• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umursamaz anne

Ben bu konularda biraz tersim açıkçası, hiç çekinmem lafımı söylerim. Evim de çocuklarıma yasak olan davranışlar, başkasının çocuğuna serbest olamaz kimse kusura bakmasın. Ben misafirliğe giderken çocuklarıma yanımda cips, çikolata, meyve suyu gibi şeyler götürmem ev sahibinin vermesine de müsade etmem.

Çok haklısınız benim çocugum birinin eşyasına zarar verse izin vermezdim diyelim ki yaptı anında temizlerdim ,bazı annelerdeki rahatlık sorumsuzluk beni de deli ediyor çocukları ortalıgı yıkar döker kılları kıpırdamaz.Sizde en iyisi bir bahane bulun onu kahvaltıya cagırmayın .
Sizin gibi iyi niyetli misafir hep gelsin ama böyleleri insanın canını çok sıkıyor işte.sanırım kahvaltıyı komple iptal edip dışarda görüşürsek daha güzel olucanı söylicem

Yok artik.ben mesela bir misafirin cocugu dokse sacsa inan rahatsiz olmam anlayisli olmaya calisirim.yanlislikla dokuken birsey hic üzmez beni.ama boyle anne umursamıyorsa mahcup olmuyorsa en sinir oldugum sey.hadi kurabiyeyi doker de cikolatanin bulasmasi resmen sorumsuzluk.onun bulasacagi belli nuye eline verir ki insan
Tabi ki öyle daha önce bi misafirin çocuğu vişne suyuna yanlışlıkla bi çarptı vallahi duvarlarım bile vişne suyu oldu.ama annesi öyle mahçup oldu ki ben kadının haline üzüldüm hiç önemli deil die.bu kadında çocuk artık yemek istemediği halde hala olsun verin yer o dio.çikolata bide sanki çok yararlı bi yiyecek gibi

Benim de küçük çocuğum var ve gayet de aktif biriyim, bebekliğinden beri birçok ortama girdik, hiç kimsenin evini de batırmadık. İş annelerde bitiyor, yoksa benimkini de bıraksan eminim evi birbirine katar adı üstünde çocuk yani. Nasıl ki evde eline birşey verip gezerek yemesine müsaade etmiyorsam başkasının evinde de dikkat ederim.

Annemin bir komşusu vardı benim küçük kardeşimle onun oğlu yaşıttı. Kadın aşırı titizdi, çocuklar evde mum gibi durur, koltuk örtüleri kaymasın diye yerlere otururlardı ama bize geldiler mi evi savaş alanına çevirirlerdi. Evinde aslan kesilen kadın bize gelince hiç sesini çıkarmazdı ne hikmetse. Var böyle garip insanlar, en iyisi mesafe koymak bence.

Bende öyle yapmak isterim ama sorun şu ki bu kadın organizasyonu yapıyor genelde.onun çalıştığı güne denk getirip çağırsam eminim küsecek.napsam bilemedim
sizİ düşünmeyen üzen insan , size küsse ne olur. neden onun küsmesi bu kadar önemli. boşver ya. benim iki evladım var elhamdülillah çok şükür. gittiğim yerde hiçbir zaman ellerine yiyecek vermem. , keşke bütün anneler böyle duyarlı olsa. Ha çok titiZ arkadaşım var onun evine de gitmem. çünkü diken üzerinde oluyorum. çocuk bişey yapcak diye. bu gurup neden yakın zamanda tekrar size gelecek. başka kahvaltıya alan kimseler yokmu.

Daha bundan bikac gün önce.

"Çişin var mı" sorusuna her dafasında "hayır" diyen 4 buçuk yaşındaki çocuk koltuğuma işedi.

Bin kere soruldu bin kere hayır dedi.

Annesi huyunu biliyor ama kalkıp götürmedi.

Kime kızayım ben.

Koltuğa su döktüm yıkadım. Günlerce cam önünde fön makinesi ile kurutmaya çalıştık.

Sevmiyorum çocuk milletini. ve rahat anneleri.

sizİ düşünmeyen üzen insan , size küsse ne olur. neden onun küsmesi bu kadar önemli. boşver ya. benim iki evladım var elhamdülillah çok şükür. gittiğim yerde hiçbir zaman ellerine yiyecek vermem. , keşke bütün anneler böyle duyarlı olsa. Ha çok titiZ arkadaşım var onun evine de gitmem. çünkü diken üzerinde oluyorum. çocuk bişey yapcak diye. bu gurup neden yakın zamanda tekrar size gelecek. başka kahvaltıya alan kimseler yokmu.
Dediğiniz gibi keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa.haklısınız ama iş yerinde yüz yüze bakıyoruz o yüzden küslük olsun istemiyorum ztn kahvaltıyı tamamen iptal edicem.kahvaltıya alan kimsede yok valla bana taktılar sana hiç gelmedik die,bende hiçbirinin evine bi kez bile gitmedim ama.
Bende tam tersı gelen kişi diken üstünde oturmasın die hiç bişeye ses etmiyorum karşıdaki kişi belki de bu yüzden bu kadar rahat davranıyor

"Çişin var mı" sorusuna her dafasında "hayır" diyen 4 buçuk yaşındaki çocuk koltuğuma işedi.

