Üniversiteye alışamamak

Eylul_320

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
96
18
88
Merhaba ben yasemin üniversite 1. sınıf öğrencisiyim bu sene kazandım ve yurtta kalıyorum ama şöyle bir sorunum var okula da yurda da okuduğum şehire de bir türlü alışamadım annemi çok özlüyorum her hafta sonu dayanamayıp memleketime gidiyorum çevreme bakıyorum herkes arkadaş edinmiş muylu görünüyor ben kendimi çok yalnız hissediyorum ailemin yanında olmak istiyorum sürekli nerdeyse okul bile umrumda değil artık lütfen eğer siz de benzer şeyler yaşadıysanız bana tavsiyeler verebilir misiniz arkadaşlarım başka şehirlerde ve hepsi gayet halinden memnun sadece ben bu durumdayım neden böyle oldu bilmiyorum ağlamaktan bıktım yardımcı olursanız çok sevinirim
 
bu biraz tarz meselesi. Daha önce çok bağımlı büyütmüş olabilir ailen seni.
biraz arkadaş edinirsen sorun kalmaz. Aklına bile gelmez ailen.
Üniversite öyle bir ortam.
ve yıllar sonra o kadar çok özlersin ki..
 
Daha çok erken bence alışamadım demek için. Önünüzde koca yıllar var, elbet arkadaş edinip kaynaşacaksınız. Sınıfınızdakilerle birlikte birşeyler yapın, katılın gittikleri yerlere gidin. Yemeğe giderken mesela davet edin birlikte gidin sonrası gelir zaten. Kıymetini bilin o yılların, benim bitti ama şuan çok özlüyorum..
 
Benim arkadaşım da il dışında okumuştu. İlk başlarda her hafta geliyordu. Zaman geçtikçe gelmeleri arasındaki mesafeleri de arttı. Ayda bir,iki ayda bir gelmeye başladı. Hatta dönem başı gidip bir dönem gelmediğini bilirim.İnsan alışıyor. Ki kendisi pek bir titizdi. Çok pimpirikliydi. Arkadaş edinmeye bak. Ya da bu sene derslerine sıkı çalış sınava tekrar gir. Ailenin yanında kazanmaya çalış. Tabi bunu söylemek bizler için kolay ama dediğim gibi arkadaş bulursan daha rahat alışırsın.
 
sadece annemle arkadaş gibiyizdir annemi en çok özlüyorum ondan ayrı kalmak çok zor geldi ben de arkadaşım olsa alışırım diye düşünüyorum ama 5 hafta oldu herkes gruplaşmış bile napabilirim bilmiyorum cidden hiç alışık değilim lisede birsürü arkadaşım vardı yapayalnız kaldım
 
umarım ben de özlerim ilerde şu an çok karamsarım ama dediğiniz gibi önümde çok zaman var
 
Canim bende 1. Sinifim gecen sene hazirliktim sen ne sanslisin ki haftasonlari ailenin yanina gidebiliyorsun ama benim evim 15 saat uzaklikta :/ universiteye alisamadim demissin, bu hepimizin basina gelen bir durum aslinda. Yeni bie ortam farkli insanlar, farkli bir sehir gormek seni yalniz hissettirmis belliki ama bu bir alisma sureci ve bir donem sonra tamamen yasadigin yere ve okuluna, arkadaslarina alisacaksin emin olabilirsin. Gecen sene ben de cok zorluklar cektim, evde tek kalmama ragmen bicok seyin ustesinden geldim ve kendi duzenimi kurdum. Sana bir kac oneride bulunmak isterim universite hayatiyla ilgili, bu seneki arkadasarinda yeni olduklari icin onlarada zorlaniyordur arkadaslik konularinda ve emin olabilirsin ki suanda samimi olan arkadaslarin 1 2 aya kalmaz dusman bile kesilebilirler birbirlerine, herkes suan tanima asamasinda birbirini ve sende gozlem yaparak kendine yakin buldugun insanlarla vakit gecirebilirsin, ozellikle dikkat etmen gereken bir diger hususta, gorundugunden fazla deger vermemelisin sonra uzulen sen olabilirsin, mesafeni koru her zaman cunki universitede kimse lisedeki gibi birbirinin koluna girip her tenefus bahcede gezmez ayni sirada oturmaya calismaz, beraber devamli biseyler yapmak icin ugrasmaz, yani herkes tektir aslinda bunu bilmelisin ilk once... artik buyudunuz ve daha olgun hareketler gorursun cevrende lisedeki gibi bir ortam yoktur. :) daha varsa sorun sorabilirsin, seve seve yardimci olurum. Bende o yollardan gectim :)
 
Ben de ailemden uzakta okumuştum ve senin gibiydim. Her haftasonu ailemin yanına gidiyordum. 3 saat vardı arada. Sonra bi baktım herkes kaynaşmış muhabbetler ediyor bana da öylesine naber falan diyorlardı. Konuştukları olaylara hep yabancı kalıyordum. Sonra kızlardan biri sen niye her haftasonu gidiyosun biz ne güzel geziyoruz falan dedi. O haftasonu gitmedim eve ve kızlarla takıldım. Derken 2 haftada bir eve gitmeye başladım. Sonra oldu ayda 1. Vize final zamanları zaten gitmiyordum. Okuldaki arkadaşlarınla okul dışında da görüş onlarla zaman geçir. Belli bir süre sonra ailen aklına bile gelmiyor. Benim 3 ay sürmüştü her haftasonu eve gidişlerim sonra değişti.
 
hnagi bölümdesin?
 
ailemin olduğu şehirdeki üniveristede benim okuduğum bölüm yok zaten çok yakınım o yüzden böyle her hafta gidebildim ben de alışmak istiyorum gerçekten yoksa 4 sene böyle nasıl geçer onu düşünüyorum sürekli umarım arkadaş edinirim ben öyle pinpirikli biri de değilim herkese güler yüzlü davranıyorum ama dediğim gibi gruplaşmalar başlamış bile bende ne yapacağımı bilmiyorum
 
senin adına çok sevindim ben de biraz daha çekingenliğimi üzerimden atıp onlarla zaman geçirmeye çalışmalıyım belki de inşallah iyi olur
 
çok teşekkür ederim ya herkesin yazdıkları bi nebze de olsa içimi rahatlattı bana hiç geçmiycek gibi geliyor elimde değil yani ama bunları yaşayan çok olmuş ben de zamanla alışırım inşallah ayrıca haklısın kimseyi bilemiyoruz belki de böylesi hayırlıdır benim için şuan bakalım :)
 
ne kadar güzel ama elemanları biraz bencil olur..
dersten sonra takılmaya çalış.
kantinde falan yanlarına git. sonuçta hep davet beklersen okul hayatın boyunca yalnız kalırsın.
doğru söylüyorsun çok teşekkür ederim dinliycem tavsiyeni :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…