üni.bitirmişsin çalışmıyorsun denmesi beni üzüyor

"her kadın kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmalı" diye bir söylem var.entelinden avamına herkesin dilinde.
bence bu evlendikten sonra çalışmayan kadınları içten içe rahatsız ediyor.yani en azından beni...
ne yani kimse kocasına güvenemiyecek mi?

bir başka boyutu da o kadar okumuşsun boşu boşuna uğraşmışsın deniliyor.buna kızıyorum.
okumak bir haktır.ama çalışmak-çalışmamak bir tercih olabilir

ben şu anda öğrenciyim son sınıfa geçtim üniversitede.
liseye başladığımdan beri her yaz istisnasız çalıştım.
izmirde holdingte staj da yaptım. tezgahtarlık da.
çünkü bir insanın okuması maddi manevi çok külfet.
hem ciddi anlamda maddi zorlanıyorsun hem de sınavımı geçicem şunu aldım bunu aldım stresi.
hadi bunu da geçtim annem lise mezunu ve onların zamanında bankada falan çalışılabilirmiş.
istemiyor.
babamla evlenmiş herşey iyi hoş giderken yavaş yavaş çatırdamaya başlıyor evlilik.
18 yıl sonra ayrıldılar.
eğer elinde mesleği olsaydı babamda bazı şeylere cesaret edemicekti biliyorum.
artı bu kadar zorluk çekmeyecektik.
herkesin kendi seçimidir bu ama ben yaşadığım şeylerden dolayı bu konuda hassasım ve elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
şahsi fikrimdir ve bir arkadaş da söylemiş. madem sizin çalışmanıza gerek kalmıcak şekilde durumunuz isteğe bağlı sigortanızı ödeyin. çünkü inanın hayat kurtarıyor...

Başımdan şöyle birşey geçti.
Ben üniversite bittikten sonra yaklaşık 4 sene çalıştım, evlenmeye 1 ay kalada işi bıraktım.
Zaten başka bir şehire gidiyordum, mecbur bırakmam gerekiyordu.
Belki de orada kalsaydım devam edebilirdim.
Ben zaten farklı bir şehire geldiğim için, hem bu şehire adapte olmak, hem de evliliğe adapte olmak, aynı zamanda biraz kafamı dinlemek için çalışmayı düşünmedim.
Eşimse ne çalışmamdan ne de çalışmamamdan yanaydı.
Eğer sıkılıcaksan, çok istiyorsan çalış demişti, hala da aynı şeyi söyler.
Evlendikten 5-6 ay sonra, kayınvalidemlere gittiğimizde,
kayınvalidemin eşimle konuştuğunu duydum.
Benim için çalışmayı düşünmüyor mu, filan diyor.
Eşim de şuan düşünmüyor filan dedi.
Kayınvalidemin lafı '' niye okumuş o zaman''
Eğer çifler aralarında anlaşmışsa ve en önemlisi de kişi kendisi karar vermişse, hiç te çalışmayabilir.
Bence okumuş, niye çalışmıyor mantığıda çok ters.
Maddi manevi bir emek veriliyor elbette okurken onca sene.
Ama bu çalışma zorunluluğu yüklemiyor insana.
Kimse de buna müdahele edemez.
Kişinin kendisini eksik göreceği bir durumda yok.
Açıkçası ben eşimin maddi durumu çok iyiyse, üni mezunu olduğum halde çalışmayı düşünmem pek.
Ama isterim ki, bu hayatta ne olacağı belli olmadığı için, her kadının bir mesleği olsun.

Ama isterim ki, bu hayatta ne olacağı belli olmadığı için, her kadının bir mesleği olsun.

asıl mesele de bence o canım. çünkü yukarıda yazmıştım benim annemle babam 18 yıl sonra ayrıldılar ve annem için herşey çok zor oldu. malesef güven olmuyor. ha bunu diyorum sakın yanlış anlaşılmasın herkes aynı şeyi yapar diye. ama ben çalışıyorsam kendimi güvende hissederim.

kusura bakmayın da;beni de en çok kızdıran kelimeler bunlar iste;korelmek,sosyalleşmem falan..
kaç yıldır koreldiim ettigim yok maşallah..
şükürler olsun hiiiiiiiiiiic asosyal de değilim..
siz nasıl ki yine çalışırım yine çalışırım dıyorsanız;bende yine çalısmam yine çalısmam diyorum iste.
niye bunu korelmek ve asosyallik olarak gorursunuz anlamıyorum..

