üni.bitirmişsin çalışmıyorsun denmesi beni üzüyor

Başarısızlık mı ne alaka? Ben de size katılmıyorum.

hiç önemsemeyin bu tarz lafları,ne güzel hiç değilse çocuğunuz bile sizin yanınızda yetişiyor,inanın sizin gibi olmayı isterdim..Maddi durumunuz iyiyse bireysel emeklilik e başvurabilirsiniz...

unıversıte sınavı bır yarıs..ve bır yarısta kım kıme kıyak gecer?herkes yarısı kazanmak ıcın cabalar..en basıt televızyon programlarında bıle bu boyledır..amac sadece o yarısı kazanmaktır..
kaldı kı unıversıte okumak gıbı bır sansı varken ınsanın kımse calısmıycam nasıl olsa dıyıpte vazgecmez..bugun calısmazsın belkı ama ılerıde maddı durumun calısmamana el vermez ve calısmak zorunda kalırsan dıploman olması gerekır..
bu yuzden de calıssam da calısmasam da unıversıte okurum..

cevreme gore konusucam,kımse ustune alınmasın..
ılk zamanlar bana aaaa calısmıyormusun dıyen kısıler sımdı teker teker oh ne guzel calısmıyorsun demeye basladı nedense...hepsı bana ozenmeye basladı..oncelerı laf carpmaya calısanlara o lafların hepsının tek tek cevaplarını verdıkten sonra bır anda cark ettıler..bana aaaa dıyenlere bende aaaa dıyorum artık..benı ezmeye calısan kısılere artık bende cevabımı verıyorum..sanırım ıyıde yapıyorum cunku dedıgım gıbı artık oh en guzelı demeye basladılar..

yemek yapmak,cocuguna bakmak,esıne bakmak..vs bunları kolelık olarak gormuyorum..vazıfe olarakta gormuyorum..bunları ınsan ıstıyorsa,ıcınden gelıyorsa yapar zaten..
herkesın yapısı farklı..kımısı daha anactır ve ev ıslerınden zevk alır..kımısı de nefret eder..
benım annemın bır arkadası var kadın kırk yılda bır yemek yapar..evının yakınında ev yemeklerı yapan bır lokanta var,butun yemeklrını oradan alır mesela..kadın sevmıyor yemek yapmayı..

calısmak-calısmamak..bunlar kısılerın tercıhlerıdır..buna laf soylemek kımsenın haddı degıldır..

en cok kızdıgımda ne bılıyormusunuz; benı elestırecek ınsanın benden bır artısı olması lazım..artısı olmadıgı halde benı elestırıyorsa eger ben orda cıldırıyorum ıste..kımsın kı sen dıyesım gelıyor..
benım gozumde calısan bayanın calısmayandan tek artısı ek gelırı olmasıdır...
kendı adıma konusacak olursam yıne; ek gelırım var,aılemden aldıgım aylıgım da var..bu sartlarda(Allah a sukur) calısmamı gerektırecek maddı bır zorunlulugum yok..calısmayı da sevmıyorsam eger nıye calısayım?nıye mutsuz olacagım bır hayatı yasıyım?ben evımde mutluyum..bu kımısıne basıt bır hayat olarak gelebılır ama bu da benım secımım degıl mı?ben butun gun bılgısayar basında afiş yapmayı sevmıyorum,yemek yapmayı sevıyorum..bunun neresı ezıklık?neresı yanlıs?her kadın calısmak zorunda dıye bır kural yok..her unıversıte okuyan da calısmak zorunda da degıl..boyle de bır kural yok..

ben de ünv.mezunuyum hamıleliğime kadar çalıştım.şu an çalışmıyorum.ama bizim insanımız artık çok mu fesat diyim ne diyim bilmiyorum.çalısırsın laf söyler çalışmazsın laf söyler hiç durmaz yani..
ama ben çalışmaktan yanayım.. oğlum 2-3 yasına gelsın kısmetse çalışmak istıyorum..1.5 yıldır calısmıyorum güzel bişey en güzeli oğlumla vakıt gecırıyorum.onun her anını görebiliyorum ilk gülüşü,uyanışı vs bunlarda herşeye değer bence..
çalışmakta avantajlı çalışmamakta...

