Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

rahim kalinligi 10,7 idi carsamba, persembe 10,4'tu. 3-4 mm'di 5. tedavi gunu, buralara geldik ya sukur gayet kalın, inceliyor diye onu da dert etmiyim aman :) benim derdim farkli aslinda. benim lh ve fsh 0,50'lerde 1 kusurlerde cikti bu tedavide. galiba hipofizim bu salgilari salgilamiyor, ya da cok az salgiliyor bu nedenle interfilitem var. 2 gundur surekli dokuman okuyorum nette. fshim 6 kusurlerde cıkmıs 2009da, elimde onceki fsh degerim bir o var. ama bu sene yapilanlar hep dusuk dedigim gibi 0'a yakin. erken yumurta yetmezligi dolayısıyla erken menopoz olabilir, ostrojen azsa (ki benim rahim kalinligim da inceydi, estraferm verdi biliyorsunuz ) osteoporoz riski oluyor, yani kemik erimesi. cocuk dogurabiliyorlar tedaviyle ama okudugum kadariyla belki dogursam laktasyon da olamiyacak cunku belki prolaktin de salgilayamayacak hipofizim, bilmiyorum. yani sütüm olmayabilir. bu durumda kadinlar duzenli adet gormuyormus, ben goruyorum, hep 29 gunde bir. ama aniden adetim de kesilebilir yani. iste biraz arastiriyorum simdi, yarin toplama isi var ve c.tesi oldugundan 1-2 hemsire, 1 doktor olur, muhabbetim olmayan biriyse cevap alabilir miyim bilemiyorum. hangi doktor olacagini bilmiyorum yarın. cocuk icin de riskler var tabi, dusuk riski daha yuksek, erken dogum riski var mesela belki normal dogurmaya kalksam ne hormonuysa gerekli olan, o olmayabilir, olsa da yeterince salgilayamayabilir vs. vs. yani acaba su tup bebek tedavim mi beni boyle alt-ust etti, yoksa buzdaginin gorunmeyen tarafi bu kadar buyuk mu bilemiyorum. sebepsiz deyip de bilemedikleri sebep buymus galiba. bu isin belirtileri polikistige cok benziyormus, genelde polikistik saniyorlarmis hastalari. bana da gecmiste polikistiksin demislerdi, sonra yok degilsin dediler. ama yumurtalarin gelismemesi, vs. uyuyor hersey. yani erken dogum riski olan biriysem beni niye kimse uyarmiyor ?

pirayecim ne guzel soylemissin.

dew gecmis olsun, iyisin degil mi simdi. gezme artık, yat evinde.

mekselin dewin dedigi gibi risk varsa neden yatirmadilar seni ?

dew ayni anda yazmisiz galiba, ben yazarken yoktu yazin. hay allah, korkmussun epey. neyse endiselenecek birsey olmamasi guzel tabi ama beklesin kucuk kız babası gelecek daha.
mekselim yakininda akraban yok mu, aksam yalniz kalma sen de. yarin da git mutlaka erkenden doktora.

sağol ceren annemlerde kalıyorum zAten dr yatırmadı nedense yarın başka dra gidecem korkudan her an can verebilirim allahım ne zor bir durum

mekselin;canım üzüldüm ama belki gereksiz korkutuyolar..sen önlemini al yinede..eşin yoksada bi yakınını çağır gerçekten..yada ihmal etme başka doktorada git..canım gerekirse hastane ortamında kalırsın.korkma bak kuzeycik kocaman adam oldu..

dew;nete girmene sevindim..daha iyisin dimi? ilaçların işe yaramasına çok sevindim.iyiki var şu ilaçlar:)

ceren,napıyon kuzum teşhisler koymuşsun kendine,yok erken doğum vss..:))) ilahi...bak fsh ın adetinin hangi gününde bakıldığı önemli..2-3.günlerindeki bi fikir veriyo genelde..bizim yaşlarımızda 10 u geçmemsi gerekiyo,o zaman erken menepoz rezerv yetmezliği oluyo..benim 14,5..hiç ideal olmadı..bu yüzden geç cvp veriyorum ilaçlara...bi ara prolaktinim yükselmişti bu transferde bakmadılar bile aslında düşürücü ilacı var hatta ben bile unuttum onlarda bakmadı diye çok ümitsizdim yani önlem bile almıyolar diye..doktorlar senin ne olsuğunu bilyolar canım..tedavini bilerek yürütüyolar..çocuğu olmayacak,çocuğu taşıyamayacak bi yapın olsa bu kadar tedaviye yorumsuz şu gün opu şü gün transfer diye bşlamazlar heralde..araştırma gözünü seveyim..hiç biyere varamadığın gibi kendini çoookk eksik,vahim hissedeceksin...sen şu tedavini bi geçir..
ben 3 sene nete araştırdım..hiç biyere varamadım..doktorun yaptığı tedavi dışında öyle baktım kaldım...onlara bırak..çok dert edersen otur doktourn karşısına bana anlatın de..ben bunları okudum doğrumu,ne olur ne biter de..bilgi alma hakkın var sonuçta..bi laf vardır hastalık yok canım hasta var..hep öyle derler..

