Canım sen ezik gibi hissedersen insanların davranışları da sana o yönde gelir. Bizim güzel bir grubumuz vardı lisede 4 kişilik. 3ümüz ilk girdiğimiz sene kazandık, diper arkadaşımız 1 sene daha hazırlandı. Biz her ne kadar bağları koparmak istemesek de o bizimle görüşmek istemedi, biz onla nasıl konuşacağımızı moral olacağımızı bilemedik, sonunda kopukluklar oldu. Kimsenin seni ezmek istemesinden değil ama hayat insanı başka başka şeylere sürüklüyor. İnsan biriyle görüşünce hep o an hayatında olan bitenden bahseder. Onların hayatındaki en köklü değişiklik başka bir şehirde bambaşka bir hayata merhaba demek. Sana bundan bahsetseler kötü bahsetmeseler saçma sessizlikler oluşacak. Yani kibirlendiler diye düşünme.
Soruna gelince doğru cevap eziklik değildir. Ama ideal dünyada mühim olan iç güzellik olmalı, parayla saadet olmamalı...vb. Ama işte ideal dünyada yaşamıyoruz malesef. Doğru cevaplar her zaman hayatta karşılaştığımız cevaplar olmayabiliyor. Teknik olarak hiç üniversite okumadan da iyi olduğun alanda kendini geliştirerek bir yerlere gelebilmen lazım ama türkiyede bu o kadar zor ki. O yüzden açık öğretim falan bir işin ucundan tut. Bilgilerin hazır tazeyken de kppsye girmiş olursun.
üniv okumamak eziklik değil ama eksiklik diyebilirz eğitim insana çok şey katıyo
bana göre eziklik imkanlar uygun olduğu halde okumak istememek hazır beklemek daha 20 sine girecekken kendini geliştirmek varken zengin koca peşine düşmektir eziklik budur bence
hiçbişey için geç değil kolları sıva ve aof ye yaptır kaydını çok güzel bölümler var ben bi bölüm daha okumak istiyorum
hiç düşünme canım mezuniyetini kutlarız inşallah
onların özellikle öyle davrandığını sanmıyorum ama bazı şeyler ortak paylaşım gerektirir. siz duruma ortak olamadığınız için kendinizi öyle hissetmiş olmalısınız. kendinizi üzmeyin yaşınız çok genç. açık öğretim tabiki mantıklı. yalnız anladığım kadarıyla internete kolaylıkla girebiliyorsun. durumu uygun olmayan ailelere MEB . Başbakanlık bursları var, KYK (KREDİ YURTLAR KURUMU) da bazen burs olanağı sağlıyor. yada kredi ile imkan sağlayıp çalışmaya başlayınca ödeyebiliyorsun. sonra TEGV (Eğitim gönüllüleri) böyle projeleri var. internetten araştırabilirsin.sen yeterki okumak iste.. başvurunca senden sadece durumun olup olmadığına dair belgeler istiyorlar ve gerçekten okuma isteğin olup olmadığına bakıyorlar. bence bunları da bir araştırmalısın. o şekilde okuyan çok arkadaşım oldu benim. istedikten sonra olabiliyor.
Hasa, sen kendine guven ve ise koyul dedigim gibi...
Bak yardimci yorumlar yagiyorKesinlikle cok mantikli, burs veren bir dolu kurum var, elinin altinda internet var, hepsini arastir, ne nasil olur yol ciz kendine, merak etme azmedenin elinden bir sey kacmaz...
