Üniversite okumamak eziklik mi ?

üniv okumamak eziklik değil ama eksiklik diyebilirz eğitim insana çok şey katıyo
bana göre eziklik imkanlar uygun olduğu halde okumak istememek hazır beklemek daha 20 sine girecekken kendini geliştirmek varken zengin koca peşine düşmektir eziklik budur bence
hiçbişey için geç değil kolları sıva ve aof ye yaptır kaydını çok güzel bölümler var ben bi bölüm daha okumak istiyorum
hiç düşünme canım mezuniyetini kutlarız inşallah

hiç biriyle görüşmüyorum artık onların yerinde ben olsam bunu yapmazdım Aöf okuyupta meslek sahibi olan var mı tanıdığınız bana örnek olsun

inşallah desteğiniz için sağolun. Asla istemedğim şey koca eline bakmak ben okumadığım için terkedildim çok zormuş karşındaki birinden bunu yaşamak

Çok tşk ederim hemen araştırıcam

bir çok arkadaşın da dediği gibi üniversite okumamak eziklik değil ama eksiklik.
insanın kendisini yetiştirebilmesidir önemli olan bence. bende üniversite okuyorum ama bakıyorum okula öyle insanlar var ki konuşmayı bilmeyen, nasıl davranması gerektiğini bilmeyen, ağzı küfür dolu ve gözü sadece gönül eğlendirme de olan bomboş insanlar...
bazı insanlar da var ki üniversite okumamış ama kendisini öyle bir yetiştirmiş ve öyle donanımlı ki kültürü altında ezilebiliyorsun.
okul insana tecrübe katar ama çabasız da kimse iyi bir yerlere gelemez.

çok tşk ederim desteğiniz sayesinde kendime geldim aylardır boşuna ağlıyormuşum. Çevremde yönlendiren kimse olmayınca saplandım kaldım sandım yorumlarınız için gerçekten sağolun

okumanın amacı onu bunu özendirmek yada başkalarına hava atmak için değil kendi ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak içindir bence bu düşünceyi silin kafanızdan nice okumuş insanlar var kafalarının içleri boş oturmak kalkmak konuşmak bilmezler ve nice insanlar var ilkokul mezunu olduğuna inanamayacağınız kadar kültür ve bilgi sahibi. şu bu okudu diye değil kendi geleceğinizi düşünün ve bunun için uğraş verin bence.her bayanın ekonomik özgürlüğünü eline alması gerekir okumaktan sakın vazgeçmeyin kimin ne yaptığına da önem vermeyin kendiniz için yapın

çok tşk ederim desteğiniz sayesinde kendime geldim aylardır boşuna ağlıyormuşum. Çevremde yönlendiren kimse olmayınca saplandım kaldım sandım yorumlarınız için gerçekten sağolun

Ne demek
Arada haberdar et bizi gelismelerden, simdiden kolay gelsin...

Benim arkadaşlarımdan birini anlattınız sanki lisedeyken notlarım onun cok üstündeydi ama o gitti ben gitmedim şimdi beni ezmeye çalışıyor. Çok doğru dediniz önemli olan kendini geliştirmekmiş

Mesela üni okuyan bir arkadaşıma geçen yıl ben kpssye gircem dedim güldü 'amaaann girsen nolcak üniversiteye gitmedin ki kimse işe almaz çok geride kaldın' dedi. O kadar zoruma gitti ki haklı benden hiç bişey olmaz diyip vazgeçtim

Son düzenleme:

işte böyle saçma sapan insanlarda var hayret bişey ya boşver tatlım kimsenin ne dediğini umursama sen eline memuriyetini al güvencen olsun böyle boş insanların laflarıda gücüne falan gitmesin sanki keyfinden okumamıssında hem öyle bile olsa okumanın çalışmanın ne yaşı var ne de zamanı benim 40 yaşındaki annem okuyor çalışmak için de değil sadece kendini geliştirmek için ilkokul mezunuydu bu sene liseyi bitirecek inşallah gördüğün gibi okumanın ne yaşı ne de zamanı var sen kendine bak insanlar okusanda konuşur okumasan da

