- 20 Ocak 2014
- 3.171
- 2.265
- 333
- Konu Sahibi hocahanimm
-
Sacmasapan insanlar dedikleriniz biziz. Madem yorumlara acik degilsiniz keske sormasaydiniz. 3 yil sonra bizi terslemeye mi geldiniz anlamadim ama, evlenmissiniz mutluluklar dileriz. Hangi universite ogrencisi gelse evleniyorum dese yine deriz acele etme öğrenciyken evlenme diye.ben de sabah sabah aklıma böyle bir konu açtığım geldi ve kızdım kendime.birincisi acaba neden burada kendimi linç ettirmiş ve saçma sapan insanların hakaretlerine maruz bırakmışım kendimi diye. ikincisi de gerçekten dediğin gibi ne alakası varmış, çalışmaktan bir farkı yokmuş, asıl iş okul bitinceymiş, asıl iş insanın kendisinde bitiyormuş. çalışkan azimli ve sevgi dolu olunca üstesinden gelinmeyecek şey yokmuş... insan planlı düzenli ve o evliliği yürütmeye istekli olunca vize final haftası 10 kişilik yemekli misafir bile ağırlayabiliyormuş... çok şükür, bin şükür allah utandırmadı :)
tabi ki avantaj olarak görmelisin çünkü o bir melek :) ben her gün okula gidip gelmekle uğraşıyordum, sen de o vakitte bebeğinle ilgilenirsin, sınav zamanı da eşin yardımcı olursa hiç sorun kalmaz. Rabbim istedikçe her şey oluyor, niyetin temizse de yardım ediyor çok şükür :) kolaylıklar dilerim sana :)Sizi tebrik ediyorum.. bana da umut oldunuz. Bende açıköğretim okuyorum. 2. Siniftayim. Dgsyle 4 yilliga gamamlamayi düşünüyorum bölümümü. Fakat tek fark var. Bebişim olduu :)/. Bu meleği dezavantaj mi yoksa avantaj mi görmeliyim.. ALLAH bilir. Görücez bakalim :))
Kararli insanmissiniz neyseki. Kimseye kulak asip hayatinizi mahvetmemissiniz. İnsallah hep pozitif dusunceli insanlarla karsilasirsiniz. Size yapamayacaklarinizi degil, aslinda neleri basarabileceginizi anlatanlari dinleyin hep. :)ya üşenmeden baştan sona okudum, geçim sıkıntısından ve düğün borcundan bahsedenler olacaktır diye "eşim memur, bir arabası var" demişim. bundaki amaç düzenli geliri var, biraz da birikmişi var borçlara yeter maddi olarak kaygılanacak bir durum yok demek istemiştim ama herkes yok arabası var diye evlenirlir miymiş , yok memur kocayı bulmuşum kaçırmayacakmışımçok komik bir olay ya salak mıyım ben, sanki memurlar mülkü milyoner olıuyor da kaçırma diye imalıyorlar. şu an kendime kızgınım sadece onlara söz hakkı verdiğim için. teşekkür ederim bu arada, keşke konuyu açtığım tarihte karşılaşsaymışız da pozitif enerjinden faydalansaymışım :)
Yorum yapayim dedim baktim tarih eskiymis, dedim bari neden tekrar hortladigina bakayim. Baktim siz hala kendinize destekçi ariyorsunuz sanırım sbdbfnnf 3 yıl sonra konuyu kendiniz hortlatıp yine olumsuz yorum yapanı tersliyorsunuz cok ilginc vallahi canınız sıkılmış sanırım baya...
