üni.bitirmişsin çalışmıyorsun denmesi beni üzüyor

Boşuna mı okudunuz ?Eşiniz size neden bu konuda yaptırım uyguluyor ve siz neden onu dinliyorsunuz madem çalışmamayı kendinize dert ediyorsanız? Çalışmalısınız,bir kadın ihtiyacı olmasa da çalışmalı.zemuszemus

arkadaşlar bence evlenmeden önce bu konular konuşulmalı.ya da en azından ben öyle yaptım.eşimle ilk tanıştığım zamanlarda tavrımı koydum.ben çalışmak istiyorum o kadar okudum .çalışmayı hayal ettim dedim.o da sağolsun anlayışlı biri.eğer çalışmayı istemezsen sen bilirsin ama çalışırsan da bişi demem dedi.ama bunda öğretmen olmamın artısı var çünkü mesleğin olmasaydı herhangi bir yerde çalışmanı istemezdim dedi.yani zor bu işler ben şanslıydım....

bu konuların evlenmeden önce konuşulmasına gerek yok bence. çünkü bu bireyi ilgilediren bir konu. koca bu konuda söz sahibi olamaz, benim bakış açım da bu. bu konuyu bana açan kocayla da zaten benim işim olmaz. kimse kimsenin ekonomik özgürlüğünü kıstılayacak hakka sahip değildir evlenilen adam da olsa bu böyle bana göre. ben bu şekilde yetiştirildim.
bir de herhangi bir yerde çalışan kadınlara eşiniz ne gözle bakıyor acaba çok merak ettim?? lmaz: bu adamların kendi karılarını kontrol ettikleri yetmiyor bir de çalışan kadınlara ne gözle baktıkları asıl benim ilgimi çekiyor. çünkü karılarını çalıştırmamaları aslında çalışan kadınlara nasıl baktıkalrı hakkında bazı şeyler söylüyor bence.

Aynen!kaydirigubbakcemile5
Çalışmak bireysel bir karardır..
Adamın eşi çalıştırmama gerekçesi her ne olursa olsun beni ikna edemez..
Kadının çalışması neden bu kadar önemli bişeymiş gibi duruyor anlamıyorum..
Ne oluyor yani çalışınca,eğer bir gün "ben eşimi çalıştırmam arkadaş" diyen bir adam görürsem mutlaka sebebini soracam!

kesinlikle katılıyorum.
bana göre de çalışıp çalışmamak bireysel bir karardır. kocayla konuşulacak tarafı yoktur.
hayatı paylaşmak birbirinin hayatının her zerresine müdahele etmek değildir.

niye çalıştırmıyorsun diye sorduğunda "çeşit çeşit erkek var, yan gözle bakarlar falan diyorlar".
ben de merak ediyorum. aynı ortamda çalıştıkları kadınlara yan gözle bakanlar da kendileri mi acaba

valla madem karılarıına yan gözle bakılmasını istemiyorlar kapının önüne de çıkarmasınlar kökten çözümsempatiksalakcinni. tek temennim bu çalışmayıp koca sözü dinleyen arkadaşların yarın birgün eşim beni aldattı ya da eşim benden ayrılmak istiyor ama ayrılamam çünkü çalışmıyorum ve çocuk var diye konu açmamaları. hep böyle evde yayıla yayıla mutlu mesut yaşamalarını dilerim, ciddiyim bu noktada. çünkü gerçekten kocasından maddi nedenden ayrılamayıp aldatılmayı, dayağı, içikiyi kumarı sineye çeken kadınları gördükçe içim parçalanıyor.

kusura bakma ama bu konuda acımasız eleştirirde bulunacağım hem okumuş olman ama sırf eşin istemedi diye çalışmaman kızlar herhalde kaliteli yani etiketli eş bulmak için okuyor asıl okuyup çalışmak isteyenlerinde haklarını yemiş oluyorsunuz yani bu çağda halen erkeğin modern kölesi olmak bu gibi eleştirilerede maruz kalmanız çok doğal bence hiç sinirlenmeyin ,ben okurken zaten sinirlendim !!!kafamçokkarıştı sempatiksalakcinni boshayallersmile

haklısın.ve bir öğretmen arkadaşımdan şunu dinledim ve şok oldum.bayan öğretmen evleniyor ama eşi senin çalışmana gerek yok diyor.aradan 14 yıl geçiyor.adam eşini aynı mahalleden bir kadınla aldatıyor ve ayrılıyorlar.şimdi bu öğretmen arkadaşım 45 yaşlarında öğretmen ama hiç çalışmamış şu anda kızıyla yaşıyor ve ücretli öğretmenlik yapıp,dershanelerde çalışıp para kazanmaya çalışıyor hem de haftanın 7 günü....alın size örnek...gel de dinle adamları....

duyduğum en saçma şey.
Hangi okumak isteyen kişinin hakkını yemişim.Gerçekten isteyen üniversiteyi kazanır,okur.Ben ticaret lisesini bitirip aynı yıl dersaneye bile gitmeden iktisadı kazandım.
kimse kimseyi kıskanmasın.HAKKIMLA girdim okudum valla.

