Hayat öyle ya da böle bir şekilde geçiyor işte, önemli olan bizlerin ve sevdiklerimizin sağlığı kızlar. Hiç birşey kendimizi hırpalamaya üzmeye değmez aslında. hayat kısa hayatı kendimize zehir etmeden yaşamayı bilmek gerek. Evet biz bebek için uğraşmaya devam edeceğiz elbette ama bence hayatın akıp geçmesine de izin vermeyelim... Badezuzum canını ne sıktıysa onu al kocaman bir top yap ve fırlat gitsin... At gitsin... Akan her gözyaşı, içimize attığımız her acı hüzün bize daha sonra geri dönüyo, ya mideden çıkıyo ya başka bi yerden... Hayat üzülmeye değmez... Ne hikayeler var. Bence biz dünyaya gelen şanslı insanlardanız ve söylenip,şikayet edip, kendimizi mutsuz edip, ağlayıp sızlanıp Allahın bize verdiği güzelliklere haksızlık etmeyelim, kendimize haksızlık etmeyelim. bugün böööle bir pozitif düşünce içerisindeyim kızlar. Hayatın önümüzden akıp geçmesini izlemek istemiyorum. Çocuk çocuk diye kafayı yemekten çok korkuyorum... Hayatımı hem kendime hem de kocama zindan etmek istemiyorum... Herşeyin bir vakti bir zamanı olduğunu kabul etmek ve elimizden gelen herşeyi yapmak ama olmazsa da üzülüp kahrolmamak gerek. Gülem harikasın, senin bu gücün kuvvetin gerçekten süper... Şimdi bir kaç ay da olsa keyfinize bakın kocanla, oooohhhh mis gibi kendinize zaman ayırın, geceleri çocuk için yatağa girmektense zavk için yatağa girinkendinize romantik zamanlar ayırın... bakarsın romantik dakikaların birinde gelivermiş sizin yumurcak :) :) Tabi sen önce şu yaşlı teyzeye git bakalım,ne dicek :) :)
eni o kadar iyi anlıyorum ki okuldan gelir gelmez bilgisayarı açtım aklım sendeydi canım sanki ben yaşamışım gibi ordayım ve senin yerindeyim o anı yaşıyorum gözümdeki yaşlara engel olamıyorum helal olsun sana canım harikasın evet hiçbirşey için üzülmeye değmez Rabbimize şükürler olsun kanser vs hastalıklarımız yok keyfimiz isterse yaparız istemezse erteleriz bizim yaşımızdakiler bekar geziyorlar kızım boşver seni tanımıyorum ama yüreğindekileri yanımdasın gibi hissediyorum garip bir bağ oluşuyor burda kendine iyi bak içinden nasıl geliyorsa öyle davran canım kocanla birlikte olmanın tadını çıkar doyasıya ....iyiki varsın.canımmmm benim ben iyiyim,valla...şimdi üzerimi değişip mutfağa gircem,yemek yapıcam..yine hayat bildiğim gibi geçecek..yaptırmadım farzedicem hiç..böylede geçecek zaman..sizlerden güzel sonuç alayımda olabildiğini göreyim..
evet canım benim,insan biliyo kendini.keşke olsaydı da beni utandırsaydınız:) hayırlısı diyorum yine...o teyzeye adeet bitimine 2 gün kala gidiliyomuş..önümüzdeki hafta içi gidicem..bi de bunu deneyelim içimizde kalmasın.bu arada ben yeniden tavşancıl otunu getriten birileri varmı diye bakınıyorum kaç gündür..ben almamıştım eşim yüzünden,ama seninkinide istemem canım sen iç hem onu,tedavi öncesi..ama yinede temin edebilirmiyim diye düşünüyorum aklınızda olsun..
s
hadi bakalım inşallah senden mutlu haberleri alıcaz..inşallah bu sefer nasip olur,bi dahakine hiççç gerek kalmaz..gerii sayım başladı,dualarım seninle canım benim..
