- Konu Sahibi melekgibikiz
-
eğitim heryer de kendini belli eder,
bunun üniversite olması şart değil, üniversiteyi insanların beyinlerinde saklı enstütüleri keşfederek de okumaları mümkündür düşüncesini savunabilirsin, evet üniversite şart ama illa bir üniversiteye her dönem harç yatırmak şart değil... diploma açısından sadece farklarını açıklayarak konuyu bağlarsın.
tabi ki üniversite gerekli.
hem meslek edinmek için hem kendini her alanda geliştirmek için.
günümüzde üniversite mezunu olmak bile iş için yeterli değilken, üniversite bitirmeden iş bulmak zordur.
iyi yerlere gelebilme ihtimali için üniversite şarttır.
çok şansı yaver gitmediği sürece geçmişteki örnekleri unutalım artık lise mezunlarının iyi yerlere gelmesi mümkün değil.
hayat için kariyer için güzel bir yaşam hayata geniş bakış açısı için üniversite şart.
ve her liseye giden genç bunun bilincinde olup istediği bölüm için çalışmalı.
bu mühendislik tıp da olur. güzel sanatlar spor akademisi de. herkese uygun geleceğini güzelleştirecek bir bölüm vardır.
lambrusco,
son yorumunda lafı agzımdan almıssın :)
sınav sistemi, torpil, egitim kurumlarının nicel ve nitel yetersizligi oldugu surece bir cacık olmuyor,
kutuphaneler desen... ya bos atıl yerler ya da istedigin kaynaga ulasmak icin bir takla atmadıgın kalıyor.
Aynen öyle, kütüphaneler beter ya, zaten kütüphane kalmayacak yakinda, herkes bilgisayar basindan "online" kaynaklari
tarayacak. Üniversite egitim sistemini anlatsak roman olur valla. :) 300 kisiyle ayni sinifa girip not alip cikmanin, acik ögretimden ne farki var diye düsündügüm de cok olmustu mesela. :) Ezberle ezberle sinavlara gir, sinavlarda senin kendi yorumunu katman beklenmesin. Yine sinirlendim bak.
Herkes okumalı mı ; okumamalı mı bu genel bir kavram ve açıklarken bir sürü şeyle desteklemek ya da örneklemek lazım. Yoksa etiket sevdalısı olmaktan ileri gitmez.
Sadece diyebileceğim şu; üniversitede bir kampüs atmosferi vardır ve bu kültürü bir tek orada alırsın.. başka bir yerde alman mümkün değildir. Ve bu havayı soluyan solumayan çok belli ediyor kendini. Şahsen ben bu çerçeveden bakınca okumalı derim.
Aynen öyle, kütüphaneler beter ya, zaten kütüphane kalmayacak yakinda, herkes bilgisayar basindan "online" kaynaklari
tarayacak. Üniversite egitim sistemini anlatsak roman olur valla. :) 300 kisiyle ayni sinifa girip not alip cikmanin, acik ögretimden ne farki var diye düsündügüm de cok olmustu mesela. :) Ezberle ezberle sinavlara gir, sinavlarda senin kendi yorumunu katman beklenmesin. Yine sinirlendim bak.
Anılarımız diye bir topik mi açsak.. nostaljik olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?