katılıyorum.
sanki üni kazanamayıp çalışmak zorunda olan insanlar çok çabalamış da, bu insanlar da üstlerine basmış geçmiş gibi konuşulmuş. çatır çatır çalıştım, kazandım, okudum, diplomamı aldım. ister diplomadan uçak yapar uçururum ister çalışırım kimseyi ilgilendirmez. ilim insan içindir, para için değil. misal bir öğretmen bayanın yetiştirdiği çocuk elbetteki benim lise mezunu annemin yetiştirdiği çocuk -ben- gibi olmayacak ne derseniz diyin. bilerek kendimden örnek verdim ki yanlış anlaşılmasın. sanki evde oturup çocuk yetiştirmek böyle çok aşağılık bir şey gibi konuşuyor bazı hanımlar. özümüzden kopuyoruz. cinsimizi de reddelim, kariyer için çocuklarımızdan vazgeçelim, oldu olacak ayakta işemeye de başlayalım o zaman tam erkek oluruz. noluyor ya?

vereliniortakalkisalkisalkis

Ben senin yerinde olsam hiç kimeye kulak asmazdım. Okulu bitirdikten sonra çalışıp çalışmamak herkese göre değişir. Kimisi der ki ohh ne güzel evimde oturacam eşime yemekler yapacam bir de işle kendimi yıpratmayacam kimisi de der ki ben hepsini de yapabilirim ve çalışmadan da yapamam. Demek ki eşinin maddi olarak durumu iyiymiş ki senin çalışmana karşı çıkmış; tam tersi olsaydı seni çalışman için desteklerdi. Ne güzel çocuklarını kimseye bırakmadan kendin büyütmüşsün; bunun bile vicdani olarak değeri paha biçilemez. Ama yine de bir şekilde primlerini ödeyerek emeklilik için düşünmelisin.

zaten çalışma konusunda çok ısrarcı olsaydım bu evlilik ya olmazdı.ya da olsa bile yürümezdi.
o derece bir soruna yol açar bunu yaşadık
.

kişisel bir karar olsaydı bir bakıma anlaşılır ancak eğer çalışsaydım ya evlilik olmazdı olsa da yürümezdi deniliyor.
benim fikrim çalışmaktan yana olsa da bu kişinin kendi kararıdır. ancak erkeklerdeki bu zihniyeti anlamıyorum. şimdi biz çalışıyoruz ya da çalışıcaz diye kötü bişey mi yapmış oluyoruz...

yorumunuz cuk diye oturdu..tebrıkler..alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Başarısızlık mı ne alaka? Ben de size katılmıyorum.

üniversite olsun bazı liseler olsun öğrenci seçimlerinde öncelik en başarılılara verilir.sonrasında liste uzayıp gider.kontenjan dolduktan sonra diğer öğrenciler başka seçim yapmak zorunda kalır.istediği okulu OKUYAMAZ.bu durumdada kendince başarılı olmaz.
konu sahibi üniversite mezunu olduğu için çalışmak mecburiyetinde değildir.mesleği onun altın bileziğidir.çalışmayacaktınızda kontenjanı doldurmasaydınız denmesi bence saçma bir yorumdur.

Sanırım söylediğimi doğru anlayamadınız. Zaten sizin yorumlarınız da bana göre çok saçma. Neyse.. Biz nasıl yorum yaparsak yapalım insanlar doğru bildiklerini yapmaktan vazgeçmeyecek. :1rolleyes:

sen nasıl mutluysan öyle davran başkalarının söylediklerimi umursama bile .eğer çalışıyor olsaydında bu sefer çalışıyor olmana birşeyler söyleyeceklerdi .eger maddi durumun yerindeyse kimseye muhtaç degilsen tek maaş ile geçinebiliyor durumdaysan ülkem şartlarında , çocuklarını kendinin büyütüyor olması bana göre en büyük avantaj .
bende üniv.mezunuyum şuan bi şirkette gayette iyi bir konumdayım ama şayet evlendigimde maddi bir sıkıntımın olmayacagını düşünürsem çocuklarım belli bir yaşa gelene kadar çalışmak istemiyorum .bu durumda kimseyi ilgilendirmez.eger tabi yapabiliyorsan dışarıdan sigortanı yatırabilir emeklilik için yatırım yapabilirsin buda senin artın olur ..