Ya sen benim duygularımı olduğu gibi yazmışsın iyi bişey söylerlerken bile yaralıyorlar insan tek kendiymiş gibi hissediyo yalnız olmadığımı hissetmek iyi geldi bana gerçekten inan ben yazsam bu kadar iyi anlatamam kendimi:) üstelik benim eşim görme özürlü ben çok mutluyum ama gel de bunu çevreye anlat çocuğu olmuyo eşi de özürlü yazık bakışları var ya çıldırtıyo beni inanın ben yeni bişey alsam eşim hemen farkeder ama onların eşleri aylar sonra sorarmış bu yeni mi diye ayrıca çok başarılı bir avukattır eşim ama yok eksik var ya onu görmek için büyüteçle bakarlar ben eşimi on tane görene değişmem aşığım ona ama bazen bu tavırlar çok yıpratıyo bizi bebeğimizin olmayışı belki bu yüzden bu kadar ağı geldi bana insanların ağzında sakız olmaktan bıktım yoruldum anlayacağın gülemcim hayat kimseye kolay değil canım...pirayecim o kadar doğrusun ki..diyecek çok ta bişey yok.dediğin gibi içime de atmak istemiyorum aslında.normal zamanda bile midemden neler çekiyorum ben..ama şuan evde yanlızım bak gözümden bi damla akmadı,belkide akamadı..bişey değil bütün gün iyi olupta eşimin yanında salmak hiç istemiyorum.ve arkadaşım akşama uğrarım dedi,ama kendimi yine bırakmak istemem onun yanında..inanın bi size yazarken dürüstüm sanırım ve iyiysem iyiyim,kötüysem kötüyüm...biliyosunuz biz eşimle son 1 yıldır ayrıydık yani herşey sıkıntıydı,yolculuklar vs..e geldim hop tedaviye..birbirimizin yüzünü bile görmedik adam gibi..dediğin çok doğru canım,kendime ve ona vakit ayırıp biraz beraberliğin tadını çıkarmalıyım..onunda istediği bu zaten..bilirsiniz tipik erkekler..güzel yemekler yensin,hoş vakit geçirilsin ve surat asıp ağlanmasın:))))) bende iyi olacağım..bu hayat bi şekilde yaşanacak..
ama badezuzum a da hak vermeden edemiyorum..ben kendimi güçlü hissetmeye başladı,oturup karşımda doğacak bebeği için konuşan arkadaşımla sohbet edebiliyorum,onlar bebeklerinden konuşurken ben yeğenlerimden örnek verebiliyorum,bende bişeyler anlatabiliyorum..ama lüzumsuz insan o kadar çok
ki...biliyosunuz tekrar yeni bi yerde başladım işe..tanıştığım kadınların hepsi ama
hepssiii ayrı ayrı sordular bebek varmı?eee vakti gelmiş...göbeğimi göstedi dün biri bebekmi o diye...yok dedim göbek..okumuş cahil halamı torunu hayırlı olsun diye aradığımda gebe olduğumu öğrenmiştim ''ayyy darısı başına diyemiyodum üzülürsün diye''......kuzenlerim birbirini uyarıyormuş yanımda bebek lafı açılmasın diye..yani ben iyi olmaya çalıştıkça müsade etmezler ki zaten...bi bayan için evli ve çocuklu olmaktan başka kriter yok maalesef bizim milletimizde...ya diyorum direk arkadaşlar benim bebeğim olmuyo deyip kurtulayım..onlarda rahat etsin bende...ama sonra işte yanımda bebek lafı açmamaya gayret ediyolar...
gerçekten insanı haline borakmıyolar ki acımızıda yaşayalım normale dönelim...
yinede dışarda farklı,evde farklı olabilmeyi çok iyi öğrendim..nasılsa her gün umarak yaşayacağız..
eni o kadar iyi anlıyorum ki okuldan gelir gelmez bilgisayarı açtım aklım sendeydi canım sanki ben yaşamışım gibi ordayım ve senin yerindeyim o anı yaşıyorum gözümdeki yaşlara engel olamıyorum helal olsun sana canım harikasın evet hiçbirşey için üzülmeye değmez Rabbimize şükürler olsun kanser vs hastalıklarımız yok keyfimiz isterse yaparız istemezse erteleriz bizim yaşımızdakiler bekar geziyorlar kızım boşver seni tanımıyorum ama yüreğindekileri yanımdasın gibi hissediyorum garip bir bağ oluşuyor burda kendine iyi bak içinden nasıl geliyorsa öyle davran canım kocanla birlikte olmanın tadını çıkar doyasıya ....iyiki varsın.
Ya sen benim duygularımı olduğu gibi yazmışsın iyi bişey söylerlerken bile yaralıyorlar insan tek kendiymiş gibi hissediyo yalnız olmadığımı hissetmek iyi geldi bana gerçekten inan ben yazsam bu kadar iyi anlatamam kendimi:) üstelik benim eşim görme özürlü ben çok mutluyum ama gel de bunu çevreye anlat çocuğu olmuyo eşi de özürlü yazık bakışları var ya çıldırtıyo beni inanın ben yeni bişey alsam eşim hemen farkeder ama onların eşleri aylar sonra sorarmış bu yeni mi diye ayrıca çok başarılı bir avukattır eşim ama yok eksik var ya onu görmek için büyüteçle bakarlar ben eşimi on tane görene değişmem aşığım ona ama bazen bu tavırlar çok yıpratıyo bizi bebeğimizin olmayışı belki bu yüzden bu kadar ağı geldi bana insanların ağzında sakız olmaktan bıktım yoruldum anlayacağın gülemcim hayat kimseye kolay değil canım...
