üni.bitirmişsin çalışmıyorsun denmesi beni üzüyor

Liza.

love
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.425
8
116
İstanbul
eşim çalışmamı istemedi ama 9 senelik evliyim hala bunu aşamadım: yani birisi bana eşin seni neden çalıştırmamış.Allah allah ben olsam...falan böyle dendiğinde benim bütün moralim allak bullak oluyor. neden acaba?kızlar inanın eşime sinir oluyorum her dendiğinde tekrar tekrar.
bütün kadınlar kendi emekliliğinin peşinde.bana da bir gelecek korkusu mu geliyor bilemiyorum sebebini

peki siz hiç istediniz mi çalışmak? yani siz istediğiniz halde mi izin vermedi yoksa ortak kararınız mı? siz memnunsanız elalemin dediğine bakmayın..

cnm ben istedim zamanında ama malesef bu konuda çok sabit fikirli.çalışmama izin vermedi kesinlikle.
bende alıştım zaten böyle. bu saatten sonra çalışmayı düşünmem ama milletin lafı beni etkiliyor.işte dediğin gibi herkes kendi kafasına göre fikrini konuşuyor.
ama sinir oluyorum ben buna.

Evli degilim. Ama, bu kocalardan calısabilirmiyim diye izin almak neyin nesi hic anlamıyorum.
Esirmi bu kadınlar.
Calısmak istiyorsa bir bayan, kendi iradesiyle girip calısmalı. Esininde fikrini almalı tabi. (bir is buldum. surada. calısma saatleri su. yapacagım is su. v.s. )
Koca, calısılmasını istemiyor diye buna razı olunup boyun mu egilmelidir? Ben evli degilim ama sormak istiyorum normali bu mudur?

Çalışmak kadar çalışmamak da tercih meselesi. Ben de üniversite okuyorum ama ev hanımlarına özendiğim olmuyor değil kaydirigubbakcemile3 Onyedi yaşımdan beri çalışıyorum birkaç senedir. Çocuğum olursa evde oturup kendim büyütmek istiyorum mesela. Benim terbiyemle yetişsin istiyorum. Çalışmamanın artıları bunlar. Hayatın tadını daha güzel çıkarıyorsunuzdur koşturan,bir yerlere yetişmek zorunda olanlardan. ınsanlar sabah saat yedide evden çıkıyor,akşam sekizden önce eve gelemiyorlar. Pazar günleri dışında boş vakitleri yok çoğunun. Ne ailelerinin ne çocuklarının ne de hayatın tadını yeterince çıkartamıyorlar malesef. Siz bu açıdan ne kadar şanslısınız aslında. Dışarıdan prim ödeyerek de emekli olunabiliyordu hatırladığım kadarıyla en kötü öyle yaparsınız. Siz mutluysanız,çalışmamaktan yana bir sorununuz olmadıysa,hayatınızdan memnunsanız kimsenin ne dediği çok da önemli değil. Ama keşke eşiniz de o kadar katı olmasaymış ve kararı size bıraksaymış.

zaten çalışma konusunda çok ısrarcı olsaydım bu evlilik ya olmazdı.ya da olsa bile yürümezdi.
o derece bir soruna yol açar bunu yaşadık.

sen halınden memnunsa sorun yok..Cok ıstıyorsan dışardan sıgortanı esın yatırsın

evet çalışmamanın artıları var.
çocuklar benim terbiyemle yetişti canım haklısın o konudakaydirigubbakcemile5

bence yine de insan o kadar okuduktan sonra bi şekilde kullanmak ister o bilgilerini öğrendiklerini. yani en azından ben isterim...

sen mutlu musun bu halinde ona bak derim :icecream:

çalışsaydın da yine söyleyecek bir laf bulurlardı

bazılarının maksadı sırf moral bozmak :bbo:

Üniversite sadece çalışmak için okunmuyor ki.
Eşinde sen de halinizden memnun iseniz, kimseyi ilgilendirmez.
Onlara mı çalışacaksınız ki.
Keşke siz zamanında istediğinizde eşiniz izin verseydi,
onun dışında siz hayatınızdan memnunsanız şuan,
üniversite bitirdiniz diye çalışmak durumunda değilsiniz.
O zaman otomatikman, ilkokul mezunları evde otursun çalışmasın,var mı böyle birşey.
Kişinin isteğine bağlı bu işler.

esinizin kazanci iyiyse neden calisasinizki
calismak zahmetli stresli birsey kolay degil hem evi hem isi idare edebilmek
becerebilenleri tebrik ediyorum ama gercekten kolay degil
esinize kizmamalisiniz bence

