- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
arkadaşlar bence evlenmeden önce bu konular konuşulmalı.ya da en azından ben öyle yaptım.eşimle ilk tanıştığım zamanlarda tavrımı koydum.ben çalışmak istiyorum o kadar okudum .çalışmayı hayal ettim dedim.o da sağolsun anlayışlı biri.eğer çalışmayı istemezsen sen bilirsin ama çalışırsan da bişi demem dedi.ama bunda öğretmen olmamın artısı var çünkü mesleğin olmasaydı herhangi bir yerde çalışmanı istemezdim dedi.yani zor bu işler ben şanslıydım....
bu konuların evlenmeden önce konuşulmasına gerek yok bence. çünkü bu bireyi ilgilediren bir konu. koca bu konuda söz sahibi olamaz, benim bakış açım da bu. bu konuyu bana açan kocayla da zaten benim işim olmaz. kimse kimsenin ekonomik özgürlüğünü kıstılayacak hakka sahip değildir evlenilen adam da olsa bu böyle bana göre. ben bu şekilde yetiştirildim.
bir de herhangi bir yerde çalışan kadınlara eşiniz ne gözle bakıyor acaba çok merak ettim??lmaz: bu adamların kendi karılarını kontrol ettikleri yetmiyor bir de çalışan kadınlara ne gözle baktıkları asıl benim ilgimi çekiyor. çünkü karılarını çalıştırmamaları aslında çalışan kadınlara nasıl baktıkalrı hakkında bazı şeyler söylüyor bence.
bu konuların evlenmeden önce konuşulmasına gerek yok bence. çünkü bu bireyi ilgilediren bir konu. koca bu konuda söz sahibi olamaz, benim bakış açım da bu. bu konuyu bana açan kocayla da zaten benim işim olmaz. kimse kimsenin ekonomik özgürlüğünü kıstılayacak hakka sahip değildir evlenilen adam da olsa bu böyle bana göre. ben bu şekilde yetiştirildim.
bir de herhangi bir yerde çalışan kadınlara eşiniz ne gözle bakıyor acaba çok merak ettim??lmaz: bu adamların kendi karılarını kontrol ettikleri yetmiyor bir de çalışan kadınlara ne gözle baktıkları asıl benim ilgimi çekiyor. çünkü karılarını çalıştırmamaları aslında çalışan kadınlara nasıl baktıkalrı hakkında bazı şeyler söylüyor bence.
kusura bakma ama bu konuda acımasız eleştirirde bulunacağım hem okumuş olman ama sırf eşin istemedi diye çalışmaman kızlar herhalde kaliteli yani etiketli eş bulmak için okuyor asıl okuyup çalışmak isteyenlerinde haklarını yemiş oluyorsunuz yani bu çağda halen erkeğin modern kölesi olmak bu gibi eleştirilerede maruz kalmanız çok doğal bence hiç sinirlenmeyin ,ben okurken zaten sinirlendim !!!kafamçokkarıştı sempatiksalakcinni boshayallersmile
kusura bakma ama bu konuda acımasız eleştirirde bulunacağım hem okumuş olman ama sırf eşin istemedi diye çalışmaman kızlar herhalde kaliteli yani etiketli eş bulmak için okuyor asıl okuyup çalışmak isteyenlerinde haklarını yemiş oluyorsunuz yani bu çağda halen erkeğin modern kölesi olmak bu gibi eleştirilerede maruz kalmanız çok doğal bence hiç sinirlenmeyin ,ben okurken zaten sinirlendim !!!kafamçokkarıştı sempatiksalakcinni boshayallersmile
cok sacma konusmussun kaydirigubbakcemile! sanki sinavi torpille kazandikta üniversiteye gitmis gibi olduk. ha dogru ya bu meslekler bize gökten zembille indi pardon unutmusumkusura bakma ama bu konuda acımasız eleştirirde bulunacağım hem okumuş olman ama sırf eşin istemedi diye çalışmaman kızlar herhalde kaliteli yani etiketli eş bulmak için okuyor asıl okuyup çalışmak isteyenlerinde haklarını yemiş oluyorsunuz yani bu çağda halen erkeğin modern kölesi olmak bu gibi eleştirilerede maruz kalmanız çok doğal bence hiç sinirlenmeyin ,ben okurken zaten sinirlendim !!!kafamçokkarıştı sempatiksalakcinni boshayallersmile
Kesinlikle katılıyorum. İlave etmek istediğim bir nokta daha var.
