üniversiteye gidicem etrafımdan gelen tepkiler..

nurmisall

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
19
4
1
27
hepinize iyi geceler benimki dert mi bilmiyorum ama paylaşmak istedim. üniversite sınavında 16k sıralamam vardı,ankaraya yakın küçük bir şehirde yaşıyorum şu an. ankarada bir vakıf üniversitesinde burssuz hukuk okuyacağım. annem ankaraya gidip gel diyor günlük,babam yurtta kalırsın boşver diyor. etrafımızdaki diğer insanlar okula vereceğimiz parayı bile gereksiz ve çok buluyor. bu okul benim hayalimdi ona bile sevinemedim gerçekten sabahtan beri hiç gülmedim bile boşluktayım çünkü babam değil annem hep parayı konuşuyor. bu sıralamayla yaşadığımız yerdeki hukuk tutardı falan diyor.

her gün okula gidip gelsem mi acaba babama daha fazla yük olmasam da? ya da ne yapabilirim hiç şehirler arası gidip gelen oldu mu?
 
Etrafındaki insanlar mı verecekmiş parasını onlara ne? İşte bunu ailen söylüyor mu o etrafa önemli olan bu. Artık kalır Mısın gidiş dönüş mü yaparsın senin kararın.
 
Etrafındaki insanlar mı verecekmiş parasını onlara ne? İşte bunu ailen söylüyor mu o etrafa önemli olan bu. Artık kalır Mısın gidiş dönüş mü yaparsın senin kararın.

annem söylüyor bizim tek çocuğumuz sen misin diye babam çok mutlu ama öderiz diyor bilmiyorum
 
Tut ki git gel yapıyorsun, e dersler arası ne yapacaksın? O yol yorgunluğuyla nasıl ders çalışabileceksin? Sınav zamanı sabahlaman gerekecek, o yol çekilmez.
 
sen isteklerine odaklan, kapat kulaklarını. Keşke üniversiteye yeniden dönebilsem, yeniden senin yaşlarında olsam:) çok özenilecek bir dönemdesin kıymetini bil,hem meslek edin hem hayatını yaşa! Su gibi akıp gidecek, o çevreden uzaklaşacaksın zaten. Konuşsun dursun hepsi, sen yurt ayarla :)
 
Baban ödüyorum derse kime ne boşuna üzüyorsun kendini git gel kaç saat yol çekiceksin
 
İnsanlar konuşur... İnsanlar hep konuşacak bir şeyler bulur... İnsanlar hep kıskanır... Önce okula gidip gelmeyi dene zor olursa yurda yerleşirsin olmadı sadece vize dinal dönemleri yolda vakit kaybetmeyeyim diye ankarada kalırsın. Onlar 4 yıl sana para harcayacak sende yaşlanınca onlara bakacaksın. Bu hayat böyle. Yani borçlanmıyorsun onlara karşı. Herkes görevini yapıyor.
 
Etrafınızdaki insanların dediklerine kulaklarınızı tıkayın öncelikle. Tercih yaparken bu durumlar hakkında konuşmadınız mı? Burssuz kazanırsam ne yaparım, nasıl karşılarız gibi.

Her gün git gel yapmak çok yorucu ve masraflı olur bana göre. En ucuz bileti bile alsanız her gün en az 30 tl yol parası ödemiş olursunuz. Orada yatılı kalmakla aynı hesap.
 

ya ödeyecek durumumuz var babamın market zinciri var benim ama annem işte hep diğer kardeşlerimi söylüyor,onlar da okula dershaneye gidecek sen neden devlet üniversitesine gitmiyorsun diyor pek bilmiyor böyle şeyleri. babam da bilkentten mezun olman daha iyi ben öderim sıkıntı yapma diyor. amcam falan da gereksiz masraf diyor kimse susmuyor ki. okulun yurtları hesaplı gibi onlara bakıcaz sanırım.
 