sağol ceren annemlerde kalıyorum zAten dr yatırmadı nedense yarın başka dra gidecem korkudan her an can verebilirim allahım ne zor bir durum

Canım benim kıyamam sana yaaaa, hemn istirahat et, bir bardak bile kaldırma gerekirse, evde minik minik yğrğyüşler yap yeter, DEWin dediği gibi kendine çok dikkat et canım, geçmiş olsun, ama eğer hastaneye yatırırlarsa hemen yat, iğnelere de başlaman gerekebilir canım benim. Çok üzüldüm inan, Allah yardımcın olsun. Önemli olan tedbirleri zamanında almak canım. Kendine dikkat et. Geçmiş olsun

DEW canım geçmiş olsun sanada, gerçi siz kritik dönemi atlattınız ama yine de içerde nekadar kalsa kar dediğin gibi. Sen de kendine dikkat et, bol bol dinlen. Maaşallah Karyada kocaman olmuş. Dikkat edin kendinize, öpüyorum çok

DEW canım geçmiş olsun bizim bu topiğin sıpaları aceleci çıktı bak ..neyse ilaçlar işe yaramış çok şükür ve dediğin gibi artık risk zamanıda geçti artık daha fazla yastıkla yat biraz dişini sık canım:)bu sıcaklarda evde uzanmak zor olur ama minnoşumuzun acelesi varmış onu tutmak lazım içerde:)
MEKSELİN canım dikkat et kendine başka bi dr.a gidecekmişsin söyle hastaneye yatırsınlar hatta dikiş atsınlar faydası olur mutlaka ..korkma bişey olmaz Allahın izniyle stres yapma o etkiler seni canım..yat uzan ama sırt sütü ve sol tarafına fazla yatma canım..Allahım korusun kuzunu hiç bişey olmaz inş..
CERENM yaa canım araştırma nolur..ben morfoloji varikosel konularında doktora yaptım beynim göçtü ama elime ne geçti hiçbişey stres boşuna üzüntü ..ben onları araştırırken sorun bende çıktı...boşver internette grip olsan ölüyosun yazıyo hiiç kafana takma boşuna moralini bozma..birde bu hormonlar beynin tetiklemesi ile salgılanıyo sen şimdi beynini uyarıyosun erken doğum düşük şu bu diye hormonlar hepten cozutur haberin olsun..bırak tedavin yolunda gidiyo biçok kişi çift blast transferi oluyo herşey normalken tutmuyo ..yani diyeceğim nasipte varsa hiçbişey engel değil yoksa istersen makale yayınla olmaz..Allaha sığınıp dua etmekten başka yapacak bişeyimiz yok canım...inş. tedavinin sonunda kuzunun müjdesiyle hepsini unutacaksın bu sıkıntıların..