Konu sahibi alınmayın ama üniversite mezunu olupta çalışmayan kadın-erkek olsun çalışmayan insanlara kızıyorum ! Maalesef benim annem de bunlardan biri. Eğer bu çalışmama kararı kesinse, kesinlikle tahsil yolundan el etek çekilmeli, okunacak kontenjan ve devletin sizi okutmak için sırtlandığı külfet o işte çalışacak ve milli servete katkıda bulunacak kişilere bırakılmalı. Belki o zaman okumak ya da üniversiteye giriş bu kadar zor olmaz.
değerli konunun sahibi arkadaşım..öncelikle eşinizi tebrikler edıyorum..çünki bu zamanda eşinin çalışmasını istemeyen erkekler cok azaldı..etrafımda gördüğüm erkek tarzı hep şu..eczacı olsunda ne olursa olsun,öğretmen olsunda ahlakı mühim degil..kadın calışsın tek maaşla gecımmı olur dıye düşünen kadının calısmasına taraftar olan okadar cok ınsan varki..kadın erkeğin kanatları altında olacagıına erkekler bu hale düşmüş maalesef..evde oturan kadın köledir..heleki kocası ietemedıgı ıcın ona boyun eğen kadın kölenın alasıdır:)) mantık bu..ama kölelıği anlamıs degilim..eşi ve cocuguyla ılgılenıp fazla yorulmayan,ona tatlı tatlı yemekler yapan bır eş mı köledir..yoksa gec saatlere kadar yorgun argın gelen kendne bıle vakıt ayıramayan eş mi köledir anlıyamadım..ayrıca eşinizin bu konudakı ısteğini saygıyla karsılıyorum..sizinde eşinize karsı bu durumu kabullenmenızden öte sizide tebrık edıyorum..bunu her ınsan kabul etmez..çünkü bu kadının calışması bu zamanın bır hastalıgı olmus..bence bol bol kitap okuyun..hergün işe gidip hep rutın işlerden zıyade,eşiniz evınızın rızkını getirsin sizde kendınızı baska seylere yönelerek yetiştirin.bende üniversıte mezunuyum ve calışmıyorum..ve neden calısmıyorsun dıyenlere şunu söylüyorum ben bır bayanın çalısması gerektıgını düşünmüyorum zaten dıyorum..yanı bu bır zorunluluk olamaz..kımse neden calısmıyorsun calış deme hakkına sahıp degıl.kafannızda bu konuyu halledersenız hiç üzülmezsınız.
üniversite sadece iş bulmak için okunmaz.. üniversite kültür sahibi olmak için de okunur.. sosyal ortam için de okunur.. üniversiteli misiniz bilmiyorum ama üniversitenin tanımını yanlış biliyorsunuz..
kimse kimse için fedakarlık yapmak zorunda değil.. daha çok çalışıp üniversiteli olsun o zaman çalışmak isteyen insanlar !
Buda benim görüş açım,
Bana göre tembellik
Bana göre körelmek
Okurkende çalıştım evlenincede çalıştım,allaha şükür kendi işimizi kurduk hala çalışıyorum..Çalışıcamda....Yapı meseleside olabilir bu,Ben seviyorum erken kalkıp işimin başına geçip,para kazanmayı,insanlarla iletişim içinde olmayı, ve her defasında yenileniyorum,evde oturup evlilik programları izleyip
akşama kadar onun bunun hayatlarını konu alan diziler izlemek de bana göre değil!!!
Ekmek kapısı açtım,Ben çalışıcamki daha çok insana ekmek kapısı olayım..
Dediğim gibi Budabenim görüş açım!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?