kızlar bir kadın her ay farklı gunlerde yumurtlayabilir mi?
örneğin bir ay adettin bittikten 4 gun sonra yumurtluyorsa diğer ay adet bittikten 2 hafta sonra yumurtlama
bu sekılde yasayan var mı aranızda
yumurta catladıktan 14 ıle 17 gun arasında regl olunacagı soylenıyor fakat ben de boyle olmadı
6 nısanda regl olmustum 13 nısanda doktora gıttım bebek ıstedıgım ıcın control ettı yumurtan olgunlasmıs catlamak uzere demıstı mayısın 13 unde regl olmustum
hazıranın 18 ınde regl oldum ve 27 sınde doktora gıttıgımde yumurtan yenı olgunlasmaya baslıyor demıstı
duzensız adet oluyorum ozellıkle son 4 aydır 1 hafta gecıkıyordu bu ay 1 hafta erken geldı
o zaman doktora sormak hıc aklıma gelmedı bu konuda acemı oldugumdan galıba
bu konuda bılgısı olan var mı
selamm geleceğinn anneleriibende bu kulübe yeni dahil oldum tecrübeleriniz sayesinde çokşeyler öğrendim. bende pko imişim yeni öğrendim neyse ilaç vs kullandım malum klomen,çatlatma iğnesi şuan folikasit,progestron ve glukofen e devam ..adet tarihim 3ağustostu , ayın 17sinde iğne yaptım ve 36 saat snra ilişki dedi doktor. yaklaşık bi haftadır göğüs uçlarnda hassaslık, kasıklarda değişk kısa süreli hafif kasılmalar, ve çabuk acıktığımı farkediyrum yaa bi bilen söylesin daha çok erken değil mi gebelik varsa bile ya da çok mu dikkat ediyrm psikolojk mi hamileym die düşnmeye başladım. Doktorum ay sonu gel kan testi yapalım dedi beklemkte çok zor
dr gel dediyse git bakalım özellerde genelde 20 tl civarı olur ama istersen devlette yaptırıp sonucunu özeldeki dr na gösterebilirsinçok haklsınız da umut ediyo insan işte :26: ,beklemkten başka yapacak bişey yok sanırım. Ay sonu kan testi için erken değil mi peki doktor gel dedi ama adet günümün geçmesini mi beklesem ? bide özel hstanelrde kan testi ücreti hakknda fikrinz var mı hormon testlerim için baya paradökmüştüm de (gittiğim hastane özel ve baya geniş çaplı bi hastane)
slm Cnm
inşallah hamilesindir psikolojikte olabilir
ben hamililigimin 2.haftasında kusmaya başlamıştım
belirtiler erkende hissedilebilir
inş. yaa hayırlıısıyla
CNM ne demek şahit olduğum kadarıy sorularını yanıtlayayım1. senin kistlerin arkadaşlarım göre küçük bazı doktorlar d. kontrol haplariyla baski altina alinabilecegini soylemisler ama malesef ikisindede gerilemedi bu yontemle yani o oyle bir kistki malesef tedavisi yok bildigim kadariyla senibuzmek istemem ben doktor degilim tabiki kisiden kisiye degisir birisi bu kistlre ragmen haile kaldi dusukle sonuclandi ama bu onun bu kistlere ragmen hamile oalacagini gosterdi umidinu hic yititmedi bir cok doktora gitti dogru doktoru bulmak ta cok onemli tabi dusuktennsonra yine dogal yollardan hamile kalmaya calisti olmadi sonra bir asilama ve bir tup bebek gecirdi sonuc suan nur topu gibi bir oglu var tedavisi uok evet ama nutlaka allah bir vesile veriyor o arkadslarim ilac ta kullanmadi sadece ikisode kist ameliyati oldu ama dedigim gibi seninki onlara gore daha kucuk.diger arkadasim 7 yillik evli ve iki kez bu ameliyati oldu yine soyluyorum seni uzmek istemm ama tekrar da edebiliyo.ve bu 7 yillik arkadasimin cocugu olmadi ama maddi durumlari problemli oldugu icin tup bebek denemediler henuz belki nasip o olunca olcak insallah.durum bu.sen kendini kiyaslayip uzulme sakin sadece diger kistlerw gore wn zoru bu.umaeim senin bunlara ihtiyacin olmaz allah yardimcin olsun
dr gel dediyse git bakalım özellerde genelde 20 tl civarı olur ama istersen devlette yaptırıp sonucunu özeldeki dr na gösterebilirsin
canım ben de de var solda 1.5 a 2 cm, ben araştırdığımda hep kısırlıkla ilgili şeyler çıktı karşıma korkmuştum ama doktorum o kadar önemli değil dedi boyutu küçük hamileliğe engel olmaz dedi bu ay deneyecez bakalım, bir arkadaşın 3cm varmış tedavi uygulamışlar ilaçla sonra hemen hamile kalmış... doktorlar farklı tavır takınabiliyorlar bir dene bakalım bu ay olmadı ona göre danışsın tekrar doktora
caanim adetle hamilelik belirtisi ayni ama bir sey sorucam bu sari akinti hepmi geliyor yoksa son gunlerdemi geldi?merhaba sercem bende bişey söylicem ya bendede akıntı var kötü kokuyor çok.kaşıntı yaptı birgün krem sürdüm geçti.sarı renkte.hemen hemen hergün birlikte olmaya çalışıyoruz.bebiş olabilirmi diyom ama adet belirtilerim başladı az az.her ay acabamı diyorum ama bakalım ne olacak.rabbim hepimizi bu ay hamile olmamızı nasip etsin inşallah.bilen varsada yazabilirmi bana cevap:=)
simdi ben bildiyim kadariyla gec adet gorenlerde bu iki kere yumurtlama olayi oluyor ama egerki adetin28 gun veya asagi bir rakamlardan sonra geliyorsa bu biraz zor cunki bir yumurtlama uzerinden 2hafta gecirmek lazim mutlaka eyer adet 35-40 gun arasi geliyorsa iki kere yumurtlamak mumkun yani kotu birsey degilki daha iyi sansin iki kart artiyorkızlar bir kadın her ay farklı gunlerde yumurtlayabilir mi?