bayanların iş hayatında olmaları şart düşünün koruma görevlisi hep erkek ve çantanıza bakması gerekiyor ve çantamın içinde ped var veya beni bedenen yoklaması gerekiyor veya ben erkek jinekolog doktoruna muayine olmak istemiyorum vede ayrıca altın meslek demiş bazıları bilmeleri gereken gerçekler var

45 sonra bazı işlere alınmamaktadır bankacılık ve başka meslekler zamanında çalışılmışsa tecrübe edinilmişse ama görüyorum bazı bayanlar evde oturup dedikodu ve pasta muhabbetler yapayapa olanları yani hayatın içindedki gerçekleri görmüyorlar onlar o korumalı evlerinde ,eşlerin korumaları altında ya oh keyif leri yerinde ya

ev ,çocuk ,koca hayat bu onlar için

ayrıca zaten bazı bayanlara küçükken en doğru hayat şekli budur diye terbiye edilmiştir

e ne yapsınlar bunlarda onların dışına çıkamazlar çıksalar zaten günah ol
ur !!!!laelaelaelaelaenaniknanik

Açıkçası o da doğru valla kim kocayı işe, çocuğuda okula yolladıktan sonra bacaklarını uzatıp tv izlemek, günlere gitmek, alışveriş yapmak varken çalışmak ister ki. Erken kalkmak, çalışıp çabalamak, iş hayatı, kariyer herkes yapamaz bunları.

ilk cümlenizle daha sonra söyledikleriniz çelişiyor..
hala aynı eşyi savunuyorsunuz..
kusura bakmayın ama gezin tozmanın katacağı sosyalleşmeyle ünv hayatının katacağı sosyalleşme çok farklı..
bölümüme 2.likle girdim.. çalışmak dışında bi düşüncem yok.. yapım itibariyle sağlık durumu dışında hiç bişey içinde bu fikrimden ödün vermem.. evlenirim de,çocuğumu da yaparım ama çalışırım da.. AMA; eğer ki çalışmayı düşünmeyen bir olsaydım da o kadar ders çalıştıktan sonra yerimi başkasına vererek bir fedakarlıkta bulunmazdım.. herkes kendinden sorumludur sayın blush,kimse kimse için yer boşaltmak zorunda değil..

'elin demişi,çarşının yemişi' asla bitmez ..
Mükemmel de olsan,birileri mutlaka eleştirecektir seni,açığını,eksiğini gediğini,arayacak,en ufak bir hatanı bulduğunda,üstüne gidecek,yaptığının ne kadar ayıp olduğunu bilmeden,umursamadan,kalp kırmanın ağırlığı ve vebalini bir lahza düşünmeden,yaralayacak ve belki tarifsiz bir şekilde zevk alacak..
Tüm bunlar da ister istemez,vesveselerin,takıntıların müsebbibi olacak..
'Vesvesen neye benzer biliyor musun,musibete benzer.Ehemmiyet verirsen şişer,ehemmiyet vermezen söner..'

Biz ikinci,üçüncü şahısların,kendimizden gayrı olanların,fikirlerinin ardına saklanıyoruz,kendimiz olamıyoruz,haykıramıyoruz bazen..Doğru mu?

Bu benim kararım arkadaşım..diyemiyoruz göğsümüzü gere gere..
Hayatımızı neye göre ve ne şekilde yönlendireceğimizi,hep başkalarının 'acaba ne der' , 'nasıl düşünür' lerin,gölgesine mühürlüyoruz..

