Umursamaz anne

Bize genelde boyle cocuklu misafir geldiginde bir tepsiye koyup yere oturtup oyle veriyorum. "Buradan kalkmak yok, ayakta yemek yenmez, burada yiyeceksin" diyorum. Baktim kalkti hemen tepsiyi aliyorum "yemiyorsun galiba goturuyorum" diyorum. Simdiye kadar hic boyle bir sorun yasamadim. Hicbir anne de bana tepki vermedi buyuzden.

ya küsecek ya da gelecek ama haddini bildireceksiniz, eline bir bez tutuşturup sildireceksiniz ya da çocuk bulastirmadan önce uyaracaksiniz kadını.
normalde hiç tarzım değil böyle hareketler ama bu kadın özellikle yapıyor. ne hasta ruhlu insanlar var ya pesss
Evet özellikle yaptığını düşünüyorum bende,titiz olduğumu biliyor çünkü.daha çok dikkat etmesi gerekirken tam tersini yaptı.
Benim bir komşum var o benden çok daha titizdir onlara yemeğe gitmiştik yere dökülen kırıntıları bile süpürüp kalktım kadın rahatsız olmasın die

Disarida yapilan kahvaltidan sonra birilerinin evine gidip kahve icmek neden? Kahvalti edilen mekanda icilebilir kahve. Bu tarz art niyetli insanlar varsa grubunuzda eve kabul etmeyin. Evim musait degil disarida goruselim deyin. Gelmek isteyen gelsin,gelmeyenin pasa gonlu bilir.
Ben davet etmiştim kahveye bilemedim böyle olucağını.yok artık düşünmüyorum daha eve kabul etmeyi dışarda görüşelim mümkünse

Bu yeni trend annelik biçimi sanıyorum.. Bayramda akçay'a annemlerin evine gittim. Site komşumuz ziyarete geldiler kızı ve torunları ile. Normalde onlarda Ankara'da yaşıyorlar. İki çocugu var kadının .Çoçuklar bildiğin koltugun tepesinden atlamak mı dersin hayal edebileceğiniz her türlü saçmalık var. Dayanamadım. Abla kendilerine zarar vercekler diye korkuyorum bişey de istersen dedim. Ay diyemem çoçuklar özgüvensiz yetişiyo o zaman dedi.

Oldu canım senin çoçuklar özgüvenli olsun bizim evin anası ağlasın diyemedim ama sinir oldum
Özgüvensiz olucak die saygısız terbiyesiz çocuk yetiştirdiklerinin farkında deil böyle anneler

ee gelmisler iste kahveye , size gelme israri hala neden ? Diger arkadaslarinizin evlerine de gidiyor musunuz ? Mesela bu israrci hanimin evine gittiniz mi ?
Gecen bize de cocuklu misafir geldi, yasadigim yerde genelde evlere ayakkabi ile giriyorlar ama Turk ailelerden hala cikaranlar var ki benim evimede kimse ayakkabi ile giremez. Bebegim var, bu kadinin cocugu eve ayakkabi ile girmeye calisti ve refleksle cocugu kolundan tuttum :) belki ayip oldu ama ne yapayim annesi sessiz sessiz oglum ayakkabi ile girilmiyormus diyor. Cocuk kosmaya calisiyor. Valla stres oluyorum bu ayakkabi meselesine ama herkesi alistirdim sonunda.
Bu kahveydi bunla kandıramazsın kahvaltıyada gelicez dedi valla:( bende anlamıyorum bu ısrarı.ben hiçbirinin evine gitmedim evde görüşme die bi durum yoktu şimdiye kadar.sadece çocuk görmeye yada yeni ev alınca gidiliyor yani çok çok nadir olan şeyler.ben onlarda bile gidememiştim kısmet olmadı.
Eve ayakkabıyla girilmesi çok daha fena bi durum bence iyi ki bizde böyle bi adet yok:) kendi kurallarınızı uygulayabilmeniz çok güzel ama.

