üniversite okurken evlenmek???

Zamaninda bir komsumumuz vardi , babasi kizini evlendirriken bir sartim var demisti , kizim universiteye gidicek ancak o sartla evlenebilir . Bu sarti damat ve ailesi kabul ettiler . Ve kiz univ. Sinavina girdi resim ogretmenligini kazandi evliyken hemde , universiteyi okudu atandi da simdi kendisi ogretmenlik yapiyor . Cok sık rastlanan bir durum degil aslinda ama imkansizda degil . Insallah sende verdigim ornekteki gibi zahmetsiz okulunu bititirsin.

iphone dan kadinlar kulubu araciligiyla gonderilmistir

evli değilim ancak evlilik her zaman gözümü korkutmuştur ki senden de yaşça büyüğüm.

ben onu sormadım diyorsun ama artık okudum fikrimi yazmadan geçemicem.

daha 20 yaşındasın yaşın o kadar küçük ki. zaman geçtikçe anlayacaksın.

ben en çok 21 yaşımda değiştiğimi hissettim mesela ki ondan önce de kendimi hep olgun mantıklı diye tanımlardım. her geçen yılda da düşüncelerim öyle değişiyor ki hayattan beklentilerim, istediklerim, evleneceğim kişide aradığım özellikler, hayattaki önceliklerim.

sen de aynı kalmayacaksın. evliliği olgun insanlar yürütemezken yirmi yaşında birinin hem evliliği hem okulu yürütmesinin zor olacağını düşünüyorum.

burada güzel örnekler veren olmuş, illaki güzel örnekler vardır ama şuan belli bir yaşta belli işi birikimi olan insanlar bile evliliği yürütmekte zorlanıyorlar.

neden? aşk dediğin bitiyor. ve gençken aşksız evliliği sürdürmek çok daha zor.

gençken heyecan arayışı devam ediyor. evliliğin monotonluğunun bile bir süre sonra aşk bitince genç çiftleri yorma olasılığı fazla.

ama kesin evlenicem diyorsan da eşinin ev işlerine yardım etmesi şart. bence zaten her türlü kadın erkek temizliği yemeği birlikte yapmalı. yemekte basit tercihler, arada dışarıda yiyerek, sınav dönemlerinde temizlik yapmayarak idare etmeye çalışırsın artık.:26:

Allah mutlu etsin artık dicek bir şey yok

Ben universite okurken evlendim. Hatta evlendikten sonra daha bile yukseldi ortalamam. Gecen senede mezun oldum yani yaklasik 1.5 sene filan evliydim ve universitedeydim. Zor bisey degil kendini ayarladiktan sonra ha ise gitmissin ha okula. Esini destegide cok onemli benim sinav zamanlari esim televizyonun sesini dahi yukseltmiyordu hep motive etti sagolsun.

Canim zaten 1 kac gun sonra dugunun varmis. O yuzden ona gore yorumumu yapicam. Bende evlendikten sonra devam ettim okuluma ve cok genc evlendim. Evlilik gercekten kolay degil. Ilk sene cok zor gecti bizim icin. Ne kadar birbirini sevsende atisma, kusluk kavgalar oluyor. Ilk basta bende ailelerde cok karisiyordu, cok uzerime geliyorlardi. Okul, staj, evin isi, yemek,misafir, vs esimin destegi olmasa kesin birakirdim okulu. Insallah sende olmaz boyle seyler ama baslarda malesef oluyor. Esinin destegi cok ama cook onemli! Sana herseyde yardim etmesi lazim. Anlayis gostermesi lazim. Ozman kimse tutamaz seni.. Ama insandan insanada degisiyor. Bazi arkadaslarim var evlendi okurken hamilede kaldi herseyide kendi yapiyordu. Oylelerinede gercekten hayranim.. Bu arada mutluluklar..

