Üniversiteye alışamamak

Ben kendi sehrimde okuyorum ama uni icin sehirdisina giden arkadaslarimin hepsi ilk donem ayni sorunu yasadi. Kavga cikaran olsun , evine donmek isteyen olsun... üzme kendini 2. Donem o kadar farkli olcak ki inanamiycaksin.

Ben kendi sehrimde okuyorum ama uni icin sehirdisina giden arkadaslarimin hepsi ilk donem ayni sorunu yasadi. Kavga cikaran olsun , evine donmek isteyen olsun... üzme kendini 2. Donem o kadar farkli olcak ki inanamiycaksin.
inşallah öyke olur herkes böyle söylediğine göre bir bildikleri vardır heralde çok teşekkür ederim cidden moralim düzeldi ya

Gir gruplardan birine. Fazla gelecek değilsin ya onlara. Senin gibi grup bulamayanlar da vardır elbet. Pat diye konuşmalarının ortasına dalma. Mesela ders aralarında arkadaşlar çay içmeye bende gelebilir miyim diye nazikçe sor. Seni aralarına almazlarsa onların ayıbı olur. Sende gider başkalarıyla arkadaş olursun. Rahat ol kasma kendini.

peki çok teşekkür ederim yapıcam dediğinizi bir şey kaybetmem yani :)

Canım hayırlı olsun. Benim kuzenimde memleketten İstanbul'a gelmişti. O da her hafta sonu memlekete gider gelirdi. Hatta ilk sene okulu bırakma eşiğine kadar gelmiş. Ama sabretti geçen sene kendi bölümünden fakülte 1., yandal bölümünden de bölüm 1. olarak mezun oldu. Sabret, sakın bırakma derslerini okulunu. Başarılar dilerim.

sabrediyorum canım çok tebrik ediyorum kuzenini ben de boşlamıştım ama böyle olmaz o yüzden kendime öeki düzen vericem artık herkes yaşıyor bunları :)

Benim bi arkadasimda annesine asiri düskündü bagimliydi ama iyi bir bagimlilik olmadi bana göre onun bu özelligi ev tutmustu okula giidiyordu ailesinden uzayktaydi 6-7 saatlik bir uzaklik vardi aralarinda 7 senede okulunu bitiremedi 3. sinifa takili kaldi en sonundada okulu birakti sürekli annesini görmek icin gidip geliyordu okulu boslamisti son zamanlar gayret etsede bosaydi yillarini harcadi sakin böyle bir hata yapma...

sabrediyorum canım çok tebrik ediyorum kuzenini ben de boşlamıştım ama böyle olmaz o yüzden kendime öeki düzen vericem artık herkes yaşıyor bunları :)

Tabii canim hayatin her evresimde var bu tur sikintilar. Bunun bir de mezun olduktan sonraki sikintisi var. Ogrencilik gibisi yok. :)

ama biraz dirençli olman lazım

her hafta sonu gisdersen toplu aktivitelerden vs uzak kalırsın

ortamlara giremezsin

her hafta gittiğine göre maddi durumunuz da çok sıkışık değil

sinemaya yemeğe bir yere gitme organizasyonu yap yurttan okuldan birilerini de çağır

hatta ben bilet almıştım arkadaş gelemiyor birlikte gidelim vs deyip de maddi yükü de idare et

ayrıca daha çok erken alışıp alışmama değerlendirmesi için her şey yavaş yavaş

Kendimi okudum aklıma geldi o yıllar bende her hafta sonu istisnasız giderdim evime burnumun direği sızlardı hey giDİ hey :)).Her şeyden önce birazcık sabır hepsi geçicek zaten üniversitede gerçek arkadaşlık diye bir şey pek yok varsa da binde bir falan galiba.Sen grup takılsalarda git gir aralarına zaten herkes kendi alemindedir kimse sana noluyo demez amaç ortak bir şeyler yapmak,kulüpler oluyor eğer sosyal biriysen katıl baya eğlenirsin :) ama en önemlisi zaman tabiki alışırsın ,derslerine ver kendini her şey düzelicek merak etme :) Hiç olmadı yapamadın diyelim dersleri sıkı tutman burda devreye girecek yatayla geçiş yapabilirsin :)

Naptın sen gülüm? 5 hafta dedigin nedir ki. Ne bekliyordun hemen ortam kurmayi mi? Daha bi dur bi alismaya calis. Psikolojini bozma. Bugunler cok yakinda gececek. Ben de senin gibiydim. Anamin dizinden istanbullara tek basima okumaya gelmistim.19 yasindaydim. Psikolojim altusttu ama alismaya calistim. Ilk baslarda haftada bir sonralari ayda 1 gitmeye basladim. Son senemde 3 ayda 1 gidiyordum. O yuzden hiiic bunalima filan girme. Bu gunlerinin tadini cikar. Ilerde cok ozliceksin cunku.