Çalışmak,kazanmak,üretmek zaten bizim doğamızda var, ıki günü bir olan ziyandadır' düsturunda,derininde,manasında var..
Lakin bu fevkalede duygu,senin yüreğine yürek,saadetine saadet,huzruna huzur kattığı için muhteşem.Başkalarının gözüne girdiğin için değil

Öyle entegre edilmiş ki bazı fikirler,çoğu arkadaşım ve danışanımdan 'Çalışmak bana güven veriyor' çalışmazsam kendimi çok değersiz,kıymetsiz,boş hissediyorum cümlesini işitiyorum.
Hüzne gark oluyorum.Neden?
Olur mu böyle arkadaşlar? Neden sırf bu kritere göre,karakterler,beceriler dahi yadsınıyor..
Hepsinin kendine göre bir güzelliği,sevimliliği,sorumluluğu var..

Şunu da belirteyim,ev hanımıyım diye,saldım çayıra Mevlam kayıra,modunda olmamalı..
Okumalı,öğrenmeli,doymadan durmadan,sıkılmadan..
Her konuya vakıf olmalı,bilmeli,bildirmeli.Müthiş bir aşkla,yuvasını ilimle,bilimle doldurmalı..
Hele de Anne ise önce kendini yetiştirmeli.Donanımlı olmalı,gül kokusunu,diriliğini korumalı,asla solmamalı.
Yetenekleri varsa tespit edip helal dairede,değerlendirmeli,geliştirmeli,köreltmemeli,boşvermemeli.
Sosyal olmalı.

(Çalışmak ,evin geçimini sağlamak zorunda değilsin fakat çalışıyorsan da eşin sana saygı göstermek durumda,engel olmamalı,bilakis yardım edip,sorumluluklarını,duygularını paylaşmalı,gönlünü okşamalı..Hayat müşterek)

Gönlü diler çalışır,dilemezse çalışmaz..
ıhtiyacı vardır , yahut çalışınca mutlu,huzurlu,enfes hissediyordur yüreğini çalışır..
ıhtiyacı yoktur,belki daha kıymetli değerleri,meşgaleleri vardır çalışmaz / para kazanmaz
Kimseye açıklama yapmak durumunda da değilsin ki.

Bunun muhasebesini neden biz yapalım .
Allah cc herkese akıl vermiş,mantık vermiş,hayvanattan,nebadattan ayıran sonsuz bir düşünme yetisi,irade bahşetmiş..

Anlayamadığım şey,bizler sımsıkı,ele ele,omuz omuz olacağımız,yeri geldiğince yaralarımızı onacağımız yerde,kadın olarak birbirmizi kırmaya,can evimizden vurmaya bayılıyoruz.

Velhasıl,tutkuyla,azimle,müthiş bir başarı ile çalışıp,kazanan,okuyan,kariyer yapan,günümüzde yadsınmayacak başarılara imza atan,göğsümü kabartan,takdir-e şayan arkadaşıma da ,
Yuvasında,huzur hanesinde,pamuk tenli,cennet kokulu yavrusuna bakan,yarınını yapan,evi çekip çeviren,çiçeğe benzeten arkadaşıma da helal olsun..a.s.

ıkisini bir arada başaran,ekstra lokum :)

Kendinizi her durumda , her halükarda sevin !
Bu ve benzeri düşünceler,hakikaten içinizde büyür büyür,yarın öbürgün sıhhatinize de zarar verir..

Allah herkese gönlüne göre bir yaşam versin..

Son düzenleme:
'Eşini çalıştırmak' söylemi ne kadar gıcık bi söylem..eş robot sanki:)
Ben de kocamı çalıştırıcam:)

Kimsenin ne okuduğu ya da okumadığı ,çalıştığı ya da çalışmaıdğı kimseyi ilgilendirmez.
Arkadaşın da dediği gibi diplomayı alırım ister uçak yapar uçururum ister yırtarım ister saklarım....Üniversite sırf çalışmak için okunmaz..
Çalışmak isterseniz de size bir ' + ' sağlar.

ben söyliyeyeim,
piyasa bozuk, işyerlerinde kadınların haklarında neler konuşuluyor bilmiyorsunuz,
çocuk var yazık değilmi o çocuğa, sen çalışırsan çocuk rezil olur vs....
diyecek....
benim eşim öyle diyorda.....
hoş evlendikten sonra 3 yıl çalıştım ama çocuk olunca bende istemedim eşimde.

alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…