Umursamaz anne

Bende sorumsuz annelere sinir oluyorum. Benim de çocuğum var. Ama yemeğin evde gezilerek yenmeyeceğini biliyor. Çocuğa eğitim vermiyorlar. Çocuk anlamazmış. Mis gibi de anlıyor.
Bir zahmet eğitin. Çocuklar kural sever. Benim oğlum özgüveni çok yüksek bir çocuktur, kuralları da gayet iyi bilir.
Üniversiteyi İtalya da okudum. Avrupa’daki çocuklar hiç bizdeki gibi değil. Gayet kural biliyorlar. Ve özgüvenleri de yüksek. Türk bahanesi çocuktur yapar. Tabiki serbest büyüsün ama milletin evinde yemek dökmeden de özgüvenli olabilirler.

amın canım allah razı olsun
senınde evladını sağlıkla hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin inşallahhh,

Yeni emeklemeye, yürümeye başlayan bir bebeği anne sürekli koruyup kollamalı. Bir gözü sürekli bebeğin üzerinde olmalı bana göre. Daha büyük yani laftan anlayacak yaşta olan çocuklar içinde ikaz edilmeli. Bir de evde nasıl alıştırırsan o kadar rahat edersin gittiğin yerde de. İki çocuk büyüttüm biri 15 yaşında artık ergen diğeri 9 yaşında çikolata yiyeceği zaman dahi tepsi alır tepsinin üstünde yer bittikten sonra ellerini yıkar. Çünkü o şekilde öğrettim gittiğimiz yerde asla bir yeri karıştırmaz eğer oynamak istediği bir oyuncak varsa ev sahibinden oynayabilir miyim? diye izin ister ve ona göre oynar. Evde döküp saçmasın ama gittiği yerde ne yaparsa yapsın diye düşünen annelere sinir oluyorum.

Daha önce buna benzer bir konu açılmıştı orada bazı anneler! Konu sahibine ve onun gibi düşünenlere saydırmıştı. Neymiş efendim çocuktan önemli değilmiş, Allahtan onların arkadaşları eşyaya mala çok önem vermezmiş, kırılsın bozulsun kirlensin nolacakmis, çocuğun kalbinin kırılmasından önemli değilmiş :ukala: senin çocuğun herşeyden önemli olabilir ama insanın evi eşyası da önemli. Her sene eve eşya alınmıyor. Bir kez alınanlar beş on yıl kullanılıyor ve az para da değil. Benim emek emek aldığım eşyalar başkasının sorumsuz çocuğu yüzünden niye yipransin. Lütfen sorumsuz anneler bu konuyu okusun ve Allahtan benim arkadaşlarım böyle değil dye düşünmeyin. size ve çocuğunuza ses çıkarılmıyorsa rahatsız olmadığımız anlamına gelmiyor. Çocuğunuz kendi evinde ne yaparsa yapsın ama başkasının evinde bir tutun yaa.

kabul etme sinirini boşuna bozma. sen o rahatlığı verirsin ama annede evladına göz kulak olur. aslında dünya malı insan duyarsızlığa rahatlığa sinir oluyor. benim eltim gelirdi çocuk wc ye gide ardından bakmazdı, sifonu çekmek yok. Ben kendim ilgilenirim evladımla. çocuk yeme sorunlu pilav var gelirdi makarna yapardı. geçen gün çoçukamrın yiyemeyeceği yemek yapmış. illa bi makarna haşlayalım dedi, ne varsa onunla doymayı bilsin dedim. çocuk koltukta yer heryer batar vs. şimdi benimkiler onun evde masada yerken bile aman aman yere dökülmesin. Bende ona göre surat yapıyorum kimse bendenn değerli değilmiş onu anladım. insanlar anlasınlar hatalarını. belkide ben çok doluyum artık!!!
Tabi insan annenin haline tavrına kızıyor ztn çocuk bu mecburen peşinde dolaşacaksın.eltiniz sizin evde nasıl davranıyorsa sizde onun evinde öyle yapın hatasını anlat belki

Açıkça söyleyin.
Senin kız hakkaten fenaymış valla siz gittikten sonra 3saat temizlik yaptım deyin.bunu biraz şakaya vurarak söyleyin ki alınmasın.
Ay benim çocugumda böyle olursa yandım falan ye ekleyin.
Belki utanır biraz.
Şakayla karışık söyleyebilirim ama öyle rahat ki ins anlar

Daha önce buna benzer bir konu açılmıştı orada bazı anneler! Konu sahibine ve onun gibi düşünenlere saydırmıştı. Neymiş efendim çocuktan önemli değilmiş, Allahtan onların arkadaşları eşyaya mala çok önem vermezmiş, kırılsın bozulsun kirlensin nolacakmis, çocuğun kalbinin kırılmasından önemli değilmiş :ukala: senin çocuğun herşeyden önemli olabilir ama insanın evi eşyası da önemli. Her sene eve eşya alınmıyor. Bir kez alınanlar beş on yıl kullanılıyor ve az para da değil. Benim emek emek aldığım eşyalar başkasının sorumsuz çocuğu yüzünden niye yipransin. Lütfen sorumsuz anneler bu konuyu okusun ve Allahtan benim arkadaşlarım böyle değil dye düşünmeyin. size ve çocuğunuza ses çıkarılmıyorsa rahatsız olmadığımız anlamına gelmiyor. Çocuğunuz kendi evinde ne yaparsa yapsın ama başkasının evinde bir tutun yaa.
Çok çok haklısınız aslında konuyu açarken o tarz Anneler okusun diede düşünmüştüm.Böyle durumlarda her ev sahibi rahatsız olur ama bazıları benim gibi dile getirmiyo sadece

Vallahi bugünden sonra hiç çağırmak istemiyorum bende,normalde sürekli dışarda görüşüyoruz ztn ama çok ısrarcılar bana gelme konusunda
bir şekilde savuşturun haftaya öbür haftaya diye

heee bir muhabbette de çocuğuyla ilgilenmeyen özellikle de misafirlikteyken
öyle insanlardan hiç hoşlanmam diyin

kahvaltıya davet zorunlumu mecburimi.sizde gittinizmi gitmedıyseniz boşverin.kahveye çağırmışssınız her zaman müsaitde olunmuyor öyle.bı cumart pazar ım varken bı gunu ev temizliği bı gunu kendıme vakıt.yetmıyorkı zaten.

Kahve getir götür yaptım 10 dk filan kalmışımdır.odaya girip çıktım yani.kendi yapmadı ama çocuğun eline habire çikolata tutuşturdu.o öyle yapınca ev sahibi olarak hiç bişe diyemedim
Ay çok gıcık bir durum.iki tane çocuğum var.asla kimsenin evinde öyle birşey yapmam.nasıl rahat insanlar var ya.hayret birşey.

Back
X