İlk sene ben de senin gibiydim diyebilirim, 3 saat uzaklıktaki evime 2 haftada bir gidiyordum üstelik benim yurttaki oda arkadaşlarım sınıfımdandı, sabahları derslere hep birlikte odaca hazırlanıp giderdik. :) Arkadaşsız falan değildim yani. Buna rağmen ilk sene ben de alışmakta çok zorlandım ama benim eve gitmemin sebeplerinden birisi de bizim ders programımızda boş günümüz çoktu. Cuma ve pazartesi ders olmayınca hafta sonuyla birleştirip kaçardım. :) İsteyerek gelmemiştim, 2. dönem kesin yatay geçiş yapacağım diyordum falan, 2. dönem geldi, geçti, ben yatay geçiş yapmayı unuttum. Gerçekten unuttum ta ne zaman aklıma geldi ya ben bi geçiş düşünüyordum falan diye. Demek ki gerçekten geçiş yapma fikrinden vazgeçmişim yoksa gerçekten yapacak olsam yapardım, alışmış olduğum için yapmadım. 3. sınıfta yani geçen sene (bu sene son sınıfım) 4. sınıfta farabi (1 yıllığına başka bir şehirde okuyabilme imkanı sağlayan değişim programı) yapacağım deyip duruyordum, onun da başvuru tarihlerini kaçırdım. Demek ki onu da gerçekten yapacağım yokmuş yani yapacak insan başvuru tarihini kaçırmaz yani. Demem o ki alışılıyor. Ben öyle aileci, anneci bi tip değilim ama yurda geldiğim zaman kreş tarzı bir yere geldim sanmıştım. Halen daha bizim yurdun kreşe benzediğini düşünüyorum ama artık son senedeyim.

Yalnız sana söyleyeceğim en net olay şu: zırt pırt eve gitmek hem yorucu oluyor hem de alışmayı zorlaştırıyor. Düzeni sarsılıyor insanın. Bak ben 29 Ekim-seçim tatilinden daha bugün döndüm ve yorgunum, 1 haftadan fazla zamandır evdeydim şimdi bu gece kesin yerimi yadırgarım. Ben 4. senemdeyim bir de, düşün. :)

Sana garanti veriyorum isterse 10. üniversiten olsun 30 yaşında ol bu ilk alışma evresini yaşamayan yok. ilk haftalar o kadar çok zorlandım ki sana anlatamam. millet canım aşkımlara geçmiş ben etrafı izliyorum :) yeni yeni alışmaya başladm çokta sevdim alıştım diyemem yine. avantajım ve tesellim istediğim sevdiğim bölümde olmam. sonundaki güzellikleri düşünüyorum
ve yine emin ol ki üniversitenin başı ile sonu asla aynı kişilerle olmaz. nadirdir :) tavsiyem her hafta gitme eve. vizelerden sonrası zaten su gibi geçer anlamazsın. sürekli düşünme. filmler izle tek başınada olsan çık gez nolacak ne kaybedersin.

ve yine emin ol ki üniversitenin başı ile sonu asla aynı kişilerle olmaz. nadirdir :)
Bu çok doğru. Biz başladığımızda aynı odada aynı sınıftan acemi 4 kişiydik. Okulu da yurdu da birlikte öğrendik. Birlikte çalıştık vizelere, finallere... 2. senenin sonunda içimizden bir tanesiyle yollarımız ayrıldı. 3. senenin ortasında diğeriyle yollar ayrıldı. Şimdi başbaşayız, 2 yabancıyla aynı odayı paylaşıyoruz. Beraber güldük, eğlendik, üzüldük, sinirlendik, sabrettik, çalıştık... Geçecek gidecek.

böyle bir hata yapmak gerçekten istemiyorum biliyorum okul en önemlisi şuan tabiki ama çok zor gerçekten

ya şöyle de bir sorun var sınıfın yarısından fazlası zaten izmirden gelip gidiyor hergün burda değiller haftasonu da beraber gidip geldikleri için de kaynaşmışlar tabi burda kalan çok az kişi var ben de onlarla iyi olmaya çalışıyorum

herkesin bunları yaşamış olması beni bir nebze rahatlatıyor benim de gelir geçer diye düşünüyorum şuan çok zor ama idare edicem artık yapcak bir şey yok zaten dizi izliyorum bende arada geçiyor zaman :)

benim de geçer gider umarım bir an önce

çok teşekkür ederim yazdıklarınız için gerçekten iyi ki anlattım diyorum karamsar değilim artık derslerime odaklanıcam ben de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…