudunu dinlendirmen sartiyla kullan benimde olmustu bir kez 8 cm buyuklugunde bir kistim regli olmamistim o ay boyle birsey olmustu,dkh ile erimisti...gulemin dedigi gibi bir takim hastalikar var ama hicbirsey caresiz degil simdiden dusunup sakin kendini sartlama tamam mi?dilerim gonlune gore sevgi saygi dolu,mutlu bir evliligin olsun insallah....
Arada bize yaz senden haber almak isteriz...
evet sizin nesil bizden daha güçlü biz biraz özellikle yaşıtlarım zayıfız güçsüzüz zorluklarla mücadelemiz sıfır ben burayı okudukça güçlendim
kuruntu yapmış olaibilirim yaşımda küçük ama evlenmeyi düşünüyorum 2 yıl içinde ve karşımdaki insana bir şekilde bu durum sorun olcaksa anlatmam icap edicek çoğu kişi evlennince sorun yaşıyor ben 2 sene önceden farkettim tedavi olcam doktor tanı bile koyamadı kiste yumurta parçası dedi bide o gider dedi bana kalsa ayda 1 doktora gidicem ama işte
gerçekten sizlere yazmak çok iyi geldi hepinize allah mutluluğu vericektir dua ediyorum üzüldüğünüz kırıldığınız ne varsa mutlu olmaya bakın sakın strese sokmayın ben inanıyorum ki bebişlerinizi alcaksınız kucağınıza, sadece bu bir sınav siz başarılı olucaksınız
artık burayı okurken size yazacağımda hep dua ediyorum hepinize, allah kalbinize göre vericektir.
Canım merhaba, ben de yaklaşık 7 yıldır polikistik over hastası olarak sana yardımcı olmaya çalışayım. Adet düzensizliklerine eğer erkek tipi kıllanma ve sivilcelenme eşlik ediyorsa ve adetlerin sancılı geçiyorsa pko olma olasılığın yüksek demektir canım. Tabi bunun teşhisi öööle karşıdan bakılarak konmuyo. Mutlaka bir ultrason kontrolü gerekiyo. Sen şimdi bekarmışsın bekarlara da MR çekiliyo pelvik MR, detalyı ultrason görüntüsü alabilmek için. Ben yaklaşık 5,5-6 yıl doğum kontrol hapı kullandım. Sonra bebek istediğim için bıraktım. Bekarken gittiğim her doktor dk hapının bir zararı olmayacağını sölemişti. Ama benim şahsi fikrim dk hapı bir tedavi aracı değil. geçici bir çözüm aracı. Sadece düzenli regli görmemizi sağlıyor. Onun dışında ne bir yumurtlamaya etkisi var ne de pko sendromunu geçirmeye. Geçici bir çözüm sadece.Bir de kendini korkutma sakın. Yumurtalık kistleri-folikül kisteleri tehlikeli değiller sadece mutlaka önlem alınmaları gerekiyor. Yani doktor kontrollerini mutlaka yaptır düzenli. Bir de moralini sakın bozma, korkma hamile kalamam diye. hamile kalamayacak kadar büyük bir problemin olduğunu sanmam canım. Ama mutlaka doktor kontrolunde kullan tüm ilaçlarını ve yılda mutlaka 2 defa doktora git, hormon ve yumurtalık takibi için.
öncelikle çok teşkkür ederim doktorda çok şaşırmıştı lekelenme oldu pat doktora gittim 2 kist biri gitti biri kaldı şimdi oda gitmiştir ama işte biraz düzensiz oldu adetim die korkar oldum gidicem doktora zaten doktorum iyidik, moraliniz bozma daha çok küçüksün sıkma canını diyip moral verdi ben doğum kontrol hapını hiç kullanmak istemedim şimdi akşamları uyumadan önce arslanpençesi çayı içicem gündüzde 1 kez belki bir yararı olur bana düzene sokuyor, hayatımın hiçbir döneminde sivilce olmadı kıllanmamda normal ,adetim çok geldiği için sancılı oluyordu oda artık yok doğum kontrol sayesinde ama bırakalı 1 ay oldu doktora gidip konuşmam gerekirse hormon testi yaptırmam lazım benim yaşımdaki arkadaşlarım hiç önemsemiyorlar herkes kontrolsüz hap kullanıyor sonra evlenince akılları başlarına geliyor
benim burayı okumam çok iyi olmuştu ağustostan beri sizlere hep dua ediyorum varlığınızdan haberim olduğundan beri arada giriyordum en baştan ne yaşadıklarınızı okudum çevre faktrü yaşadığınız herşeyden haberim var size çok üzülüp ağladım burda çoğunuz bu iş konusunda uzmanlaşmışsınız takdir ediyorum sizin çocuklarınız çok sağlam olucak çünkü anneleri onları dünyaya getirmek için bilimin gücü duanın ışığıyla hareket ediyorlar.