Ha çalışmam o ayrı..benim sorunum...

bence bu kadar dert etmeyin üni. okumuş olabilirsiniz ama siz hayatınızdan memnunsanız çalışıp çalışmamak size kalmış ama sanırım siz çalışmak istiyorsunuz ki öle dedikleri zaman üzülüyorsunuz birde şöyle düşünün çocuklarınız var onlarla siz ilgileniyorsunuz sizin terbiyenizle yetişiyor çocuklarınız eğer maddi durumunuz iyiysede dışardan isteye bağlı emekli olabilirsiniz.
ayrıca siz boşverin milletin ne dediğini önemli olan siz ve evde ki huzurunuz...

Son düzenleme:
cok sacma konusmussun kaydirigubbakcemile! sanki sinavi torpille kazandikta üniversiteye gitmis gibi olduk. ha dogru ya bu meslekler bize gökten zembille indi pardon unutmusum

lmaz: heyy yarabbimmm yaaaaa! alsanaalsanasmile

üniversite sadece iş bulmak için okunmaz.. üniversite kültür sahibi olmak için de okunur.. sosyal ortam için de okunur.. üniversiteli misiniz bilmiyorum ama üniversitenin tanımını yanlış biliyorsunuz..

kimse kimse için fedakarlık yapmak zorunda değil.. daha çok çalışıp üniversiteli olsun o zaman çalışmak isteyen insanlar !

eşinin çalışmasını istemeyen bir erkek kendine güvensiz bir erkektir bana göre.
çünkü bilir ki o kadının eli ekmek tutuyo, kendisine muhtaç değil.
nasıl görüyorlar kendilerinde bu hakkı onu anlamıyorum.

benim ailem beni o kadar sene 2 senedir tanıdığım adamdan izin alayım diye okutmadı.

Her eşinin çalışmasını istemeyen erkek, kadın evde otursunda sesi çıkmasın diye otursun istemez.
Kişi eğer ısrarla çalışmak istiyorsa ve eşininde bu konuda haklı bir nedeni yoksa, bende bu eşe kızarım, bıraksın çalışsın kadın.
Ama eğer kişi istemiyorsa çalışmayı, madem eşe birşey düşmüyor bu konuda söz hakkı,
bu durumda eşe düşmeyen şey, bir başkasına hiç düşmüyor.
Kimse de , durup durup, çalışmayan üniversite mezunu birine, uzaylı muamelesi yapıp,
devamlı uyarma gereği hissetmese.
Dediğiniz gibi, kararı eşe bile düşmeyen bir konuda, başkalarıda biraz az konuşsa keşke.
Hele bir de bu konuşanlar, ömürleri boyunca bir işte çalışmamışsa, daha da komik geliyor bana.
Madem bu kadar çalışma meraklısısın kardeşim, kendin çalışsaydın ya.
Kimse kimsenin hayatına müdahele edip,
niye çalışmıyorsun diyip durup, insanı sinir etmese keşke.
Kişi zaten kararını vermiş, ister çalışır, ister çalışmaz.
Üniversite okumak, insana hayat adına da birşeyler katar.
ılla işgücü anlamında birşey katmaz.
Her erkekte eşi evde oturuyor diye, eşini ezmez.
Ezen erkeğede, ne denir orası belli zaten.
Herkes ne okumuşsa okusun, ne okumamışsa okumasın,
istediği gibi yaşasın.

değerli konunun sahibi arkadaşım..öncelikle eşinizi tebrikler edıyorum..çünki bu zamanda eşinin çalışmasını istemeyen erkekler cok azaldı..etrafımda gördüğüm erkek tarzı hep şu..eczacı olsunda ne olursa olsun,öğretmen olsunda ahlakı mühim degil..kadın calışsın tek maaşla gecımmı olur dıye düşünen kadının calısmasına taraftar olan okadar cok ınsan varki..kadın erkeğin kanatları altında olacagıına erkekler bu hale düşmüş maalesef..evde oturan kadın köledir..heleki kocası ietemedıgı ıcın ona boyun eğen kadın kölenın alasıdır:)) mantık bu..ama kölelıği anlamıs degilim..eşi ve cocuguyla ılgılenıp fazla yorulmayan,ona tatlı tatlı yemekler yapan bır eş mı köledir..yoksa gec saatlere kadar yorgun argın gelen kendne bıle vakıt ayıramayan eş mi köledir anlıyamadım..ayrıca eşinizin bu konudakı ısteğini saygıyla karsılıyorum..sizinde eşinize karsı bu durumu kabullenmenızden öte sizide tebrık edıyorum..bunu her ınsan kabul etmez..çünkü bu kadının calışması bu zamanın bır hastalıgı olmus..bence bol bol kitap okuyun..hergün işe gidip hep rutın işlerden zıyade,eşiniz evınızın rızkını getirsin sizde kendınızı baska seylere yönelerek yetiştirin.bende üniversıte mezunuyum ve calışmıyorum..ve neden calısmıyorsun dıyenlere şunu söylüyorum ben bır bayanın çalısması gerektıgını düşünmüyorum zaten dıyorum..yanı bu bır zorunluluk olamaz..kımse neden calısmıyorsun calış deme hakkına sahıp degıl.kafannızda bu konuyu halledersenız hiç üzülmezsınız.

