üst komşunun gürültüsü ve hastalık yaratıcı derecedeki pisliği

Üst komşu ev sahıbı mı kıracı mı bu cok önemlı. Ev sahıbıyse pek çözüm yok kiracıysa apartmandan atılabılıyo. Ama aidat ödemıyorsa ev sahıbı de olsa bişeyler olabılıyor dıye bılıyorum. Apartmanca imza toplayabılırsınız. Ayrıca hiç bişey elde edemeyıp sonucsuz da kalabilirsiniz. Komşumla mahkemelık oldum 2 sene sonunda elıme hiç bişey geçmedi burdan bılıyorm. Ya evı degıstrmek çözüm yada ses gecırmeyen yalıtım malzemelerı mutlaka vardır

Bir kere balkonunuz kapalı, nasıl kıllar tüyler rahatsızlık verecek boyutta giriyor onu anlamadım. Bu kısma özüm bulunabilir ama, çarşaflarını alırlar, aşağı inerler ve silkelerler.

Köpekler genelde halılara işeme eğiliminde olduğundan halıları kaldırıyorlar, biz bu sebepten kaldırmıştık en azından.
Bir de ona yapışan kıl-tüy zor çıkıyor süpürsen de çıkmıyor bu da bir sebep olabilir. Doğal olarak tırnak sesi size geliyordur ama şikayet ettiğinizde eve gelip desibel ölçümü yapsalar bundan da bir şey çıkmayacaktır. Biz yine de ev ayakkabısı giydiriyorduk, köpekler bundan pek hoşlanmasa da.

Havlıyorsa, durmuyorsa onu bilemem, havlamasının çözümünü bulup önlesinler. ben şahsen sabah akşam elalemin çocuğunun ağlama sesini çekemediğim gibi köpek sesini de çekemezdim. Sorunu bulup giderebilirler ama siz havlamayla ilgili bir şikayette bulunmamışsınız.

balkon kapalı cam balkon ama evi sürekli temizliyoruz ve gün içinde havalandırmak için bir tarafını mutlaka açıyoruz. ne zaman çırptıkları belli değil apartmanda balkondan halı kilim çırpılmaz. onlara göre hareket edemeyiz ben orada o sırada kahvede içiyor olabilirim.

evet halı köpek sahibi açısından zor olabilir bizde mesela hepimiz alerjik bünyeyiz ve annem kemoterapi aldığı için halıları kaldırdık ama evde terlikle dolaşmıyoruz. patik tarzı ses çıkarmayan şeyler giyiyoruz alta gürültü yapmaya hakkımız yok. dediğiniz gibi köpeğe ev ayakkabısı giydirebilirler ama ben bundan haberdar olduklarını bile sanmıyorum.

köpek havlamıyor köpek üstümüzde durmadan koşuyor hiç bitmeyen bir koşma sesi var sesten magazin haberi okusam bile anlamıyorum kısacası çok rahatsız edici. sabahları uykudan köpeğin koşma sesiyle uyanıyorum.

merhaba hanımlar üst dairemde oturan şahıslar 1 yıldır evlerinde köpek besliyor. evde köpek olduğu bahanesiyle halı sermedikleri için üstümüzde hiç durmadan koşan bir köpek, köpeğin tırnakları yere tak tak tak diye vuruyor, sürekli terlik sesleri, sürekli masa sandalye çekme sesleri var sesler hiç ARALIKSIZ devam ediyor. bu sesler haftasonları dahi sabah 6 buçuktan gece 2 buçuğa kadar sürüyor. gürültüyle uyanıyoruz gürültüyle uyumaya çalışıyoruz. evde sınava hazırlanan bir kardeşim var ve bende sürekli sınavlara girip çıkıyorum asistanım ve sürekli ders çalışmam gerekiyor. bütün bunlar olmasa bile kimsenin gürültü yapmaya hakkı yok

bunun yanı sıra köpeklerinin kıllı kilimlerini ve köpek için kullandıkları çarşafları üstümüzden çırpıyorlar balkonumuz kapalı olduğu halde içeri kıllar ve köpeğin pislikleri giriyor. annem kemoterapi alıyor bağışıklık sistemi zayıf mikrop kapmaması gerek süreci bilenler bilir... kardeşimin ise köpeğe alerjisi var.