Ben davet etmiştim kahveye bilemedim böyle olucağını.yok artık düşünmüyorum daha eve kabul etmeyi dışarda görüşelim mümkünse
Cocuksuz kadinin evine de doken sacan cocukla gidip ustune yaya yaya oturan kadin da bir ilgincmis

Cocuklu misafirden benim kadar nefret eden yoktur
Ellemedikleri yer kalmiyo cocuklarin ve bu anneler hic mi ses etmez

bir arkadasımın evime ilk gelişi ,
6-7 çeşit pastalar börekler mantılar hazırladım içnlerinden biride milföylü börek
çocukta tekne kazıntısı terler hani ablaları falan baya büyük bu sonradan oldu neyse ,
bu çocugun eline verdi milföyü , yatak odasından bile kırıntı topladık ınanın döküp bitirdikçe eline verdi ,
bütün dolaplar koltuklar yağlı el izi ,
evet çok aman aman titiz değilim ama pisliğede asla gelemem ,

böyle anneler yokmu çokkkk
Ben genelde yatak odami kilitlerim hic sevmem odalarda Fink atılmasını gerekirse ben zaten teklif ederim ne rahat kadinlar var benim de cocugum var evet oynar ama siniri olmalı

Benim eltim ve çocukları bu duruma örnek. Her yerde yemek yiyebiliyorlar döküp saçmaları da cabası. Allahtan nadiren geliyorlar. Anne gamsız olunca çocuk da istediği gibi davranır zaten. Özgüvenli yetişeceklermiş miş de kalkıp bir laf etsen karşında yetişkin gibi cevap verirler. Bunun adı da özgüven değil. Resmen terbiyesi eksik yetişiyorlar bunu da normal görüyorlar.
Yetiştirmesini egitmesini herkes evinde yapsın canim herkes benim Çocuğumun pisliğini temizlemek zorunda degil ki benim 3yasindaki kizim misir patlatsam kasik getirir yer elim yag olmasin diyerek altina sofra getirir dokulur die

Ev insanin mahremidir. Cok yakinim olmayan kisiler haricini evime hic sokmam.

Cok yakinimi da gerekirse uyaririm, yanlis anlamazlar.

Kahveye gelmisler. Daha kahvaltiya neden cagiriyorsunuz? Baska cevreniz mi yok? Butun hafta gordugum kisiyi haftasonu da gormek istemem.

Mrb kk üyeleri.iş yerinde ki arkadaşlardan bi grup ne zamandır bana kahvaltıya gelmek istiyor bi türlü herkese uygun tarih bulup gerçekleştiremedik.Bugünde uygun olan kişilerle dışarda kahvaltı orgaznizasyonu vardı.kahvaltı yaptığımız yer evime baya yakın bende dedim kahvaltıdan sonra kahve içmeyede bana geçeriz.

içlerinden bir tanesi varki en çok bana gelmek isteyen bu kadar sorumsuz olduğunu hiç tahmin etmezdim.benim titiz olduğumu bilir bunla ilgili hep takılırdı bana benim kız senin eve gelsin görürsün gibisinden,gerçekten gördüm! Ben mutfakta uğraşırken kadının içerden sesi geliyor gülerek, ayy xx ablan görmesin kızım naptın die.koltuğun heryerine çikolata bulaştırmış,kurabiye parçaları odanın heryerinde,kadının umrunda deil.ben özellikle umursamadığını düşündüm artık.hiç tepki vermedim önemli deil silerim diyebildim zorla gülümseyerek.
Benim çocuğum yok ama gerçekten böyle bi anne olmak istemem,evinde rahat olabilirsin ama gittiğin yerde bi zahmet ilgilen çocuğunla.
Ben misafir yada çocuk sevmeyen bi insanda deilim vallahi çocuklu arkadaşım yatılı geldi bana çok güzel zaman geçirdik.kadın çocuğuyla ilgilendi çünkü.çocuk bu döküp saçabilir ama anneside arkasını toplamalı.
Şimdi bu grup yakın zamanda tekrar bana kahvaltıya gelmek istiyor.üzgünüm ama onun gelmesini istemiyorum ben napıcam:KK43:
Çok haklısınız benim çocugum birinin eşyasına zarar verse izin vermezdim diyelim ki yaptı anında temizlerdim ,bazı annelerdeki rahatlık sorumsuzluk beni de deli ediyor çocukları ortalıgı yıkar döker kılları kıpırdamaz.Sizde en iyisi bir bahane bulun onu kahvaltıya cagırmayın .