çalışmak neden kölelik olsun..
her erkek erkek midir gerçekten??
evinin rızkını getirir mi?
başa kakmadan oturur huzurla parasını yer mi?
eşinin eğer ki bir gün ayrılırsa ne yapacağını düşünür mü?
ona nasılsa gitcek yeri yok diye her türlü işkenceyi yapar mı?
böyle erkekler de dolu.. tam tersi erkekler olduğu gibi..

çalışmak kişinin karar vereceği bir şeydir.. ama kadın çalışmamalı evinin hanımı olmalı diye bir düşünce de yanlıştır.. çalışmayı,o koşuşturmacayı seven,kaldırabilecek her kişi kendi parasını kazanmalıdır bana göre..
ha kimi çalışmayı sevmez çalışmak istemez o çok farklı amaa erkek istemiyo diye çalışmamak yanlış bir şey.. kadının kendi mutluysa söylencek söz yok elbet ama ya mutsuzsa ??

Üniversitenin tanımı bu değil, elbette kültür için de gidilir üniversiteye. Fakat Türkiye şartları ortada. Düşünsenize büyük bir istekle girmek istediğiniz bir bölüm var. Ama o bölüme birkaç kişi farkla giremiyorsunuz. Sizin yerinize girenlerinde çoktan evinin kadını çocuklarının anası olmaya karar vermiş kişiler olduğunu düşünün. Kendinizi nasıl hissedersiniz? Siz girseniz o bölüme belki çalışıp daha faydalı olacaktınız.

Türkiye şartlarında sosyalleşmek isteyen, kültür sahibi olmak isteyen, gezsin tozsun araştırsın yesin içsin. Kontenjanları bunun için heba etmesin bir zahmet..

görüş acınız bu olabilir,buna saygı duyarım..ama çalışmayan bayanları asosyal,vasifsiz gibi kelimeler kullanarak ezmeye calışmanıza asla saygı duymam..
beni rahatiz eden görüş acınız değil,kelimeleriniz..

nedense çalışan bayanların çalışmayanların ezmeye calışma cabası var!ama bu sadece anlamsız,yersiz bir caba!bu bana komik geliyor!
aaa çalışmıyor musuuuuun dendiğinde sacını basını yolasım geliyor!

üniversite okudum diye çalışmak zorunda değilim.calismiyacagim icinde üniversite okumayim diyede düşünmem.ne alaka yani?üniversite farklı bir şey çalışmak farklı..

kadının çalışıp PARA kazanmamasını anormal bulmuyorum.çünkü evde de oturmuyor çocukla yemeği ütüsü yeri geliyor misafir hizmeti derken yeteri kadar yoruluyor..
eğer erkek ailesinin geçimini sağlayabiliyorsa karısının çalışmamasını istememesi dokunmuyor bana.tam tersine neredeyse hoşuma bile gitmeye başladı topiklerde açılan konuları görünce..
çalışıp maaş kartını eşlerinden alamayan mı desem.11 sene üniversite okuyup(daha doğrusu okumayıp sürünüp)hala bitirmeyen ve iş beğenmediği için 30 küsür yaşında olduğu halde utanmdan baba parası yiyenler mi neler neler görmedik.okudukça eşime olan hayranlığım arttı.

evine hakkıyla baktıktan sonra boş ver izin vermesin.benimde eşim asla istemez benim çalışmamı.önemli olan huzurunuzun olması.çocuklarınızın ihtiyacı olduğunda annelerini yanında bulması..

üniversite mezunu olmanızda ayrıca bir güzellik ve altın bileziğiniz.yarın kimsenin ne olacağı belli olmaz.allah göstermesin eşinizin bir sağlık sorunu olsa çalışma ihtiyacın olsa yardımcıdır size...
bazıları yazmış madem çalışmayacaktınız üniversite kontenjanlarını neden doldurdunuz diye..asla katılmıyorum onlara..daha çok çalışıp kazansalarmış..kendi başarısızlıklarını siz ve sizin gibilere mal ediyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…