hayır destekçi aramıyorum keza artık hiç ihtiyacım yok, aksine bu konuyla alakalı mesaj atanlara ışık olsun istedim sadece, aynı durumu yaşamayan bilemez çünkü yaşayanın tecrübesinin değerini. saçma sapan insanlar dediğim de bana "memur koca bulmuşsun aman kaçırma" gibi yakıştırmalar yapan insanlaraydı. ki evet saçma sapan, çünkü söylediklerimin altında başka başka niyet arayan insanlaraydı. olumsuz yoruma elbette açığım, ama hakarete asla. tabi ki sizlerin dediği gibi kötü de gidebilirdi her şey, o da bir ihtimaldi. öyle düşünenlere saygı çerçevesinde fikrini belirtenlere saygım da sonsuz. neyse eminim benim durumumu yaşayan onlarca kişi okuyacak ve biraz olsun rahatlayacaktır. hortlatma sebebim de buydu :)Sacmasapan insanlar dedikleriniz biziz. Madem yorumlara acik degilsiniz keske sormasaydiniz. 3 yil sonra bizi terslemeye mi geldiniz anlamadim ama, evlenmissiniz mutluluklar dileriz. Hangi universite ogrencisi gelse evleniyorum dese yine deriz acele etme öğrenciyken evlenme diye.
kesinlikle aynı fikirdeyim. zaten en doğru yaklaşım kadınların önce güvencesinin olması sonra evlenmesi. ancak "şartlar böyle gerektirdi" dediğim anda belli ki böylesinin en doğrusu olduğuna karar vermişim ki bahsettiğiniz gibi güzel bir üniversite hayatı yerine evlilikle geçen bir üniversite hayatını seçmeyi göze almışım. olumsuz yorum yapanların söyledikleri elbette çok doğru, nelerle karşılaşıyoruz sonuçta ama biri çıkıp bana "aman arabası varmış koş evlen" "aman memur koca buldun kaçırma" gibi yakıştırmalar yapıyorsa bunlar olumsuz yorumdan ziyade hakaret olur öyle değil mi?Bence herkes universite hayatini ve onceliklerini kendine gore yorumladigi icin konu karismis zamaninda.
Universite hayatindan beklediklerimizle alakali bir durum bu.
Ben kendi adima universitede cok gezdim cok eglendim yasitlarimla ayni hayati paylastigim arkadaslarimla. Evli oldugumu dusunemiyorum. Sonucta kafama esince alip cantayi hesap vermeden cikacagim bir hayatim olmazdi. Buradaki hanimlar da bence kendi universite hayatlarini dusunup yapma etme demisler zamaninda. Ama konu sahibinin zaten boyle oncelikleri yokmus. Esiyle beraber olmak yetmis. Ne yapacaksa onla yapmak istemis. Aileler sorumluluklar onun gozunde buyumemis.
Konu sahibinin her sey yolunda gitmis. Ama gitmeyebilirdi de. Bence bu istisna bir ornek. Ben ne olursa olsun kadinlarin maddi gucunu kazanip evlenmesi taraftariyim.
Kızlar ben türkçe öğretmenliği 1. Sınıfı bitirdim 2 ye başlayacağım nasipse ancak bir hafta sonra düğünüm var inşallah :) eşim devlet hastanesnde memur arabası var çok şükür ama şöyle bi sorum var acaba evlilikle okulu bir arada yürütürken zorlanır mıyım ? Eşimi çok seviyorum o da okulumu kesinlikle okumami istiyor onun ailesi ve kendi ailem de okulumu bitirmemi istiyor o konuda sıkıntı yok ama bir arada yürütmek kolay olur mu ? Benim durumumda olanlar yardimci olabilir miii :/
Kızlar ben türkçe öğretmenliği 1. Sınıfı bitirdim 2 ye başlayacağım nasipse ancak bir hafta sonra düğünüm var inşallah :) eşim devlet hastanesnde memur arabası var çok şükür ama şöyle bi sorum var acaba evlilikle okulu bir arada yürütürken zorlanır mıyım ? Eşimi çok seviyorum o da okulumu kesinlikle okumami istiyor onun ailesi ve kendi ailem de okulumu bitirmemi istiyor o konuda sıkıntı yok ama bir arada yürütmek kolay olur mu ? Benim durumumda olanlar yardimci olabilir miii :/
dikkat ederseniz hortlatma mesajımda kimsenin yorumuna takılıp aa böyle oldu diye cevap yazmamışım. doğru yaptım dediğim de okurken evlenmek görüldiği kadar zor ve kötü bir şey değilmiş evet doğru yaptım iyi ki de yaptım, okurken evlendiğim için hiç pişman değilim. ama bu demek değil ki, ilerde de olmayacağım harika bir evliliğim olacak. elbette ilerde bizi bekleyen büyük sorunlar olabilir ama bunlar okul bittikten sonra evlensem de olabilirdi yani bu durumla alakalı değilKonuya o tarihte yorum yapmamisim once onu belirteyim, sadece 3 yil sonra konuyu hortlatip bakiiin siz yanildiniz demeniz ve bunu yorum yapan arkadaslara hakaret ederek yapmanız hala olgunlasmadiginizi gosteriyor.
