- 16 Ağustos 2016
- 3.715
- 9.423
- 158
- Konu Sahibi yesilimtrak
-
Bu kez inada bindiriyorlar. Üst katta oldukları için daha çok gürültü yapabiliyorlar. :/Arkadaşlar bosverin kimse kimseye bir sey anlatamiyor. Bu konular hep aynı tantanayla gidiyor. En iyisi aynisini yapmak.
Temizlik mi yapıyor gece vakti sende çek esyalari . Ses mi yapıyor daya muzik aletini youtube den ac ev vlogu son ses evden geliyor sansin. Cirpiyor mu sende cirp eger asagindaysan yukari cama aksamlari bir seyler firlat cekirdek copu falan ya da kapi onune pislik dök az az haftada 2 3.
Cocugu uyutmuyor seninkini mi uyandiriyor onunkinin uyuma saatine bak sende ses yap.
Yoruldum yazarken ama yok anam anlatamayiz.
Aksam oldu agladi diyen de aliniyor (bebek aglamasina kimse bir sey yazmadi zaten normal kizanda problem vardir) ustune, cocugumu susturamam diyen de.
Bosveeerin.
Aynisini yapin bak nasil çıldırıyor
Iste ustte olmasi sıkıntı. Hoparlor baglamak lazım ya da elde habire sopa olacak.Bu kez inada bindiriyorlar. Üst katta oldukları için daha çok gürültü yapabiliyorlar. :/
Daha önce benzer konuda yazdığım msjı aynen paylaşıyorum ve değişen hiç bir şey yok. Bir yere varılamıyor bu konuda asla!!! Çünkü anlayışsız insanlar anlamamakta direniyor hatta arsız hırsız ev sahibini bastırır misali kurallara uyanları toplu yaşama uyum sağlamış insanları müstakil eve göndermeye çalışıyorlarŞu çocuktur yapar eder olayını hiç anlamıyorum. Çocuk eğitimine laf gelince öyle eğitilmeli böyle yetiştirilmeli dye konuşuluyor da bu eğitime dünyada başka insanların da olduğu onları da düşünerek hareket etmek gerektiği niye dahil edilmiyor? Bu çocuklar küçükken öğrenmeyeceklerse bunu ne zaman öğrenecekler? Çocuklar eve tıkıldıysa çoğu insan evde, bazıları evden çalışmak zorunda bazıları sabah kalkıp bu riskli ortamda işe gidecek niye insanlar başkalarının çocuğu yüzünden uykusuz kalsın evinde dinlenemesin? Toplu yaşamda insanlar bazı durumları görmezden gelebilir hoş görebilir ama bu süreklilik kazanınca ve karşı tarafa mecburiyet gibi dayatılınca hiç hoş olmuyor. Haklısınız konu sahibi. Anlayacak insanlarsa söyleyin kendilerine değillerde yöneticiye bildirin rahatsızlığınızı
Keşke bu hoparlör ya da sopa işe yarasa. Maalesef bazıları insanlıktan hiç nasibini alamadıklarından bu da yaramıyor, inatlaşır gibi daha da azıtıyorlar.Iste ustte olmasi sıkıntı. Hoparlor baglamak lazım ya da elde habire sopa olacak.
Ay yazdıklarıma bile inanamiyorum cidden insani nasil cileden çıkartıyorlar. Oysa saygi duysalar böyle seylere gerek bile olmayacak. Agir terbiyesizlik ya
Cirkefin çözümü yok gercekten. Ben bu yasima kadar bilmezdim her insanın yüzünün astari var iki uc soylersin anlar derdim ama gördüm.Keşke bu hoparlör ya da sopa işe yarasa. Maalesef bazıları insanlıktan hiç nasibini alamadıklarından bu da yaramıyor, inatlaşır gibi daha da azıtıyorlar.
Vuuu güzel fikir ama banyo tavanı delikli değişik bir şey leke kalmaz. Yerinden çıkarsalar anlarlar zaten ama mutfağa olur,ben bunu düşüneyim :) malesef sadece üstteki değil 3 komşu çok rahatsızlık veriyor,biride yönetici olacak şahıs.Banyonuzun tavanına kirli-sarı renkli bir su püskürtün çıkmadan 1-2 gün evvel. Üst katın banyosu akmış deyin. Biraz da onlar gürültü çeksin bakalım olmayan arıza için banyo tabanı delinirken.
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Çirkef insana dayanamıyorum arkadaş... Bana biri bu şekilde gelse yerin dibine geçerim. Önüne geçemediğim bir gürültü de olsa en azından gönül alır hoş tutmaya çalışırım.
