üniversiteye yerleşemeyen var mı:(

canım okadar iyi geldinki
çok moral oldu gerçekten
inşallah bende bi an önce kendime gelirim

ne güzel öğretmen olmuşsun ama canım.darısı başıma:Saruboceq:

ek kontenjanı dene..puanın yetecegıne garantı olan bolumlerı sec,bu ıkı yıllık bıle olabılır..sonra dıkey gecıs ya da yatay gecıs yaparsın..ıkı yıllık secsen bıle daha sonra sınava gırıp 4 yıllıga gecersın..
bence sen bır yere kapagı at ondan sonra gerısını halledersın..
bende ek kontenja gırdım,ıstemedıgım bır bolume daha sonra baska bır bolume gecıs yaptım..hatta 4 yılıga uzatacaktım da vazgectım..ama uzatan cok arkdasım oldu..
bence ek kontenjanı degerlendır mutlaka...

Canım en iyisi bana göre çalışıp acıktan okumak.
Diplomada açıkögretim mezunu yazmıyor. anadolu üniversitesi diploması oluyor..

öss olmasada bir kursa yazıl ilgi alanın dahilinde (estetisyenlik, makgözlük, asistanlık vb bilmiyorum aklıma gelmiyor şuan)
böylece elinde bir belgen olur ve iş bulup kendini geliştirebilirsin..
kimi zaman iş tecrübesi okulun sana verdiğinden daha çok etkisi oluyor

canım mutlaka yazıcam ek kontenjanlardada inşallah gelir:Saruboceq:yoksa gerçekten napıcamı bilmiyorum:gitme:
Canım en iyisi bana göre çalışıp acıktan okumak.
Diplomada açıkögretim mezunu yazmıyor. anadolu üniversitesi diploması oluyor..
yazıcam canım ek tercihlerde açıköğretimide.ama kim beni işe alırki hiç bi vasfım yok:gitme:

grafiğe yada muhasebeye yazılcam sanırım canımopuyorumnanaktan

Şimdi... Grafik muhasebe filan bunları bırak bence:) ben senin yerinde olsam 3. senem için deli gibi çalışırdım bak ben açıkta 3.sınıfa geçtim.Eğer şimdiki aklım olsaydı kesinlikle 3.senem için çalışırdım hem de deli gibiii!!! Çünkü açıkta olsa bir üniversite ve öss ye hazırlanır gibi çalışacaksın geçmek için.O yüzden bırak açıköğretimi bir sene daha öss ye çalış.Her ihtimalde çalışıcaksın:) gel bir sene daha çalış, kazan... Üni. hayatını yaşa... Hayatı gör. Gerçi ben de dershaneye gidiyorum açıköğretim için mesela üni gibi. ama yine de sanırım kampüs filan bi başka oluyo bilmiyorum... Pişman değilim ama kesinlikle 1 yıl daha çalışırdım girerdim kampüse hehe=))) Ha yok istemiyorum kazanamamaktan korkuyorum diyorsan... Hemen açıköğretim yazıyorsun 4 yıllık bir bölüm. Ayrıyetten ister bitirince ister açıköğretim devam ederken , yabancı dil, bilgisayar programları gibi ticaret programlarına yazıl.Geliştir kendini vasfın olur bak hem öyle)) Bende 19 yaşındaydım ve aynı durumdaydım daha dün gibi:) ama bak şimdi 21e giricem eylülde ve bildiğin 3.sınıfa geçtim haha:) 22 yaşımda bitiricem allahın izniyle:)

Ha ben bi ara sanat peşinde koşturdum.Sanatçı olucam yönetmen olucam falan filan... Geçtim o işleri:) PAra kazandırmıyor malesef.Çok ucuzladı herşey artık... Ben herşeyden önce para kazanmaya bakıp hayallerimi de hobi şeklinde geliştiricem.Sanatçı ruhun varsa okul okumaya gerek olmadığını düşünüyorum çünkü:)

