üniversiteye gidicem etrafımdan gelen tepkiler..

o insanlar hep konuşur anca konuşur,hatta susmazlar..sana ne ki milletin dediğinden?sen mutlu olduysan gerisini sallamayı bileceksin!

Tercih yaparken annenin haberi yok muydu da simdi konusuyor. Bu kadar soylenecekse bastan uyaracakti olan olmus.
Ayrica gidip gelmen neredeyse orda kalman kadar masraf cikarir ve mahvolursun yollarda.
Biraz ailenden ayri yasa o guzelligi de gor.

kırıkkalemi öyleyse git gel sadece masraf için degil baska sehirde aileden uzak okumak ailenin yanında okumanın yerini rahatlıgını tutmaz

Ya baban ben oderim derse gerisini salla.

Amcana neymis?

Tabi annende onlar gibi dusunuyormus ama oda bir der iki der susar.

Konus annenle anne beni uzuyorsun ama benim hayallerim var sizinde bu parayi odeyecek durumunuz var simdi biye boyle davraniyorsun de. Ben cok uzuluyorum de. Annedir o dayanamaz bu soylemlere.

Dedigim gibi amcayi felanda salla.

annenın sözlerini çok garipsedim okudugumuda anlamaz oldum

nedemek tek çocugumuz senmisin yaparken düşünecektın derler adama

hayallerımın sehrine git parttıme işte bul kendine hem oku hem çalış

ALLAH ANNEYE BABAYA BİLE MUHTAÇ ETMESİN,

yaşlanıncada aynı lafı sen söylersin ona tek çocugun benmiyim diye.

Üniversiteye başlama aşamasında bu laflar hep döner. İnsanın sevincini örseliyorlar. Daha dün küçük kuzenim için aynı muhabbetler döndü, nasıl kızdım kıza mutluluğunu yaşatmıyorlar diye.
Maddi durumunuzu aşağı yukarı biliyorsundur ailen karşılayabilir mi karşıyalamaz mı. Karşılayabileceklerse hiç takma kafana. Evden git gel de çok zor olur, yurtta kal mutlaka.

Etrafindakileri birakta sen anne babanla tercih yapmadan once neden bunlari acik acik konusmadinizda simdi annen vizilti cikariyor yok burdaki tutardi yok git gel yok yurtta kal yok pahali bilmem ne diyor. Onu bastan dusunecektiniz yazmayacaktiniz, yada bastan hesap edip ona gore goze alacaktiniz.

Milleti birak ama anne baba cok sacma cocuk yetistiriyorlar ben soyleyim sana. Ozel universitede bolum yazdirip aa burdaki hukuk da tutardi demek neyin nesidir cocuk yerlestikten sonra ????
Tercih etmeden bu okulun 4 sene kaca patlayacagindan tutun yurt ve yol masrafi aylik harcligina kadar hesap edilmesi gerekiyordu, simdi ki akillarinma gelmis pahali olacagi...

16k sıralama pek iyi değil doğru ama elimden bu geldi,vakıf üniversitesi de bilkent olunca kırıkkalede hukuk okumaktansa bilkentte okurum dedim.

ben bu tercih işlerini hep abim ve babamla yaptım annem hiç ilgilenmedi ki babam zaten bir sorun yok diyor. annem sadece para kısmına bakıyor kariyeri düşünmüyor. birde etrafın lafları gelince iyice bunaldım. yoksa ödemede sorun olsa babam baştan derdi ben bunu karşılayamam diye.

45 dakika filan arası. babam öderim dese de ne bileyim annem öyle deyince bi zoruma gitti. yurt daha iyi sanırım
Ben İstanbul da yaşıyorum. Okula da 45 dk 1 saat arası sürede gidiyorum. İşe giderken 1,5 gelirken de 1,5 saatti. Zorlanmadım fazla ben çünkü bölümümü seviyorum hastaneyi de öyle

Ben İstanbul da yaşıyorum. Okula da 45 dk 1 saat arası sürede gidiyorum. İşe giderken 1,5 gelirken de 1,5 saatti. Zorlanmadım fazla ben çünkü bölümümü seviyorum hastaneyi de öyle

ama bölümüm ağır olacak benim bilmiyorum yine de kış şartları falan düşündürüyor. en son çare gidip gelmeyi düşüneceğim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…