Üst komşumuzun kapısına dayanıp kavga çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum

ahh ahhh aynı şey bizimde başımızda
benimki hem pislik saçıyo hem iğrenç seslerini
camım açıkken kilim sirkelemeler çamaşırlarımın üstünden halı silkelemeler...
en sonunda 1 ay önce yukarı çıkıp ateşli bir ağız dalaşına girdim kii hiç sevmem bu zamana kadar sırf yüz göz olmamak için susmuştum ama insanında bi sabrı var.
bebeği oldu her gece kafamızda salladı sanki o beşiğin ayağı sallandıkça sanki kafamız işledi
terbiyesizler birde özel hayatlarının seslerini duydurmaktan duvara vuran yatak sesinden inleme seslerinden hiç rahatsız olmadılar...
bir süpürge açıyo sanki beynimizin içinde yerdeki parkeleri söküyo gibi ne alıp veremediği var anlam veremiyorum
çocuğu şimdi biraz büyüdü bu sfeer koşma sesleri ayağına artık nasıl bi terlik giyiyosa tepemizde resmen çalışma yapılıyo....
nasıl bu kadar rahat düşüncesiz olunabilir hayret ve şaşkınlıkla bakıyorum yaptıklarına
insanlıktan nasibini almamış beyinciği alınmış olmalıki algılama zorluğu kavrama zorluğu çekiyo..
İnsanda yok ise 'Edep' neylesin medrese, mektep! Okusa Alim olsa yine merkep, yine merkep..!

Komşunu merdivende, sokakta falan görürsen söyle istersen. Kapısına çıkıp söylemekten daha az tepki çekersin.
Biz eski evdeyken aynı sorundan muzdariptik, gece uyku uyutmazdı bizi üst kattaki çocuk, gece gece koltuk çekmeye çalışırdı düşün gerisini.
Kapısına çıkamdım, önce yönetici vasıtasıyla ikaz ettim. İkinci de polis çağırdım. Bir daha rahatsız eden olmadı.
Çocuktur yapar, ama ailesi de sahip çıkmalı.

Çocuğa laf anlatılmaz anlamazlar
Bunun için kavga etmek bence anlamsız
Hele polis çağırmak bile çok saçma , böyle bir komşum olsa döverim
Rahatsız oluyorsan , gidip düzgünce konuşacaksın
Bizimde alt kat komşumuzun çocukları felaket , tam bir canavarlar
Uyarıdan anlamıyorlar , ee annede baş edemiyor zavallı kadın
Arada bir çocukları korkutuyorum ben yanlız başına bulunca
Daha büyükler laftan anlamıyorlarki , küçükler anlasın..

Kültürel olarak belli bir gelişim göstermedikçe bu ve benzeri olaylara daha çoooook sinirlenecez arkadaşlar.
Eskiden gerçekten çok daha dikkatliydi büyüklerimiz. Ve gerçekten toplum içinde yaşama kültürü çok daha kuvvetliydi. Hatta televizyonlarda kısa oyunlar olurdu apartmanda yaşamanın kurallarıyla ilgili falan. Toplum eğitilmeye çalışılırdı. Ama maalesef şimdi böyle bir derdimiz yok....
Geçenlerde hava güzel diye deniz kenarına gittik oturmaya, yaklaşık 7-8 kadar aile var.
Çocuğu olanlar var çiftler var yaşlılar var. Bir tanesinin çocuğu o kadar çok bağırıyor ki cırtlak cırtlak anlatamam. Anne ve baba çocuğu dışarı çıkardım ya bağırır da çağırırda tepinir de modunda. Haklı olabilirler ama bizde kışın soğuğundan bunalmış deniz kenarında biraz doğada olma, biraz güneşlenme derdindeyiz herkes çocuğun ailesine bakıyo ters ters ama onların bunu anlama düzeyine erişmesi için daha bir fırın ekmek yemesi lazım.
Bu arada oynayan diğer çocuklar da dehşet içinde bu çığırtkan çocuğa bakıyolar. orada gülmeye başladım sinirden. Neyse nooldu biliyormusunuz. Diğer bütün aileler ve çiftler mekanı terketmek zorunda kaldık ve aileyi doğayla başbaşa bıraktık. Şimdi uyarsaydınız diyecek olanlara şunu söyleyim alacağımız cevap öyle bilindik ki: Çocuk bu bağırır tabi.

merak ettim polis gelip ne yaptı :26:
komşularımı uyardı :26:
yani polisin böyle bi hakkı yok malesef evin içinden dışarıya ses gidip duyulmadıkça :44:
veya gidip karakola şikayetçi olmak gerekiyo :44:

acaba çocukta annesinin engelleyemeyeceği hiperaktivite bozukluğu gibi bir rahatsızlık mı var? ama komşunuzla ilişkilerinizin bozulmaması için annen iyi niyetli bir konuşma ile işe başlasın. bizim üst katımızda zihinsel ve bedensel engelli 16 yaşlarında bir çocuk var. elleriyle yürümeye çalışırken pat pat yere vuruyor çok şükür saat 10-11 gibi uyuyor akşamları ancak özürlü olduğu için bir de tolerans gösteriyor. tabi sağlıklı bir çocuğa anne ve baba terbiye ve diğer insanlara karşı nazik olmayı öğretmek zorunda

