üniversite okurken evlenmek???

Bu yazdıklarınızı yardım almadan nasıl yapıyorsunuz şaşırdım yani hem okul, öğrencilik, hem ev işi, misafir ağırlama vs.
Kaç yıllık ev hanımıyım, aynı zamanda çalışıyorum hayretler içerisindeyim.

20 yasinda ne bu evlilik meraki yahu
flört zamani bu
herseyin vakti zamani var
ailelerde sasiyorum
bu yasta saglikli evlilik olur mu
34 yasindayin 20 yasindayki aklimdan eser yok
bir kiz cocugu buyutuyorum
Allahim sen buyuksun

evlilik flört degil cnm

Haklısın, boş yere kendimizi korkutuyoruz aslında. İsteyince üstesinden gelinmeyecek hiçbir şey yok. :) Rabbim sağlıklı bir şekilde bebişine kavuştursun ve gönlünden geçenleri yaşamanı nasip etsin.

Son düzenleme:
benimde daha 2 yılım var..
düşüncem şöyle evlilik ve okul evliliğe alışma konusunda kesinlikle kolaylık verdi bana..
çunkü hem sevdiğinlesin hemde çevrenden kopmuyosun..
okul bitince evlenseydim sanırım daha çokbunalıma girerdim.. o yeni ortama alışmak çok zorluyo insanı ama okula gidince kafam dağılıyodu ..
bence hiç dert etme, senin için daha iyi olacak hem okul hem evlilik

Arabasi var evet keske ilk once okulunu bitirsen kendini ifade edebilsen ama memur arabasi olan biri kacarmi hele nikah kiyalim okulda biter ne olsa damadin arabasi var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de bunu anlatmaya çalışmıştım. Uzaktan evlilik çok albenili harika bir şey. içine girince de hakikaten eğlenceli, ama sorumlulukların çok daha fazla.. bu durum eşe göre değişse de en pasifinden en sesi yüksek çıkanına kadar temiz ev, temiz çamaşır, sıcak ve en az 3 çeşit yemek ister. babamdan da eşimden de öyle gördüm ben.

20 yaşımda düşündüğüm şeyleri, sadece üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen düşünmüyorum. şu anda oturup kalktığım, arkadaş olduğum insanlar çok farklı. 20 yaşında bildiğin çocukmuşum. ve sen gelişimine büyümene devam ederken, eşin seninle büyüyemezse ne olacak? kim ne derse desin hayatının en önemli kararı bu. o insana sırtını verip uyuyorsun, her gece aynı yastığa baş koyuyorsun. ve 20 yaşında "ayh çok romantik bu" derken şimdi bu işin ayırdına varıyorsun. erkekler bir yönden bildiğin çocuk. eski kadınlar 16 yaşında evlenirmiş çünkü babalar erkek yüzü görmeden vermeye çalışırmış, aman namusumuza zelal gelmesin diye.. şimdi çağımızda 20 yaşındaki insan çocuk. 18 yaşına kadar yasalar önünde bile çocuk sayılıyorsun, düşün... eşine çocuk gibi ihtimam gösterip bakabilecek misin?

Zaten bize laf düşmez... ki zaten 1 hafta kalmış düğüne.. bu soruyu sormak için bayağı bir geç kalmışsın. evi çekip çevirirsin elbet, zamanla öğrenirsin hiç olmazsa, eğer merak ettiğin tek konu buysa... sonuçta bizler sadece farkında mısın, gördüğün gibi olmayabilir, o yaşta insan evliliğe pek bir toz pembe bakıyor, bunun ayırdına vardın mı onu sorgulamanı istiyoruz. yani içim sıkıldı tarzı şeyler demene gerek yok, zaten evleneceksin bir haftaya. İnşallah senin ve eşin için en hayırlısı olur, Allah yardımcınız olsun.

Terbiyesizligin luzumu yok neden arabayi belirttgimi anlattim ve dediğim gibi tecrübe edenlere fikir soruyorum yasamadiysan eğer fikrine ihtiyacm yok

İnsanları anlamak çok zor. Biz de evlenecektik hem de ikimiz de öğrenciyken. Şu an üzerimde olan sorun sıkıntılar kalkacaktı. Arabası vardı, ev için onu satacaktık mesela. Araba derken ne demek istediğini anlayabiliyorum. :) Lise mezunu olup sürünüyor olsaydın kimse neden evleniyorsun demezdi. Boş veeer. İki insan birbirini sevdikten sonra her şey yoluna girer. Kıskandım bak şimdi... :)

Aynen iyle lise mezunu olup okumuyor olsaydm ya da lise mezunu olup aynı yaşta bir yerde calışıyor olsaydim kimse bişey demezdi. Kocaya ihtiyacim yok üniversite hayatı yaşayıp gezip tozup sevgili olarak aynı evde yaşamayı da bilirdim.. sağlık sorublari olmasaydı..tut ki kocaya ihtiyacım var eminm ki o kişi memur ve arabası var diye olmazdı zaten öğretmen olarak ondan fazla maaş alacağım neden maddi beklentyle onu seceyim ki :) fikir zikir meselesi iste arabası var memur kaçırma diyor:))))) sagol canım mübarek arife günü duam senin için darısı basina inşallah :)

Ayrica tayin ve gecis islemleriniz sonucsuz kalirsa universitelerde ozel durumlu ogrenci gibi bi uygulama var. Evli oldugunu esinin rahatsizligini yaninda olman gerektigi konusunda komisyonu ikna edebilirsen son seneni esinin bulundugu ildeki universitede okuyabiliyorsun. Diploman yine kendi okulundan oluyor ..
Aklinda bulunsun belki lazim olur ..

Sadece son sene içn mi geçerli bu

Siz baska sehirde okuyorsunuz esiniz baska sehirde calisiyor ben orayi anlamadim canim nasil birlesiceksiniz ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya bu 20 yaşında yapılacak olan evliliği ''erken'' olarak nitelendirmeye karşıyım ben kime göre erken neye göre erken yada kim koymuş bu en az 24 25 yaş kuralını . Ne zaman hazırsan ozaman zamanıdır bunu sen belirleyebilirsin bence insanlar değil . Eğer hazırsan 18 yaş bile tam zamanıdır :) Benim hayalimdi çok istiyordum nasib olmadı . Biraz daha sorumluluğun olur ama altından kalkılmayacak kadar değil bence . sen kendini daha iyi tanırsın hayırlı olsun şimdiden

Ben de 2. sınıftan 3. e geçerken evlenmiştim.

Ben zorlanmadım, eşim çok yardımcı oldu her konuda. Gayet rahattım bildiğin öğrenci eviydi, tek farkı elimizde evlilik cüzdanı vardı.

Mutluluklar, umarım mutlu olursunuz. :)

Canim hic merak etme insan istedikten sonra neden olmasin .zorlansan bile emek olmadan yemek olmaz hic birseyde basit elde edilmez bipenim tanidigim biri var 2 yillik bi uni. Bitirdi sonra 2 yillik ilahiyat bitrdi ve suan 2 yillik ilahiyati 4 e tamamliyor dgs ye girip kazandi evli hemde bence isteyince olur ..hic canini sıkma :) bu arada hayirli olsun düğününde umarim cok güzel gecer

O zaman mutluluklar dileyeyim ben size şimdiden. Çok teşekkür ederim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…