aslında böyle bir beklentimin olmasının sebebi ben mezuna kaldım ve arkadaşlarım benden önce üniversiteye gitti böyle sıkıntılar yaşadıklarını görmedim ben de bu sene o beklentiyle geldim ama umduğum gibi olmadı umarım geçer bu günler ben de özlerim ilerde :)Naptın sen gülüm? 5 hafta dedigin nedir ki. Ne bekliyordun hemen ortam kurmayi mi? Daha bi dur bi alismaya calis. Psikolojini bozma. Bugunler cok yakinda gececek. Ben de senin gibiydim. Anamin dizinden istanbullara tek basima okumaya gelmistim.19 yasindaydim. Psikolojim altusttu ama alismaya calistim. Ilk baslarda haftada bir sonralari ayda 1 gitmeye basladim. Son senemde 3 ayda 1 gidiyordum. O yuzden hiiic bunalima filan girme. Bu gunlerinin tadini cikar. Ilerde cok ozliceksin cunku.
bende şu an daha yakın bir yere geçiş yapma düşüncesindeyim ama bunlar gelip geçici sanırım burdaki rahatım iyi aslında yurdumdan memnunum bu rahatı bozmak da istemiyorum ben de bir an önce alışıp eve her hafta gitmekten vazgeçmek istiyorum gerçektenİlk sene ben de senin gibiydim diyebilirim, 3 saat uzaklıktaki evime 2 haftada bir gidiyordum üstelik benim yurttaki oda arkadaşlarım sınıfımdandı, sabahları derslere hep birlikte odaca hazırlanıp giderdik. :) Arkadaşsız falan değildim yani. Buna rağmen ilk sene ben de alışmakta çok zorlandım ama benim eve gitmemin sebeplerinden birisi de bizim ders programımızda boş günümüz çoktu. Cuma ve pazartesi ders olmayınca hafta sonuyla birleştirip kaçardım. :) İsteyerek gelmemiştim, 2. dönem kesin yatay geçiş yapacağım diyordum falan, 2. dönem geldi, geçti, ben yatay geçiş yapmayı unuttum.Gerçekten unuttum ta ne zaman aklıma geldi ya ben bi geçiş düşünüyordum falan diye. Demek ki gerçekten geçiş yapma fikrinden vazgeçmişim yoksa gerçekten yapacak olsam yapardım, alışmış olduğum için yapmadım. 3. sınıfta yani geçen sene (bu sene son sınıfım) 4. sınıfta farabi (1 yıllığına başka bir şehirde okuyabilme imkanı sağlayan değişim programı) yapacağım deyip duruyordum, onun da başvuru tarihlerini kaçırdım. Demek ki onu da gerçekten yapacağım yokmuş yani yapacak insan başvuru tarihini kaçırmaz yani. Demem o ki alışılıyor. Ben öyle aileci, anneci bi tip değilim ama yurda geldiğim zaman kreş tarzı bir yere geldim sanmıştım. Halen daha bizim yurdun kreşe benzediğini düşünüyorum ama artık son senedeyim.
Yalnız sana söyleyeceğim en net olay şu: zırt pırt eve gitmek hem yorucu oluyor hem de alışmayı zorlaştırıyor. Düzeni sarsılıyor insanın. Bak ben 29 Ekim-seçim tatilinden daha bugün döndüm ve yorgunum, 1 haftadan fazla zamandır evdeydim şimdi bu gece kesin yerimi yadırgarım.Ben 4. senemdeyim bir de, düşün. :)
Kaldığın yer her ne kadar yurt da olsa orada aile evinden daha özgürsün aslında. Yurt ortamında diğer insanlara saygılı olduğun sürece kimsenin senden başka bir beklentisi olmaz. Oda arkadaşlarını rahatsız etmediğin sürece istediğini yapabilirsin. Okul bitince evine döndüğün zaman birden bire ailenin beklentileriyle karşılaşacaksın. Her şeyine karışıyorlarmış gibi hissedeceksin, gerçekten karışıyor olmasalar bile. Ben çok isterdim yurt yerine evde kalayım hatta evde tek başıma ya da en yakın arkadaşımla kalayım falan diye ve hiçbir zaman gerçek olmadı ama bazen iyi ki de evde kalmıyorum diyorum. Onun rahatlığına alışsam okul bitince tekrar aile evime dönmek çok zor gelirdi sanırım.bende şu an daha yakın bir yere geçiş yapma düşüncesindeyim ama bunlar gelip geçici sanırım burdaki rahatım iyi aslında yurdumdan memnunum bu rahatı bozmak da istemiyorum ben de bir an önce alışıp eve her hafta gitmekten vazgeçmek istiyorum gerçekten
Bende zamana bıraktım dediğiniz gibi şuan daha iyiyim :)yaşadıkların çok normal 4. sınıfa gelincede evine gitmek istemeyeceksin özgürlüğün gitmiş olur korkusuyla... zamana bırak arkadaş edin...