Son düzenleme:
kızlar iyi geceler) bu aralar malum iki çocuk annesi biri bebek diğeri 6 yaşında çocuklarımla çoooook mutlu ve yoğun bir anneyim) gecenin bu saatinde ancak girip yazayım dedim.inanın gözlerimden uyku süzülüyor ama sizleride çok merak ediyorum.dew canım olumsuz durum yaşamışsın şuan daha iyi olmana sevindim.geçmişi tam okuyamadım.kim ne yapıyor ne durumda? cerenm canım kafanı olusuz hiçbirşeye takma ilaçlarda insanın psikolojik durumunu altüst ediyor.erken menepoz falan bunlara kafanı takma tedavine odaklan ve inşaallah pozitif sonucu alacaksın canım.piraye bulantılar artmış sanırım.gülemmmmmm bebişin seninle ve seninle kalacak allahın izniyle...
yelizz ikiz annesi ) kendinize dikkat edin.bol bol dinlen en ufak ağrıda dr.unuzla irtibata geçin.mekselin canım bencede başka dr.a görün.inşaallah herşey yolunda gidecek.
bubuş senden pek ses seda yok neler yapıyorsun? zrda tedaviye tekrar ne zaman başlayacaksın.kendini toparlamış olmana çok sevindim.evet insanın kendisini hamile kalıp kendi çocuğunu kucağına alması çok güzeldir.inanın kuzularım geldikten sonra bunun hiç ama hiç önemli olmadığına inandım.zaten bekarkende hep kendi çocuğum olsada bir tanede evlat edinmeyi hep istemiştim.rabbim bana ve eşime hayatımızın en güzel armağanlarını sundu.çevremde sağolsun herkes eşimi ve beni tebrik ediyor.komşular eş dost herkesin çocuklarımıza sahip çıkmaları bizleri çocuklarımız adına mutlu ediyor)
kızımın kakalı poposunu yıkamak bile bana zevk veriyor)
bade çılgın bedişim)sen neler yapıyorsun ? tedavin ramazandan sonrayamı kaldı?
melodiciğim inşaallah dondurulmuşların anneliği yaşatacak sana.
kekec,vizontele,world allah sağlıkla hepinize bebişinize kavuşmak nasip etsin.
kızlar dilerim allahtan hiç birinizin kucağı boş kalmasın.rabbim tez zamanda çocuğunuz veya çocuklarınıza kavuştursun..
sevgiyle ve sağlıkla kalın.canım arkadaşlarım)

iyi geceler kızlar) 2 temmuzda eşim ve ben tekrar dünyaya geldik) yavrularımız artık bizimle.cıvıl cıvıl çocuklarımızın sesi evimizin mutluluğuna mutluluk kattı) eşim ve ben büyük aşkla birbirine bağlı kişilerdik şimdi aşkımıza kuzularımızda dahil oldu)rabbim 10.yıl armağanını bizlere sundu.çok şükür ona.inşaallah bizleri birbirimize hayırlı kılar.inanın doğurmak,yok genimden biri olsun diye uğraşmak hepsi boş.çocuklarımız bize baba anne dedikçe kalbimizin yağları eriyor) inanın o kadar yoğunum ki artık, işi bırakmakla isabet etmişim) herşeyim oğlum ve kızım artık tabiii babalarını unutmamak lazım) geceleri 4-5 kez uyanıp üzerlerini açmışlarmı diye bakıyoruz.sabah .6:30 da ayaktayız.uyku olayını unuttum) olsun çocuklarım için herşeye değer.çok istememe rağmen sizlere yazamadım aslında anlatacağım o kadar çok şey var ki.oğluma bugün bilgisayarda fotoğraflarımızı gösteriyordum.bir ara babasıyla çekildiğimiz fotoğrafın birini gösterip ben neredeyim anne diye sordu) bende siz henüz yanımızda değildiniz dedim.evlilik resmimizi gösterip.ben ve baban birbirimizi çok seviyorduk ve evlendik.sonra sizi gördük sizleri çok sevdik.bunlar bizim çocuklarımız.hep birlikte evimizde yaşamalıyız dedik.sizleri yanımıza aldık.bundan sonra asla ayrılmayacağız.deyince oğlumun yüzündeki tebessümü görmeliydiniz) bana dün, hadi bana sor yuvadamı kalmak istiyorum yoksa evimizdemi dedi.bende söyle bakalım nerede kalmak istersin dedim.evimizde kalmak isterim.yuvaya götürürseniz çok ağlarım dedi.asla sizleri yuvaya götürmeyiz.baban ve ben sizi çok ama çok seviyoruz.biz çok mutlu bir aileyiz dedim.size enteresan birşey söyleyeceğim.hani derler ya allah bereketini verir diye ben bugün öyle birşey yaşadım.bunun sebebide çocuklarımızdı.pazara gittim oğlum ve kızımla onlara henüz hiçbirşeyimiz olmadığından günlük kıyafet falan alacağım.yanımda çok para yoktu.oğlumda kamyon istemişti.kıyafetleri aldım param bitti oğluma istediği oyuncağı alamayacağım diye üzüldüm.çantama tekrar baktım oğlumun oyuncağına yetecek kadar hatta fazla parada vardı) rabbim bereketi çocuklarımızla evimize getirdi)
kızlar hergün sizlere yazmak isterim ne yapıyorsunuz merak ediyorum.ama maalesef çok erken uyanıyoruz.ama fırsat buldukça sizlerle paylaşımım devam edecek.sevgiyle kalın)