öylemi diyosun canım
kafamda bisürü şey var ve aslında hiç bişe yok.hepsi mantıksız geliyo
sağlıklı düşünmemiyorum
ahhh ahh o üniveriste hayatı:gitme:
ama sanki çalışamıcam gibi geliyo artık şarjım bitti sanki:sinifsinif:

kesinlikle canım
arkadaşım keman dersleri vererek bu yaşında bi evi geçindiricek para kazanıyo
ama nerde bende o beceri:sinifsinif:
fazlasında gözüm yoktu ümitliydim çok ümitliydim:gitme:

Yok canım ucuzladı derken onu demeye çalışmadım aslında.Sanat dünyasında ucuz insanlar var demeye getirdm. Ne zamana kadar keman çalıcak? Emekli nasıl olucak? 60ına kadar çalamaz:/ o yüzden sana para kazandırıcak bir meslek seçip , hayallerine hobilerinle sahip olucaksın:) Seçim 2 tane... ya açıköğretim ve eğitim seminerleri ya da bir yıl daha çalışıp kampüs,üni. Sonrasında yine birkaç eğitim.Ve iş hayatı:) Çok fazla seçeneğin yok aslında.AİLen bi sene daha çalış diyorsa çalış.Ama çalışş hiç bir şeyi ttakma kafana:)

ailem sen bilirsin diyo
bu sene 2.tercihlerde açıköğretim yazıp tekrar mı hazırlansam acababilmiyorumkismile

Tekrar hazırlan.Aöf le öss çalışmalarını aynı anda götüremezsin canım:/

ek yerleştirmelere başvur canım yaaa yerimseniben üzülme seni anlıyoruz.olmadı açıköğretim dene.diplomanda acıköğretim yazmıyor

İkisi bir arada imkansız değil.Ama ne gerek var.Aöf her zaman girebilirsin:) Sen öss ye çalış

ek yerleştirmelere başvur canım yaaa yerimseniben üzülme seni anlıyoruz.olmadı açıköğretim dene.diplomanda acıköğretim yazmıyor

ek yerleştirmeleri mutlaka denicem canım olmazsa diye çok korkyorumeyvahedigeldismile:sinifsinif:

Hangi bölüm okudun lisede? Sözel, TM,FM? Matematiğin nasıl? Derslerin? Ona göre düşün.Beceremiyorum diyorsan bilemem:) ama istedikten sonra yapamayacağın hiçbir şey yok:)

nasıl bişeydir çok iyi bilirim canım.
Ben 3. girişimde girdim üniversiteye.İKinci yılımda da suanda olduğum yere yetiyodu puanım ama puanlar yükseldi bşyler oldu giremedim.
Başta çok ağladım üzüldüm herkes girmiştiii bir yerlere , devlete gidemeyen özele gitmişti benden çooook düşük puan alan insanlar ama o bana daha da bi hırs yaptı çok çalıştım artık ne istediğimi biliyodum akıllanmıştım girdim kazandımm.
Sana diceğim vazgeçme bi daha gir kazanamamış olman senin aptal olman yada başka bşy olduğunu göstermez malesefki bizim sistemimizde çalışma+şans çok lazım.

İnşallah en güzel kararı veirrsinn bidaha denersin çok çalışırsınnn istediğin yerede kolaylıkla girersinnn
opuyorumnanaktan

ben senin yerinde olsam(ki oldum:)) bir senemi daha ÖSS için harcamazdim..
mutlaka 2 yıllık bile olsa bir yere giderdim sonra da onu 4 yıllığa cikartirdim(bunu salak gibi yapmadım) o 4 yıllığa geçme sınavına o kadar boş arkadaslarım girdi ki..ve hepside geçtiler..zor bı sınav olduunu sanmıyorum..
zaten grafik falan düşünüyorsan,üniversite de okumak için uğraşma..grafiği üniversiteye gitmeden bile hayli hayli öğrenirsin..meslek lisesi mezunu grafiker benden daha çok şey biliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…