herkes böyle diyor ben de ilerde böyle diyeceğim sanırım :) şimdi daha iyiyim moralimi bozmuyorum teşekkür ederimİlk gittiğimde bende ağlamıştım çok yalnız hissetmiştim kendimi ama sonra öyle bi alıştım ki bitince çok üzüldüm keşke bitmeseydi devam ettirseydim.... Özledim o ortamı sende eğlenmene bak ailenin yanına dönünce çok arayacaksın o günleri keyfini çıkar
evet aslında değerini bilmek lazım okul bitince her şey çok daha zor olcak sanırım ben de alışıyorum yavaş yavaş bugün daha iyiyim herkesin yorumlarından sonra moralim yerine geldi çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)Kaldığın yer her ne kadar yurt da olsa orada aile evinden daha özgürsün aslında. Yurt ortamında diğer insanlara saygılı olduğun sürece kimsenin senden başka bir beklentisi olmaz. Oda arkadaşlarını rahatsız etmediğin sürece istediğini yapabilirsin. Okul bitince evine döndüğün zaman birden bire ailenin beklentileriyle karşılaşacaksın. Her şeyine karışıyorlarmış gibi hissedeceksin, gerçekten karışıyor olmasalar bile. Ben çok isterdim yurt yerine evde kalayım hatta evde tek başıma ya da en yakın arkadaşımla kalayım falan diye ve hiçbir zaman gerçek olmadı ama bazen iyi ki de evde kalmıyorum diyorum. Onun rahatlığına alışsam okul bitince tekrar aile evime dönmek çok zor gelirdi sanırım.Senin şu an üzerindeki tek sorumluluk okulun, derslerin. Okul bitince çığ gibi büyüyecek bu sorumluluklar.
karasızım o konuda sorar bir şeyler öğrenirim mutlaka hangisi benim için daha iyi olur diyecanım notlarını yüksek tutup başka üniye geçebilirsin.. bir sürü prosedür var ama bunları hocalarından öğrenebilirsin onlar seni yönlendiricek.. lütfen bi öğretim görevlisine danış onlar sana yol göstericektir emin ol.. dilersen bölüm sekreterinede başvurabilirsin..
Dediğiniz gibi olur umarım inanmak istiyorum ben de bir an önce o günlere gelmek istiyorum teşekkür ederim yanıtınız için :)E Eylul_320 yazdıklarında 15 yıl önceki kendimi gördüm :) okulun ilk dönemi ergün ağlamakla geçiyordu :) sürekli geri dönmek istiyordum hatta böle olacağına okumayayım üniversite , ne olacak sanki die bile düşündüm. bir de benim sadece haftanın 2 günü dersim vardı ilk dönem. çıldırmak üzereydim yurtta. yalnız hissetmen, henüz çevren olmaması çok normal. ama en fazla 3 ay sonra eve gitmek zor gelecek sana inan. hele 4. sınıfta artık nasıl ailemden ayrı yaşayabilirim sorusu sıkça gelecek aklına:) şuan arkadaşın olmasa da zamanla edineceksin. okuldan ayrı yurttan ayrı arkadaşların olacak. şu dönemde bence bulunduğun şehri keşfetmeye bak tek başına da olsa. yalnız gezmek de güzeldir :) zamanla zaten kalabalıklaşacak çevren, yalnız kalmayı özleyeceksin ..
emin ol aynısı olacak. üniversiteye yeni başlayan ve ailesinden ilk kez ayrılan herkes aynı duyguları yaşamıştır. çok kısa sürecek hiç üzme kendini :) şimdiden başarılar dilerim.Dediğiniz gibi olur umarım inanmak istiyorum ben de bir an önce o günlere gelmek istiyorum teşekkür ederim yanıtınız için :)
çok teşekkür ederim moral verdiniz:)emin ol aynısı olacak. üniversiteye yeni başlayan ve ailesinden ilk kez ayrılan herkes aynı duyguları yaşamıştır. çok kısa sürecek hiç üzme kendini :) şimdiden başarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?