Umudunuzu Yitirdiğiniz Şey Oldu mu

huzun98

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2023
192
71
13
Konularımı okuyan bilir ev hayali kuruyordum ama o sans çok azaldı hayırsız koca yüzünden beklemedeyim demiştim hala konuşmuyorum onunla yüz vermiyorum.

Şöyle bi şey var olmasını istediğiniz şey çok istersen düşünürsen olmaz.

Yada çok istemek gerek hayalini kurduğun şeyin.

Sizin hayaliniz gerçekleşti mi nasıl ?

Herşeyin hayırlısını isterim hep. İlle de olsun diye tutturmam. Sağlıktan gerisi boş
Haklisiniz ben de takıntı yaptı bu ev meselesi
Çünkü alacak durumu varken alamayacak duruma geldik 8 yılin sonunda. Evim yok diye kötü hissediyorum ama tabi sağlık en önemli

Haklisiniz ben de takıntı yaptı bu ev meselesi
Çünkü alacak durumu varken alamayacak duruma geldik 8 yılin sonunda. Evim yok diye kötü hissediyorum ama tabi sağlık en önemli
Şükrettikçe şükredeceğin şeyler artarmış. Bir yerde okumuştum. O günden sonra hep aklıma getiririm. Olur inşallah eviniz bizim de yok kiradayız

Çok istersen düşünürsen olmaz yerine daha iyisi olacak diye kendimi teselli ediyorum. İnsanın nasibinde yiyeceği lokma varsa, gayretle ona ulaşır.

Hem ağız tadıyla sağlıkla olsun maalesef şu anda çoğu kişi kiralarda malum fiyatlar aldı başını gidiyor.

Benim şahsi yorumum erkek ne kadar yönetici olursa olsun yatırım birikim konuları evde kadında olmalı.

Ben bu sefer olabileceğine inanip çok hayal ettim o büyük pesinat gitti imtihan diyorum ama çoğu zamanda keşkeler oluyor

Ben bu sefer olabileceğine inanip çok hayal ettim o büyük pesinat gitti imtihan diyorum ama çoğu zamanda keşkeler oluyor
Allah herkesin gönlüne göre doğru zamanda versin

Bizde yazın temmuz gibi memleketten bir ev alalım Karadeniz sahilde hem gider geliriz dedik. Ha bugün ha yarın derken kenardaki peşinat parası affedersin çekirdek parası oldu resmen. Şimdide doğum olacak artık 1 yılda öyle gider, para da hiç olacak gibi

Tl hiç bu kadar düşmemişti eskiden yıllarca ev fiyatları değişmez maaş yüzde 2 artardı ne güzel günlermis kaçırdık o günleri...

Önce her şeyin en hayırlısı olsun derim. Ama bunu gerçekten söylerim hani bazen ağız alışkanlığı ile hayırlısı olsun deriz ama yinede onu tuttururuz ya öyle değil. Sonrada çabalarım ulaşmak için. Yani sadece istiyorum istiyorum demekle olmuyor tabi. Bizde evle ilgili çok sıkıntılar yaşadık evimizi üvey babam yaptı ama yapasıya kadar da anamızı ağlattı diyebilirim. Kan kusturdu resmen. Cimri biriyle evleneceğine yemin ediyorum bekar kal kendini geçindir valla çok daha huzurlu. Arsa, daire ikisine birden bakıyordum. Fiyat karşılaştırması, artışı, nerede yatırımlık olabilir hepsine bakarken dedim ki '' Allah'ım daire ya da müstakil hiiiç önemli değil artık yeter ki o evde huzurum olsun, hayırlı komşularım olsun nasip edeceğine razıyım '' diye içtenlikle dua ettim. Çünkü müstakilde yaşıyorduk her zaman onu satmak zorunda kaldık diyelim. Yine müstakil diye tutturduğum dönemde bulmakta çok zorlandım, satıcılar zaten işin sahtekarlığında artık dertleri başka. Çok şükür hayalimde ki gibi oldu. Her gün şükrederim istisnasız. Şimdi inşallah kendi hayatımı, evimi kurmak istiyorum bakalım. O yüzden isteyin elbette ama bir taraftan dua edip bir taraftan çabalayın. Eşinizi bilmiyorum konunuzu pek hatırlayamadım da hayırsızsa hayatınızı, hayalinizi yıkmasına müsade etmeyin.