Biz de aynı dertten muzdaripiz. Bizim tepemizdekiler ikiz bir de. Sabah 7.30 da avazlarının çıktığı kadar bağırarak apartmana anne babası eşliğinde getirilip ananeye bırakılıyorlar. Akşam 20. 00 ye kadar tepemizde durmaksızın koşuyorlar, ellerinde ne varsa yere atıyorlar veya vuruyorlar. Uyumak imkansız. Sinir sistemimiz bozuldu. Yaklaşık 3 yıldır devam eden bi durum. Arada sopayla vuruyorum yukarı, bağırıyorum. KAdın sinirli sinirli beddualar ederek çemkiriyor. Bu yetmiyor gibi yan tarafımıza da yeni birileri taşındı. Sabah 6 da TV açıyorlar ya da bağırarak konuşuyorlar. Bi de gün içinde ailemizle oturma odasında otururken ya da geceleri çılgın yatak odası fantazilerini duyuyoruz. Allah yardımcımız olsun..

üst kat komşusu balkonda okey oynuyor diye polis çağıran bile var..siz de çağırın polisi, evet komşuluk anlayış gerektirir, ara sıra olur öyle şeyler ama devamlı hergün hergün olacak iş değil..bizim alt katımızda yaşlı karı- koca var, ikisi de yüksek derecede işitme engelli olduğu halde dikkat ediyoruz yahu

aynı dertten bizde de var.At bebeler diyorum ben onlara Biz gittik konuştuk, anneannesiymiş bakan kişi, "benim sözümü dinlemiyolar" dedi.Ben de kendimce bulduğum çözümü anlatıyım.Power tv açıyorum son ses, uyduyu da televizyonu da sonuna kadar açıyorum sesini. Kendim de hoplaya zıplaya dans ediyorum, kapıları çarpa çarpa ritm tutuyorum.10 dakika boyunca hem stresimi atıyorum hem de yukarıyı duymuyorum.Sonra merdivenden pıtır pıtır sesler duyuyorum, aşağı iniyolar, ana babalrıyla kendi evlerine gidiyo o at bebeler.Sonra ben de kısıyorum tvnin sesini. Sonuç : sessizlik

canım senı cok ıyı anlıyorum. eskı evımde benımde oyle bır kalabalık aile oturuyordu ust katımda. 3 cocugu vardı. allahım butun sesler evımın ıcındeydı sankı. kızım daha 2 aylık falandı. gece 4 tam uyutmusum (zaten uyuduguda 2 saattı) yukarıdan bır ses cosuklar kosuyorlar ama sankı evın ıcındeler bagırıyolar falan. sagolsun annesıde bagırıyoo "yavas olun asagıda ınsan uyuyooo" dıye..
kızım uyandı tabı o seslere esımde "allah razı olsun bak bızı dusunuyorlar " demıstı sınırımden gulmustum vallah.
tabı aıle apartmanında oturdugum ıcın ve tek yabancı ben oldugum ıcın sıkayet falan edemedım kadın bıraz degısıktı yanı. cok sukur evden tasındım sımdı en ust kattayım ustumde kımse yokkk cok sukurr

cnm çok haklısın çocuk deyip geçmemek lazım. benimde üst katımdakiler öyle ve bende bağırıyorum duvarlara vuruyorum. sonuçta bizlerde çalışan kişileriz dinlenmeliyizde işe gidelim. bizlerde çocuk olduk saat 9 oldumu yatağa girerdik uyurduk müstakil olamasına rağmen hiç gürültü yapamazdık annem çok kızardı. misafirliğe gidelim annemin yanından kalkmaya çalışsak bile cimdiği yerdik. terbiyedir bu. şimdi yeğenlerim çok hareketli ama akşam hiç sesleri çıkmaz otururlar yine 10 dedimi uyurlar.

canım sana sonsuza dek hak veriyorum,bir dağdan gelen yaratıklarda bizim alt katta var,gündüz ses yok,geziyorlar saat 11den sonra sabah 4lere kadar bir yığın akrabalariyle sabaha kadar düğün evi gibi, söylüyoruz bizimle konuşmuyorlar bildiklerini devam ediyorlar,evde yanlız karı koca kaldıklarında ise dairede her odada kadını çığlık çığlığa kovalıyor,tabi yine saat 11den sonra,Allah kimseye böyle komşu vermesin,sizinkine gelince çoğunlukla anneler çoçuklarının esiri olmuşlar çoçuklar anne veya babalarını istediği gibi yönlendiriyorlar,böyle çoçuklara eğitim şart piskolağa götümüyorlar, çeken yine komşular oluyor.