Kime kızayım ben.

Koltuğa su döktüm yıkadım. Günlerce cam önünde fön makinesi ile kurutmaya çalıştık.

Gerçekten çok kötü bir olay:skandal:ben olsam kafayı yerdim.artik koltuk çöp e mi giderdi ne olurdu bilmem.2 çocuğum var cocuklarda çok severim ama bu başka bir sey

Çocuğum yok, çocuklara bayılırım, oynarım onlarla evi de normal ölçüde dağıtırım. Ama ev benim ve benim kurallarım geçer arkadaş. Bi şey ellemelerini istemiyorsam net bir şekilde söylerim, çocuk anlamıyorsa da anası duysun :D

ama annelerde hareket yoksa iş başa düşebiliyor.
Bir gün kalabalık misafirim var, belki 20 kişiyiz, 7-8 de çocuk...
Çocuklardan biri bulaşık makinesinin düğmeleriyle oyunuyor. Annesi de yanında dikilmiş "ayy kızım hehe hiihi" modunda...
Tuttum elinden çocuğun, "bu makine oyuncak değil" dedim. dışarı çıkardım ve oyuncakların önüne oturttum; "bunlarla oynayabilirsin" dedim. Annesi dondu, sonradan çocuğa "bu teyze çok kuralcı, eşyalarını çok seviyor kızım dikkatli oyna" dedi. Çok kızdım lafına Allah biliyor.. "pahalı makine, bozulsa bana makine alacağım diye zora girersin üzülürüm" dedim. Kabalığa kabalık!
Aradan 2-3 hafta geçmedi, iş yerinde geldi yanıma, bizim bulaşık makinası bozuldu, çok masraf oldu valla, iyi ki seninkini bozmamışız ya, kusura bakma dedi. Yalan yok, tatlı bir zafer hissettim :D

Kime kızayım ben.

Hay Allah sizinkide baya kötü olmuş ya.böyleleri mümkünse evinde otursun yahu.peki koltuk kurudumu koku filan kalmamıştır umarım

Çocuğum yok, çocuklara bayılırım, oynarım onlarla evi de normal ölçüde dağıtırım. Ama ev benim ve benim kurallarım geçer arkadaş. Bi şey ellemelerini istemiyorsam net bir şekilde söylerim, çocuk anlamıyorsa da anası duysun :KK70:

ama annelerde hareket yoksa iş başa düşebiliyor.
Bir gün kalabalık misafirim var, belki 20 kişiyiz, 7-8 de çocuk...
Çocuklardan biri bulaşık makinesinin düğmeleriyle oyunuyor. Annesi de yanında dikilmiş "ayy kızım hehe hiihi" modunda...
Tuttum elinden çocuğun, "bu makine oyuncak değil" dedim. dışarı çıkardım ve oyuncakların önüne oturttum; "bunlarla oynayabilirsin" dedim. Annesi dondu, sonradan çocuğa "bu teyze çok kuralcı, eşyalarını çok seviyor kızım dikkatli oyna" dedi. Çok kızdım lafına Allah biliyor.. "pahalı makine, bozulsa bana makine alacağım diye zora girersin üzülürüm" dedim. Kabalığa kabalık!
Aradan 2-3 hafta geçmedi, iş yerinde geldi yanıma, bizim bulaşık makinası bozuldu, çok masraf oldu valla, iyi ki seninkini bozmamışız ya, kusura bakma dedi. Yalan yok, tatlı bir zafer hissettim :KK70:
Hahah ne güzel vermişsiniz cevabını ben rahatladım burda:)

Dediğiniz gibi keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa.haklısınız ama iş yerinde yüz yüze bakıyoruz o yüzden küslük olsun istemiyorum ztn kahvaltıyı tamamen iptal edicem.kahvaltıya alan kimsede yok valla bana taktılar sana hiç gelmedik die,bende hiçbirinin evine bi kez bile gitmedim ama.
Bende tam tersı gelen kişi diken üstünde oturmasın die hiç bişeye ses etmiyorum karşıdaki kişi belki de bu yüzden bu kadar rahat davranıyor
kabul etme sinirini boşuna bozma. sen o rahatlığı verirsin ama annede evladına göz kulak olur. aslında dünya malı insan duyarsızlığa rahatlığa sinir oluyor. benim eltim gelirdi çocuk wc ye gide ardından bakmazdı, sifonu çekmek yok. Ben kendim ilgilenirim evladımla. çocuk yeme sorunlu pilav var gelirdi makarna yapardı. geçen gün çoçukamrın yiyemeyeceği yemek yapmış. illa bi makarna haşlayalım dedi, ne varsa onunla doymayı bilsin dedim. çocuk koltukta yer heryer batar vs. şimdi benimkiler onun evde masada yerken bile aman aman yere dökülmesin. Bende ona göre surat yapıyorum kimse bendenn değerli değilmiş onu anladım. insanlar anlasınlar hatalarını. belkide ben çok doluyum artık!!!