3yil önce mezun oldum,ilk mezun olduum donem çalıştım,4 ay:) ama o kadar mutsuzdum ki..of of of..ayrıldım o yüzden..bir süre ara verdim,daha sonra çok güzel bir ofiste,isimi tam anlamıyla yapabileceğim,ortanıza güzel olan bir is buldum..3 ay da orda çalıştım ama bu kadar artılara rağmen yine mutsuzdum..
denedim yani çalısmayı :) ama sevmedim!mutlu degildim!ve bu sevdadan vazgeçtim..
aynı laflar sürekli bana da söyleniyor,o kadar okudun da niye çalışmıyorsun da evde oturarak hayat mı gecer de vs vs vs sürekli laf ısıtıyorum..ve artık bıktım!
herkese çalışmak nasıl bir tercih ise çalışmamak ta bir tercih ve ben çalışmamayı seciyorum diyorum!
çalışıp niye mutsuz bir hayat yasiyim?????
ben mutsuz olucam,çalış diyenler değil!
o yüzden artık söylenen hiç bir şeyi takmıyorum!bu benim hayatım,benim secimim..bu benden başka kimseyi ilgilendirmez..
herkes nasıl mutluysa,huzurluysa öyle yaşamakta ozgurdur!
Allah a şükür maddi bir sıkıntım olmadıgı taktirde,evde oturup yemek yapmayı çalısmaya yegelerim..
ha olur da ılerde maddi sıkıntım olur,çalışmak durumunda da kalırsam tabiikide çalışırım..
size laf söyleyenlere ben böyle mutluyum diyin..ben öyle yapıyorum!
hiiic insanların laflarını ciddiye almayın,hiç hemde..

Anlam veremiyorum ki
Koca çalışmıcaksın deme yetkisini nasıl buluyor ben onu anlamıyorum
Niye köreleyimki
Niye kendi paramı kazanmayımki
Neden sosyalleşmeyeyimki
Evlilik de eşler birbirlerinin düşüncelerine saygı göstermek zorunda
Maddi olarak ihtiyacım olmasa bile yine çalışırdım yine çalışırdım.

Sizi Köreltmelerine izin vermeyin bence.

evet bencede insallah banada beni calistirmiycak bir es nasip eder..

eşiniz size bu konuda kıskançlık ve haksızlık yapmış.ama,siz de tamamen istemiyorsanız bu sizin seçiminizdir.
sigortanızı dışarıdan yatırtabilirsiniz.şimdi ev hanımı,bir çok bayan böyle yapıyor.
başkaları da laf olsun diye illa soracak bir şey bulur.belki,onlar sizin ünivrsite mezunu olduğunuzu biliyorlarsa böyle bir yorum getirmiş olabilirler.
en güzel tarafı çocuklarınızı kendiniz büyütmeniz,onlarla vakit geçirmeniz.

eşin istemediği için çalışmamış olmanın verdiği eksiklik duygusunu yaşıyorsun sanırım.
çalışmamaya kendin karar vermiş olsan kimsenin lafı etkilemezdi.
ama çalışmama nedeninin kimsenin tarafından bilinmesi de gerekmiyor.
"çalışmak istemedim, çalışmıyorum" bu kadar.

Off of herkezsin derdi başka ;
Bende üniveriste mezunuyum
Benim eşim hiç birzamn böyle yasakçı olmadı, hatta çok istiyor benimde çalışmamı,
Çünkü bende evde çok ama çok sıkılıyorum,bunalım, çekilmez oluyorum çoğu zaman.
Bana da diyorlar niye çalışmıyosun iş bulamadınızmı ah ah , vah vah ,acırmış gibi konuşuyolar bende buna çok sinirleniyorum
Okuldan sonra evlenene kadar çalışmış birisi olarak,çok sıkılıyorum evde,evlendikten sonra şehir değişikliği sebebi ile işimden ayrılmak zorunda kalmıştım
alışamadım alışmakta istemiyorum bu duruma
Hala iş arıyoruz,
Bende şu an çalışmayı çok isitiyorum;
ama gel gelelim bizde iş bulamıyoruz..

Son düzenleme:
siz kendiniz için yaşıyorsunuz başkası için değil...
ben de pek sevmiyorum çalışmayı..
bekarım.. inş ilerde evlendiğimde çalışmak zorunda kalmam..
belki fikrim de değişir bilemiyorum..
ama sabah erken kalkıp ta gidemiyorum işe...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…