Kolay gelsin simdiden
Arkadaşlar 21 yaşındayım liseden sonra okumadım ailemin maddi durumu yoktu ve göndermek istemediler uzağa bende üniversiteye gitmedim.Birçok arkadaşım şuan uzakta okuyorlar facebooktan resimlerini görüp çok imreniyorum.Onların yanında kendimi ezik görüyorum liseden sonra okulla ilgili girişimim olmadı şimdi aöf okumak kpssye girmek en azından uğraşmak istiyorum. Sizce boşuna değil dimi lütfen yorum yapıp desteklerinizi esirgemeyin en azından benim durumumda olan vardır
çok tşk ederim desteğiniz sayesinde kendime geldim aylardır boşuna ağlıyormuşum. Çevremde yönlendiren kimse olmayınca saplandım kaldım sandım yorumlarınız için gerçekten sağolun
bir çok arkadaşın da dediği gibi üniversite okumamak eziklik değil ama eksiklik.
insanın kendisini yetiştirebilmesidir önemli olan bence. bende üniversite okuyorum ama bakıyorum okula öyle insanlar var ki konuşmayı bilmeyen, nasıl davranması gerektiğini bilmeyen, ağzı küfür dolu ve gözü sadece gönül eğlendirme de olan bomboş insanlar...
bazı insanlar da var ki üniversite okumamış ama kendisini öyle bir yetiştirmiş ve öyle donanımlı ki kültürü altında ezilebiliyorsun.
okul insana tecrübe katar ama çabasız da kimse iyi bir yerlere gelemez.
okumanın amacı onu bunu özendirmek yada başkalarına hava atmak için değil kendi ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak içindir bence bu düşünceyi silin kafanızdan nice okumuş insanlar var kafalarının içleri boş oturmak kalkmak konuşmak bilmezler ve nice insanlar var ilkokul mezunu olduğuna inanamayacağınız kadar kültür ve bilgi sahibi. şu bu okudu diye değil kendi geleceğinizi düşünün ve bunun için uğraş verin bence.her bayanın ekonomik özgürlüğünü eline alması gerekir okumaktan sakın vazgeçmeyin kimin ne yaptığına da önem vermeyin kendiniz için yapın
Mesela üni okuyan bir arkadaşıma geçen yıl ben kpssye gircem dedim güldü 'amaaann girsen nolcak üniversiteye gitmedin ki kimse işe almaz çok geride kaldın' dedi. O kadar zoruma gitti ki haklı benden hiç bişey olmaz diyip vazgeçtim
Arkadaşlar 21 yaşındayım liseden sonra okumadım ailemin maddi durumu yoktu ve göndermek istemediler uzağa bende üniversiteye gitmedim.Birçok arkadaşım şuan uzakta okuyorlar facebooktan resimlerini görüp çok imreniyorum.Onların yanında kendimi ezik görüyorum liseden sonra okulla ilgili girişimim olmadı şimdi aöf okumak kpssye girmek en azından uğraşmak istiyorum. Sizce boşuna değil dimi lütfen yorum yapıp desteklerinizi esirgemeyin en azından benim durumumda olan vardır
Mesela üni okuyan bir arkadaşıma geçen yıl ben kpssye gircem dedim güldü 'amaaann girsen nolcak üniversiteye gitmedin ki kimse işe almaz çok geride kaldın' dedi. O kadar zoruma gitti ki haklı benden hiç bişey olmaz diyip vazgeçtim
işte böyle saçma sapan insanlarda var hayret bişey ya boşver tatlım kimsenin ne dediğini umursama sen eline memuriyetini al güvencen olsun böyle boş insanların laflarıda gücüne falan gitmesin sanki keyfinden okumamıssında hem öyle bile olsa okumanın çalışmanın ne yaşı var ne de zamanı benim 40 yaşındaki annem okuyor çalışmak için de değil sadece kendini geliştirmek için ilkokul mezunuydu bu sene liseyi bitirecek inşallah gördüğün gibi okumanın ne yaşı ne de zamanı var sen kendine bak insanlar okusanda konuşur okumasan da
Ne kadar güzel annenizin azmine cok özendim evet insanlar hep yargılıyor. Bende gitmek istedim ailemin durumu yoktu kimsede yönlendirmedi şimdi diyorum ki olsun bende açıktan okurum hem calısırım sonucta mezun olunca ikimizde aynı sınava gircez. Ay nasıl mutlu oldum ya demek ki ben doğru yoldayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?