üniversite okurken evlenmek???

Sizi tebrik ediyorum.. bana da umut oldunuz. Bende açıköğretim okuyorum. 2. Siniftayim. Dgsyle 4 yilliga gamamlamayi düşünüyorum bölümümü. Fakat tek fark var. Bebişim olduu :)/. Bu meleği dezavantaj mi yoksa avantaj mi görmeliyim.. ALLAH bilir. Görücez bakalim :))

Sacmasapan insanlar dedikleriniz biziz. Madem yorumlara acik degilsiniz keske sormasaydiniz. 3 yil sonra bizi terslemeye mi geldiniz anlamadim ama, evlenmissiniz mutluluklar dileriz. Hangi universite ogrencisi gelse evleniyorum dese yine deriz acele etme öğrenciyken evlenme diye.

tabi ki avantaj olarak görmelisin çünkü o bir melek :) ben her gün okula gidip gelmekle uğraşıyordum, sen de o vakitte bebeğinle ilgilenirsin, sınav zamanı da eşin yardımcı olursa hiç sorun kalmaz. Rabbim istedikçe her şey oluyor, niyetin temizse de yardım ediyor çok şükür :) kolaylıklar dilerim sana :)

Yorum yapayim dedim baktim tarih eskiymis, dedim bari neden tekrar hortladigina bakayim. Baktim siz hala kendinize destekçi ariyorsunuz sanırım sbdbfnnf 3 yıl sonra konuyu kendiniz hortlatıp yine olumsuz yorum yapanı tersliyorsunuz cok ilginc vallahi canınız sıkılmış sanırım baya...

Kararli insanmissiniz neyseki. Kimseye kulak asip hayatinizi mahvetmemissiniz. İnsallah hep pozitif dusunceli insanlarla karsilasirsiniz. Size yapamayacaklarinizi degil, aslinda neleri basarabileceginizi anlatanlari dinleyin hep. :)

hayır destekçi aramıyorum keza artık hiç ihtiyacım yok, aksine bu konuyla alakalı mesaj atanlara ışık olsun istedim sadece, aynı durumu yaşamayan bilemez çünkü yaşayanın tecrübesinin değerini. saçma sapan insanlar dediğim de bana "memur koca bulmuşsun aman kaçırma" gibi yakıştırmalar yapan insanlaraydı. ki evet saçma sapan, çünkü söylediklerimin altında başka başka niyet arayan insanlaraydı. olumsuz yoruma elbette açığım, ama hakarete asla. tabi ki sizlerin dediği gibi kötü de gidebilirdi her şey, o da bir ihtimaldi. öyle düşünenlere saygı çerçevesinde fikrini belirtenlere saygım da sonsuz. neyse eminim benim durumumu yaşayan onlarca kişi okuyacak ve biraz olsun rahatlayacaktır. hortlatma sebebim de buydu :)

Bende 2. Sinifta evlendim yasim senden buyuktu ama ben zorlanmadim cunku esim en buyuk destekcim oldu. Hep yardim etti. Temizlikten derslere...3..sinifta hamile kaldim. 4. Sinifin basinda anne oldum. Kizimi.biralip okula gitmek zordu ama annem ilgilendi. Mumkunse evin okula yalin olsun. Esin destek olursa sorun olmaz

şartlar öyle gerektirmiş anladığım kadarıyla. okulu bitirmek için keşke biraz bekleseydin ama olan olmuş artık. birkaç sene daha sıkı çalışırsın

Teyzem okurken evlendi, sınıf öğretmenliği hatta kocası kitapları okur teyzeme anlatırdı beraber ders çalışıyorlardı. Okulunu bitirdi kpss ye çalıştı atandı 10 yıldır öğretmen. Çalışmaya başladıktan sonra da çocuk yaptı.

İsteyen başarır...

Bence herkes universite hayatini ve onceliklerini kendine gore yorumladigi icin konu karismis zamaninda.
Universite hayatindan beklediklerimizle alakali bir durum bu.
Ben kendi adima universitede cok gezdim cok eglendim yasitlarimla ayni hayati paylastigim arkadaslarimla. Evli oldugumu dusunemiyorum. Sonucta kafama esince alip cantayi hesap vermeden cikacagim bir hayatim olmazdi. Buradaki hanimlar da bence kendi universite hayatlarini dusunup yapma etme demisler zamaninda. Ama konu sahibinin zaten boyle oncelikleri yokmus. Esiyle beraber olmak yetmis. Ne yapacaksa onla yapmak istemis. Aileler sorumluluklar onun gozunde buyumemis.
Konu sahibinin her sey yolunda gitmis. Ama gitmeyebilirdi de. Bence bu istisna bir ornek. Ben ne olursa olsun kadinlarin maddi gucunu kazanip evlenmesi taraftariyim.

kesinlikle aynı fikirdeyim. zaten en doğru yaklaşım kadınların önce güvencesinin olması sonra evlenmesi. ancak "şartlar böyle gerektirdi" dediğim anda belli ki böylesinin en doğrusu olduğuna karar vermişim ki bahsettiğiniz gibi güzel bir üniversite hayatı yerine evlilikle geçen bir üniversite hayatını seçmeyi göze almışım. olumsuz yorum yapanların söyledikleri elbette çok doğru, nelerle karşılaşıyoruz sonuçta ama biri çıkıp bana "aman arabası varmış koş evlen" "aman memur koca buldun kaçırma" gibi yakıştırmalar yapıyorsa bunlar olumsuz yorumdan ziyade hakaret olur öyle değil mi?
yorumunuza harfiyen katılıyorum durumu çok güzel toparladınz :)

Konuya o tarihte yorum yapmamisim once onu belirteyim, sadece 3 yil sonra konuyu hortlatip bakiiin siz yanildiniz demeniz ve bunu yorum yapan arkadaslara hakaret ederek yapmanız hala olgunlasmadiginizi gosteriyor.
Zaten yeterince olgun olsaydiniz daha 3 yillik evlilik icin dogru yaptim demezdiniz, 25 yillik sorunsuz evlilik icin bile cok dogru karardi, hic yanlis degildi demek fazla iddiali olur.