çalışmak ya da çalışmamak insanın kendi bileceği şeydir.. siz de istemiyordunuz demek ki çalışmadınız.. başkalarının lafına bakmayın.. nasıl mutluysanız öyle devam edin... çalışmak istiyorsanız da konuşun eşinizle bulun orta yolu çalışın...

benim şahsi fikrim ünv bittikten sonra da çalışmaktan yana.. evde yapamam çünkü biliyorum.. ne kadar gezen tozan biri olsam da saati saatine çıkıp işime gücüme bakmam gerek.. ama ola ki canım evde durmak ister,çalışmak istemem o zaman da kimseye bunun için hesap vermem.. siz de nasıl mutlu olcağınıza inanıyorsanız öyle davranın..

insanların tercihlerine saygı duyarım ama kendi adıma söyleyeyim bir erkek için ben sarf ettiğim o kadar emeği çöpe atamazdım ona da o fırsatı vermezdim.değeceğini düşünmüyorum.diplomada kalam eğitimin hiçbir değeri yok çünkü.sonuçta vasfın ev hanımı.ev hanımlarını küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın annem de ev hanımı.ayrıca çalışsa da her kadın bir anlamda yine ev hanımı.yemeğini çamaşırını ütüsünü gelip de başkası mı yapıyor.demek istediğim insanın elinde bir mesleği varsa yapmalı.kadın o zaman daha başka bakıyor hayata.kadın tüketici olmaktan çok günümüz şartlarına göre üretici olmalı.ev hanımlarının yükü ağır birçok derdi bir arada düşünmek zorundalar evin temel direği onlar.kendilerine bile çoğu zaman vakit ayırmaıyorlar eşleri ve çocuklarına adamışlar ömürlerini.peki kadının yaşam hakkı ne olacak.

bu tarz söylemler hep olur ve olacaktır da...
ben evlenmeden önce kendi işimi yapıyor(elektronik) ve çok ta iyi paralar kazanıyordum ...
ama eşim çalışmamı istemediğini bir şekilde belli etti ...ben bunu sadece bir sürelik için diyerek kabullendim ...
ama sonrasında hamilelik ,tayin, bebek vs derken iş hayatım ve çalışma durumum olamadı...
ben ve eşimde sigortamı özel olarak devam ettirme kararı aldık ve düzenli olarak onu ödüyoruz..
en azından gelecek endişeniz var ise,eşinizden bunu taleb etmeniz sorun olmamalı...
ki bu teklifi en önce eşim bana yaptı,zaten bende bunu ondan isteyecektim...
sonuç itibari ile ,ailemizin geleceği daha çok kızımızın yatırımı gözü ile bakıyoruz buna...

canim bende üniversite mezunuyum EKONOMI... ama suan calismiyorum evlendim! esim calisma demedi ama acikcasi calismamida istemez! birkac defa sakasiyla karisik, hatun sen ye , ic , gez, ayagini uzat eline kumadanida al, bas köseyede otur televizyounu seyret . ben sana kiyamam, yorulmana üzülürüm, yeterki sen yorulma ben kendime almam sana alirim deyince acikcasi bende istemedimaklinialirimsmile

Ben düne kadar çalışan-okuyan ayrıca ev hanımı olan biriydim. Şu anda , anne olduğum için çalışamayan (izindeyim) - okuyan bir ev hanımıyım , çalıştığım zaman diliminde özellikle hamileliğimin son zamanlarında karnım bunumda yaz demeden kış demeden koca gün yoğun bir şekilde başımda amiriydi memuruydu tabiri caizse eşşek gibi çalıştıktan sonra akşamın bilmem kaçında eve gelip birde eşe yemek yetiştirmeye çalışan hafta sonu evi temizleyim bari diyip gezmeyi tozmayı bırak kendine vakit ayırıp dinlenmeye zaman blamayan biriyken , koca gün sıcacık evinde tv karşısında seda olsun esra olsun o kanal senin bu kanal benim zap yapan , olmadı yan komşuda çay- çekirdek muhabbetin dibine vuran , acaba bugüne pişirsem düşüncesi tek derdi olan tüm ev hanımlarını kıskanıyordum..
Size de neden çalışmıyorsun diye soran bayanlar muhtemelen kıskançlar :)