sağolun kızlar allah razı olsun hepinizden.bugun başka dra gittim aşagıdan baktı rahim kapalı dedi ama rahim boyu 4 olması gerekirken 2.2 ye düşmüş ciğer geliştirici iğne verdi bu durumdA kalırsa sorun yok dedi ama sadece daha fazla kısalma olmaması lazım.bir hafta sonra tekrar bakacak rahim boyuna toparlanabilirde toparlanmaya bilirde dedi kendimizi 34.haftaya atarsak yeterli dedi umudumuz rabbim başka yapacak bişey yok bu kadar sıkıntıdan sonra rabbim bize ve bütün bekleyenlere nasip etsin ne diyelim çok zor bir durummuş gerçekten insanın başına gelmeyene kadar anlamıyormuş insan.sertleşme sona erse belki rahatlıyacam ama çok toplanıyor nst de dün sancı çıkmamıştı dr tekrar yaptırmadı ama o kadar toplanıyorki ayakta hiç duramıyorum

Canim yatacaksin baska caren yok birde toplamalar icin yani kasilma oluyor o iste onun icin bana doktor ilac verdi ve supee geldi ilac.Pre-par diye bir ilac sorsana doktoruna birde magnezyum verdi gercekten basarili ilaclar.Tavsiye ederim canim.Lutfen doktoruna danis sakin kendi kendine alayim deme agir ilaclar sonucta.

Biraz sabir 30u bile gecsen inan cok fark eder.Dualarim seninle.

Kizlar bende daha iyiyim yatmaya devam,gece uykusuzluklarim cok oluyor malesef surekli huzursuzum dogal olarak... gunduz yatiyorum bende :)))

Gecmisi cok okuyamadan yazdim cikiyorum hepinizi cok optum.

sağol dev inş 30ları geçerim tek derdim bu işte dr durumun böyle kalırsa yine bişey olmaz sadece gerileme olmasa bize yeter dedi.magnezyumu ben 2 aydır zaten kullanıyorum bide nidilat diye bir ilaç kasılma engelleyici 4 saatte bir içiyorum bebek toplanıyor ama çok şükür nstde sancı cıkmadıgı için dr bişey yapamayız dedi bekleyecez artık ne olur duanızı eksik etmeyin.yatırsamda sana bu ilaçları verecem dedi ve serum verecem dedi.bunun yerine evde bol su içersen aynı şey dedi bende evde kalmayı istedim zaten hastane ile ev yakın

merhaba kızlar...
doktora gittik,çok şükür bebeğim iyi:) onu görmek çok iyi geldi tabii..ama doktor benim halimi pek iyi bulmadı..dünden beri fmf yokluyo bende atak geçircem diye gerginim biraz..buda yüzümden hemen anlaşılıyo..zaten duygusala bağladım yine..inşallah atak geçirmem oturup dua ediyorum çaresizce:) belirtilere takmıştım ya iki gündür doktor gülüyo bana..karnımın üstüne yatıyorum hala diyorum yat iyi ya diyo:) çok rahat bi adam...adım başı dua ettim Allahım arkadaşlarımada yaşat diye...

mekselin stresinde haklısın canım..bi doktora daha gitmen iyi olmuş..bak alınacak önlemleri almış,istirahat et,duaarım seninle,inşallah bebiş acele etmez canım..ama artık önlemleri aldın,takiptesin..daha sakin olmaya çalış..

lee canıım;güzel anne:) demek oğlunda tam anlamıyla adapte oldu..sana karşı nasıl kayıtsız kalsınki sen harika bi annesin..iki kardeşin bi arada olması ayrıca bi mutluluk gerçekten..onların ayrılmaması beni ayrıca sevindiriyo:) siz harika bi ailesiniz:)