defalarca uyardık ama yaşayış kültürlerini değiştirmek mümkün değil. bu sorunu yaşayan ve YASAL yola başvuran arkadaşlardan ciddi tavsiyelere ihtiyacım var.
Benim üst kattaki komşu gibi desenize..
Sabahın saat dördünde elektrik süpürgesi çalıştırır,balkondan aşağı yemekler dökülür,camlar yoğurt lekesi olur,karı koca birbirine girer,çocukları bağırır çağırır ve köpekleri havlar vs...
Fakat çözümü var mı?
Medeni insanlar olmadığı müddetçe ya da evi değiştirmezsen bunları çekmeye mecbursun.
Birkaç defa polis çağırıldı,ama aynı tas aynı hamam...

kötü komşunun çaresi yoktur, ben de çok çektim. ya sen gideceksin ya onlar ancak böyle sonuçlanıyor,yöneticisi falan bir sitedeysen başka çözümler olabilir tabi

balkon kapalı cam balkon ama evi sürekli temizliyoruz ve gün içinde havalandırmak için bir tarafını mutlaka açıyoruz. ne zaman çırptıkları belli değil apartmanda balkondan halı kilim çırpılmaz. onlara göre hareket edemeyiz ben orada o sırada kahvede içiyor olabilirim.

evet halı köpek sahibi açısından zor olabilir bizde mesela hepimiz alerjik bünyeyiz ve annem kemoterapi aldığı için halıları kaldırdık ama evde terlikle dolaşmıyoruz. patik tarzı ses çıkarmayan şeyler giyiyoruz alta gürültü yapmaya hakkımız yok. dediğiniz gibi köpeğe ev ayakkabısı giydirebilirler ama ben bundan haberdar olduklarını bile sanmıyorum.

köpek havlamıyor köpek üstümüzde durmadan koşuyor hiç bitmeyen bir koşma sesi var sesten magazin haberi okusam bile anlamıyorum kısacası çok rahatsız edici. sabahları uykudan köpeğin koşma sesiyle uyanıyorum.
Bizim alt katın balkonu açık olduğu için zaten silkeleyemiyordum bir şey. Bir kere makinede yıkayayım dedim köpeğin bütün tüyleri makineye sıkıştı. Biz de banyoda silkeleyip süpürme yöntemini seçtik, yani çarşaf al sokağa çık pek mantıklı olmuyor çünkü... Onlar da böyle bir şey yapabilir, dediğiniz gibi köpeğe şart değil bir şey silkelemek yasak.

Köpek ayakkabısından biz de haberdar değildik ama baktım çıt çıt ses gidiyor, gün doğumuyla ayaklanıyorlar; araştırdım ve kullandık.

Dışarı yeterince çıkarmıyorsa evde hareketli olması çok normal. Ben ramazanda sabah 7'de; öğlen 1 gibi, öğleden sonra 4-5 gibi 3 saat kadar oyuna veya yürüyüşe, akşam eşim 8 gibi oyuna (yarım saat falan ancak), bir de yatmadan önce yarım saat çişe çıkarıyorduk. Buna rağmen kapıya yöneldiğimi görse dışarı çıkacağız diye heyecan yapıp koşturmaya başlıyordu.

Bunları neden anlatıyorum, şikayetlerinizden bir şey elde edemezsiniz. Bunun yerine böyle çözümler sunabilirsiniz. Sürekli havlayan köpeklere bile pek bir şey yapamıyorlar çünkü o evin bir bireyi, almak kolay değil. Ancak köpek kötü bakılıyorsa bu açıdan şikayet ederseniz bir şey çıkabilir.

Komşu olayı çok zor. Mesela Annemlerin köpeği var. Balkonda dışarıdan hayvan geçtiğinde sürekli bağlıyor. Komşulad nasıl tahammül ediyor bilemiyorum. Çok eski komşu olduklarından pek sert uyarmıyorlar sanırım.
Bizim eşimizle eski evimiz kiraydı. Alt kattaki adam tuvalette sigara içer havalandırmadan bize gelir ev leş gibi sigara kokardı. feci bıkmıştık. Sonra ev alıp taşındık. Bu sefer yeni evimizde üst katın ev sahibi bir yıldan uzun süre tadilat yaptı. Hem de işçisiz. Yani geliyor tak tak tak kendi imkanlarıyla bütün gün çalışıyor ve diğer evine gidiyor. Bu böyle bir yıldan gazla sürdü. Evine iki klima taktıracak kadar parası var ama işçiye para verip üç günde yaptıramıyordu, neymiş istediği gibi yapmıyorlarmış. Zabıtayı Aradım geldiler sağolsunlar. Durumu anlattım. Sonra üst kata çıkıp konuştular, şikayet var dediler. Konuştular ettiler. Sonra zabıta geri indi. Bu herifi daha önce de şikayet etmişlerdi dediler. Meğersem biz bir yıl çektik, biz taşınmadan önce de yapıyormuş aynı gürültüyü, daha önce de şikayet almış. O adamın işi bitti şimdi de yine bizim sıradan birileri tuvalette sigara içmeye başladı. Wc ve banyo ortak havalandırmalı. Evi sigara kokusu basıyor. Ne yapacağım bilmiyorum.

