üniversiteye yerleşemeyen var mı:(

CeYLo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
2.261
2
116
Muğla
bu sene 2. kez girdim ama yine yerleşemedimsabahtan beri ağlıyorum başım ağrıyo artık.arkadaşlarımın hepsi kazandı.ben zaten maddi imkansızlıklarımın yüzünden şehir dışı yazamadım.ailevi sorunlarımız vardi ve çokta çalışamadım.ama bu hiç bişeyi değiştirmiyo
neyapıcam hayatımı nasıl şekillendiricem bilmiyorum.var mı benim durumumda olan.siz ne yapmayı düşünyosunuz?

canım teselli olarak gelebilir belki ama kötü bi bölüm yazıp onu okumaya çalışıp da iş bulamamak da var.
bundan sonra tekrar hazırlanmak istemezsen kendini geliştirmeye başlamalısın, hemen iş bulmak için de acele etme. seni geliştirecek ilgi ve yeteneğin varsa onlara yönel derim

kafam durmuş gibi ne yapıcamı gerçekten bilmiyorum
sanki bu bi kabus ve ben uyanıcam
ama değil işte:gitme:

cnm bnmm sakın umıdını yıtrme sakın uzulme bı kez daha gırersın zaman o kadar cabuk gecıyokı zaten..dısını sıkarsın 1 sene.hem daha cok hırslanırsın belkı.40-50 yasında hala ossye gırenler var
okulda hamıle bayanlar goruyorum ben cnm bnm lutfen uzulmemeye calıs hırslan ve guzel guzel calıs tatlım ınsallah hersey cok guzel olur senın ıcın

hiç hırsım kalmadı
çok ümitsizim
kendimi işe yaramaz hissediyorum

19
biliyorum yaşım büyük değil ama 3. kez hazırlanmakta istemiyorum
ya aklım almıyo artık benden çok çok kötü olanlar kazandı yerleşti biyerlere
bu kadarmı salağım ben
niye böyle oldu bilmiyorum

cnm benım senı o kadar ıyı anlıyorumkı ben de kazanamadıgımda boyle hıssetmıstım kımler nerelere gıttı ben nasıl kaldım dıye..ama bı sene sonra bıraz daha kasarak unıversıteye gırdım
suan neler hıssettıgını cok cok ıyı anlıyorum bu soyledıklerım bos gelıyo sana belkı ama ınankı 1 sene goz acıp kapayıncaya kadar gecıyo
seneye bu zamanlar ıstedıgın yerde olursun ınsallah..ama silkelenip kendıne gelmen gerek bırak baskalarını ya kım naptıysa yaptı onlar senı 2 gun konusurlar 3.gun herkes kendı derdıne duser sende sadece kendını dusun gelecegını dusun ve otur calıs guzelım nıye salak olcaksın onlardan tek eksıgın bıraz dısıplın..disiplinli bi sekılde calısırsan gıremeyecegın okul yok

:gitme::gitme:

Canım ben ikiyıllık yani önlisans okudum.
sonra memurluk sınavıyla atandım.
sende bi düşün istersen önlisansı, nerelere girebilirsin bilmiyorum ama araştır.
düz lisesin galiba.
ikiyıl okuduktan sonra dikey geçiş sınavıyla lisansı tamamlayabilirsin.

herşeyin hayırlısı...
daha fazla çalışman gerekiyormuş demekki...
kendisi kıyaslama kimseyle...
sen elinden geleni yap, gerisini hayatın akışın abırak, gün doğmadan neler doğar...
neyin kimin için hayırlı olduğunu bilemeyiz...

canımm benim milletin ne dediğini taka taka bu hale geliyoruz
yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm sende
benim ailemde kavgalar sorunlar hiç bitmezdi babam eve sarhoş gelir annemle kavga eder biz yorganı kafamıza çeker uyumaya çalışırdık anadolu lisesinde okumama rağmen bende 3.girişte kazanabildim nedeni de ailemdir ama bence sende güçlü ol kendine gel ve derslerine adapte ol 1 sene çabuk geçer ve bir bakmışsın ki istediğin üniverisitede istediğin bölümde okuyosun. ne yazık ki herkes şanslı doğmuyor herkes iyi bir ailede yetişip iyi şekilde yönlendirilmiyor ancak biz kendimizi hırpalayarak hayatımızı yönlendirebiliyoruz ailemizin desteği olmadan. ama emin ol herkesten daha güçlü oluyoruz
çünki hayat bizi çok zorluyor......ve biz her geçen gün daha güçlü bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz ..... yeni bir hayat çizmek senin elinde bunu sakın unutma canımm

canım 2 yıllıkta yazdım ama olmadı
haklısın canım ama şuandan herşey boş geliyo

ah canım şurda neler yaşadığımı anlatsam inan filmlerde bile olmaz artık dersiniz
3.yılda tekrar girmek çalışmak o stresi yaşamak istemiyorum:gitme:
zaten artık kazanamıcam gibi geliyosenağlama

