Sürekli çekme itme sesi aynı işt e Benim üst katımda da , kadın kalkıp otururken bile anlıyorum arada tak tuk tv sesi son sesi ama kadın salında ya da yatak odasından itme çekme peşinde , her gün her saat hele de sabahları yani çıldırmak üzereyim artık tıpa kullanıyorum ama neden buna maruz kalmak zorundayım , 1500 kira veriyorum ve bizim için küçümsenmeyecek bi rakam , polis fikri iyi geldi ama bi kaç defa uyarmayı düşünüyorum , İnsan evden soğuyor , yani bu kadar da saygısız olunmaz , ben bugün evi süpürdüm aşağı inen sesim odur başka da sesim çıkmaz ne iterim ne çekerim enerjim de Yok , senin üstte çocuk varmış o da zor , sabah erkenden kalkıp senin tepende zıplamaları hadsilik , seni bırak kimse tahammül edemez , ben de mi sorun var diye karşı komşu ya sormayı bile düşünüyorum ama ben kolay kolay haksızlık etmem, yani sürekli itme çekme sürtme sürüme sesleri hele de 5.30 başlıyorsa bu normal değil sanırım artık burdan aldığım fikirler de bu yönden , yani bunu yaşayan da pek yokmuş anladığım kadarı ilr , polis gelmesi değiştirmedi mi ses durumunu ? Biliyorlar mı siz in çağırdığınız ı ?Gürültüye tahammülün yok diyor bana herkes valla kendimden şüphe eder oldum ama yalnız değilmişim şükür. Benim üst katımdakilerde de aynı durum var. Sabah 8de kalkıyor çocuklar. Ve yatak odalarımız aynı altlı üstlü ve o saatte orada zıplanılmaz! Ama anlatamıyoruz. Sürekli yere birşeyler atan koşan bir oğlu var ki beni deli ediyor. Defalarca kavga ettik polis geldi fakat eşim şikayetçi olmak istemedi. Üstümün üstünde 3çocuk var onlar azıcık gürültü yapsa polis çağırıyor ama kendi gürültüsünü kabul etmiyor. Eve ses sistemi alıcaz en azından gün içinde seslerini duymayalım diye. Ayrıca annemin üst katında oturan yaşlı bir çift var ki bu itme çekme olayları onlarda da var. Sabahtan başlıyorlar. Kahvaltı ve akşam yemeklerinden önce mutfağı inletecek ne yapılıyor bilmiyorum. Gece yatmadan önce de öyle ya 3 oda 1 salon evde gece çekyat mı açıyorlar 2 kişi bilmiyorum ama salonla mutfağı yıkacaklar az kaldı. Kadın terlikle yürüyor ve temizliği adam yapıyor kadının beli sakat diye ben hiçbir şey anlamadım bu işten. Beli sakat olan topuklu terlik neden giyer? Sanki evin içinde demirden tekerlekli bişeler sürekli itilip çekiliyor, eşyalar yer değiştiriyor. Ama tahammülsüz olan ben oluyorum garip yani.
Sizden yana polis in geldiğini biliyorlar mı peki ? SiZe tepki gösterdiler mi sonradan neden polisi karıştırıyorsun diye ? Benim üstteki yaşlı ya , polisi karşısında görünce ne olr bilemiyorum , oğlu da bizim katta oturuyor o da genç değil , çok tepki gösterir ler mi acaba bana ?Bizim 3 cocuklu bi yan komsumuz vardi yuzyuze baktigimizdan ve annem yasinda oldugundan uyaramiyordum canimiza tak ettirmislerdi artik gece 12 ye kadar normal sayiliyor genelde olaylar sizde bilirsiniz. Ben polisi aradim geldi uyardilar daha sonra yine ayni sesler gurultuler oldu bir kez daha aradik polis bizimde kapimizi caldi sikayetcimisiniz diye ses geliyor evet dedik merkeze gotureceklerdi ama tamam dedik uzatmadik zaten kiracilardi tasinip gittiler ama apartman hayati ve medeniyetten bi haberlerdi.
Polis çağırıcam diye kendisi söylüyor ben de Allah aşkına çağır diyorum :) polis gelip bizi haklı buluyor.Sizden yana polis in geldiğini biliyorlar mı peki ? SiZe tepki gösterdiler mi sonradan neden polisi karıştırıyorsun diye ? Benim üstteki yaşlı ya , polisi karşısında görünce ne olr bilemiyorum , oğlu da bizim katta oturuyor o da genç değil , çok tepki gösterir ler mi acaba bana ?
