Üst komşudan gelen ses seviyesi

Sürekli çekme itme sesi aynı işt e Benim üst katımda da , kadın kalkıp otururken bile anlıyorum arada tak tuk tv sesi son sesi ama kadın salında ya da yatak odasından itme çekme peşinde , her gün her saat hele de sabahları yani çıldırmak üzereyim artık tıpa kullanıyorum ama neden buna maruz kalmak zorundayım , 1500 kira veriyorum ve bizim için küçümsenmeyecek bi rakam , polis fikri iyi geldi ama bi kaç defa uyarmayı düşünüyorum , İnsan evden soğuyor , yani bu kadar da saygısız olunmaz , ben bugün evi süpürdüm aşağı inen sesim odur başka da sesim çıkmaz ne iterim ne çekerim enerjim de Yok , senin üstte çocuk varmış o da zor , sabah erkenden kalkıp senin tepende zıplamaları hadsilik , seni bırak kimse tahammül edemez , ben de mi sorun var diye karşı komşu ya sormayı bile düşünüyorum ama ben kolay kolay haksızlık etmem, yani sürekli itme çekme sürtme sürüme sesleri hele de 5.30 başlıyorsa bu normal değil sanırım artık burdan aldığım fikirler de bu yönden , yani bunu yaşayan da pek yokmuş anladığım kadarı ilr , polis gelmesi değiştirmedi mi ses durumunu ? Biliyorlar mı siz in çağırdığınız ı ?

Sizden yana polis in geldiğini biliyorlar mı peki ? SiZe tepki gösterdiler mi sonradan neden polisi karıştırıyorsun diye ? Benim üstteki yaşlı ya , polisi karşısında görünce ne olr bilemiyorum , oğlu da bizim katta oturuyor o da genç değil , çok tepki gösterir ler mi acaba bana ?

Sizin ev çok mu sessiz

yalıtım kötü olunca tüm komşular evin içinde gibi oluyor

Biraz önce bizim tv sesi kapalı idi alt komşunun 4 yaşındaki kızı annesine sesleniyordu altımdaki değil de öbür taraftaki odada

Bağırmıyor güzelce anne diyor

Ben kendiminki sesleniyor sandım öbür odadan

Yaşlılar o sandalyeleri kaldırmayıp sürüyor otururken ittiriyor vs vs

Muhtemelen teyze temizlik sever bir tiptir

Sabah 5.30 da kalkar yatağını yapar ittirir kaktırır toz vs alır

Kv dem sabah 5 te çamaşır atıyormuş kızı kızmış insanlar rahatsız olur diye ben de evet gürültü gider aşağı yukarı vs dedim

İyi de sabah oluyor zaten dedi deli misin 5 te sabah mı olur kim kalkıyor beşte hem akşama kadar evdesin ne acelesi var dedim çamaşırın

Yıkayacak kuruyacak yerleşecekmiş iki üç makina olunca yetişmezmiş aynı gün

Ona bu konuda ne desen boş yani kızı da dedi ben de dedim 70 ten sonra değişmez umarım sizinki anlatılınca anlar

Valla biz uyarmak için çıktığımızda pazar sabahında saat 10 du. Kadın kapıyı açmadı ama içerden bağırıyordu. Sonra eşim eve geldi bu sefer eşi çıktı kapıya bağırmaya başladı. Komşular çıkınca kapılara bağırmaya falan başladı. Akrabalarını çağırmış o arada onlar gelince de tutmayın beni öldürücem falan demeye başladı . Biz 4 -5 kere böyle tartıştık. İki defa polis geldi ikiside de bizi haklı buldu. Hala ses var mı var ama hemen kesiliyor çocuğu uyarıyorlar. Zaten gaz beton duvar olduğu için çok ses gelirse bi tekme atıyorum iki kat inliyor sessizlik oluyor. Kendimi hayvan terbiyecisi olarak görüyorum artık. Misafir falan dinlemiyorum valla vuruyorum utansınlar diye.

Polis çağırıcam diye kendisi söylüyor ben de Allah aşkına çağır diyorum :) polis gelip bizi haklı buluyor.

Ek olarak, bence devamlı olarak maruz kaldığınız için polis çağırmak çok aşırı değil ama önce uyanmanız gerek yani bir daha uyanmanız gerek. Beyaz masa ya da direkt belediye ile çözmek de bir yol. Ciddi olduğunuzu bilirler. Benim oturduğum muhitte 3 yılda ev kiraları o kadar arttı ki ben en düşük kirayı veriyorum hem de ev ben tuttuğumda daha 6aylıktı. Eşimin iş yeri evin tam karşısında. Bu yüzden çıkmaktansa onları bezdirmeye, eğitmeye çalışıyorum. Yani taşınmak da bir çözüm.

Valla bnim üst kattada oluyo öyle seyler ben aşağudan yukarıya bağırıyorum ve susuyorlar.