üniversiteyi kazanan herkes zeki mi

çalışmak,zeki olmak...bunların etkisi elbette var ama bunun yanında kader,kısmet...bunların etkisi de var

yapamadın diye kendini belli bir kategoriye koymak zorunda değilsinyerimseniben

herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok. başka yollardan da kendi hayatını kuracak gelir sağlayabilirsin. bu yolları araştır derim.buyrunnnnnnnnn

pes etme. daha 19 yaşındasın.yasakkelime

çalıştın,ümitlendin hayallerin yıkıldı anlıyorum ama bu psikolojiden ne kadar erken çıkarsan o kadar mutlu olursun

senağlama
tüm hayallerim yıkıldı
artık içimden çalışmakta gelmiyo
ve hiç gelmicek sanırım:gitme:
kendine gel diorum kendi kendime ama olmuyo gözyaşlarımı tutamıyorum

peki bana öneri verebilirmisiniz
hangi kurslara gideyim
bilgisayar grafik muhasebe ingilizce
neyapmalıyım?

senağlama

tüm hayallerim yıkıldı
artık içimden çalışmakta gelmiyo
ve hiç gelmicek sanırım:gitme:
kendine gel diorum kendi kendime ama olmuyo gözyaşlarımı tutamıyorum

gelir ozemuszemus

şu an ki durumundan kaynaklanıyor bu düşüncelerin

ilk şoku atlattıktan sonra normale dönersin

unutma,hayatın sonu değil

yapabileceklerinin sonu değil

bazen sınırları zorlamak gerek

kendinden ümidi kesme

şoku atlat, hataların üzerinde düşün,onları düzelt ve başar:içelim:
.

hangi kurs daha çok işine yarar bilemiyorum. ingilizceni geliştir mutlaka

peki bana öneri verebilirmisiniz
hangi kurslara gideyim
bilgisayar grafik muhasebe ingilizce
neyapmalıyım?

desteğin için çok sağol canımopuyorumnanaktan

Henuz 19 yasında bu kadar umıtsızlık nıye?
Evet, kockoca ıkı yıl cabalamıssın,
emeklerın zıyan olmus ama pes etmek yakısır mı sence senın gıbı gencecık bırıne!
Eger gercekten bır hedefın varsa, bunun pesınden gıtmek ıcın daha cok emek harcamalısın belkıde.
Bu yıl olmadı, ne bılıyorsun belkıde senın ıcın hayırlı olanın bu olmadıgını.
Bazen teslım olmalı kadare, ınanmalı.
Bu hıc bır seyı degıstıremese bıle, huzur ve yasama arzusu verıyor ınan.
Benımde herkes gıbı gerceklesmeyen hayallerım oldu.
ınandım ve teslım oldum.
'Benım nasıbım buymus, demek kı hakkımda hayırlı olanı da buymus' dedım.
Bır sey daha,
bende okumak ıcın cok caba sarf ettım.
Anlatsam roman olmaz ama, kucuk bır hıkaye olur
Butun arkadaslarım mezun olmus, meslegını ele almısken
ben onlardan en az 3 yıl sonra mezun oldum
Ama hıc gocunmadım.
Cunku gecen zamanımı en aktıf sekılde gecırdım.
Aklıma gelen her kursa gıttım, yurt dısında dıl egıtımı aldım,
gec evlendım ve su an 30 yasımdayım
Ozenmedım kımsenın karıyerıne ya da meslegıne.
Kendı hayatıma ozendım ben, ona ıtına gosterdım.
Sımdı gerıye donup baktıgımda ıyı kı dıyorum vazgecmemısım, ıyı kı!
Vazgecmek korkakların ısıdır bana gore.
Bıraz cesur ol, bır kez daha dene, kaybetmezsın bır sey.
Ama denemezsen, belkıde yaslandıgında dahı 'keske' dıyeceksın.
Fakat, emınsen kendınden, pısman olmam dıyorsan baska yonlerde gelıstır kendını.
Benım onerım muhasebe kursundan yana olur.
ıstıhdam oranı en yuksek mesleklerden bırı bence.
Umarım her ne olacaksa, hakkında hayırlısı olur.

canım neden üzülüyorsun???bu ülkede herşey üniversite okumak değilkii...5 sene üniversite sınavına girdim tek amacım vardı üniversite okumak...seninde bu olsun...eğer istersen belediyelerin açtığı bilgisayar kursu yada grafik tasarım kursuna yazılabilirsin hem üniversitede olursa birçok kişiden avantajlı olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…