Ek olarak, bence devamlı olarak maruz kaldığınız için polis çağırmak çok aşırı değil ama önce uyanmanız gerek yani bir daha uyanmanız gerek. Beyaz masa ya da direkt belediye ile çözmek de bir yol. Ciddi olduğunuzu bilirler. Benim oturduğum muhitte 3 yılda ev kiraları o kadar arttı ki ben en düşük kirayı veriyorum hem de ev ben tuttuğumda daha 6aylıktı. Eşimin iş yeri evin tam karşısında. Bu yüzden çıkmaktansa onları bezdirmeye, eğitmeye çalışıyorum. Yani taşınmak da bir çözüm.Sizden yana polis in geldiğini biliyorlar mı peki ? SiZe tepki gösterdiler mi sonradan neden polisi karıştırıyorsun diye ? Benim üstteki yaşlı ya , polisi karşısında görünce ne olr bilemiyorum , oğlu da bizim katta oturuyor o da genç değil , çok tepki gösterir ler mi acaba bana ?
Karşı dairedeki oğluna söyledim bu sabah , biliyorum dedi ama laf anlamıyor gibisinden bişey söyledi , oğluna ilk seferim gayet kibardı ama şuan hala çekiyor tak tik sürekli ya , yalıtımdan değil halı Yok evde bildiğin
Ya yürümesi falan dinç gibi, yani yaşlı İnsan istirahat halinde olur aslında ama yok sürekli hareket ittirme çektirme düşürme olayları hiç bitmiyor , dediğim gibi sabah 5,30 da başlayıp bitmek bilmiyor hayret ediyorum ben im eşyalar sabit durur o napıyo bu kadar, o evde 2 genç çocuklu bi aile yaşasa nasıl okurdu acaba diyorum sabrediyorum ama normal aile yaşayan evlerde ses durumları nasıl ? Ben üst kattaydım o yüzden fikir almak istiyorum
O zaman insanlara bu şekilde tavsiye vermemelisiniz, yangına körükle gitmek oluyor bu tarz öneriler, iyi niyetli bulmuyorum. Yaşlı ve yalnız bir kadını bu şekilde taciz etmeye gerek yok.
Valla bazen insanlar kendilerine bu şekilde davranılmasını hak ediyorlar. Sen senin bisikletini frenini kesen, digiturkunun kablosunu kesen adamla nasıl seviyeli bir şekilde problemini çözebilirsin ki.
Bizim üstte de var bir manyak. Ama ne manyak. Şimdi bebeğim de oldu. Evde değiliz. Eve dönünce bakalım ne çılgınlıklar yapacak. Eve dönüş icin onun stresini yaşıyorum şimdiden.
Valla bir sabah 5.30 da çık kapısına hayırdır ne ittiriyorsun cektiriyorsun 2 aydır. Yardım etmeye geldim de. Bakım bu kadar aşağıya gelen ses neymiş de.
Bu arada kadının evinde hali yok mu?
Oyy
Allah yardım etsin, yine de sert konuşmayın aman inadına daha çok yapmasın bide daha fena olur
Walla kızlar dün oğluma söylemiştim koltuk çekmeler azaldı ama sabah yine 5.30 da o terliği giyip gezinip durdu saat 6.45 te dayanamadım kalbim çarpmaya başladı çıkacam dedim çıktım apartmana , benim kapıyı açmamla birlikte üst kattan da bi kapı açıldı , çıktım merdivene. Baktım bizim üstteki kadın kapısının eşiğinde eller yukarda kafa yukarda eşikte dua ediyor , çıktım yanına söyledim titriyordum yani sinirden sakin olmaya çalışarak teyze uyuyamıyorum dedim bak işe gidecem diye sizlerin de verdikleri akıllarla derdimi anlattım , ama elimden geldiğince ricada bulundum , o hala itiraz modunda , kimseden şikayet duymadım ben sadece namaz kılıyorum ben napıyorım ki yaşlıyım ben dedi, bazen dinledi bazen itiraz etmeye çalıştı , rahatsız olmasam gelmem sabah bu saatte teyze dedim , sürekli koltuk çekiyorsun sabah erkenden kalkıp sürekli bu terliklerle yatak odamın üstündesin galan dedim , oğlum söyledi hafta sonu çekmeyeceğim dedi ama benim terliğimde bişey Yok diyor ısrarla , ben namaz kılıyorum yaşlıyım TEK'im diyor hala , benim annem de yaşlı ama böyle sabah erkenden kalkıp da evde ses yapmıyor dedim , karşımda bi kaç adım attı antredeki girişteki paspas üstünde , bak ses çıkmıyor diyo , çıkıyor dedim halı çok az zaten dedim , istersen başla terlik alış hediye edeyim dedim , terliği kapalı kırmızı tabanı böyle tahta renginde olanlardan , Of bi yandan da acıdım çöl garip hareketleri var bir yandan kızıyorum , bakalım yarın sabah ne olacakEk olarak, bence devamlı olarak maruz kaldığınız için polis çağırmak çok aşırı değil ama önce uyanmanız gerek yani bir daha uyanmanız gerek. Beyaz masa ya da direkt belediye ile çözmek de bir yol. Ciddi olduğunuzu bilirler. Benim oturduğum muhitte 3 yılda ev kiraları o kadar arttı ki ben en düşük kirayı veriyorum hem de ev ben tuttuğumda daha 6aylıktı. Eşimin iş yeri evin tam karşısında. Bu yüzden çıkmaktansa onları bezdirmeye, eğitmeye çalışıyorum. Yani taşınmak da bir çözüm.