Ben de bu eylul ayinda evlenecektim ki universite dorduncu sinifa gectim. Nisanlimin yurtdisi gorevi nedeniyle 2015 yazina ertelemek zorunda kaldik.
Ben de yuksek lisans egitimime devam ederken evlenmis olacagim yani.
Kendimin evlenmesi icin hakli sebeplerim var, yoksa evlenmezdim bu kadar erken. Siz de hakli sebepleriniz oldugunu soylemissiniz.
O zaman kulaklarinizi tikayin herkese, cevredeki herkes surekli konusur. Ben onlari duymamayi tercih ediyorum, tavsiye ederim
Mutlaka cok zordur evli ve ogrenci olmak ama esinizin destegi cok onemli. Siz de biraz daha planli ve yogun olacaksiniz. Esinizle aranizda yas farki var mi bilmiyorum ama bahar senlikleri, etkinlikler icinizde kalmamasi icin ugrasin bence. Universite hayati bir kere yasaniyor. Bizim bolumde 2. sinif sonunda evlenen bir arkadas var, etkinliklere esiyle katiliyor, cok da egleniyorlar.
Mutluluklar dilerim size

kızlar, iyi ya da kötü yorumlarınız için teşekkürler..rüya gibi bir düğünüm oldu bitti, üniversitem için eşimin tayin isteyeceği okula yatay geçiş başvurusunda bulundum başvurdugum yerden 30 puan yukarda oldugum için geçiş garanti gibi görünüyor.. oradan evimizi de bulduk, eşyamızı da bu hafta alacağız :) her şey şimdilik yolunda, geleceği bilemem ama evlendikten sonra bazı şeyler daha netleşti kafamda.. eşimin ilgisi desteği her gün seni pişman etmeyeceğim demesi beni rahatlatıyor.. şimdili eşimin görev yaptıgı yerde kendi evlerinde kalıyoruz ikimiz, hafta sonları aileleri ziyaret ediyoruz hem de şehir sışı oluyor gezmiş oluyoruz. standart memur düzeninde gidiyoruz hayırlısıyla :) konuyu yarım bırakmamak için olanı biteni yazmak istedim sağolun var olun :)

konuyu tekrar hortlatayım bari :)
bu konuyla alakalı bir sürü kişi özelden mesaj attı, akıl istedi, akıl verdi...
öncelikle belirteyim, okulum bitti, şimdi atama bekliyoruım. bu soruyu size sorduğum günü dün gibi hatırlıyorum ve o zamanki aklımla bu konuyu açarak aslında onaylanmak istediğimi fark ettim. yani zaten düğüne kalmış üç beş gün ne diye akıl danışırsın... aslnda sorarken hem destek hem de bu süreci nasıl kolaylaştırırımı sormuşum. nitekim oldu bitti, geldi geçti :) arkadaşlarımın henüz nişanlandığı yaşta, 3 senelik evli olmuş oldum. avantaj ve dezavantajlarını soınuna kadar yaşadım :) ama hiiiiç pişman değilim iyi ki sevdiğim güvendiğim adamla bu yola erkenden çıkmış ve onca zorluğa beraber katlanmışız. böyle kısaca bir geri dönüş yapayım ki benim gibi bir durumu yaşayanlar işin sonunda ne olmuş onu da okuyabilsinler dimi :) hee soranlar olacaktır. çocuğum yok, okul olduğu için denemedik. şimdilerde de onun derdine düştüm, artık istiyoruz hayırlısıyla :)))))

Tam konuya girip "okulla evliligin ne alakasi var tabiki bitirebilirsin" dicektim ki zaten siz halletmissiniz. Tebrikler

Tam konuya girip "okulla evliligin ne alakasi var tabiki bitirebilirsin" dicektim ki zaten siz halletmissiniz. Tebrikler

ben de sabah sabah aklıma böyle bir konu açtığım geldi ve kızdım kendime.birincisi acaba neden burada kendimi linç ettirmiş ve saçma sapan insanların hakaretlerine maruz bırakmışım kendimi diye. ikincisi de gerçekten dediğin gibi ne alakası varmış, çalışmaktan bir farkı yokmuş, asıl iş okul bitinceymiş, asıl iş insanın kendisinde bitiyormuş. çalışkan azimli ve sevgi dolu olunca üstesinden gelinmeyecek şey yokmuş... insan planlı düzenli ve o evliliği yürütmeye istekli olunca vize final haftası 10 kişilik yemekli misafir bile ağırlayabiliyormuş... çok şükür, bin şükür allah utandırmadı :)