he vallaaaakaydirigubbakcemile3 calistigim zamanlar anacim saftim kayiyordusempatiksalakcinni :1shok: uykusuz uykusuz ise gitmeler, yok insanlarin problemleriyle ugrasmalar, vs vs... ne annemlerle vakit harcayabiliyordum. nede nisanliyken esimle telefonda rahtca konusabiliyordum,,alo alooo bakmiski DUYGU uyumuskafamçokkarıştı bizim garipte ne yapsin alismisti yanii artikkk telefonda uyumalarima:roflol: arkadaslarimin yüzünü gördügüm yoktu! ama suan geziyorum tozuyorum esimle, kizim oldu atiyorum arabaya ohh nerde aksam orda sabah!sonra kizimizi uyutup kocisle gecelerin bir yarisinina kadar muhabbet , cay, film bakmak vs vs birsürü zamanim oluyor. sabahh ohh istedigim saatte kalkiyorummmm karisanimda yokkk, canim ne isterse iste! valla bu halimden cok memmunum:teytey: suan calissaydi üniversitede aldigim kredilerimi ödiycektim, yani elime para bile gecmiycekti ama sagolsun kocisim üniversite kredi borclarimida ödedi garibimmm bilmem kac milyar alkisalkisalkis . simdi bana borclu hatunum diyo :sm_cool: borclu oldugunu bilsem almazdim, sende uyaniksin evlenirken bana borclu oldugunu söylemedin diyo :dance:
eee napiyim tabi bende altta kalirmiyim, suan calismis olsam herhalde öderdim deyip damardan giriyorum! :dance: :1hug:

tatlım,senı boyle ezmeye calısanlar senın canını acıtmak ıcın soyluyoo egolarını tatmın etmek ıcın onlar egıtım sevıyesı senden dusuk olabılır sen okudunda ne yaptın bak ben okumadım ama esıtız demek ıstıyolar sakın gardını dusurme .aklın karısmasın esınıde suclama bu konu ıcın .ıshayatı cok zor bekarken bıle zor gelırdı bana ben bankacılık yaptım suan baska sebeplerden dolayı ıssızım .ınan annem ben ıse gıderken yatagıma kadar toplar kahvaltımı önume koyardı aksam yemek yer yatardım .sabah gıyecegım kıyafetlerımı hazırlardı ben suya sabuna karısmazdım anne derdım ıyıkı sen varsın yoksa halım duman olurdu.cunku bankada aksam 9 dan once cıkmazdık eve gelene kadar 10 olurdu .ha baska subeler kasayı kapatıp cıkardı bız mudurden dolayı cıkamazdık sureklı ıs yaptırırdı resmen yatak dosek serecektık bankanın ıcıne ...ıs hayatı boyle ıs kolık amır ve seflerdeden olusuyorsa dahada cekılmez oluyorrdu.cumartesılerı bıle calıstırırdı emın olun subedekılerı ara ara .nıye sube para kazanmalıymıs.allh ıs verecekse ıs arkadasları amırlerı seflerı ıs kolık olmayan kuyusunu kazmayan ınsanlardan olursa guzel olurr.....kaldıkı gunumuzde erkekler ıs bulamıyooo ıssızlık varr mıllet kırılıyoo işsizlıkten ha degınce pat dıyede işs bulunmuyoo demı

Önemli olan nasıl mutlu olduğunuz...