Neyse kısaca zabıta gelirse eve sokar sesleri dinletirsiniz. Belki bir de zabıta konuşursa çözüm olur. Ama şöyle bir şey var. köpeği evin içinde bağlı tutamazlar. Köpeklerin tırnakları kesilmiyor. Köpeği de atamazlar. Köpek pislediği için halı da seremezler. Nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz onlar adına?
Balkonunuz kapalıymış, camlarda sineklik yok mu? Ben sinekliksiz camlarımı asla açmam. Hem sinek hem sokak tozu, evi havalandırıyor mu pisliyor mu belli değil.

Once insan olsunlar sonra hayvan beslesinler. Hayvansever olmak guzel bisey sahiplenmek falan ama hayvan seviyorum diye hicbir insanin huzurunu kacirmaya haklari yok. Ben boylesi insanlardan nefret ettim. Bizim sitede pitbul besleyen vardi. Ve kucucuk cocuklar korkuyodu ama anlatamiyosun cunku insan deil karsindaki

Neden korkuyordu cocuklar ? Cocuklarin ustune mi saliyordu napiyordu kopek ? Merak ettim

Sabahın saat dördünde elektrik süpürgesi çalıştırır,balkondan aşağı yemekler dökülür,camlar yoğurt lekesi olur,karı koca birbirine girer,çocukları bağırır çağırır ve köpekleri havlar vs...
Fakat çözümü var mı?
Medeni insanlar olmadığı müddetçe ya da evi değiştirmezsen bunları çekmeye mecbursun.
Sabah ın döndün de elektrik süpürgesi mi? Yok yok büyük konuşmak istemiyorum ama cıngar çıkartırım heralde.benimde çocuklarım çok gürültülü ne desem yapsam olmuyor kaç kere alt komşuya indim özür diledim ki o asla birşey demez yine de utanıyorum sizin ki ayrı dünya yeminle.
Bende gece üçte süpürürüm evi ama süpürgem sessiz ağzı var dili yok cinsten. Kaç kere de sordum komşuya kadın yok ne süpürge sesi çalışıyorum gece iş yapmak için bende alayım modelini söyle de dedi.
Oyy anam arsız insan zor çok zor.

Üst komşu ev sahıbı mı kıracı mı bu cok önemlı. Ev sahıbıyse pek çözüm yok kiracıysa apartmandan atılabılıyo. Ama aidat ödemıyorsa ev sahıbı de olsa bişeyler olabılıyor dıye bılıyorum. Apartmanca imza toplayabılırsınız. Ayrıca hiç bişey elde edemeyıp sonucsuz da kalabilirsiniz. Komşumla mahkemelık oldum 2 sene sonunda elıme hiç bişey geçmedi burdan bılıyorm. Ya evı degıstrmek çözüm yada ses gecırmeyen yalıtım malzemelerı mutlaka vardır

ev sahibi ama aidat vermiyorlar yıllardır. apartmandaki herkes adamın psikopatlıklarından bıktı adam sorunlu kadın sorunlu apartmanda sevilmiyorlar eşleri dostları yok garip bir hal içinde yaşıyorlar. sadece kendisi gibi kocasından dayak yiyen bir kadın girip çıkıyor evlerine o kadar. şiddet olayları olduğunda annem o kadar çok destek olmıştu ki kendisine( annem psikolog) aramızda bir hukukumuz da vardı esasında. saygılı olmaları gerekirdi.

siz niçin mahkemelik oldunuz özel değilse bilgi verebilir misiniz süreç nasıl işliyor?

Bizim alt katın balkonu açık olduğu için zaten silkeleyemiyordum bir şey. Bir kere makinede yıkayayım dedim köpeğin bütün tüyleri makineye sıkıştı. Biz de banyoda silkeleyip süpürme yöntemini seçtik, yani çarşaf al sokağa çık pek mantıklı olmuyor çünkü... Onlar da böyle bir şey yapabilir, dediğiniz gibi köpeğe şart değil bir şey silkelemek yasak.