Çocuğunu ortaya salıp kendisi süs yastığı gibi oturan çok anne var. Ben gitmiyorum arkadaşlarımın evine çünkü oğlum evde mama sandalyesinde oturup yiyor. Herkesin evinde olmuyor. Döküp saçacağına gitmem daha iyi. Dışarda görüşmek en güzeli. Nerdeyse iki yaşında oğlum 3 kez belki götürmüşümdür. Onda da sürekli gözüm üstünde olur bişey dökmesin kırmasın diye.

Ev insanin mahremidir. Cok yakinim olmayan kisiler haricini evime hic sokmam.

Cok yakinimi da gerekirse uyaririm, yanlis anlamazlar.

Kahveye gelmisler. Daha kahvaltiya neden cagiriyorsunuz? Baska cevreniz mi yok? Butun hafta gordugum kisiyi haftasonu da gormek istemem.
Kahvaltıya kendileri gelmek istiyor kaç kez söylediler.Ama bi türlü ayarlanamadı.kahvede bunları yaşadımsa kahvaltıda neler olur düşünemiyorum.farklı arkadaş gruplarımda var böyle sorunlar yaşamamıştım onlarla geneli bekar çünkü.yalnız biz mesai çalışan insanlar değiliz nöbetli çalışıyoruz.o yüzden hergün görmüyorum bu kişileri

Bize genelde boyle cocuklu misafir geldiginde bir tepsiye koyup yere oturtup oyle veriyorum. "Buradan kalkmak yok, ayakta yemek yenmez, burada yiyeceksin" diyorum. Baktim kalkti hemen tepsiyi aliyorum "yemiyorsun galiba goturuyorum" diyorum. Simdiye kadar hic boyle bir sorun yasamadim. Hicbir anne de bana tepki vermedi buyuzden.
Ben bu şekilde yapamıyorum işte bunu annesinin yapmasını bekliyorum.ondada tık yok işte

Yok artik.ben mesela bir misafirin cocugu dokse sacsa inan rahatsiz olmam anlayisli olmaya calisirim.yanlislikla dokuken birsey hic üzmez beni.ama boyle anne umursamıyorsa mahcup olmuyorsa en sinir oldugum sey.hadi kurabiyeyi doker de cikolatanin bulasmasi resmen sorumsuzluk.onun bulasacagi belli nuye eline verir ki insan

Ğ
Mrb kk üyeleri.iş yerinde ki arkadaşlardan bi grup ne zamandır bana kahvaltıya gelmek istiyor bi türlü herkese uygun tarih bulup gerçekleştiremedik.Bugünde uygun olan kişilerle dışarda kahvaltı orgaznizasyonu vardı.kahvaltı yaptığımız yer evime baya yakın bende dedim kahvaltıdan sonra kahve içmeyede bana geçeriz.

içlerinden bir tanesi varki en çok bana gelmek isteyen bu kadar sorumsuz olduğunu hiç tahmin etmezdim.benim titiz olduğumu bilir bunla ilgili hep takılırdı bana benim kız senin eve gelsin görürsün gibisinden,gerçekten gördüm! Ben mutfakta uğraşırken kadının içerden sesi geliyor gülerek, ayy xx ablan görmesin kızım naptın die.koltuğun heryerine çikolata bulaştırmış,kurabiye parçaları odanın heryerinde,kadının umrunda deil.ben özellikle umursamadığını düşündüm artık.hiç tepki vermedim önemli deil silerim diyebildim zorla gülümseyerek.
Benim çocuğum yok ama gerçekten böyle bi anne olmak istemem,evinde rahat olabilirsin ama gittiğin yerde bi zahmet ilgilen çocuğunla.
Ben misafir yada çocuk sevmeyen bi insanda deilim vallahi çocuklu arkadaşım yatılı geldi bana çok güzel zaman geçirdik.kadın çocuğuyla ilgilendi çünkü.çocuk bu döküp saçabilir ama anneside arkasını toplamalı.
Şimdi bu grup yakın zamanda tekrar bana kahvaltıya gelmek istiyor.üzgünüm ama onun gelmesini istemiyorum ben napıcam:KK43:
Ben gittigim yerin sofra bezini kızım kirletmesin diye yanımda küçük bi çarsaf götürüyorym.kızımın eline bişey vereceksem çarsafını serip oturtuyorum üstüne:KK51:
Özgüveni eksik olmaz inş:skandal:

Back
X