Mekselin hastanenin yakin olmasi cok iyi olmus.gulem gozun aydin,bebegi gormussun.benim bu sabah toplandi, az anestezi aldim,bilincim acikti.bir taraftan 3, digerinden 2 tane folikul toplandi, bos ciktilar. 1 tane yumurta dedi,sonra 1 tane daha bulduk dedi,tupten cikarmaya calisirken tup tikanmis (benim tupum degil yumurtayi cektikleri borudan bahsediyorum) dediler. Onu tupten cikarabildilar mi bilemiyorum,kanmam da olmustu, cok kavrayamadim.bir-iki saat bekleyince 1 tane cikti dediler. Onun da kalitesi kotuymus,yarin 10da arayacagim hastaneyi.nevdurumda oldugunu soyleyecekler.doktorla yogun bakimda konustum biraz,cocuk dogurmayi dert etmiyorum, ama bu hipo hipo cok ciddi. Her an menopoza girebilir miyim dedim, evet dedi. Yasin,rahmin,yumurtaliklarin hersey cok iyi durumda,ama yumurtalarinin kalitesi cok dusuk, bunu beklemiyorduk dedi. Tek yumurtamin da kalitesi dusuk, mikroenjeksiyonla dollendi bugun, esimin de oranlari dusuk oldugundan mikro yapmislar.mikroenjeksiyonun da bebege zararlari var ama bugun bir de bu durumda onu konusamadim.zaten tek yumurtacigimi dollemeye calismislar garipler. Bir tane bila fazla ciksa dondururum diyordum, mumkun olamadi.30 martta fsh olcumum 8,86, 22 mayista fsh olcumum var 4,25.ama haziranda tedaviyle birlikte hem fsh hem lh sifirlarda. Tedavi nedeniyle dusmesini kabul etmiyorlar,endokrinolojiye mi gideyim arastirilmasi icin dedim.su isler toparlansin, hamilelik sonucu gelsin ilk adetle gidip buradan bakalim dediler. Yani ortada hicbir sey yokken su bir haftada boyle bir dertle yuzlstim.hipo hipolular tuple gebe kalabiliyor, belki dew israil beye giderim ben de, kisa protokol, az ilacla iyi olabilir yumurta kalitem. Ama su an pek derdim gebe kalmak degil deddim ya, her an menopoza girebilirsin diyorlar. İsin garibi, konusurlarken ben hipo hipoyu duymasam ve arastirmasam senin durumun bu, dikkat etmelisin, erken menopoz riskin var dememeleri. Belki tedavinin ortasi moralim bozulmasin diye demediler ama ben islemi yaptirip,pozitifi alip bu hastaneye ugramayabilirdim de.o zaman asla bilemezdim bu durumu. Bu da canimi sikti bir yandan. Birden dunyam tersine dondu iste, psikolojim cok bozuk, operasyondan beri agliyorum, aksamustu biraz toparlandim spora gittim,cikinca da kahve almaya gittim,annesiyle bir bbek vardi, elim ayagim bosaldi. O kadar utandim ki kendimden. Baskalarinin mutluluklarini kiskanmisim gibi utandim kendimden.ilk kez bir bebek gorunce aci cektim. Bundan sonra boyle mi hissedecegim diye kahroldum.

cerenm canım,inan olumsuzluklarına çok üzüldüm.tek yumurtan döllenmişmi ben pek anlayamadım?erken menepoz olayınada bu konuda uzman dr.lar var onlara göründünmü? neye dayanarak bu teşhis konuldu ?veeeee en önemlisi kendinden niye utanıyormuşsun canım.bu kusur değil ki.bak bizdede hiçbir sorun görünmesede çocukda olmadı.ama şuan pırlanta gibi iki evladımız var.inan onlara kavuştuğumuz an o kadar yaşadığım üzüntüler anında gitti.şuanda 3.tüpü artık düşünmüyoruz.allah biri erkek biri kız evlat verdi diyoruz.......yaşın genç ve inşaallah kendi bebeğine kavuşursun allahtan umudunu yitirme....

vanım inşaallah herşey gönlünce olur biraz sabır.ve dinlen.inşallah yavrunu kucağına alacaksın...

cerenm sende benim gibi gececisin) aşağıda görüyorum seni.ben aslında uykusuzluktan ölüyorum.ama sizlere yazmadanda edemiyorum.sizleri merak ediyorum.inşaallah sizlerde anneliği yaşayacaksınız canım)

kızımmmm sen artık şu evhamlardan vaz geç.allaha şükür bebeğin gayet iyi o da kuzey gibi çok güçlü bir bebek inşaallah anne ve babasını sevindirip aranıza katılacak) bizim için yazdıkların içinde çooook teşekkürler..-))

kızlar bugün çocuklarımıza ciciler almak için alışverişe çıktık.varmı böyle birşey yaaaa çocuk kıyafetleri alıyorduk ve hemde kendi çocuklarımıza) oğlumun mutluluğu süslü kızımın o yaşta kıyafet ayırımı yapması ( herşeyide beğenmiyoruz.) nerede süslü şey var ona yöneliyoruz.ve denemek için giydiklerinide çıkarmak mümkün olmuyor ) )
allah herkese bu mutluluğu yaşatır inşaallah) şimdiden kızım benim terlikleri giyip geziniyor.parfüm sıktığımda kendisinede istiyor) oğlumun sayesindede tüm çizgi kahramanlarını öğrendik)
ayyyy kızlar ya daha fazla dayanamayacağım uyumaya gidiyorum..sağlıkla ve sevgiyle kalın.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…