Zaten yeterince olgun olsaydiniz daha 3 yillik evlilik icin dogru yaptim demezdiniz, 25 yillik sorunsuz evlilik icin bile cok dogru karardi, hic yanlis degildi demek fazla iddiali olur.
öncelikle ataması çok zor tabiri bizi.m ülkemizde her sene değişkenlik göstgeren bir tabirdir. şöyle örnek vereyim 2013 yılında ben bu bölüme "sözelin tıpı" denirken 423 lys puanıyla yerleştim ve ataması çok iyiydi. aynı sene sınıf öğretmenliğine 320 puanla arkadaşım yerleşti ve ataması yerlerde sürünüyordu. ama biz mezun olduğumuz yıl işler tam tersine döndü, benim atamam düştü onun ataması yükseldi. o düşük puanla girdiği üniversiteden zorlanmadan atanacak, ben de zorlanarak atanacağım. bilmediğiniz konular hakkında ileri geri yorum yapmazsanız ve insanların emek vererek yaptığı işlere "okumaya değer, okumaya değmez" ayrımı yaparken bir daha düşünürseniz sevinirim.
evlilik için erken ya da geç olayına gelince, kimse size erken mi geç mi diye sormamış. sorulan soruya da cevap bulunmuş. erken evlendim evet ama çok şükür sevgi dolu bir yuvam var. belki de geç evlensem bu ortamı yakalayamazdım. pişman değilim, okulla beraber yürüttüm de zaten... sorun yok yani
Şu mesajınıza bir bakar mısınız? Ne kadar çirkin...
Neymiş hem evlenmiş hem de okulu bitirmiş buraya gelmiş insanlara laf yetiştiriyor
Ne dersen de yaptığın eleştirilecek bir şey
Arkadaşların 4 sene gezdi, sonra mezun olup keyif çatacak, sonra onlar düğün telaşı yaşarken sen kaaç senelik evli olacaksın ve yaşlanacaksın.
Olgun olmadığın konuşmalarından belli olgunlaşınca illaki "neden acele ettim" diyeceksin
Madem o kadar doğru yaptın bir kızın olursa onu da 20 yaşında okurken evlendir görelim :)))
evet yaptığım ayıp, günah bir şey değil bu yüzden yaşadıklarımı aktarmamda sakınca görmüyorum.
arkadaşlarım gezdi de ben eve mi kapandım? ben de gezdim tozdum onlarla beraber. onlar sevilileriyle ben de eşimle aynı şeyleri yaşadık.
ayrıca evet dediğiniz gibi oldu onlar şimdi düğün telaşında ben de evdeyim ders çalışıyorum ama neden yaşlanacağım onu anlamadım :)
eğer nasip olur da kızım olursa, gerektiği zaman gerektiği gibi evlenmesini isterim. benim yaşadıklarımı yaşamasın diye yanıp yıkılacak bir şey yaşamadım çok şükür.
buraya gelip yazdım evet, çünkü yarım kalmış konuları görünce merak ediyordum konu sahibinin ne yaptığını. ben de merak edenlere ve aynı durumda olanlara yazdım. yazarken de eski yazılanları okudum ve bana hakaret edildiğini gördüm. buna cevap vermem mi canınızı sıktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?