Canım okuyamamışsın ama bak ailen ne güzel 'Okumadı, evlendirelim' dememiş. Çok görüyoruz etrafımızda okumayıp, evlendirilen kızları. Eğer senin okuma isteğin gerçekten varsa seneye sınavlara hazırlan ve kazan. Birisi yazmış 'Yaşadığın şehirdeki üniversiteyi düşün' diye. İlk tercihin , hatta ilk tercihlerin yaşadığın şehir olur, sonra da yakın şehirleri yazarsın. Ailenin durumunun kötü olduğunu söylemişsin ama okumayı o kadar kolaylaştırdılar ki. Devlet, öğrenciye krediye veriyor 300 tl kadar. Her öğrenciye burs çıkmaz ama kredi alabilirsin. Başka şehirde okursan yurt olarak da devlet yurdunda kalırsın. Devlet yurdu çıkmasa bile misafirhanede kalırsın. Misafirhane parası aylık 100 tl civarı bir şey. Ailen yurt paranı ödese sana bursun çok rahat ettirmese de yeter. Hem ek zamanlı iş bulup çalışabilirsin.
Hatta şunu söyleyeyim üniversiteler, dersleri iyi ama durumu kötü olan öğrencilere okulda iş veriyor. Kütüphanede, öğrenci işlerinde falan çalışabiliyorsun. Sana verilen para çalışma saatlerin üzerinden hesaplanıyor. Mesela atıyorum haftada 5 saat çalışabiliyorsun ve saati 10 tl.den değerlendiriliyor. O da aylık ortalama 200 olur. Bursunla birlikte çok çok rahat geçinirsin. Tabi fiyatı bilmediğimden kendi kafamdan yazdım.
Olmadı okuduğun bölümün, bölüm başkanına gidip bu işe çok ihtiyacın olduğunu söylersin. Bunda utanılacak bir şey yok. Derslerine de çalışırsan ve notların da iyi olursa bence hemen işe girersin.
Benim yurt arkadaşım vardı geçen sene. Kızın ailesinin durumu çok kötüydü. Kredi alıyordu. Kıt kanaat geçiniyordu. Bir gün yurtta ağlamıştı. O kadar üzülmüştüm ki. 'Keşke elimden gelse de yardım edebilsem' diye iç geçirmiştim. Neyse bu arkadaşım okula ek zamanlı iş için başvuru yapmış. Dersleri de fena değildi. Yılın başında okulun sitesine bakıyordum. O arkadaşımın da adını görünce çok sevinmiştim.
Sana demek istediğim şu canım. Okumak için çaba harcarsan seni dört dörtlük okutamasa bile devletten aldığın kredi, okulda ya da herhangi bir yerde ek zamanlı olarak çalıştığın yerden aldığın para seni iyi şekilde okutabilir. Ailene bunların hepsini söyle. Derlerine çalış. Kitabın falan yoksa ve alamayacaksan bile internetten çalışabilrisin. Hem forumda birçok arkadaş kitaplarını tanesi 2 tl den 3 tl den satıyor. Onlardan da uygun fiyata alabilirsin.
Lütfen çabala, oku. Ben de 20 yaşındayım. Haziranda 21 olacağım inşAllah. Üniversite okuyordum. bölümümü beğenmedim diye bıraktım. Şimdi tekrardan hazırlanıyorum sınava. Yaşı falan düşünme. Çünkü çok küçüksün daha. Evliliği de düşünme hemen. Oku, işe gir, kendi paranı kazan, evlilik son düşüncen olsun. AÖF en son seçeneğin olsun tamam mı? Üniversite ortamına gir. Arkadaşlarınla bahçede oturup sohbet etmenin bile tadına doyum olmuyor.

Yani o kadar saçma ki arkadaşının yaptığı. Mezun olur olmaz havada kapılacak bir okul ve bölümde okumuyorsa (ki artık öyle bölümler de azaldı) O belki bitirince iş iş diye ölecek ama sen kpssde tutturup memur olacaksın. Hiç bakma o arkadaşına, hatta ona acı. Sırf senin kalbini kırdığı için sürünebilir mezun olduktan sonra. İlahi adalet diye bir şey var çünkü ve kalp kırmak o kadar basit değil.

Ne kadar güzel annenizin azmine cok özendim evet insanlar hep yargılıyor. Bende gitmek istedim ailemin durumu yoktu kimsede yönlendirmedi şimdi diyorum ki olsun bende açıktan okurum hem calısırım sonucta mezun olunca ikimizde aynı sınava gircez. Ay nasıl mutlu oldum ya demek ki ben doğru yoldayım

Arkadaşlarının seni hakir görmesi tabii ki çok yanlış bir davranış ama bu zamanda da lise mezunlarının işi gerçekten zor. Benim de lise mezunu arkadaşlarım var kimsenin ezdiğin şahit olmadım açıköğretim okudum çok güzel sayılı üniversitelerimizden mezun olan arkadaşlarım var konusu bile olmaz bunların ama öncelikle kendin için okumalısın başkaları için değil. Açıköğretim de çok kolay değil düzenli sıkı bir çalışma gerektirir ve tabi üni mezunu olarak kpss ye girersen şansın artar bir kere ün mezunu kişiler bir kere girince iki sene sınava girmek zorunda kalmıyor tercih yapabiliyor. Keşke en baştan başlasaydınız ama zararın neresinden dönerseniz kar başarılar dilerim.

Ben liseden sonra öss ye birkaç kez girdim istediğim bölüm olmayinca oes edip kurslara yazildim vakit geçirmek bir şeyler öğrenmek için. Kursta bir kızla tanıştım 19 yasindaydi ilkokul mezunuydu dışardan ortaokulu bitiriyordu. Yillar sonra karsilastim AÖF den universite okuyordu. Ben de gaza geldim 23 yasinda tekrar sınava girdim istediğim bölümü kazandim ve okulu da bitirdim. Insan istesin yeterki neden olmasın... örneği cok

aöften okuyabilirsin hiçte acıktan okuyorsun diye kendını ezik hissetme mesela bende acıkögretım sosyal hizmet okuyorum 3. sınıfım suan zmanında bana 4 yıllık örgun iktisat kazandı diye hava atan arkadasımdan kat ve kat avantajlıyım hava da kapıyo bizi devlet mezun olunca ama o daha okulu bitiremedi güzel bir bölüm secersen öft örgunden kat ve kat güzel....

Bir örnek de var aklima geldi bu akrabam boyu ksdar oğlu var iki yillik ilahiyat okudu sınavlara girdi şimdi Kuran kursunda hoca..

Olmaz diye bir şey yok insan isterse yapabiliyor. Fakat Üniv okuyum da beni birsey sansinlar diyenden de bir baltaya ssp olmaz. Nice ilkokul mezunu biliyom Üniversitelileri cebinden çıkarır

niye eziklik olsun ki. aöf de güzel bir bölüm okuyup kpssye girebilirsin. ben öyle yaptım açıkcası hiçte pişman değilim

tabiki de doğru yoldasın canım zaten doğru yolda olmasan bu kadar yargılanmazdın:)ne zaman iyi birşey yapmaya kalksak insanlar çekemeyip laf ederler önümüzden arkamızdan:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…