Oyy
Allah yardım etsin, yine de sert konuşmayın aman inadına daha çok yapmasın bide daha fena olur

Valla bir sabah 5.30 da çık kapısına hayırdır ne ittiriyorsun cektiriyorsun 2 aydır. Yardım etmeye geldim de. Bakım bu kadar aşağıya gelen ses neymiş de.

Bu arada kadının evinde hali yok mu?

O zaman insanlara bu şekilde tavsiye vermemelisiniz, yangına körükle gitmek oluyor bu tarz öneriler, iyi niyetli bulmuyorum. Yaşlı ve yalnız bir kadını bu şekilde taciz etmeye gerek yok.

Valla bazen insanlar kendilerine bu şekilde davranılmasını hak ediyorlar. Sen senin bisikletini frenini kesen, digiturkunun kablosunu kesen adamla nasıl seviyeli bir şekilde problemini çözebilirsin ki.

Bizim üstte de var bir manyak. Ama ne manyak. Şimdi bebeğim de oldu. Evde değiliz. Eve dönünce bakalım ne çılgınlıklar yapacak. Eve dönüş icin onun stresini yaşıyorum şimdiden.

Yaşlı ve yalnız bir kadın gece demeden gündüz demeden beni rahatsız eder bana saygı duymazsa kimse kusura bakmasın ama ben de onu canından bezdiririm.
Sırf bizden önce dogdular diye neden bize saygısızlık yapmalarına katlanalim ki ?
Konu sahibi git kadına 3 4 defa daha uyar bak anlamazsan polis cagiracagim de .
Aynen devam ederse polisi çağir oğlunu da uyar önceden polis cagiracagim haberiniz olsun diye de gitsin merkeze bi ifadesi alinsin aklı başına gelsin saygisizin.

Valla bir sabah 5.30 da çık kapısına hayırdır ne ittiriyorsun cektiriyorsun 2 aydır. Yardım etmeye geldim de. Bakım bu kadar aşağıya gelen ses neymiş de.

Bu arada kadının evinde hali yok mu?
Oyy
Allah yardım etsin, yine de sert konuşmayın aman inadına daha çok yapmasın bide daha fena olur
Walla kızlar dün oğluma söylemiştim koltuk çekmeler azaldı ama sabah yine 5.30 da o terliği giyip gezinip durdu saat 6.45 te dayanamadım kalbim çarpmaya başladı çıkacam dedim çıktım apartmana , benim kapıyı açmamla birlikte üst kattan da bi kapı açıldı , çıktım merdivene. Baktım bizim üstteki kadın kapısının eşiğinde eller yukarda kafa yukarda eşikte dua ediyor , çıktım yanına söyledim titriyordum yani sinirden sakin olmaya çalışarak teyze uyuyamıyorum dedim bak işe gidecem diye sizlerin de verdikleri akıllarla derdimi anlattım , ama elimden geldiğince ricada bulundum , o hala itiraz modunda , kimseden şikayet duymadım ben sadece namaz kılıyorum ben napıyorım ki yaşlıyım ben dedi, bazen dinledi bazen itiraz etmeye çalıştı , rahatsız olmasam gelmem sabah bu saatte teyze dedim , sürekli koltuk çekiyorsun sabah erkenden kalkıp sürekli bu terliklerle yatak odamın üstündesin galan dedim , oğlum söyledi hafta sonu çekmeyeceğim dedi ama benim terliğimde bişey Yok diyor ısrarla , ben namaz kılıyorum yaşlıyım TEK'im diyor hala , benim annem de yaşlı ama böyle sabah erkenden kalkıp da evde ses yapmıyor dedim , karşımda bi kaç adım attı antredeki girişteki paspas üstünde , bak ses çıkmıyor diyo , çıkıyor dedim halı çok az zaten dedim , istersen başla terlik alış hediye edeyim dedim , terliği kapalı kırmızı tabanı böyle tahta renginde olanlardan , Of bi yandan da acıdım çöl garip hareketleri var bir yandan kızıyorum , bakalım yarın sabah ne olacak

Yeni evlerin izolasyonu da çok kötü. Topuklu degilse Terlik sesinin gitmemesi gerekir, cok sacma durumlara sebebiyet veriyor gerçekten.benim üst katında devamli koltuk çeker, siler, süpürge tutar ama o kadar rahatsız edici değil sesler. Terlik sesi mümkün değil gelmez.

Walla bu bina 15 yıllık vardır , parkeler baklava dilimi olanlardan can çekişiyorlar resmen ama halı çok az belli ki kadının evinde , süpürge sesi vs duymadım hiç , ama sürekli çekme itme düşürme pat küt Yen'i taşınılıyor sanki , evimde ya hareket halinde olacam iş yağarken radyom açık olacak , ya da yüksek sesle tv izlicem ki duymayayım bunkadını ama insan sakinlik dinginlik de istiyor, özellikle gece , hani bazen olur öyle değil sürekli gece 5.30 başlar terlikleri sanki çekiçle vurma sesi gibi , zart zurt pat küt sesleri eşlik ediyor terliğe , kadına merhamet duymakla birlikte kızıyorum da içinde olduğum duruma, yani tüm gün insan evde ne yapar ? Empati yapmaya çalışıyorum , bi kere gece 3.45 te kalktı bi daha da yatmadı aynı sesler artık kalın cam şişe ile vurmuştum ama yine devam etti , bu sabah uyarmaya gittiğimde öyle vurdun tavana o gün de hasta idim ben yaşlıyım falan diyor , bi de sitem ediyor , hasta olan onlardan çekiştiirir mi birinci sorum , e madem vurdum neden sesi kesmedin de ikinci sorum ? Ay allahım ya