Ya sen benim duygularımı olduğu gibi yazmışsın iyi bişey söylerlerken bile yaralıyorlar insan tek kendiymiş gibi hissediyo yalnız olmadığımı hissetmek iyi geldi bana gerçekten inan ben yazsam bu kadar iyi anlatamam kendimi:) üstelik benim eşim görme özürlü ben çok mutluyum ama gel de bunu çevreye anlat çocuğu olmuyo eşi de özürlü yazık bakışları var ya çıldırtıyo beni inanın ben yeni bişey alsam eşim hemen farkeder ama onların eşleri aylar sonra sorarmış bu yeni mi diye ayrıca çok başarılı bir avukattır eşim ama yok eksik var ya onu görmek için büyüteçle bakarlar ben eşimi on tane görene değişmem aşığım ona ama bazen bu tavırlar çok yıpratıyo bizi bebeğimizin olmayışı belki bu yüzden bu kadar ağı geldi bana insanların ağzında sakız olmaktan bıktım yoruldum anlayacağın gülemcim hayat kimseye kolay değil canım...
kızlar ne guzel romantik romantik yazismissiniz benide duygulandirdiniz vallaha...gulemcimle uzun uzun konustuk bugun o konuda cokda konusup artık uzatmak istemiyorum...telefondada soyledim cok kısa bir sure sonra sizinde bulantilarinizi konusuyor olacagiz...
Malesef turk toplumunun bu kotu yanlarını ben amerikada yasamaya basladiktan sonra gordum ..cok farklı amerikalilar ben izin verdigim kadar benim hayatimdalar asla asla bugune kadar genc bir cift olmamiza ragmen ve herkesin 2ser 3er cocuklari varken bana neden sizin cocugunuz yok demediler,ben onlara durumlari anlatinca o zaman benimle ilgilenmeye basladilar ...saygi yok bizde ozel hayat mahremiyeti yok...
Cevremeizdeki insanlarda guya bizi dusunuyorlar benimde oyleydi simdi simdi cocuk konusuyorlar birde en nefret ettigim cumleler vardi benim ''bak cocugun olunca anlayacaksin'' ''insallah seninde olacak'',gibi boyle gicik gicik cumleler ne o yani cocugum olmayinca bazi kavramlari neden anlamiyormusum ki salak miyim ben diyesim geliyordu...yani boyleyiz biz iste biraz kıro biraz cahil ne derseniz
deyin....ben son zamanlarda bunlari asmistim duymuyor gormuyordum hatta bazen insanlarin uzerine gidiyordum bir daha yapamiyorlardi...
Ne cocuklu arkadaslarim var kocalarndan gonulleri gecmis,mutsuzlar,bezmisler..ben derim ki kocanizla guzel bir evliliginiz varsa,guzel mutlu bir hayatin tek sarti cocuk degil...inanin hamile kalmadan once de izmire gelirken kocamla oturup konustuk evet biz bir yola cikiyoruz,elimizden geleni yapariz amerikaya evimize bebeklede donebiliriz donmezsekte en azindan biz elimizden geleni yaptik hayat bize bas basada guzel dedik...hepinize bunu tavsiye ederim....
Opuldunuz sekerler,
Heryerde insanlar hep aynı demek ki. Ben de bıkıyorum soran gözlerle bakan insanlardan. Alakalı alakasız hadi artık çocuk yapın demelerinden ve her defasında yalan sölemekten... Ama kafama takmamaya çalışıyorum. İçimize oturmuyomu oturuyo tabiki ama insanlar böööle işte, düşüncesiz... Kendini başkasının yerine koymaktan aciz ve benciller.Ama umurumda değiller benimde, ben de kocamı seviyorum :) :) Geçen gün hastalandım kustum çok falan, "hiç bişi lazım değil bana, bana sen lazımsın" diyo. Annesini babasıni bile konuşturtmuyo. Fazla konuşacak bişi yok, Şuleyide rahatsız etmeyin diyo :) :) Allah bizlere kocalarımıza sağlık versin huzur versin. Bİz aile olarak ne kadar sağlam durursak hayattın karşısında o kadar zorluklara göğüs germe becerimiz artar biliyorum ben. Kızlar kimse canını sıkmasın, moral bozmak yok... Sadece yanlız olmadığımızı bilmek çok güzel. İiki varsınız walla.... Ulan gözlerim doldu bea... Akşam akşam ağlatçaaanız beni...
canım sağol,sende iyi ki varsın..evet şükrediyorum tabii..zaten benim hayatta her işim zor ve geç olmuştur,illa uğruna gözyaşı döküp helak etmişimdir kendimi.bu benim için bi hayat tarzı oldu resmen:) düşünüyorum öbür türlü olsaydı uğraşacak hiç bişeyim olmazmış heralde.kolay hayat bana göre değil yani hiç armut pişip ağzıma düşmedi benim:))) neyse yinede artık kolaylıklar diliyorum Allahtan
burda biz birbirimmizin beynini okuyoruz canım..burda senin kalbinden ne geçiyosa hepimizin aynı şey geçiyo..hissettiklerin için eleştrilmeyeceğin tek yer burası..gönlünden geçeni rahatlıkla paylaşıyorsun burda..burası öyle bi yer ki...
