üniversiteye gidicem etrafımdan gelen tepkiler..

haftada bir gün ylisansa başka şehre giden biri olarak
Asla asla asla
kazın ayağı öyle olmuyor.
anan ağlar yolda
ders çalışamazsın.
Sabah dersleri dinleyemezsin
Sabahın 9unda ders olursa kaç otobüsüne bineceksin?

sanırım eskişehirde oturuyor kişi yada kırıkkalede.eskişehirse kolay hızlı trenle gayet rahat gelir.tren kartı aylık 250 lira sanırım ve istediğin kadar binebiliyorsun.bence git gel yap hukukta devam mecburiyeti yok.
anneler hep konuşur uzaklaşma diye kılıf bulmuş

Hayırlı olsun sen şimdi özelde sosyal hizmet okusaydın bu defa da sosyal hizmete o kadar para verilir mi git bari hukuk oku derdi o sevgili akrabalar. Bir de şöyle bir gerçek var eğer bölümün güzelse çekemeyen çok oluyor sırf hasetlikten çomak sokmaya çalışıyorlar. Durumunuz müsaitmiş diğer kardeşlerin eğitimine engel olmuyorsa oku tabi, ben yurdu öneririm 60 km lik yola her gün git gel yapıp baya bi yıpranmış biri olarak, ne çevreye adapte olabiliyordum ne de derslere

Yol 45 dk ise yurtta kalmaya gerek yok, ya da ilk aylar denersin baktin zorlaniyor yurda gecersin.
Benim evden okula gitmem 2 saat suruyordu sehir ici guya

45 dakika cekilmeyecek bir yol değil ki. Şehirler arası diyince bende 2 saat filan sandim. Büyük bi şehirde bi yerden bi yere gitmek zaten nerden baksan 45 dakika sürüyor. Bence boş yere hem aileni masrafa sokma hemde duzenini bozma. Yurtta kalacaksın da iyi mi olacak sanki ? Huyunu suyunu bilmediğin insanlarla aynı odayi paylasacaksin. Gerekli gereksiz bir sürü problem yaşayacaksın. Ama diyosan ki ben yurtta kalcam e babanda razi olmuş zaten. Milleti hiç kafana takma. Herkes her şeye konuşur. Sen kendi isteklerine ve ailenin imkanlarına odaklan sadece. Bu arada tebrik ederim :)

kulağınızi herkese kapatın
tercih yaparken buranin geleceğini biliyorlardı artık hiçbir şey deme hakları yok
konuşsun dursunlar mecbur ödeyecekler
yurtta kalın
geliş gidiş çok yorulursunuz

kırıkkale mi yoksa polatlı tarafı falan mı
bilkent mezunuyum ben de.o kampüste vakit geçirmelisin :)
kampus içinde yurtlar var, yakınlarda eve çıksan o evler çok pahalı.
bi de bilkente ulaşım çok zor, belli saatlerde ringler var bahçeli tunus ve sıhhiyeden kalkan ama çekilir dert değil kendine araba aldır.
en iyisi yurtlar bence.kampüs içinde yaşam pahalı, öğrenci hayatı değil.
bilkentle ilgili soruları sorabilirsin bana, bölümün çok güzel, kim ne derse desin git.

16 k ile birçok küçük şehrin hukuk gelir ama bilkent onlardan daha iyi olduğu için orayı tercih etmistir bence

ben izmirde okurken manisa izmir arası gidip gelen çok arkadaşım vardı, hatta onlara özel servis vardı, okula bırakıp oradan alıyordu..
ilk yıl bu şekilde yapabilirsin, okuduğun bölüme göre 2. ya da 3. yılda grup ödevleri şunlar bunlar çıkar da zorlanırsan sonradan ev tutma işine girişirsin, hem de bu arada çevre edinirsin, ortak kişileri bulup onlarla ortak plan yaparsınız.

git gel yapabılırsın okul başlayana kadar ış bul çalış bıraz cep harçlığı yaparsın...

Sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap sonuçta baban destekmiş sana. Emin ol yarın bir gün kardeşlerinden biri özeli kazansa annen bu defa sesini çıkarmaz. Sende tecrübesizdik der geçer. Önemli olan senin hayatın şu anda.

Hiç kimseye bakma.bak baban ne güzel destekcinmis babani dinle.hukuk bitirince anen nasıl gururlanacak.
Kazandığin bölümün tadinizi çıkar

ooooooy bilkent mezunu olacaksin demek ki :) cok tebrik ederim. bosver tika kulaklarini. tek yapacagin derlerine konsantre olup yil kaybetmeden mezun olmak. Hatta birkac arkadasim ilk yil yuksek ortalama tutturup basari bursu aldilar. belki sen de oyle yapabilirsin. Baban cok hakli Bilkent e o para verilir. Tek bina ishani gibi universitelere gitmiyorsun sonucta. Anneler vizyonsuz olabiliyor biraz eger okumamislar ve sektoru bilmiyorlarsa. Benimki de memlekette okusa ya ne isi var uzakta deyip tutacakti beni evde. Iyi bi devlet universitesinde okudum ama bilkentte okumadigima pismanim :) cunku inanilmaz bir networkleri var ve mezunlari o kadar kolay is buluyor ki. icini ferah tut. cok tebrik ederim.

Bilkent hukuk kazanmışsın babanın maddi durumu uygun sen Amca'nı mı taktın

He de geç

Kırıkkale de mi oturuyorsun bence ulaşım sıkıntılı olur ama baban araba alırsa neden olmasın

ay bi de bilkenti kazanmışsın, hayırlı uğurlu olsun

baban yapmıştır hesabını, aklın kalmasın o konuda, zorlanmam diyorsa zorlanmaz

kampüs nasıl güzel, yurtta kal mutlaka, hergün git gel büyük sıkıntı olur... derslerine/spora/kültürel aktiviteye ayıracak vaktini yollarda harcama... sana bilkentli abla tavsiyesi:)

Kırıkkale de oturuyorsun sanırım. Bende AnKarada yaşayıp Kırıkkale'de okudum. Git gel yapan arkadaşlarım sefil oldular resmen kışı var yazı var sınav Zaman'ı var ben senin yerinde olsam yurtta kalırım

Bu arada Bilkent hazırlık epey zor çok sıkı çalışman gerekecek yola harcayacak Zamanın olmaz gibigeliyor bana. Kardeşim Bilkent'te hukuk okuyor 3. Sınıf olacak bu sene oda üniversite sınavında 750.olmasına rağmen yarı burslu anca girdi. Diğer vakıf üniversiteleri burs artı 1000-1500 lira maaş teklif ettiği halde göndermedik Bilkent'in avantajları için. Ben devlette okudum özelde çöl daha iyi bölüm okuyabilirdim ablam da öyle aöa bizim Zaman'ımızda bunu karşılayacak durumumuz yoktu. Kardeşim kazandığında hepimiz onayladık gönülden destekle gönderdik. Kardeşler arasında her an her şart aynı olacak diye bi konu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…