Sende takıl onlara asıl ben size gelmedim siz bana geldiniz diye hiç oralı olmayın zorla gelmezler ya

Yetiştirmesini egitmesini herkes evinde yapsın canim herkes benim Çocuğumun pisliğini temizlemek zorunda degil ki benim 3yasindaki kizim misir patlatsam kasik getirir yer elim yag olmasin diyerek altina sofra getirir dokulur die

Ama işte sen öğretmesen çocuk nerden bilecek? Çocuk annenin aynası...

Hay Allah sizinkide baya kötü olmuş ya.böyleleri mümkünse evinde otursun yahu.peki koltuk kurudumu koku filan kalmamıştır umarım
Kurudu güya içi ne alemde hiç bilmiyorum. Şu anlık bir koku yok. Sinirlerim harap oldu. Bikac gün ruh gibi gezdim. Çünkü cok öfkelendim.

Gerçekten çok kötü bir olay:skandal:ben olsam kafayı yerdim.artik koltuk çöp e mi giderdi ne olurdu bilmem.2 çocuğum var cocuklarda çok severim ama bu başka bir sey
Ben de yedim zaten. Koltuk berjerdi. Çıkardım beton zemine. Yıkadım. Sinirlerim cok bozuldu

Açıkça söyleyin.
Senin kız hakkaten fenaymış valla siz gittikten sonra 3saat temizlik yaptım deyin.bunu biraz şakaya vurarak söyleyin ki alınmasın.
Ay benim çocugumda böyle olursa yandım falan ye ekleyin.
Belki utanır biraz.

Mrb kk üyeleri.iş yerinde ki arkadaşlardan bi grup ne zamandır bana kahvaltıya gelmek istiyor bi türlü herkese uygun tarih bulup gerçekleştiremedik.Bugünde uygun olan kişilerle dışarda kahvaltı orgaznizasyonu vardı.kahvaltı yaptığımız yer evime baya yakın bende dedim kahvaltıdan sonra kahve içmeyede bana geçeriz.

içlerinden bir tanesi varki en çok bana gelmek isteyen bu kadar sorumsuz olduğunu hiç tahmin etmezdim.benim titiz olduğumu bilir bunla ilgili hep takılırdı bana benim kız senin eve gelsin görürsün gibisinden,gerçekten gördüm! Ben mutfakta uğraşırken kadının içerden sesi geliyor gülerek, ayy xx ablan görmesin kızım naptın die.koltuğun heryerine çikolata bulaştırmış,kurabiye parçaları odanın heryerinde,kadının umrunda deil.ben özellikle umursamadığını düşündüm artık.hiç tepki vermedim önemli deil silerim diyebildim zorla gülümseyerek.
Benim çocuğum yok ama gerçekten böyle bi anne olmak istemem,evinde rahat olabilirsin ama gittiğin yerde bi zahmet ilgilen çocuğunla.
Ben misafir yada çocuk sevmeyen bi insanda deilim vallahi çocuklu arkadaşım yatılı geldi bana çok güzel zaman geçirdik.kadın çocuğuyla ilgilendi çünkü.çocuk bu döküp saçabilir ama anneside arkasını toplamalı.
Şimdi bu grup yakın zamanda tekrar bana kahvaltıya gelmek istiyor.üzgünüm ama onun gelmesini istemiyorum ben napıcam:KK43:
Cagrma bidaha tabikide. Kadında ki genişliğe bak ya. İnsan kendı evinde bile o kadar rahat olmaz yani. Onun müsait olmadğı yada hasta veya da sehrdışnda oldğu zamnları da terch edeblrsnz

Terbiyeyi pısırıklık olarak algılayan bir anne ne denir ki buna
devir internet devri aradığımız herşeyi internetten kolayca bulup öğrenebiliyoruz çocuk yetiştirme konusunda taktik de alıyoruz ama işimize geleni alıyoruz sanki
özgüven geliştirirken pısırık olmasın derken şiddet eğilimli, etrafına saygısız bireyler yetiştirmek kaçınılmaz oluyor işte
işin kötüsü ne bliyor musun canım, böyle çocukların en büyük zararı da kendilerine ve ebeveynlerine oluyor işte

aynen öyle ,
ben kızımdan memnunum çok şükür ,
ve herzaman sen benı yormadın allahta ömür boyu seni yormasın kızım derim .:dua:

Back
X