Amin canım ya , taşınacaz bu gidişle Dicem de o da çok zor şu ara , insan lar şa uğraşmak ne zorNe diyim Allâh kolaylık versin o zaman.
O da yasli sanirim duymuyo ama son ses yani. Saglam insan sagir olur. Yalitim da kotu oldugu gibi ses evde. Biraz da dengesiz insanlar kendileri.Aman yarabbim ne cesaret ne cüret yaa, sabah altıya kadar yüksek ses tv neden ya ? Benim tv yi açtığımdan komşumun haberi asla olmaz ya , basıl insanlar va r
Uyardınız mıO da yasli sanirim duymuyo ama son ses yani. Saglam insan sagir olur. Yalitim da kotu oldugu gibi ses evde. Biraz da dengesiz insanlar kendileri.
Kablo kesmek nedir arkadaş dengesiz insan çok işte napıcaksınyok üzülmüyorum. özellikle bizden önce ki ev sahibinin evden onun yüzünden kaçtığını öğrendiğimden beri hiç üzülmüyorum. herkes hak ettiğini bulur. vicdanımda gayet rahat. kaşındı kaşıyorum. hiç altta kalamam kendimi ezdiremem. sırf benden önce doğdu diyede saygı duyamam.
yani apartmanımda kim yaşıyor biliyorum tabi ki. bebek yok mesela. üst katımız yok en üst kat biziz. bitişik nizam bir apartman olmadığından sağda solda da birisi yok. yani kendisinden başka rahatsız olan yok.
zaten bisikletime saldırana kadarda pek sesimi çıkarmamıştım kendisine. yaşlıdır deyip geçmiştim..
ama teselli olacaksa nasıl bir şizofren olduğuna dair şöyle bir örnek vereyim.
mesela normalde digitürk apartmanlara 10 dairelik çanak kurar. her digitürk alan o çanağı kullanır. biz digitürk bağlattığımız da digitürk çalışanları doğal olarak o çanağı kullandı diye bizim uydu bağlantımızı kesmişti makasla benim çanağım diye. digitürk bile şaşırdı.
mesela bir keresinde buraya çok kar yağmıştı. balkonda doğal olarak kar dolmuştu. karlar erimeye başlayıpta aşşağı balkona kar suyu damladı diye kapıya dayanmıştı.
bir keresinde gecenin 3ünde kapıya dayanmıştı neden çamaşır yıkıyorsunuz diye. tabiki yıkamıyorduk ona öyle gelmiş.
bunun gibi bi 20 örnek daha verebilirim ama diyorum ya son haddi bisikletimin frenlerini kesmesiydi. o vakitten beridir. kısasa kısas savaş halindeyiz.. daha doğrusu artık köpek gibi pişman ama geçti tabi..
O gün için evet pardon saate bakmamısim deyip özür diliyor, aradan zaman geçince yine oluyorUyarıdan anlıyor mu peki ?
evet insan gerçekten çok merak ediyor neler olduğunu yukarda,neden bilmiyorum ama benim de komşu olduğum yaşlılarda böyle sürekli birşeylerin yerini değiştirme, itme kakma huyları oluyor. hamilelik izninde olduğum için evdeyim, ve bazen yatak odası ve ebeveyn banyosundan gün içinde o kadar takur tukur ses geliyor ki yani gerçekten ne yaptıklarını merak ediyorum.
bu komşuyla ilgili size diyebileceğim şey tekrardan bir konuşun, konuyu izah edin. eğer anlamazsa, gerisini sizin hayal gücünüze bırakıyorum. kusura bakmayın, yaşlı diye herşeylerine göz yumacağız diye birşey yok. saygı karşılıklı sağlanır.
