- 6 Ekim 2013
- 1.172
- 300
- 133
- Konu Sahibi hocahanimm
-
Kızlar ben türkçe öğretmenliği 1. Sınıfı bitirdim 2 ye başlayacağım nasipse ancak bir hafta sonra düğünüm var inşallah :) eşim devlet hastanesnde memur arabası var çok şükür ama şöyle bi sorum var acaba evlilikle okulu bir arada yürütürken zorlanır mıyım ? Eşimi çok seviyorum o da okulumu kesinlikle okumami istiyor onun ailesi ve kendi ailem de okulumu bitirmemi istiyor o konuda sıkıntı yok ama bir arada yürütmek kolay olur mu ? Benim durumumda olanlar yardimci olabilir miii :/
Kızlar ben türkçe öğretmenliği 1. Sınıfı bitirdim 2 ye başlayacağım nasipse ancak bir hafta sonra düğünüm var inşallah :) eşim devlet hastanesnde memur arabası var çok şükür ama şöyle bi sorum var acaba evlilikle okulu bir arada yürütürken zorlanır mıyım ? Eşimi çok seviyorum o da okulumu kesinlikle okumami istiyor onun ailesi ve kendi ailem de okulumu bitirmemi istiyor o konuda sıkıntı yok ama bir arada yürütmek kolay olur mu ? Benim durumumda olanlar yardimci olabilir miii :/
evleneceginiz kişi kaç yasında ?
Tam konuya girip "okulla evliligin ne alakasi var tabiki bitirebilirsin" dicektim ki zaten siz halletmissiniz. Tebriklerkonuyu tekrar hortlatayım bari :)
bu konuyla alakalı bir sürü kişi özelden mesaj attı, akıl istedi, akıl verdi...
öncelikle belirteyim, okulum bitti, şimdi atama bekliyoruım. bu soruyu size sorduğum günü dün gibi hatırlıyorum ve o zamanki aklımla bu konuyu açarak aslında onaylanmak istediğimi fark ettim. yani zaten düğüne kalmış üç beş gün ne diye akıl danışırsın... aslnda sorarken hem destek hem de bu süreci nasıl kolaylaştırırımı sormuşum. nitekim oldu bitti, geldi geçti :) arkadaşlarımın henüz nişanlandığı yaşta, 3 senelik evli olmuş oldum. avantaj ve dezavantajlarını soınuna kadar yaşadım :) ama hiiiiç pişman değilim iyi ki sevdiğim güvendiğim adamla bu yola erkenden çıkmış ve onca zorluğa beraber katlanmışız. böyle kısaca bir geri dönüş yapayım ki benim gibi bir durumu yaşayanlar işin sonunda ne olmuş onu da okuyabilsinler dimi :) hee soranlar olacaktır. çocuğum yok, okul olduğu için denemedik. şimdilerde de onun derdine düştüm, artık istiyoruz hayırlısıyla :)))))
Tam konuya girip "okulla evliligin ne alakasi var tabiki bitirebilirsin" dicektim ki zaten siz halletmissiniz. Tebrikler
öncelikle ataması çok zor tabiri bizi.m ülkemizde her sene değişkenlik göstgeren bir tabirdir. şöyle örnek vereyim 2013 yılında ben bu bölüme "sözelin tıpı" denirken 423 lys puanıyla yerleştim ve ataması çok iyiydi. aynı sene sınıf öğretmenliğine 320 puanla arkadaşım yerleşti ve ataması yerlerde sürünüyordu. ama biz mezun olduğumuz yıl işler tam tersine döndü, benim atamam düştü onun ataması yükseldi. o düşük puanla girdiği üniversiteden zorlanmadan atanacak, ben de zorlanarak atanacağım. bilmediğiniz konular hakkında ileri geri yorum yapmazsanız ve insanların emek vererek yaptığı işlere "okumaya değer, okumaya değmez" ayrımı yaparken bir daha düşünürseniz sevinirim.Türkçe öğretmenliğinin ataması çok zor. Daha okumaya değer bir bölüm seçseydiniz keşke.