Benimde artik hayalim en üst katta ev tutmak bundan böyle
yoksa biliyorum ki bu sansla benim üst komsularim ya saygisiz
ya yerinde durmayan cocuk sahibi olacak
bir bucuk sene icinde ikinci eve tasindik
tepemde hep cocuk kosma sesleri
bende tv'yi sonuna kadar aciyorum
sesler kesildigi zamanda kisiyorum

Bu apartman hayatı çok zor o yüzden alıp başımı köye kaçıyorum uzunnn sürede gelmiyorum...Herkezde az çok bu dert var bizim üst komşuda küçük çocuk yok ama 12-13 yaşında bir ergen var bağıra bağıra şarkı söylüyor evde olcak işmi,birde gelenleri gidenleri çok oluyor gece 1 lere 2 lere kadar oturuyolar konuşmaları kahkaları bize kadar geliyor neyapacaksın katlanıyoruz :85:

bizim üst kattaki manyakta sabah7-akşam 12 makinaya veriyo ortalığı
hiç durmadan hemde:84:
toruunları zıp zıp zıplıyo
deli kızı bas bağırıyo

enalttakinin küçük çocukları gece yarısı fülüt çalıyo.ama bizde gece onlar öyle yapınca son ses müzik açıyoruz ohh bee

ellerinde kaldık yeminle
kim taşınsa üste hepsi birbirinden psikopat

Son düzenleme:
amann bizde de var aynısı hem üst katta hem alt katta.alt katta 5 tane çocuk var.hiç durmadan evin içinde koşuyorlar çığlık atıyorlar kapıları çarpıyorlar saat önemli değil sabah 6 da olabiliyor gece 2 de.kadın bana diyor durduramıyorum.rahatsız olunca yere vur.bende bak kızıyorlar dıyeyım dıyor.üst katta da çocuk değil bi kadın var ayaklarını yere vura vura yürüyor evde kaynanası ve kaynı ıle kalıyor 4 kısıler sadece onun ayak sesi geliyor.cocugu oldu sımdı gece 10 dakıda 20 defa mutfak ve oda arsı gıdip geliyor.dolap kapakları bırakılıyor.ne zaman kırılacaklar beklıyorum. bazen kütt diye bi ses ne oldugnu hala anlamıs değilim resmen kafama işliyor o sesler.bende bazen mecburen küçük misafir odamda yatmak zorunda kalıyorum.eşim kafayı vuruyor uyuyor benım uykum çok hafıf.2-3 saatlik uyku ile salak gibi oluyorum işyerinde.

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederimm annemle konuştuk az önce kapıya gidip söylemek olmaz ayıp olur ben kadını nasıl olsa apartmana girip çıkarken görürüm güzelce söylerim dedi kadını sen görürsen söyleme sinirleniyosun hemen kavga edersin dedi bende tamam dedim ama uyarıktan sonra devam ederse sanırım polise şikayet ederim diyeceğim kadına çünkü annem daha öncede uyarmıştı hemde kızlar hemen sinirlenmiyorum 10 15 dk koşsa valla tamam derim çocuk derim ama saatlerce koşulur mu yaa pek çok kişi muzdarip bu dertten burdada demekki Allah sabır versin hepimize komşularda insaf versin

Aslında tüm bu yaşananlar birilerinin döneminin politikası. Köyden kente deli gibi göçü teşvik ettiler, sonra şehirde yaşamaya da alışamayan, apartman hayatının nezaket kurallarını önemsemeyen insanlarla yüz göz edildik hepimiz. Bizim binadaki insanlar o kadar reziller ki, en üst katta oturan kadın, apartman kapısından giren oğluna kızına, en üst kattaki evinin kapısını açıp kim o diye apartmanın içinde haykırarak soruyor.Ve de diğer tüm diyaloglar..Diyafonun çalışmıyorsa yaptır kardeşim. Konuşmaya gittiğimde de ne dese beğenirsiniz? Bu binayı biz yaptırdık, çok şikayetçiysen ümitköye git, oralarda müstakil evler sessiz olur. Ölür müsün öldürür müsün? Arsa sahibi kırk yıllık gecekondulu olunca oraların patronluğunu yapmaya devam ediyor hanfendi.

Haa tabi şu da var, 7.nesil şehirde yaşayıp tamamen bencilliğinden ve umursamazlığından, piyanosuyla tepenizde klasik müzik konseri veren "elit insan" yok mu? o da var.

akşam mesaisine başladı çocuk neyse kızlar bende annemden oklava istedim tavana arada vurup çocuğa eşlik ediyorum annem kadınla konuşana kadar yapcak bişey yok oklava şuan tek çarem belki rahatsız olur kadında çocuğuna dur oğlum diyebilmeyi akıl eder:84:

sözlükle vurmamalısın kitaplara saygı duymalıyız.

hiç güleceğim yoktu :))))))) bak canım sana moral olsun diye espiri yapan bile var...

neyse bencede çok sinir bozucu bir durum canım..demekki komşunuz kibarlıktan pek anlamıyor uyarılara aldırmadığına göre..baban evde yokken git bence kapısına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…