düşün ablam aklında bile tutamıyo,önemsemediğinden değil tabii de test günümmüş,embriyo kalitesiymiş...anlat anlat bi daha unutur..ama burda senden daha sıkı takip edilir tahlilin vs..
ne mutlu ki huzurlu evlerimiz var..kendi ailemden biliyorum inan çocuğun herşey olmadığını her gün duyuyorum biliyorum maalesef..birde bizim insanımıza has durumlar var anlattığın gibi şeyler..birini tanırken bi başlıyoruz sormaya..eşin ne iş yapıyo,ev sizin kendi evinizmi,çocuk????bu böyle gidiyo..bizde onlardan biri olup çıkıyoruz işin tuhaf yanı..herkes kendi hayatına bakacak,olcak bitcek bu kadar basit aslında..
O cümlelerden ben de bıktım güzelim miğdem bulandı bi de derler ya çocuğun olunca bir bağırdığını göreyim görüşürüz kardeşim sana ne geç oldu diye terbiyesine sen mi karışacaksın nasıl sıkıldım anlatamam ama umursamıyorum artık iyiki katıldım aranıza sizleri çoook seviyorum ....
kızlar sonucum sıfır çıkmış...
neyse en azından öğrenmiş olduk,ilaçlarımı bırakmıştım zaten..adetimi bekleyebilirim artık..
yarın doktorla konuşurum,dondurulmuşlar için bi plan yaparız.ama öncesinde bi kaç ay beklerim heralde..zaten bahara bırakırım gibi geliyo..kış kıyamet yoruldum vallahi..
haa alternatif tıpla ilgileniyorum haberiniz olsun...yaşlı bii nine buldum,kasıklarımı ovdurcam:)
kızlar sonucum sıfır çıkmış...
neyse en azından öğrenmiş olduk,ilaçlarımı bırakmıştım zaten..adetimi bekleyebilirim artık..
yarın doktorla konuşurum,dondurulmuşlar için bi plan yaparız.ama öncesinde bi kaç ay beklerim heralde..zaten bahara bırakırım gibi geliyo..kış kıyamet yoruldum vallahi..
haa alternatif tıpla ilgileniyorum haberiniz olsun...yaşlı bii nine buldum,kasıklarımı ovdurcam:)
ALLAHTAN HAYIRLISI BİTANEM...ZAMANI GELDİĞİNDE BUNLARI GÜLÜMSEYEREK KONUŞACAĞIZ.
bazen o kadar güçsüz hissediyorumki kendimi eşime baktıkça kendimi suçlu hissediyorum. sanki tescillenmiş bi şekilde benim eksikliğimmiş gibi geliyor. sonra bakıyorum etrafıma bir kuzenim var kaç yaş büyük çocuğu var ama eşinden ayrıldı diğerine bakıyorum oda ayrıldı çocuk yok, bi diğerine bakıyorum hiç evlenmemiş. kendimi şanslı hissedip şükrediyorum sonra.kimse bana asla olmayacak boşyere uğraşma demediki.. alışveriş merkezlerine gidiyorum allahım herkesmi hamile ya da herkesmi yeni doğum yapmış almış bebeğini gelmiş..işte tarıyorum etrafı resmen o yüzden görüyorum..olsun bende hergün allaha dua ediyorum o da beni sevdiği için sürekli onu anmamı istediği için hemen vermedi istediğimi. bugünümüze hamdolsun. alnımızda ne varsa onu yaşayacağız..burada sizlerle olmaktan o kadar mutluyumki anlaşılmak çok güzel.. iyiki varsınız..
'Üzülme' der Mevlana ve;
"bir yandan korkun bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun;
tek kanatla uçulmaz zaten.
sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil kilimin tozunu almaktır.
Allah sana sıkıntı vermekle kirini, tozunu alır,
niye kederlenirsin?
taş taşlıktan geçmedikçe,parmaklara yüzük olamaz.
yüzük olmayı dileyen taş,ezilmeyi yontulmayı gözealmalıdır"
MEVLANA
"İNSANDA GÜZEL OLAN YÜZDÜR, YÜZDEGÜZEL OLAN GÖZDÜR, AMA İNSANI İNSAN YAPAN AĞZINDAN ÇIKAN SÖZDÜR"
VE SON OLARAK
Üzülme Der Mevlana.. Ve Devam Eder; Kaybettiğin Herşey Bir Gün Başka Surette Geri Döner..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?