üni.bitirmişsin çalışmıyorsun denmesi beni üzüyor

ya arkadaşlar, eşin ne karışıyor, bu senin kararın olmalı gibi kelimeler şu durumda çözümmü sizce?
evliliklerde kendi başına karar alınamıyorki, ortak karara varılmalı, arkadaş çalışırsam boşanırız demiş, çalışıcam diyede boşansınmı yani.
eşi kesinlikle haklı değil....
çözüm olarak eşinle konuşmayı denesen, örnekler versen vs... gibi cümleler daha yapıcı olur bence. resti çekip çalışıcam dese evlilik uzun ömürlü olmaz.

bu arada senin diploman kimseyi ilgilendirmiyor, arkadaşında dediği gibi ister uçak yaparsın ister başka bişey, ağzı olan konuşuyor işde, ama siz taktığınıza göre sanırım çalımak istiyorsunuz.

iyi de kadınların hakkında konuşan da onlar..konuşmasınlar o zaman.. o zaman o kadar çifte standart uygulamasınlar.. başkasının eşine laf söylenir ama benimkine söylenmez.. mantığa bak mantığa.. bazı erkeklerin terbiyesizliği,kendini bilmezliği yüzünden kadınlar kısıtlanmamalı.. işte böylelerine çok kızıyorum.. empati kurmak gerek bazı zamanlarda..

sözün bittiği yer işde, bu lafın üstüne daha da laf söylenmez.alkisalkisalkis

bence boşanmalı.. erkek eşinin kararlarına saygı duymuyorsa kadın boşanmalı.. bir konuda saygı duymayıp karışan erkek her konuda böyle olur.. saygı biterse ilişki de bitmeli bana göre..

tabiki başka kadınlar hakkında konuşanlarda onlar, bu düzen uzun yıllarda böyle devam edecek. benim karım evde otursun başkası beni ilgilendirmez mantığı var.
annemin komşunun kocası prezarvatif kullanmıyormuş, gerekçeside kötü kadınlarda kullanılırmış, gerekçeye bakarmısın, böyle bir toplumda yaşıyoruz işde.
işyerlerindede dedikoduyu kadından çok erkekler yapıyor, 1 kıza 10 erkek sulanıyor.

bence boşanmalı.. erkek eşinin kararlarına saygı duymuyorsa kadın boşanmalı.. bir konuda saygı duymayıp karışan erkek her konuda böyle olur.. saygı biterse ilişki de bitmeli bana göre..

o kadar kolay olmuyor işde, üstelik çalışmandan rahatsızım diyen erkeğinde hemen saygısı bitmiyor, bazı insanlar bazı konularda hassas oluyorlar.

birde işe göre değişiyor bu durum, mesela öğretmen olan bir bayanın eşi işi bırak demez, ama sekreterya, satış temsilcisi vs... gibi işlerde çalıştırmak istemiyorlar erkekler.

o zaman evlenirken mesleğine göre seçsinler evlencekleri kişiyi..

işte erkeğim diye de geçinir ortalıkta..

bencede....
kişiler nişanlıyken konuşacak bu çalışma olayını.

konuşulcak bişey yok aslında ortada.. kadın çalışcam diyorsa eğer diretmicek erkek ya evlencek eşinin çalışmasına sesini çıkarmıcak.. çünkü eşi başlı başına bir birey.. ya da çalışmayan,çalışmak istemeyen biriyle evlencek..

Çeliştiğimi düşünmüyorum. Yazdıklarımı dikkatle oku ne demek istediğimi anlarsın. Zaten herkes aynı fikirde olmak zorunda da değil.

Çeliştiğimi düşünmüyorum. Yazdıklarımı dikkatle oku ne demek istediğimi anlarsın. Zaten herkes aynı fikirde olmak zorunda da değil.

herkes aynı fikirde olmak zorunda demedim ben de zaten.. siz de dikkatli okuyun lütfen.. ben okuduğumdan bunu çıkardım,siz başka şey anlatmak istemişsiniz..
olabilir..

keyifle okudum..opuyorumnanaktanalkisalkisalkis

:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

Ben de üniversite mezunuyum ve çalışıyorum. Bebeğim olduğu için bu sene izindeydim. Çok güzeldi ve göreve başlamak çok zor geldi. Defalarca istifayı düşündüm (devlet memuruyum) Evde de yapacak çok güzel şeyler var, özellikle de insanın çocuğunu kendisinin büyütmesi. Sonra da kendini geliştirmek. Boşver sen, herkes çalışmak zorunda değil.

ben de üniversite mezunu çalışmayan bi annenin kızı gözüyle annemin durumunu özetleyeyim,annem de çok istedi çalışmayı ama önceleri babam izin vermedi sonra izin verdi ama bu sefer de annem iş bulamadı...

götürüleri çok oldu, kendisine bi arkadaş çevresi yapamadı, keyifle para harcayamadı, sürekli para hesabı yapmak zorunda kaldı, kafasını dağıtacağı bi uğraşı olamadı, sürekli evde ev işi yapmak zorunda kaldı...

ama getirileri de oldu, mesela iki evladını kimsenin eline bırakmadan büyüttü, kendi vermek istediği ahlakla yetiştirdi, iş yaşamının stresinden uzak oldu, hasta olduğu zaman yataktan çıkmaması yeterli oldu dinlenmek için, ne izinle uraştı ne raporla, her dakkasını planlı yaşamak zorunda kalmadı, kısaca özgürdü...

aynen katiliyorum kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…