“ürünlerimiz helal değildir”

Ben arkadasa her anlamda katıldığımı mı söyledim ?
ben tepkimi her zaman gösteririm nurlum..bir akşam balkonda oturuyorum..3..4 genç köpekleri dolaştıryorlar ve..köpeklerden birine araba çarptı..
gençler kararsız kaldı arabalar geçiyorlar..10 dakika geçti ve hala o hayvanı çekmediler kenara..
eşime sen çocuğa mukayyet ol dedim ve çıktım..koşa koşa yanlarına gittim..çabuk onu oradan çekin dedim
bizim ilgimiz yok dediler..
hayır sizi gördüm..sizim yüzünüzden oldu ve sabaha kadar üstünden bin tane araba geçecek dedim..
hemen çektiler..

kurban bayramından dolayı Müslümanları o şeklde düşünüyorlar ama nurlum hiç görmedinmi facede falan..
O sekilde düşünen düşünsün buna sebep olanlarda bizleriz maalesef . Çok kötü kesimlerde yapılıyor maalesef .
Ben uygun şartlarda kesilmesine dikkat ediyorum . Söylemek istediğim şartları uygun sekilde sağlamaya çalışmak .

Ben hayvanlara eziyet edilmese keske diyorum sen kurban kesiyor musun diye soruyorsun .
Bu mudur yani ?
arkadaş bize o nedenle kızdı nurlum bende o nedenle şu an acı çeken çok insan varken bu konuyu tartışmak abest dedim..bahsettiğim canlılara eziyet ile ilgili değildi yanlış anladın sen..yumurta kırmızı et bal vs yemekle ilgili eziyet vs demek istemiştim..

Tamam iste söylemeye çalıştığım bu tarz seyler iste . Onlarda canlı dikkat etmeli .

kurban bayramında bile düzgün kesmeyen vardır..ama sıradan fakir biri sadece sebze ile beslenemez..brokoli vsmuz..bilmem ne alamaz..bu hafta aldım brokoli 6 tlydi don olduğu için..

Ama hala helal et nasil oluyor anlatan cikmadi ya
Kuran'ı kerimde helal hayvanı tanımlarken Allah adının anılması gerektiği,ölmemiş(gebermek diyorlar)olması gerekiyor.tekbirle ve abdestle kesilmesi gerekir.ayrıca hayvanların 2dişinin çıkmış olması lazım(ufak olmayacak)hastalıklı olmayacak.kanatlı hayfanlardada kesimden önce 3gün kümeste kalıp bağarsaktaki yediği pisliklerden arınmış olması gerekiyor.

teşekkür ederim açıklama için sanırım daha sağlıklı oluyor

Ke
teşekkür ederim açıklama için sanırım daha sağlıklı oluyor
kesinlikle öyle oluyor.Rabbim kullarının faydası için yasaklar koymuştur
Mesala domuz neden yasaktır
Çünki şirisonamis (öyle bişey yada) bir bakteri var iyi pişmesse sinir sistemini bozuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…