Walla bu bina 15 yıllık vardır , parkeler baklava dilimi olanlardan can çekişiyorlar resmen ama halı çok az belli ki kadının evinde , süpürge sesi vs duymadım hiç , ama sürekli çekme itme düşürme pat küt Yen'i taşınılıyor sanki , evimde ya hareket halinde olacam iş yağarken radyom açık olacak , ya da yüksek sesle tv izlicem ki duymayayım bunkadını ama insan sakinlik dinginlik de istiyor, özellikle gece , hani bazen olur öyle değil sürekli gece 5.30 başlar terlikleri sanki çekiçle vurma sesi gibi , zart zurt pat küt sesleri eşlik ediyor terliğe , kadına merhamet duymakla birlikte kızıyorum da içinde olduğum duruma, yani tüm gün insan evde ne yapar ? Empati yapmaya çalışıyorum , bi kere gece 3.45 te kalktı bi daha da yatmadı aynı sesler artık kalın cam şişe ile vurmuştum ama yine devam etti , bu sabah uyarmaya gittiğimde öyle vurdun tavana o gün de hasta idim ben yaşlıyım falan diyor , bi de sitem ediyor , hasta olan onlardan çekiştiirir mi birinci sorum , e madem vurdum neden sesi kesmedin de ikinci sorum ? Ay allahım yaYeni evlerin izolasyonu da çok kötü. Topuklu degilse Terlik sesinin gitmemesi gerekir, cok sacma durumlara sebebiyet veriyor gerçekten.benim üst katında devamli koltuk çeker, siler, süpürge tutar ama o kadar rahatsız edici değil sesler. Terlik sesi mümkün değil gelmez.
Cok haklisin ama hosgormelisin cunku kendin yazmissin yasliya yakin diye ayaklarini suruyerek yuruyorlar bir cok esyayi kaldirarak almaya yetemedikleri icin itip cekme surukleme yolunu seciyorlar uyumazlar genelde uykusuz olurlar kulaklar artik duymaz tv ses yuksekligi ondan ,sabah o saattede namaza kalkiodur muhtemelen bazen insan sese takiliyorda cinbet kicamina geliyor benim ust kat yaslida degil ama bin beterini yasiyorum eger cok cok asirilik yoksa hosgorun gecin yasli yanliz insanMerhaba arkadaşlar , üstte tek bir kadın yaşıyor yaşlı ya yakın ,bu kadının terlikleri yürümesi sürekli bişeyler çekmesi indirip kaldırması aksamlari son ses açık tv si , sa ah erkenden kalkıp yatak odada enaz kirbes dakika bişeyler çekip düşürmesi , pat küt sabah 5.30,HER SABAH istisna yok. suan da da gündüz ama sanırım tahammülüm kalmamış artık sürekli çekiyor gumburtu lu bi sesler yapması, yani bu normal mi benim aşağıya bu tarz seslerim gitmiyordur eminim. Sizin evlerinde de böyle sürekli çekme düşürme ittirme ve terlik sesleri oluyor mu ? Hoş mu görmeli yoksa rahatsız olmakta haklimiyim
Benim eski evime mi tasındın acaba?Merhaba arkadaşlar , üstte tek bir kadın yaşıyor yaşlı ya yakın ,bu kadının terlikleri yürümesi sürekli bişeyler çekmesi indirip kaldırması aksamlari son ses açık tv si , sa ah erkenden kalkıp yatak odada enaz kirbes dakika bişeyler çekip düşürmesi , pat küt sabah 5.30,HER SABAH istisna yok. suan da da gündüz ama sanırım tahammülüm kalmamış artık sürekli çekiyor gumburtu lu bi sesler yapması, yani bu normal mi benim aşağıya bu tarz seslerim gitmiyordur eminim. Sizin evlerinde de böyle sürekli çekme düşürme ittirme ve terlik sesleri oluyor mu ? Hoş mu görmeli yoksa rahatsız olmakta haklimiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?