üniversitede evlenme kararı çıkmazı

Köyde büyüdüm bizim orda kızları sokaga bile cikarmiyorlarken babam beni üniversiteye yolladi demissin. Babanin hic mi hatri yok? Evlilik kacmiyor ya. Biriniz okulunu bitirsin sevgilinde artik okuyo mu askerlik mi yapiyo calisiyo mu devam etsin.

Emin ol aşkın en guzel halleri flört doneminde yaşanıyor. Evlilik oyle toz pembe degil. Gecim skntisida binince omuzlarina askti sevgiydi gözün gormuyor zaman zaman
 

Cidden akıllı kızmışsın, doğruyu bulmana sevindim.
En mükemmel koca el iyisi olacak.
Pırlanta gibi ailen varmış, sakın üzme onları.
Mesleğinde evet istediğim yerdeyim demeden de evlenme.
 
Babanı incitme, aldığın evlenmeme kararında da ısrarlı ol.

Seni üniversiteye gönderdi diye adam kimbilir etrafından ne laflar yekistir. Belki de simdi senin arkandan "bak tee nerelere gitti namussuz olmustur o" bile diyorlardır.. var malesef bu kafadakiler.. şimdi bir de evlenmeye kalkarsan "bak bak okumaya gitti ama elin herifleriyle fingirdemis koca bile bilmus, kimbilir neden bu kadar acele ediyolardır hamile midir nedir" diye konusurlardı. Yazık babacıgına bu yükü yükleme.

Seni düşünen ailene saygısı olan adam zaten yangından mal kaçırır gibi evlenmek istemez.. 21 yaşındasn daha, bir bak işe girince bir çevren değişsin. Başarılı da bir kızmışsın maşallah, daha kimler kimler çıkar karşına.

Tozpembe gözlüklerini bu tarz ciddi konularda çıkar olur mu canım. Babacığının boynunu bükme, az bulunur böylesi bir baba
 
Umarım ileriki yıllarda meslek hayatıma atılmamın müjdesini veririm buradan. Bi derdim olsa yine danışıcam buradan. Allahın sevgili kuluymuşum da sizlerden çok iyi dersler edindim
 
Sanki
Sanki aynı yerde yaşıyormuşuz hissine kapıldım. Tam da dediğiniz gibi ağızlarına ne gelirse diyorlar. Güya biz ahlaksısız ama asıl ahlaksızlık bu cehalet değilde nedir. Çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıcam
 
Okuyorsun iş yok güç yok yapma lütfen. Her şeyin sırası var. Suan bu sorumluluklar sana ve arkadasına cok agır gelebilir ve aradığınız mutluluğu bulamayabilirsiniz.
Sonuçta üniversitedesiniz ve anladığım kadarıyla aynı şehirdesiniz. Görüşebilmek için sıkıntı yasamıyorsunuz. Neden simdiden o sorumlulugun altına gireceksiniz?

Bu arada evli değilim ve zamanında aynı duyguları yasadım. Cünkü evlenince sadece mutlu oluyormussun gibi geliyor. Ama iyi ki oyle bir karar vermemişim. Çünkü aldatıldığımda 6 yıl dolmuş olan bir ilişki için bu duyguları yasamıstım.

Bence üzülme ihtimalın cok fazla canım ama karar senin tabi.
 

Hepimiz hayatımızın bir zamanında bu tip zevzeklerle muhattap oluyoruz maalesef. O yüzden kıymetini bilmemiz lazım güzel ailelerimizin. :)
 
Nasıl gecineceksiniz evlenirseniz. Aileleriniz mi gecindirecek bunlar zor gerçekten. Ikinizde bitirin okulunuzu alin elinize mesleginizi kacmiyo ya evlilik. Daha yasin cok küçük
 
Ah be Canm evlilik öyle laylaylom değil inanki hatta okadar zorki.evlenmeniz şartmı aşkınızı yaşayın işte.ailen kızsada haklı şuan.çocuk askere bile gitmemiş evlendikten sonra bu sorumlulukların altında ezildikçe aşkınızda bitecek iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor emin ol...
 
helal kız! aklı başında bir gençsin, aferin sana.. zaten gerçekten seviyorsa korkmasına gerek yoktu, beklemesi lazımdı, kaybetmezdi.. kaç yıl süren ilişkiler var.. keşke hayat gerçekten böyle hayallerdeki gibi tozpembe olsa güzel kardeşim, ama sen de biliyorsun zorlukları.. erkenden gözünü açmana sevindim. seviyorum seni
 
tamam ozaman evlen ...artik dugunden sonra mutfaktan cikamican kaynana akraba derdi cekcen ee derslerine nasil caliscaksan ..garip.babanda kizini ne hayallerle uniye yollamistir kimbilir...
 
Oncelikle üniversitede evlenmek istenilen kişiye karar verilebilir bunun için çok erken bir yaş değil .Ama bence üniversitede evlenilmez hatta mesleğini eline alıp bir iki yıl bir çalışmalı insan.bence sen ailene söyleme 2. Sınıfmissin üniversiteyi bitireceginde söylersin mesleğin olunca belki çok beklemek istemezsiniz sonra evlilik düşünürsünüz şimdilik düşünme bile bence
 

Senin başarını çekemeyip seni daha aşağıda tutmak isteyen bu şekilde kendini tatmin edecek olan biriyle berabermişsin, muhtemelen senden daha alt seviyede, daha düşük bir üniversite/bölümde okuyan biridir. Gerçek yüzünü görmene sevindim. Başarıların daim olsun, merak etme mesleğini eline aldığında seninle aynı başarıya, aynı sosyal çevreye sahip erkeklerle karşılaşacaksın ve onlardan kafana yatanla beraberlik kurabileceksin. Daha yaşın çok küçük, kimbilir kimlerle karşılaşacaksın? Buradaki sevgilim de sevgilim diye ağlaşan yaşıtlarına örnek olmanı dilerim. :)
 
Koş koş evlen. Üç yıl sonra da düşünemiyordum, çok seviyordum vs gibi konular açmaya başlarsın. En fazla 5 yılda da boşanır köyüne dönersin. Bu yaşlarda mantık ortalıkta olmuyor malesef ve sadece duygularla verilen kararlar da hüsranla sonuçlanıyor. Siz birbirinizi seviyorsanız üç yıl bekleyip doğru düzgün aile ve yuva kurun. Madem burayı okuyorsun nasıl bu yaşta üstelikte okurken evlenmeyi düşünüyorsun anlamadım.
 
Aferin kız bak ne güzel ayrıldın şimdi derslerini çalış oku gez dolaş rahatça uyu ye iç 25 ten sonra düşünmeye başla evlilik . Benım yiğenımde orda okuyo sen ne okuyorsun yoksa biyokimya genetik mühendisliğimi:)
 

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…