hukuk fakültelerinde derse devam zorunluluğu olmadığını biliyorsunuz değil mi? dersler başlamadan yurda kayıt yaptırmayın, önce biraz gidip gelin bakalım, her gün dersiniz olacak mı (genelde 1. sınıfların dersler 3 günde toplanır) erken gitmeniz/geç çıkacağınız gün var mı, gitmeyeceğiniz dersler hangileri (çünkü muhakkak olacak) bu tabloyu gördükten sonra yurtta kalmanızın mantıklı olup olmadığına karar verirsiniz. 45 dakika yol büyük şehirlerde hiçbirşey. ankarada trafikli bir saatte bir semtten diğerine otobüsle 40 dakikada gitmeniz de mümkün. acele etmenize gerek yok bence.
 

bir yandan da gitmek istiyorum çünkü yaşadığım şehir çok küçük üniversite hayatını merak ediyorum ama annemin dedikleri de içime oturuyor
 

Bilkent Hukuk cok iyi bir bolum. Diger ozel universitelerle kiyaslanamaz.

Anneniz bilmedigi icin soyleniyordur, umursamayin. Kardesleriniz de ozel okuyacak belki, belli olmaz. Diger insanlari zaten umursamayin.

Yalniz yurdunun hesapli oldugunu pek sanmiyorum. Elbette siz bilirsiniz.
 
Tebrik ederim kardesim...
Masaallah sana....
Senin gibi basarili evlatlari oldugu icin annen ve baban cok sanslilar bence...
Senin yerinde olsam yurtta kalmayi tercih ederdim...
O kendini bilmez , cekemeyen ,akraba , es dost sen evinde ders calisirkende gelip gideceklerdir.....
Evinde rahatlikla ders calisabilecegini zannetmiyorum...
 

Babanız altından kalkabileceğinizi düşünüyorsa hiç dert etmeyin bence. Bilkent çok kaliteli ve güzel bir üniversite. Umarım üniversite hayatınız çok keyifli geçer.
 
Ay o çok konuşanlar kendi çocukları kazansa davulla zurnayla yollarlar. Tatlım hukuk kazanmışsın, baban öderim diyor, biraz daha mutlu olmayı denesene ben seni çok tebrik ederim. Daha mezun olmadan engel olmaya çalışan herkes sana akıl danışacak o gün onlara parasız sakın bilgi verme anneni iki kere götür yanında sana yurt tutalım der zaten
 
Baban öderim diyorsa gerisi teferruattır. Bilkentte okuyup edineceğin çevre ile küçük ilde okuyup edineceğin çevre ve alacağın diplomalar arasında fark olacaktır. İstersen bir daha konuş babanla, annem böyle böyle bizim tek çocuğumuz sen değilsin diğerleri de dersaneye gidecek vs diyor, seni zorlar mı bu durum ben seni zorlamak istemiyorum de. Baban da zaten kızım sen bunları düşünme der eğer okuturum diyorsa. Yok zaten gönlü yoksa zaten o okul cehenneme döner laf yemeyle o kadar sene geçmez çünkü.
 
Kendi sehrini secsen ya da ankaraya yerlessen senin icin daha uygun olur. Ben de Ankarada okuyorum. Inan ki ayni sehirde farkli ilcelerden gidip gelmekte zorluk yasiyor arkadaslarim cogu yurda cikti ya da okulun yakinindan ev tuttu. Yol stresi derslerini sinavlarini sosyal hayatini her seyini etkileyecek. Iyi dusun.
 
Hayırlı olsun ama herkesin hukuk okuduğunu ve metrekareye ne kadar hukukçu düştüğünü umarım dikkate alarak tercih yapmışsınızdır.
 
45 dakilık yol içn ayrı eve, yurda vs çıkılmaz. ben ankaranın bi ilçesinden gaziye 1,5-2 saatte gidiyodum. okulun parasını da sadece babanız vereceği için başkasına laf düşmez.

yanlız şunu anlamadım. 16k sıralama iyi mi oluyor? eğer öyle ise neden vakıf üniversitesi, bi de burssuz? gereksiz geldi bana.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…