Hiçbir yorumu okumadan direk cevap veriyorum: üniversite mezunuyum atandıktan 3 yıl sonra evlendim 2 yıl bitti. çalışırken bile evlilikte zorlanıyorum. Hamileyim yemek temizlik hiçbir şey Yok her yer leş.... erkekler bence merhametsiz ve güvenilmez .. anlayışlısı bile anlayışsız. Ve bence 1. Her iki taraf içinde İşe başlamadan evlenmek büyük risk. Konuyla Alakalı değil Ama 2.askerlik yapmamış erkekle de evlenmesin kimse...

iş gibi düşün, okul sorun olmaz. halledersin.

dikkat ederseniz hortlatma mesajımda kimsenin yorumuna takılıp aa böyle oldu diye cevap yazmamışım. doğru yaptım dediğim de okurken evlenmek görüldiği kadar zor ve kötü bir şey değilmiş evet doğru yaptım iyi ki de yaptım, okurken evlendiğim için hiç pişman değilim. ama bu demek değil ki, ilerde de olmayacağım harika bir evliliğim olacak. elbette ilerde bizi bekleyen büyük sorunlar olabilir ama bunlar okul bittikten sonra evlensem de olabilirdi yani bu durumla alakalı değil bu arada siz ne kadar olgun bir insanmışsınız ki birinin bir kaç cümlesinden olgunluk derecesini ölçebiliyormuşsunuz bravo valla...

Şu mesajınıza bir bakar mısınız? Ne kadar çirkin...
Neymiş hem evlenmiş hem de okulu bitirmiş buraya gelmiş insanlara laf yetiştiriyor
Ne dersen de yaptığın eleştirilecek bir şey
Arkadaşların 4 sene gezdi, sonra mezun olup keyif çatacak, sonra onlar düğün telaşı yaşarken sen kaaç senelik evli olacaksın ve yaşlanacaksın.
Olgun olmadığın konuşmalarından belli olgunlaşınca illaki "neden acele ettim" diyeceksin
Madem o kadar doğru yaptın bir kızın olursa onu da 20 yaşında okurken evlendir görelim :)))

Mesajın neresi çirkin ya kız mis gibi açıklamış atanma durumlarının yıldan yıla farklılık gösterdiğini.
Konu sahibi senin adına sevindim mutluluklar.

bir sürü yorum yapılmış zaten kararını vermiş evlenecek tavsiye istiyor sadece, yorum yapın demiyor ki durumuma. bence kendine güveniyorsan yaparsın neden olmasın çok çok zor bi bölüm değil evlendikten sonra okuyanlar nasıl okuyor ya da işe başlayıp farklı bi bölüm okuyanlarla dolu etraf sadece çocuk olursa sıkıntı olabilir ev iş güç bunlar bi şekilde olur evde olmayacaksınız zaten nerdeyse tüm gün haftada bi temizlik yaparsın yeri gelir dışarda yersiniz yeri gelir bi yaptığın yemeği iki üç gün yersiniz topluca ütünüzü bi hafta sonu yaparsınız bir ay gider ama dediğim gibi çocuk olursa iş yükü iki üç kat artar ev temizliği bakımı ütüsü yemeği herşey çocuğa endeksleniyor Rabbim mutlu mesut etsin gerisi olur Allahın izniyle

evet yaptığım ayıp, günah bir şey değil bu yüzden yaşadıklarımı aktarmamda sakınca görmüyorum.
arkadaşlarım gezdi de ben eve mi kapandım? ben de gezdim tozdum onlarla beraber. onlar sevilileriyle ben de eşimle aynı şeyleri yaşadık.
ayrıca evet dediğiniz gibi oldu onlar şimdi düğün telaşında ben de evdeyim ders çalışıyorum ama neden yaşlanacağım onu anlamadım :)
eğer nasip olur da kızım olursa, gerektiği zaman gerektiği gibi evlenmesini isterim. benim yaşadıklarımı yaşamasın diye yanıp yıkılacak bir şey yaşamadım çok şükür.
buraya gelip yazdım evet, çünkü yarım kalmış konuları görünce merak ediyordum konu sahibinin ne yaptığını. ben de merak edenlere ve aynı durumda olanlara yazdım. yazarken de eski yazılanları okudum ve bana hakaret edildiğini gördüm. buna cevap vermem mi canınızı sıktı?

Çocuğumu okula göndermek içimden gelmiyor
Siz Türkçe öğretmeni olacaksınız ama her konuşmanızda gün yapan teyzeler gibi bir laf yetiştirme telaşı
"buna cevap vermem mi canınızı sıktı" bu nasıl bir cümledir ya bunu söyleyen öğretmen olacak
Güzel ülkemde eğitim seviyesi yerlerde ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…