- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
ben tepkimi her zaman gösteririm nurlum..bir akşam balkonda oturuyorum..3..4 genç köpekleri dolaştıryorlar ve..köpeklerden birine araba çarptı..Ben arkadasa her anlamda katıldığımı mı söyledim ?
bir üst level bitkiler sanırım :)
sen bitki mi yiyosun? o brokolilere karnabaharlara nasıl kıyıyosun
O sekilde düşünen düşünsün buna sebep olanlarda bizleriz maalesef . Çok kötü kesimlerde yapılıyor maalesef .kurban bayramından dolayı Müslümanları o şeklde düşünüyorlar ama nurlum hiç görmedinmi facede falan..
arkadaş bize o nedenle kızdı nurlum bende o nedenle şu an acı çeken çok insan varken bu konuyu tartışmak abest dedim..bahsettiğim canlılara eziyet ile ilgili değildi yanlış anladın sen..yumurta kırmızı et bal vs yemekle ilgili eziyet vs demek istemiştim..Ben hayvanlara eziyet edilmese keske diyorum sen kurban kesiyor musun diye soruyorsun .
Bu mudur yani ?
ben tepkimi her zaman gösteririm nurlum..bir akşam balkonda oturuyorum..3..4 genç köpekleri dolaştıryorlar ve..köpeklerden birine araba çarptı..
gençler kararsız kaldı arabalar geçiyorlar..10 dakika geçti ve hala o hayvanı çekmediler kenara..
eşime sen çocuğa mukayyet ol dedim ve çıktım..koşa koşa yanlarına gittim..çabuk onu oradan çekin dedim
bizim ilgimiz yok dediler..
hayır sizi gördüm..sizim yüzünüzden oldu ve sabaha kadar üstünden bin tane araba geçecek dedim..
hemen çektiler..
kurban bayramında bile düzgün kesmeyen vardır..ama sıradan fakir biri sadece sebze ile beslenemez..brokoli vsmuz..bilmem ne alamaz..bu hafta aldım brokoli 6 tlydi don olduğu için..O sekilde düşünen düşünsün buna sebep olanlarda bizleri maalesef . Çok kötü kesimlerde yapılıyor maalesef .
Ben uygun şartlarda kesilmesine dikkat ediyorum . Söylemek istediğim şartları uygun sekilde sağlamaya çalışmak .
evet nurlum inşallah hepimiz duyarlı oluruz..Tamam iste söylemeye çalıştığım bu tarz seyler iste . Onlarda canlı dikkat etmeli .
Frutaryenler var, dalından meyve koparınca acı çektiğini düşünüp yere düşen meyveleri yiyen, sebzeleri haşlarken acı çektiğini düşünen...
Çok seda izlemekten oldu sanırım 
Kafa göz bacak bırakmıyorum lime lime edip fırında
sonra çocuklarına izlettiriyorum :)
Frutaryenler var, dalından meyve koparınca acı çektiğini düşünüp yere düşen meyveleri yiyen, sebzeleri haşlarken acı çektiğini düşünen...
itiraf ediyorum ben etçilim..
Kuran'ı kerimde helal hayvanı tanımlarken Allah adının anılması gerektiği,ölmemiş(gebermek diyorlar)olması gerekiyor.tekbirle ve abdestle kesilmesi gerekir.ayrıca hayvanların 2dişinin çıkmış olması lazım(ufak olmayacak)hastalıklı olmayacak.kanatlı hayfanlardada kesimden önce 3gün kümeste kalıp bağarsaktaki yediği pisliklerden arınmış olması gerekiyor.Ama hala helal et nasil oluyor anlatan cikmadi ya
Kuran'ı kerimde helal hayvanı tanımlarken Allah adının anılması gerektiği,ölmemiş(gebermek diyorlar)olması gerekiyor.tekbirle ve abdestle kesilmesi gerekir.ayrıca hayvanların 2dişinin çıkmış olması lazım(ufak olmayacak)hastalıklı olmayacak.kanatlı hayfanlardada kesimden önce 3gün kümeste kalıp bağarsaktaki yediği pisliklerden arınmış olması gerekiyor.
hey yavrum hey..
bi savaş çıksın kıtlık olsun bu millet birbirinide yer
sevindim bunaben yemem,et yemiyorum
kesinlikle öyle oluyor.Rabbim kullarının faydası için yasaklar koymuşturteşekkür ederim açıklama için sanırım daha sağlıklı oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?