İnsanların her durumda arkadan konuşacak,yüze bıdı bıdı yapacak sözleri vardır.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ve bazı insanların gerçekten çekemediğini de düşünüyorum, üniversiteyi kazanırsınız okursunuz, kazanamayanlar 'amaaaaaannn okumak da neymiş derler' okulu bitirirsiniz çeşitli nedenlerle çalışmama kararı alırsınız bu kez de ' o kadar okudun bak noldu, niye çalışmıyosun derler' yani kimse kimseyi çekemiyo veya başkalarının hayatı hakkında yorum yapmak onları mutlu ediyor. Şu an ben de okulu bitirdim ve inanın ne olacağımı bilemez bir haldeyim,gördüklerim ve duyduklarım neticesinde şu an için çocuk oluncaya kadar da çalışabilirsem çalışmak sonra da çalışmamayı düşünüyorum. Hiç üzülmeyin ve kimsenin dediğine de takılmayın. Hayat sizin hayatınız, mutluysanız gerisi boş ama bence de emeklilik priminizi ödeyin ilerde çok faydasını görürsünüz.

Çalışmamayı tercih etmiş olabilirsiniz..
Ancak önemli olan bu karardan sizin de memnun olmanız..
Erkeklerin eşlerine çalışmaya izin vermemesini anlamıyorum,anlamayacam da..
Umarım isteğe bağlı sigortanız yatıyordur...

Buda benim görüş açım,
Bana göre tembellik
Bana göre körelmek

Okurkende çalıştım evlenincede çalıştım,allaha şükür kendi işimizi kurduk hala çalışıyorum..Çalışıcamda....Yapı meseleside olabilir bu,Ben seviyorum erken kalkıp işimin başına geçip,para kazanmayı,insanlarla iletişim içinde olmayı, ve her defasında yenileniyorum,evde oturup evlilik programları izleyip
akşama kadar onun bunun hayatlarını konu alan diziler izlemek de bana göre değil!!!
Ekmek kapısı açtım,Ben çalışıcamki daha çok insana ekmek kapısı olayım..

Dediğim gibi Budabenim görüş açım!

bir insana sonsuz güven diye birşey yoktur.
insanoğlu beşer şaşar. kimsenin hayatının sonuna kadar sizinle olup size bakması için ayağına pranga vuramazsınız.
çalışmamak tabiki bir tercihtir ama çalıştırılmamak bir yaptırımdır.
asla anlamayacağım bir kadın hayatı üzerinde bu kadar mühim bir konu için nasıl kendisine yaptırım uygulanmasına göz yumar?

bir kadın niye kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmalı biliyor musunuz?
başının dik olması için..
maddi imkanım yok, çocuklarıma nasıl bakarım diye evliliğin getirdiği dayanılmazlıklara katlanmaması için..
Allah korusun eşi vefat ederse bilmemkaç çocukla babaevine dönüp diken üzerinde oturmamak için..
Daha bir çok şey sayabilirim entelinden avamına bu sözü dilime dolayan biri olarak..

kadın çalışmayabilir ama ama her an çalışmak zorunda kalacakmış gibi elinde mesleği olmalı.
çalışmayabilir diyorum; çalıştırılmayabilir değil..

mesleki açıdan körelmek farklı bir şey. koca izin vermediği için mesleki açı yoksa ve olmamışsa körelme de olamaz. uzun seneler çalışmış birisi çocuk, evlilik v.s nedenlerden dolayı çalışma hayatına uzun sayılabilecek bir süre ara vermiş ise geri döndüğünde- eğer dönerse tabii -ne kadar körelmiş olduğunu görebilir. ama 1- 2 sene çalışmış ya da hiç çalışmamış birisi körelemez çünkü henüz kendine kullanmadığında körelebilecek meziyetler eklememiştir.

Kesinlikle katılıyorum. ılave etmek istediğim bir nokta daha var.

Konu sahibi alınmayın ama üniversite mezunu olupta çalışmayan kadın-erkek olsun çalışmayan insanlara kızıyorum ! Maalesef benim annem de bunlardan biri. Eğer bu çalışmama kararı kesinse, kesinlikle tahsil yolundan el etek çekilmeli, okunacak kontenjan ve devletin sizi okutmak için sırtlandığı külfet o işte çalışacak ve milli servete katkıda bulunacak kişilere bırakılmalı. Belki o zaman okumak ya da üniversiteye giriş bu kadar zor olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…