örneğin bir ay adettin bittikten 4 gun sonra yumurtluyorsa diğer ay adet bittikten 2 hafta sonra yumurtlama
yumurta catladıktan 14 ıle 17 gun arasında regl olunacagı soylenıyor fakat ben de boyle olmadı
6 nısanda regl olmustum 13 nısanda doktora gıttım bebek ıstedıgım ıcın control ettı yumurtan olgunlasmıs catlamak uzere demıstı mayısın 13 unde regl olmustum
hazıranın 18 ınde regl oldum ve 27 sınde doktora gıttıgımde yumurtan yenı olgunlasmaya baslıyor demıstı
duzensız adet oluyorum ozellıkle son 4 aydır 1 hafta gecıkıyordu bu ay 1 hafta erken geldı
bakalım günler geçsinde adetmde düzensiz anlayamam yani ay sonu bişeklide halledicez artık :26: canım yaa bebek konsunda erkekler kadınlar kadar ısrarcı yada hevesli olmayabiliyo bide daha yeniyseniz kadınlara daha çok fedakrlık düşüyo bozma moralini emii
14 aydır evliyiz o hep istiyodu hatta bi ara olmayacak telaşına kapıldı benim de aklıma soktu... Ben bu yola daha çok onun için girdim, sırf o istiyo bebek de olur diye bu sene çalışmak için anlaşma bile yapmadım benim için bu sene olmasaydı daha iyiydi daha kpssye girecektim haziranda, onu da istemiyo ya neyse yazdıkça aklıma geliyo moralim bozuluyo ağlıyorum hem sinirden hem üzüntüden ben artık çıkayım kızlar iyi geceler
sagol canim hamd olsun iyiyimNasilsin sercemiyi ki varsin ♥
Canim ben pek ihtimal vermiyorum soyleki gecen ay yumurrlama gununden sonra iliskiyi biraktik.... gebelkk vardi ama kimyasal bildigin gibi.... 3 gun once temizlendim iliski olmadi pek anlam veremedim... kist falanda yokmus sukur .... yarin erkenden devlete gidecegim hayirlisi artik.....
Bu ay ki topik hamile haberleriyle cossun ins
kuzum üzülme şuan hamilesin değil mi bak o kadar isteyen olmayan kimse var hayırlısı bu zamanmış de boşver ilerde iyiki doğurmuşum diyeceksin bebişine
Evet farkli gunlerde catlayabilecegi icin dollenme de farkli gunlerde olabilir. Catlayan yumurta 24 saat bekliyor. Bu sure icinde dollenebiliyor ancak. Bu yuzden o catlamadan evvel de rahimde canli sperm bulunmasi onlarin bulusmasi açısından muhimdir. Her yumurta ve catlamasi demek ayri bir döllenme sureci demek. Bu yuzden topikte gec saatlerde laflamak yerine calismaya dvm etmek lazimhepimizi birden tam anlamıyla aydınlattın canım sağol :) şimdi ben sormaya başlayayım o zaman
iimdi benim 21mm lik yumyum yarın atlayıp 19mm lik de ertesi gün çatlayabilir mi?
bunların her ikisi aynı anda döllenebilir mi?
bunlar 2 gün aralıklı çatladığında önce biri sonra biri döllenebilir mi?
ne çok soru sordum:44: çoğulgebelik istiyorum da
Cnm evet her ay degisebilir gunler ama seninki gibi surekli ve fazla oynama varsa günlerde, bunun duzene sokulmasi gerekebilir. Yoksa hep bu sekilde erken gec adet olabilirsin. Ama uzmanlar 22-45 gün aralığını duzensiz de olsa normal kabul ediyorlar. Bnm de oyleydi. Buna bazi hormonlarinneden oldugu soyleniyor ve ilacla bu hormona mudahale edilerek kolaylikla yumurtlama da adet de duzene sokulabiliyor.kızlar bir kadın her ay farklı gunlerde yumurtlayabilir mi?
günaydınlar nasılsınız bakalım
Günaydınlarrrr,
walla nası olalım işte idare ediors sen? :)
yazılanları okudumda herkes bi beklenti içinde tabi bat lar yaklaştı.. inşallah bol bol güzel haberler alırız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?