Türkçe öğretmenliğinin ataması çok zor. Daha okumaya değer bir bölüm seçseydiniz keşke.
Ben evlilikle okulu aynı anda yürütemezdim kişiden kişiye değişir.
Evlenmek için yaşın erkenmiş ama olan olmuş.

öncelikle ataması çok zor tabiri bizi.m ülkemizde her sene değişkenlik göstgeren bir tabirdir. şöyle örnek vereyim 2013 yılında ben bu bölüme "sözelin tıpı" denirken 423 lys puanıyla yerleştim ve ataması çok iyiydi. aynı sene sınıf öğretmenliğine 320 puanla arkadaşım yerleşti ve ataması yerlerde sürünüyordu. ama biz mezun olduğumuz yıl işler tam tersine döndü, benim atamam düştü onun ataması yükseldi. o düşük puanla girdiği üniversiteden zorlanmadan atanacak, ben de zorlanarak atanacağım. bilmediğiniz konular hakkında ileri geri yorum yapmazsanız ve insanların emek vererek yaptığı işlere "okumaya değer, okumaya değmez" ayrımı yaparken bir daha düşünürseniz sevinirim.
evlilik için erken ya da geç olayına gelince, kimse size erken mi geç mi diye sormamış. sorulan soruya da cevap bulunmuş. erken evlendim evet ama çok şükür sevgi dolu bir yuvam var. belki de geç evlensem bu ortamı yakalayamazdım. pişman değilim, okulla beraber yürüttüm de zaten... sorun yok yani

Tabularla yasayan insanlar hemen lince hazir bekliyor. "Ya bosanirsan, erkeklere guvenilir mi, meslek sahibi ol, acelen ne, yasin kucuk vs vs." Ne guzel esinize guvenmissiniz, her seyden once kendinize guvenmissiniz. Sevgiyi sonuna kadar yasayabilen insanlar cok az. Guvensizlikleri ve kendilerini bu kdar garantiye alma istekleri bu yuzden. Umarim en kisa zamanda bi bebeginizde olur :)

Yaşın daha çok genç bence kendine sorman lazım hem ev hem okul sorumluluğunu alacak kadaı olgunlaştım mı diye çünkü zor yani bölümünde zor ayrıca. Diyabetik hasta olabilir ama elden ayaktan da düşmez ilaçlarına yeme içmesine dikkat ettiği sürece. Sonuçta senin yaşıtların rahatça ders çalışıp gezerken sen ev okul arası mekik dokuyacaksın işin olacak hep ama zaten karar alınmış düzene sokarak halledersin. Burada sorulacak bir tarafı kalmamış ki artık.

teşekkür ederim 3 yıl önceydi bu soru, okulum bitti her şey yolunda :)

ya üşenmeden baştan sona okudum, geçim sıkıntısından ve düğün borcundan bahsedenler olacaktır diye "eşim memur, bir arabası var" demişim. bundaki amaç düzenli geliri var, biraz da birikmişi var borçlara yeter maddi olarak kaygılanacak bir durum yok demek istemiştim ama herkes yok arabası var diye evlenirlir miymiş , yok memur kocayı bulmuşum kaçırmayacakmışım çok komik bir olay ya salak mıyım ben, sanki memurlar mülkü milyoner olıuyor da kaçırma diye imalıyorlar. şu an kendime kızgınım sadece onlara söz hakkı verdiğim için. teşekkür ederim bu arada, keşke konuyu açtığım tarihte karşılaşsaymışız da pozitif enerjinden faydalansaymışım :)

''Multi milyoner.''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…