Cok haklisin ama hosgormelisin cunku kendin yazmissin yasliya yakin diye ayaklarini suruyerek yuruyorlar bir cok esyayi kaldirarak almaya yetemedikleri icin itip cekme surukleme yolunu seciyorlar uyumazlar genelde uykusuz olurlar kulaklar artik duymaz tv ses yuksekligi ondan ,sabah o saattede namaza kalkiodur muhtemelen bazen insan sese takiliyorda cinbet kicamina geliyor benim ust kat yaslida degil ama bin beterini yasiyorum eger cok cok asirilik yoksa hosgorun gecin yasli yanliz insan

Bu konuda bende çok dertliyim geçen kış üst katımız boştu bu sene yeni evli çift taşındı sevinmiştik kışın ev daha sıcak olur diye ama keşke hiç taşınmasalmış kombiyi daha çok açsaydık... Gelin ve damat terlikleriyle yürüyorlar sanırım tıkır tıkır, sürekli eşya çekiyorlar sürüklüyorlar sanırım halı yok ve tekli koltuğu yada tekerlekli sandalyeyi ordan oraya çekiyorlar, sıra geceleri yapıyorlar sanırım toplanıp hep bir ağızdan türküler bide titiz hergün evi süpürüyor takır tukur valla çok zor

Kadınla dialoğunuzu okuyunca kadına da üzüldüm. Hani çirkefleşmemiş sonuçta, bir de bak ses çıkmıyor diye önünüzde yürümesi... Yazık ya, demek ki kötü niyeti yok. Hani "sanane, burası benim evim, rahatsız oluyorsan git" filan diyen dağ ayılarından değilmiş. Teyze anlaşılan sizinle uzlaşma yoluna girebilir, keza oğlu da öyle. Bence kadına çözüm önerileriyle gidin, mesela mobilya altına keçe koymak olsun, sadece belirli saatlerde eşya itme çekme anlaşması olsun, vs... Karşınızda medeniyetsiz tipler yok, kavga filan edeyim demeyin hiç, anlaşabilip huzurlu yaşayabilirsiniz o komşularla diye düşünüyorum.

Arkadaşlar yine tv yi açtı , her akşamki gibi , tık tık tık şeklinde 3 defa vurdum tavan a, çünkü cidden çok Yorgun'um ve kısık tv sesi ile gevşeyip dalmak istedim bari bu gece dedim , eşim de Yok bu gece , sakin şekilde evimde vakit geçirmek istedim , ama yine mümkün olmadı , tık tık tık diye vurdum aynen bu , kadın bağırmaya başladı ne vuruşuyorsunuz beeee diye , sonra çıktı daire kapısını çarptı , merdivenlerden hışımla indi ve oğlunun kapıyı açıp gelinine beni şikayet etti, bu saatte vuruyorlar diye , bi sürü şikayet etti beni , gelin de o hışımla geliş kapımı çaldı , üst komşu da yanında , sen nasıl vurusun annemin evine bu saatte diyor gelin , bu saatte tv yi dinliyorum her akşam dinliyorum eşya da çekiyor zıplıyorum her seferinde dedim , gelin siz kendiniz e bakın arabayı eğri pek etmişsiniz , doğalgaz borusuna kerata aşmışsınız (plastik kereya herkeste var), vs vs lerle bağırıyor gelin , siz bu kadını öldürvek misiniz diyor , o ne demek se !!! Gelin bağırdıkça ben de bağırdım , her akşam ya her akşam dedim , bazen olur bazen olmaz her akşam aynı ses dedim , üstteki kadın da ay kalbim çarpıyor vs lerle orda söylenip duruyor , Of kızlar ya ne zor şey ya , ben bugüne kadar hiçbir komşu ile bunu yaşamadım , en son yıllarda üstteydim ama ondan önce üstümde birileri hep vardı , olaya bak ya , napim ben diyor gelini , kulaklık la dinlesin ya da cihaz la dedim , öyle gergin gergin ayrıldık , oğluna hiç bir şeyin altına keçe falan takmadı hanımlar ve yaşlı kadın ciddi aktif bir bedene sahip , o merdivenler den bi indi koşa koşa , ama kalbim çarpıyor diyerek söylenip durdu , Benim de çarpıyor inanın

Benim eski evime mi tasındın acaba?
Benim üst komsum da böyleydi
Sürekli ama sürekli iter cekerdi
Ben hep duvara vururdum
Psikolojım altüst olmustu sürekli
Kendi evimde dinlenemiyordu m
Yeni eve g ctik de kurtuldum
Darısı basına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…