Ben evlilikle okulu aynı anda yürütemezdim kişiden kişiye değişir.
Evlenmek için yaşın erkenmiş ama olan olmuş.
Tabularla yasayan insanlar hemen lince hazir bekliyor. "Ya bosanirsan, erkeklere guvenilir mi, meslek sahibi ol, acelen ne, yasin kucuk vs vs." Ne guzel esinize guvenmissiniz, her seyden once kendinize guvenmissiniz. Sevgiyi sonuna kadar yasayabilen insanlar cok az. Guvensizlikleri ve kendilerini bu kdar garantiye alma istekleri bu yuzden. Umarim en kisa zamanda bi bebeginizde olur :)ben de sabah sabah aklıma böyle bir konu açtığım geldi ve kızdım kendime.birincisi acaba neden burada kendimi linç ettirmiş ve saçma sapan insanların hakaretlerine maruz bırakmışım kendimi diye. ikincisi de gerçekten dediğin gibi ne alakası varmış, çalışmaktan bir farkı yokmuş, asıl iş okul bitinceymiş, asıl iş insanın kendisinde bitiyormuş. çalışkan azimli ve sevgi dolu olunca üstesinden gelinmeyecek şey yokmuş... insan planlı düzenli ve o evliliği yürütmeye istekli olunca vize final haftası 10 kişilik yemekli misafir bile ağırlayabiliyormuş... çok şükür, bin şükür allah utandırmadı :)
teşekkür ederim 3 yıl önceydi bu soru, okulum bitti her şey yolunda :)Yaşın daha çok genç bence kendine sorman lazım hem ev hem okul sorumluluğunu alacak kadaı olgunlaştım mı diye çünkü zor yani bölümünde zor ayrıca. Diyabetik hasta olabilir ama elden ayaktan da düşmez ilaçlarına yeme içmesine dikkat ettiği sürece. Sonuçta senin yaşıtların rahatça ders çalışıp gezerken sen ev okul arası mekik dokuyacaksın işin olacak hep ama zaten karar alınmış düzene sokarak halledersin. Burada sorulacak bir tarafı kalmamış ki artık.
ya üşenmeden baştan sona okudum, geçim sıkıntısından ve düğün borcundan bahsedenler olacaktır diye "eşim memur, bir arabası var" demişim. bundaki amaç düzenli geliri var, biraz da birikmişi var borçlara yeter maddi olarak kaygılanacak bir durum yok demek istemiştim ama herkes yok arabası var diye evlenirlir miymiş , yok memur kocayı bulmuşum kaçırmayacakmışımTabularla yasayan insanlar hemen lince hazir bekliyor. "Ya bosanirsan, erkeklere guvenilir mi, meslek sahibi ol, acelen ne, yasin kucuk vs vs." Ne guzel esinize guvenmissiniz, her seyden once kendinize guvenmissiniz. Sevgiyi sonuna kadar yasayabilen insanlar cok az. Guvensizlikleri ve kendilerini bu kdar garantiye alma istekleri bu yuzden. Umarim en kisa zamanda bi bebeginizde olur :)
''Multi milyoner.''ya üşenmeden baştan sona okudum, geçim sıkıntısından ve düğün borcundan bahsedenler olacaktır diye "eşim memur, bir arabası var" demişim. bundaki amaç düzenli geliri var, biraz da birikmişi var borçlara yeter maddi olarak kaygılanacak bir durum yok demek istemiştim ama herkes yok arabası var diye evlenirlir miymiş , yok memur kocayı bulmuşum kaçırmayacakmışımçok komik bir olay ya salak mıyım ben, sanki memurlar mülkü milyoner olıuyor da kaçırma diye imalıyorlar. şu an kendime kızgınım sadece onlara söz hakkı verdiğim için. teşekkür ederim bu arada, keşke konuyu açtığım tarihte karşılaşsaymışız da pozitif enerjinden faydalansaymışım :)
"mülkü milyoner." bu benim annemin tabiri ve böyle kullanmayı seviyorum.''Multi milyoner.''
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?