Ben artık taşınmalarını bekliyorum o zamana kadar da daha fazla nefret etmeden şu evde oturabilmeyi, düzgünce uyuyabilmeyi. Ben de sizde ve benzer durumdaki diğer arkadaşlarda bu tarz toplum içinde yaşamayı bilmeyen mahluklardan en kısa zamanda kurtuluruz umarım.Cirkefin çözümü yok gercekten. Ben bu yasima kadar bilmezdim her insanın yüzünün astari var iki uc soylersin anlar derdim ama gördüm.
Kadina neler neler soylediler de bir gram fayda etmedi yapacagim dedi ya.
Ne yapilir ki baska acaba
Insallah biz duzenimizi bozmayız da o duzen bozanlar gider , bozar duzenini. Orda da onlardan 2mislilerine denk gelirler. Olmayan şey bozulmaz zaten de.Ben artık taşınmalarını bekliyorum o zamana kadar da daha fazla nefret etmeden şu evde oturabilmeyi, düzgünce uyuyabilmeyi. Ben de sizde ve benzer durumdaki diğer arkadaşlarda bu tarz yaratıklardan en kısa zamanda kurtuluruz umarım.
İnşallah böyle olur..Insallah biz duzenimizi bozmayız da o duzen bozanlar gider , bozar duzenini. Orda da onlardan 2mislilerine denk gelirler. Olmayan şey bozulmaz zaten de.
Ben saldim cayira mevlam kayira mantigiyla cocuk yetistirilmesinden yana degilim zaten. Oyle bir gorusum yok. Tabiki cocuga sınırlari ogretmek lazim ama cocugun hareket alanini her anlamda kisitlamak mumkun olmuyor. Cocuga evin icinde kosma desende iki dkkya unutur anne çişim geldi diye tekrar kosar yanina. Ee her kostugunda tepki mi gorecek bu cocuk? Veya her kostugunda anne yaptirimmi uygulayacak? Cocugin her adiminda anne jandarma gibi basinda dikilse cocugun psikolojisi ne olacak. Bu cocuk bir sekilde enerjisini atacak buda sessiz sakin bi sekilde olmuyor cogu zaman ne yazikki. Cocugun evin icindeki genel hali belirli bir davranisla sınırlı degilki anne yasak koysun veya alternatif sunsun. Tek cocukta degil belki ama iki cocuklu evlerde illaki gurultu oluyor bunun onune gecmek mumkun degil. Birde konu sahibinin kendini hakli gordugu icin alttan vurmasi hos birsey degil annenin cocuklarinin korktugu konusundaki uyarisini pek inandirici bulmamis burdaki cogu kisi ama kucuk cocuklar boyle seslerden korkar kendi cocugumdan biliyorum bazen ust katta yere birsey dusuyor oglum hemen korkuyla kosuyor yanima anne o ses neydi diyor sariliyor bana. Heleki deprem vs benzeri seyler yasamissa bir cocuk daha hassas oluyor bu konuda.E bu mantıkla; çocuk eğitmek diye bir şey de yok o zaman? Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Benim oğlum 2 sandalyeyi birleştirip üzerinde ayağa kalkıyordu. Babasıyla elli kere uyardık, dinlemedi. Sonra her ayağa kalktığında sandalyeleri yukarı kaldırdık. 2-3 tekrardan sonra şu an sandalyeye çıkıp otururken “olmaz, burnum acır, düşerim.” diyor. Yani çocuklar bal gibi de laf anlıyorlar.
Her çoçuğun bir iletişim yöntemi, bir dili vardır. Kimi çocuk aileyi daha çok yorar kimi daha az ama hepsi eğitilebilir. Zaten pedagojik olarak bile çocuklar sınırlara ihtiyaç duyuyorlar. Hayırda hayır, yapmaysa yapma. Duruma göre şekillenen ebeveynler çocuklarda otorite kaybına neden oluyor. İstisnasız hiçbir şekilde izin verilmeyen şeyleri çocuk yapmayı bırakıyor. Bu da zor işte.
Sana %100 katiliyorum. Çocuklar şu dönemde tolere edilmeli. Eve hapis, sosyal hayat yok okul yok. En guzel caglarini evde geciriyolar. Üzücü bi durum.Misafir gürültüsü vb onlara bişey diyemeyeceğim ama şu pandemi sürecinde çocuklara anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum ve en çok da onlara üzülüyorum
Kesinlikle. Ki benim çocugum bile yok 2 kişilik sessiz bi aileyiz alt katımdan da üst katımdan da çocuk gürültüleri çok fazla geliyor. Rahatsız olmuyoruz ne yapsın çocuklar, yazık bir kendi çocukluğumuzu düşünüyorum bir onlarınkiniSana %100 katiliyorum. Çocuklar şu dönemde tolere edilmeli. Eve hapis, sosyal hayat yok okul yok. En guzel caglarini evde geciriyolar. Üzücü bi durum.