Kızlar ilk defa bu akşam evimde sakin oturuyorum biliyor musunuzşoktayım , akşam bi açtı yine son ses , son bir buçuk saattir kısık tv sı , İnan'ın şoktayım , çok yıpratıcı imiş o tv sesi şimdi daha iyi anlıyorum , kadın evinde yine sesi geliyor ama çılgınca hunharca değil , allahım inş hep böyle devam eder de şu gerginliğim geçer artık
Kendi evleri sanırım , biz kiradayız maalesefAblamlar tüm evlerine ses yalıtımı yaptırdı.bitaz masraflı ama cok rahat ettiler
Senin komşular gece yüksek ses tv mi izliyor ?Bu magarada yasamayi hakeden komsulardan bizde de var. Hatta konum da vardi bunla ilgili. Bu tipler insan olmadiklari icin ne derseniz deyin anlamazlar. Bunlarin bir de sabah altiyaa kadar son ses tv izleyenleri var. Insan cinnet geciriyo gercekten
İlk başta ayıp etmişler ev taşınıyor elbette biraz ses olabilir. Ama sizin sonradan yaptıklarınız bence çok daha ayıp. Sizi yüksek sesten şikayet etme hakları var evinizden olabilirsiniz ayrıca böyle bir kanun çıkmıştı. Ben olsam sizi edebileceğim en yüksek mertebeye şikayet eder bu işin peşini bırakmazdım. İyi ki taşınıyorsunuz kurtuluyorlar sizden.bizim alt komşuda biz çeyiz sererken kapıya dayanmıştı ne bu gürültü diye. ev yerleştiriyoruz daha düşünün. tanışmıyoruz bile. ne hoşgeldin ne bir şey direk sandalye çekip durmayın kafam şişti demişti. sonra bir keresinde de merdivene bağladım diye bisikletimin frenlerini kesmişti. en azından sonraki gün bisikletin başında görünce ben öyle düşündüm. biiskletin düşmüş kaldırıyorum demişti. inanmamayı seçtim. neyse uzun lafın kısası o günden sonra her evden çıkarken son ses tv açıp çıktım. akşama kadar.kaldıki bazen gece 1 2 gibi döneriz eve. bazen geliyor hay allah kediler kumandayı düşürmüş açılmış herhalde diyorum. yakında taşınacağız o apartmandan. giderken kapısına 1 avuç tereyağ süreceğim. çok paranoyak ve takıntılı bir kadın. kesin domuz yağı sürdüğümü düşünecek. delirsin
belki en başta siz tv sesinden rahatsız oldunuz diye şikayet ettiğiniz için inadına yapıyordur. tereyağ deneyin. yaşlı kadınlar çok batıl inançlı oluyor
Bu zamana kadar hiç üstten gelen sesten rahatsız olmamıştım ses olduğunda hep anlayışla karşılamıştım insanlık hali olabiliyor. Biz de çocuk olduk bizden de çok rahatsız olan komşumuz olmuştu bir keresinde. Vicdanlı bir insanımdır misafirleri olabilir der sineye çekerim normalde ama bizim üstümüzdekiler sürekli ses yapıyor sabah akşam uyuyamıyoruz doğru düzgün sinire koyacak kadar vurdumduymazlar. Artık çocuk da olsa insanda sabır kalmıyor inan ki bir zaman sonra. Şu an bile tepemde ses var bu süreklilik haline gelince insanın psikolojisi bozuluyor. İnsanlar da biraz anlayışlı olmalı ya. Çocuğunu biraz dizginlemeli sinirden ağlayacak noktaya geliyorum bazen.Bence komşular birbirine hoşgörü ile yaklasmali. "Komsunu kendin gibi sev" demişler. Benim de kucuk çocuğum gürültü yaptı ama alt komşum çok anlayisliydi. Allah ondan razı olsun. Ben de bu tip durumlara ses çıkarmam. Olabilir insanlik hali,yaşlı kadın isitmiyor olabilir. Hoşgörüsü,merhameti yoksa bir insanın neyi kalıyor ki geriye?
Aynen katılıyorum. Benim de var iki çocuğum ama evin içinde ziplatmam. Aksam ondan sonra uyumadilarsa bile resmen parmak ucunda yururuz. Altimizdaki rahatsız olmasın diye ki genelde ona varmadan uyumuş olurlar. Çok enerjileri tavan yapıyorsa dışarı cikartsinlar çocuklarını. Gecenin biri olmuş hala çocuk tepemizde güm güm zıplıyor, pat pat koşuyor. Kadın sürekli eşya, sandalye çekiyor ve topuklarina vura vura yürüyor. Kaç kişi oturdu üstte farkı anlayabiliyoruz. Önce müsamaha gösterdim ama kesilmediği gibi artıyor da. Herhalde alttakiler rahatsiz olmuyor diye düşünüyorlar. Onun için konuşacağım bende. Baktım olmuyor gece on ikiyi bir geçtiği anda polisi arayacağım. Erken yatıp erken kalkiyoruz büyük okula gidiyor eşim işe. Ama uyurken yataktan zipliyorum resmen gümbür gümbür bir sese. Dediğim gibi ya çocuk hopluyor ya eşya çekip düşürüyorlar. Gündüz de aynı yani. Kafami dinleyemiyorum.Bu zamana kadar hiç üstten gelen sesten rahatsız olmamıştım ses olduğunda hep anlayışla karşılamıştım insanlık hali olabiliyor. Biz de çocuk olduk bizden de çok rahatsız olan komşumuz olmuştu bir keresinde. Vicdanlı bir insanımdır misafirleri olabilir der sineye çekerim normalde ama bizim üstümüzdekiler sürekli ses yapıyor sabah akşam uyuyamıyoruz doğru düzgün sinire koyacak kadar vurdumduymazlar. Artık çocuk da olsa insanda sabır kalmıyor inan ki bir zaman sonra. Şu an bile tepemde ses var bu süreklilik haline gelince insanın psikolojisi bozuluyor. İnsanlar da biraz anlayışlı olmalı ya. Çocuğunu biraz dizginlemeli sinirden ağlayacak noktaya geliyorum bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?