Bizim alt katın balkonu açık olduğu için zaten silkeleyemiyordum bir şey. Bir kere makinede yıkayayım dedim köpeğin bütün tüyleri makineye sıkıştı. Biz de banyoda silkeleyip süpürme yöntemini seçtik, yani çarşaf al sokağa çık pek mantıklı olmuyor çünkü... Onlar da böyle bir şey yapabilir, dediğiniz gibi köpeğe şart değil bir şey silkelemek yasak.
Köpek ayakkabısından biz de haberdar değildik ama baktım çıt çıt ses gidiyor, gün doğumuyla ayaklanıyorlar; araştırdım ve kullandık.
Dışarı yeterince çıkarmıyorsa evde hareketli olması çok normal. Ben ramazanda sabah 7'de; öğlen 1 gibi, öğleden sonra 4-5 gibi 3 saat kadar oyuna veya yürüyüşe, akşam eşim 8 gibi oyuna (yarım saat falan ancak), bir de yatmadan önce yarım saat çişe çıkarıyorduk. Buna rağmen kapıya yöneldiğimi görse dışarı çıkacağız diye heyecan yapıp koşturmaya başlıyordu.
Bunları neden anlatıyorum, şikayetlerinizden bir şey elde edemezsiniz. Bunun yerine böyle çözümler sunabilirsiniz. Sürekli havlayan köpeklere bile pek bir şey yapamıyorlar çünkü o evin bir bireyi, almak kolay değil. Ancak köpek kötü bakılıyorsa bu açıdan şikayet ederseniz bir şey çıkabilir.