Çok şanssiz bi dönemdeler yaKesinlikle. Ki benim çocugum bile yok 2 kişilik sessiz bi aileyiz alt katımdan da üst katımdan da çocuk gürültüleri çok fazla geliyor. Rahatsız olmuyoruz ne yapsın çocuklar, yazık bir kendi çocukluğumuzu düşünüyorum bir onlarınkini
9 aylik bebek onun daha 2 yas sendromu var 3 yas inadi var erken konusmayin benceBende bunu anlamıyorum...9 aylık yeğenim var,alt komşuya ses yapacak her şeye engel oluyorum.Atma huyu başladı oyuncak atıyor parkeye düşünce ses gidiyordur diye köpük yapbozlarla parkeyi kapattım,ses yapan oyuncaklarını topladım oturma odasında 5-10 dk oynamasına izin veriyorum,ilk arabam diye bi oyuncağı var bisiklet tarzı günde 2 kez 10 dk sürme hakkı veriyorum..Böyle böyle öğrenecek aşağıda yaşayanda insan sonuçta.Çocuk olması gürültü yapması için bahane değil ki...Tabi ki koşup oynayacak ama belli bir saatten sonra “yapma etme dur,aşağıda insan var,oturun kitap okuyun resim yapın puzzle yapın” diye ailenin yönlendirmesi gerek..
Bakalim yegeniniz 2/3 yasina geldigi zamanda bu ve benzeri yontemler ise yaracayacakmi. 9 aylik bebegi herkes zapteder. Ayrica ailenin her direktifine uyan bir cocuk utopik bir cocuktur yada anne/babanin sihirli degneyi vardir. Yada biz ebeveynlik ve otorite kurma konusunda çuvallamisiz.Bende bunu anlamıyorum...9 aylık yeğenim var,alt komşuya ses yapacak her şeye engel oluyorum.Atma huyu başladı oyuncak atıyor parkeye düşünce ses gidiyordur diye köpük yapbozlarla parkeyi kapattım,ses yapan oyuncaklarını topladım oturma odasında 5-10 dk oynamasına izin veriyorum,ilk arabam diye bi oyuncağı var bisiklet tarzı günde 2 kez 10 dk sürme hakkı veriyorum..Böyle böyle öğrenecek aşağıda yaşayanda insan sonuçta.Çocuk olması gürültü yapması için bahane değil ki...Tabi ki koşup oynayacak ama belli bir saatten sonra “yapma etme dur,aşağıda insan var,oturun kitap okuyun resim yapın puzzle yapın” diye ailenin yönlendirmesi gerek..
Evden taşının veya eviniz kaç katlı komşunuz üstü varsa çıkın yukarı sizde xıpayınbununla ilgili sayısız başlık açılıp sayısız öneride bulunuldu biliyorum.
fakat oynatmaya öyle az kaldı ki ben yine de konu açmak istedim.
şuan oturduğum evde 4 yılı bitirmek üzereyim ve kiracıyım. üst katın çocukları geldiğimde küçüktü koşup duruyorlardı bir kaç kez tatlı dille uyardım tamam dedi iki gün sonra yine aynı. yukarıda sürekli birileri konuyor bu durum geçtiğimiz dört yılda bir gram azalmadı. aksine çocuklar büyüdü şuan biri altı yaş civarında diğeri de ilkokula gidiyor. saat 11 12 lere kadar sürekli koşuyor zıplıyor yerlere bir şeyler düşürüyorlar, sürekli olarak bir gürültü var çocukların koşması zıplaması kesiliyor sabaha kadar evin içinde patır kütür yürüyen birileri var. asla sessizlik yok.
son olarak yakın zamanda iyi niyetle çıktığım kapıdan kavgayla zor döndüm. çocuk bunlar napayım diyor. en ufak bit utanması sıkılması yok. bir kez alttan yukarıya vurmuştuk, neymiş efendim çocukları korkuyor, psikolojisi bozuluyormuş. benim çocuğum bunu sürekli yaşıyor. koşmasınlar sürekli koşuyorlar diyorum, napayım allah vergisi madem öyle polis gönder diyor. sürekli misafir sürekli gürültü delireceğim. birde üzerine eşim bu konuda hassas sürekli evde diken üstünde sürekli gergin. gündüzleri evde, sırf gürültü için kendini sokağa atıyor. ne yapacağımı şaşırdım..
Ana baba görgüsü, egitimi, ilgisi şart.Benim kizim aksam 20.30 dedimi uyuyor. Sonra saat 1 e kadar surekli uyaniyor ust kat gurultusunden. Bikac defa uyardik olmadi. Polis cagirdik olmadi. Kavga ettik olmadi. Olmuyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?