Arkadaşlar 21 yaşındayım liseden sonra okumadım ailemin maddi durumu yoktu ve göndermek istemediler uzağa bende üniversiteye gitmedim.Birçok arkadaşım şuan uzakta okuyorlar facebooktan resimlerini görüp çok imreniyorum.Onların yanında kendimi ezik görüyorum liseden sonra okulla ilgili girişimim olmadı şimdi aöf okumak kpssye girmek en azından uğraşmak istiyorum. Sizce boşuna değil dimi lütfen yorum yapıp desteklerinizi esirgemeyin en azından benim durumumda olan vardır
Kesinlikle boşuna değilayrıca yaşında genç, hatta bulunduğun şehirdeki üniversiteye girmek için uğraş , son çare aöf düşün derim, ben bazı durumlardan dolayı üniv terkim ama üniv hayatı bir başkadır.. Eğer hevesin ve isteğin varsa kesinlikle erteleme
istesemde örgün eğitime gidemem ama şuanlık hayatım için aöf okumak bile çok iyi benim için. Mesela memur olmak için uğraşmak istiyorum en azından denemek istiyorum yoksa kasiyerliğe devam
Aöf bende bitirdim, eğer onda sistemli güzel çalışırsan biter, zaten iyi çalışırsanda 25-26 yaşında diplomanı alırsınki bu çok iyi bi yaş, kesinlikle deneenazından bi hedefin olsun gelecekle ilgili.. hiç bişi yapamazsan büro yönt bitir, benim kardeşim bitirdi ve çok iyi firmada çok iyi maaşla yönetici asist oldu, hatta yükseldi genel müd. asist oldu kurumsal bi firmada, tabi eşinin memuriyetinden dolayı bıraksada şimdi başka şehirde yine ortalama bi yerde referansı oldu, bebeği doğana kadar çalışıcak.. büro yönt 2 yıllık.. geleceği var emin ol.. sana başarılar dilerim..
desteğiniz için çok tşk ederim aklımdakide bu sanırım hedefimin olması lazım bomboş bir hayat benimki
O kadar iyisiniz ki desteğinizle yeni bir gelecek için uğraşıcam özellikle verdiğiniz örnek bana daha çok moral oldu çok tşk edermYapmak istediğin hiç bişeyi erteleme eğitim konusunda canım, 30 yaşından sonrada yaparsın ama zor oluyo zamanında yapmayınca bişileri, sakın gençlik bitmeden ertelemeye kalkma, şimdiden başla olurmu
O kadar iyisiniz ki desteğinizle yeni bir gelecek için uğraşıcam özellikle verdiğiniz örnek bana daha çok moral oldu çok tşk ederm
Eziklik degil ama sosyal hayatta universite bitirmis bir insan gibi sayginlik vermez insana. Dogruya dogru. Yani onyargi vardir.
Simdi devir degisti. Kizlar da akilli, herkes okuyayim da kendi ayaklarimin ustunde durayim diye ugrasiyor. Yuksek lisans ve ustu yapani filan var. Simdi universite okumayana tuhaf bakilan bir devir. Ki eger elde imkan varken okunmuyorsa bence de tuhaf.
AOF ya da baska turlusu farketmez bence. Eger maddi durumun universiteye gitmeye hic yetmiyorsa, kendin de calisip katki saglayabildigin halde mesela, AOF de olur. Ayrica yasin genc, gec kalmis degilsin hicbirseye. Mutlaka oku derim. Bunu sorman hata. Simdi mumkunken okumazsan, ilerde cok pisman olursun.
Evet haklısınız ama benim sorunum üniversite değil hiçbir şekilde geleceğimi kurtarmak adına birşey yapmıyorum liseden sonra kasiyerlik yaptım bu şekilde yürümez galiba hani bir kere kpssye falanda girmedim ne bileyim hiç birşey yok
Arkadaşlar 21 yaşındayım liseden sonra okumadım ailemin maddi durumu yoktu ve göndermek istemediler uzağa bende üniversiteye gitmedim.Birçok arkadaşım şuan uzakta okuyorlar facebooktan resimlerini görüp çok imreniyorum.Onların yanında kendimi ezik görüyorum liseden sonra okulla ilgili girişimim olmadı şimdi aöf okumak kpssye girmek en azından uğraşmak istiyorum. Sizce boşuna değil dimi lütfen yorum yapıp desteklerinizi esirgemeyin en azından benim durumumda olan vardır
Peki ne icin yasiyorsun? Hayatinin anlami, amaci ne?
Annen baban bakmasa ne olursun? Hic dusundun mu bunlari?
Insan kendini gelistirmelidir. Hadi gelistiremiyorsa en azindan kendi ayaklari ustunde durmaya cabalamalidir.
Rahata mi alistin, yoksa bunalima girdin de herseyi bos mu verdin bilmiyorum ama, hayatta oncelikle kendine guveneceksin. Guvenmelisin. Bu da hayata tutunabilmek icin birseyler yapmayi gerektirir.
Ister mantikli olani yapar, tavsiyeleri dinler bir an once gelecegini kurtarmaya bakarsin, ya da aci gercekleri is isten gectikten sonra ogrenirsin. Evlenip de koca eline bakinca, evliliginde bir sorun yasasan bir dayanagin, bagimsizligin olmayinca anlarsin. Karar senin. Biz de bayilmiyoruz sinaviydi, dersiydi ugrasmaya, evde yatmak ya da disarda gencligimizi yasamak varken. Ama butun bunlar bir amac icin. Cok da gercekci bir amac icin.
Senin kendine gelmen ve uyanman lazim bence. Hayat tozpembe degil.
Hayır insan olamamak eziklik..üniversite okumak hiçbirşeyin kriteri değil 4 yılını verip mesleğinin ne olduğunu bile idrak edememiş karacahillerle dolu etraf..
Üniversite okumadanda kendini geliştirebilirsin..herşey insanın kendi elinde..ben 27 yaşındayım ve 2. Üni okucam..yani 21 yaş üni okumak içinde geç değil..bence bir işe gir çalış para biriktir ve üniversite masraflarını kendin karşıla..
Ama sunu da soyliyim. Okumak da herkese gore degildir. Kimi okuyamaz.
Herkes okumak zorunda diye bir kaide de yok. Okuyamayacak bir insan da olabilirsin zira.
Ama en azindan evinde korelme, bir ise gir calis ve hayata katil derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?