Köpek ayakkabısından biz de haberdar değildik ama baktım çıt çıt ses gidiyor, gün doğumuyla ayaklanıyorlar; araştırdım ve kullandık.

Dışarı yeterince çıkarmıyorsa evde hareketli olması çok normal. Ben ramazanda sabah 7'de; öğlen 1 gibi, öğleden sonra 4-5 gibi 3 saat kadar oyuna veya yürüyüşe, akşam eşim 8 gibi oyuna (yarım saat falan ancak), bir de yatmadan önce yarım saat çişe çıkarıyorduk. Buna rağmen kapıya yöneldiğimi görse dışarı çıkacağız diye heyecan yapıp koşturmaya başlıyordu.

Bunları neden anlatıyorum, şikayetlerinizden bir şey elde edemezsiniz. Bunun yerine böyle çözümler sunabilirsiniz. Sürekli havlayan köpeklere bile pek bir şey yapamıyorlar çünkü o evin bir bireyi, almak kolay değil. Ancak köpek kötü bakılıyorsa bu açıdan şikayet ederseniz bir şey çıkabilir.

biraz araştırdığım kadarıyla apartman yönetim kurulu kararında hayvan beslenemez ibaresi varsa kimse rahatsız olmasa bile beslenemiyormuş. o açıdan biraz umutlandım çünkü ortada gerçekten ciddi derecede bir rahatsızlık var.

aslında kimsenin köpeğinin alınması taraftarı da değilim bizim derdimiz köpeğe zarar vermek köpek gitsin vs değil sadece buna bir çözüm bulmaları bu o kadar da zor değil. bu denli başkasına rahatsızlık veriyorsa halı serecek. köpeğin bakımı onun sorumluluğunda halı çok kirleniyorsa yine onun sorunu. onun halısı kirlenmesin e köpeğiyle de oynasın e bizde gürültülerine katlanalım. bunun yanı sıra o evdeki köpeğe gerçekten üzülüyorum bütün gün bakımsız evden çıkartmıyorlar evden gittikleri zaman da balkona kitliyorlar. evde de belli bir odada dar alanda sürekli oradan oraya koşuyor havyancağız ama ona rağmen evde yankılanıyor sesi köpek açısından bambaşka bir işkence. bir de kadını köpeğine vururken gördüm içim acıdı ...

ben apartmanda yaşadığım için köpek almıyorum köpek alsaydım da sorumluluğunu almak durumunda kalırdım. umarım bir sonuç alırım yasal yollardan :110:

tabi ki 1 yıldır defalarca uyardık medeni bir şekilde durumu açıkladık ama yasal yollara başvurucakmışız gürültü için yapabilecekleri bir şey yokmuş. pisliklerinizi atmatyın diyoruz herkes çırpıyo diyor.
şu apartmanda birşeyler çırpanlara deli oluyorum.üst komşum öyleydi.yerine geleni ev temizlemeye geldiklerinde direk uyardım.bolkondan halı çırpmama konusunda.

Fakat çözümü var mı?

off rezalet yaa... camlara köpek kılı yapışıyor :mad: o kadar iyi anlıyorum ki. yani konuşuyorsun anlamıyor bir de dalga geçer gibi yasal hakkımızı kullanacakmışız. bence ev alanlara apartmanda ve toplumda yaşama kurallarının öğretilmesiyle ilgili bir yaptırım olmalı. daha doğrusu bu tip olayların yaptırımı olmalı. sanki mağarada yaşıyorlar bu denli etrafını algılayamayan insanlar beni şoke ediyor. dava açmayı düşünmediniz mi ?