Ama tabi bu süreçte yurt dışına çıkma hayalim gerçekleşmedi

Hayatımın bir dönemi o kadar kötü geçti ki. Ev aldık eşim işten çıkarıldı. Çocuğum sabah öğlen okulda kaldı bakacak kimse yok ana okuluna hem sabahçı hem öğlenci gitmek zorunda kaldı. Çalışıp eşime destek olmam gerekliydi.. Babam kanser hastası oldu birde oraya koşmaya başladım. Gece acilde sabahlayıp sabah işe gittim. Ama önce çocuğu okula bıraktım. Babam vefat etti, eşim iş buldu. Aradan 1 ay geçmedi Çocuğum ölümcül bir hastalık geçirdi 2 yıl onunla stres yaşadım. Sonra eşimle hiç tahmin etmeyeceğim büyük sorunlar yaşadım ve boşanıyorduk. Sonra çocuğum iyileşti. Sonra evin borcunu ödedik. Üstüne araba aldık ödedik. Evladım iyileşti.

Yani benim olayım hep şöyle oldu bunların hepsi üst üste olurken otur bir plan yap otur bir plan yap her darboğaz da bir plan yaptım.

Hiç isyan etmedim ama hiç tırmanmakdan vazgeçmedim. Hayat ne getirir ne götürür belli olmaz. Hayal kurmaktan plan yapmaktan vazgeçmemek gerek.

Mesela ev borcumuz var eşim işten çıkarılmış ben de o sıra iş arıyorum. Kombi bozuldu 300 tl gibi birşey geçmiş zaman oturdum ağlıyorum para yok kombi bozuk çocuk var evde ne yaparım diye. Sonra dedim ki kendi kendime. Kafasız kaç yüz bin borcun var 300 tl için burda ağlıyorsun. Sonra eşimi aradım anlattım beraber güldük. Herşey hallolur Rabbım sağlık sihat versin yeter ki.

Ben şuna inanıyorum. Allah güzel şeyler vermeden önce böyle sınavlara tabi tutuyor. Ben hiç isyan etmedim evet baya beyaz saç sahibi oldum. Ama hep doğru olan yolu arayıp buldum. Rabbim de güç kuvvet verdi halloldu.

Pes etmeyin. Ha deyince olmuyor. Ben kendimi bildim bileli arabam olsun isterim 36 yaşında oldu.

Ne mutlu size

Çok zorluklar çekmişsin ama sonu güzel

Eşiniz nasıl bir hayırsızlık (!) yaptı bilmiyorum da sağlığını kaybetmek en büyük umutsuzluk maalesef.

Ev,araba,para çok önemli kabul ediyorum.
Ama sağlıkla huzurla o aracı kullanamazsak ne işe yarıyor evin önündeki BMW?

Yillardik ev alacaktık büyük peşinatimizda vardı eve en yakın olduğumuz Zaman da o parayı batırdı borsada

Evet sağlık en önemli ama akıl da gerek

Yillardik ev alacaktık büyük peşinatimizda vardı eve en yakın olduğumuz Zaman da o parayı batırdı borsada

Girdiği hisselerden çıkış yaptı mı ?
Borsa genel olarak düşüyor, yani son 3 ayda giren kaybediyor. Onun öncesinde girdiyseniz zaten yapay bir yükseliş vardır. Bir anda hisseler iki üç ayda 3-4-5 kat yaptı. Bu kârı görünce çıkmadıysanız, muhtemelen kaybettiğiniž şeyler anapara değil de kâr payı.

Dolandırıldi sahte borsa sayfasında hatırlamak uzatmak istemiyorum artık

Oooo çok üzüldüm.
Allahım içinize ferahlık versin inşallah.

Eşiniz akıllanmıştır inşallah.

Ben borsayı kumar olarak görüyorum. Evli kalamazdım ben olsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…