Komşu olayı çok zor. Mesela Annemlerin köpeği var. Balkonda dışarıdan hayvan geçtiğinde sürekli bağlıyor. Komşulad nasıl tahammül ediyor bilemiyorum. Çok eski komşu olduklarından pek sert uyarmıyorlar sanırım.
Bizim eşimizle eski evimiz kiraydı. Alt kattaki adam tuvalette sigara içer havalandırmadan bize gelir ev leş gibi sigara kokardı. feci bıkmıştık. Sonra ev alıp taşındık. Bu sefer yeni evimizde üst katın ev sahibi bir yıldan uzun süre tadilat yaptı. Hem de işçisiz. Yani geliyor tak tak tak kendi imkanlarıyla bütün gün çalışıyor ve diğer evine gidiyor. Bu böyle bir yıldan gazla sürdü. Evine iki klima taktıracak kadar parası var ama işçiye para verip üç günde yaptıramıyordu, neymiş istediği gibi yapmıyorlarmış. Zabıtayı Aradım geldiler sağolsunlar. Durumu anlattım. Sonra üst kata çıkıp konuştular, şikayet var dediler. Konuştular ettiler. Sonra zabıta geri indi. Bu herifi daha önce de şikayet etmişlerdi dediler. Meğersem biz bir yıl çektik, biz taşınmadan önce de yapıyormuş aynı gürültüyü, daha önce de şikayet almış. O adamın işi bitti şimdi de yine bizim sıradan birileri tuvalette sigara içmeye başladı. Wc ve banyo ortak havalandırmalı. Evi sigara kokusu basıyor. Ne yapacağım bilmiyorum.

Neyse kısaca zabıta gelirse eve sokar sesleri dinletirsiniz. Belki bir de zabıta konuşursa çözüm olur. Ama şöyle bir şey var. köpeği evin içinde bağlı tutamazlar. Köpeklerin tırnakları kesilmiyor. Köpeği de atamazlar. Köpek pislediği için halı da seremezler. Nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz onlar adına?
Balkonunuz kapalıymış, camlarda sineklik yok mu? Ben sinekliksiz camlarımı asla açmam. Hem sinek hem sokak tozu, evi havalandırıyor mu pisliyor mu belli değil.

valla ben onlar adına bir çözüm düşünmek zorunda değilim aslında. halı sermeyecekse ayakkabı giydirecek , ya da halı serecek temizleyecek. bunları köpek alırken düşünmesi lazım, ya da biri rahatsız olduğunu bildiriyorsa düşünüp çözüm bulması gereken şeyler ya da hukuk çözüm bulur inşallah .

bizimde havalandırma ortak, hatta bir kere doğal gaz sızıntısı bile yaşadık komşudan dolayı düşünün. onn tek çözümü havalandırmayı silikonla kapatmak.

şu apartmanda birşeyler çırpanlara deli oluyorum.üst komşum öyleydi.yerine geleni ev temizlemeye geldiklerinde direk uyardım.bolkondan halı çırpmama konusunda.

insanlar çok tuhaf. aşağı bir şey çırpmak nedir ben anlamlandıramıyorum ?

Yasal yollara başvurabilirsiniz :
Komşular arasında iyi ilişki kurmak, iyi geçinmek ve zarar verici davranışlardan kaçınmak amacıyla konan MK. md. 737/I e göre “Herkes taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetlerini sürdürürken komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.” Böylece komşulara zarar verecek nitelikte taşkın etkiler meydana getiren eylemlerden kaçınma zorunluluğu öngörülmüştür.

Allah sabir versin bizim ust komsumuzda penceremizin acik oldugunu gordugu halde pencereye cikip tirnaklarini keserdi, cat cut tirnak sesleri arasinda ders calisirdim bende. Dogaya yararli bir sey yaptigini saniyodu sanirim kadin. Birde her seferinde ben ...nin savcisi x diye tanitirdi kendini herkese. Ben kurtuldum umarim sizde bir cozum bulursunuz en kisa zamanda. Annenize cok gecmis olsun bu arada

goturuyolarmis Kattada da kopek besliyorlardi. Şikayet ettiler. Gelip bakiyolar aşıları tam mi karnesi var mi diye. Eger evraklar eksikse kopegi alip goturuyolarmis. Denenebilir sanki

apartmanın kat malikleri kurulunun kararı ile yasaksa beslenemez aslında

''Apartman içinde ve dairelerinde kedi ve köpek, aşılı da olsa kesinlikle beslenmesi ve barındırılması yasaktır'' şeklindeki karar var mı yöneticiden öğrenin.

goturuyolarmis Kattada da kopek besliyorlardi. Şikayet ettiler. Gelip bakiyolar aşıları tam mi karnesi var mi diye. Eger evraklar eksikse kopegi alip goturuyolarmis. Denenebilir sanki

ama işte götürdükleri yerde köpeğin ölüm fermanının imzalandığı bi yer yani
o yüzden ailesiyle kalması hayvanın sağlığı açısından daha iyi
bence amaç ailece ev değiştirmelerini sağlamak olmalı

Back
X