üst komşunun gürültüsü ve hastalık yaratıcı derecedeki pisliği

Bunlarla normal yolla anlaşamazsınız karşınızda normal insanlar yok.Silkelemeleri kameraya kaydedin ve belediyeye gidip şikayet edin görüntüyüde gösterin.para cezası ve uyarı alıyorlar devam edersede elinizdeki bu belgelerle mahkemeye vereceksiniz sonuç alınıyor.

Apartmanda hayvan beslemek azami dikkat gerektirir...
Eğer gerçekten rahatsızlık verecek derecedeyse ve evde hasta varsa daha dikkatli olmalılar.
Koşmasını engelleyemeyebilirler ama ev ayakkabısı giydirebilirler.

Şu çırpma işi ise hayvan olsa da olmasa da çok kaba adap dışı. İlla birşey çırpılacaksa o kattaki herkes uyarılır . Cam açıksa kapatır en azından.

Zapıta geldiğinde birşey yapamıyormuş. Buradan öğrendim.

Annenizin durumunu nazikçe söyleseniz anlarlar mı acaba ?

ama işte götürdükleri yerde köpeğin ölüm fermanının imzalandığı bi yer yani
o yüzden ailesiyle kalması hayvanın sağlığı açısından daha iyi
bence amaç ailece ev değiştirmelerini sağlamak olmalı

Oyle olduğunu bilmiyordum. kotu bi oneri olmus benimki o zaman kusura bakmayın bilmiyordum

arkadaşlar bugün kadını uyardık diye o da gitmiş bizi yöneticiye şikayet etmiş :KK47: yönetici ve yönetici yardımcısı geldi tabi ben bugünümü bu konuya ayırdığım için bir sürü örnek dava buldum. yöneticiden apartman yönetmeliğini istedim ve orada zaten apartmanda hayvan beslenemez maddesi mevcut görünce çok sevindim çünkü bu durumda bu madde sonradan kaldırılsa bile kesinlikle hayvan beslenemiyor, yargıtayın kesin kararı var bilginiz olsun.

derdimizi güzelce anlattık kendilerine çektiğim fotoğrafları gösterdim ve üstümüze çırptıkları köpek kıllarını :KK43: bunları daha önce defalarca uyardığımızı ama artık yasal yollara başvuracağımızı söyledim. çünkü bu sıkıntı 1,5 yıldır devam ediyor bugüne kadar susulma nedeni ise köpeği kızları içe kapanık olduğu için almış olmalarıydı. yani köpek almalarını doktor tavsiye etmiş. olabilir tabi ki benim annemde psikolog zaten kendilerine bugüne kadar çok yardımcı oldu. iyilikten maraz doğar.

çocuğunun sorunları nedeniyle köpek alınmış olması kıllarını aşağıya atmasını ve köpeğin ayaklarına ayakkabı giydirmemesini açıklamıyor. benim annemde kemoterapi alıyor , alerjimiz var vs. kendi sağlık nedeniyle alıyor ama bu hareketi başkalarının sağlığını bozuyor bunu düşünemiyor olması ya da umursamaması zaten her şey ortada bu kadınla ne konuşulur ? herkesin sağlık sorunları var ama siz ne kadar saygı duyup orta yolu bulmaya çalışsanız da karşınızdakinin kültür seviyesini aşamazsınız. bu tür olaylarda 1 kez uyarmak sonra da kanıt biriktirip hukuka başvurmak en iyisi.

zaten şikayet edilecek bir bu olayları yok kocası sürekli şiddet uygulayıp etrafı huzursuz ediyor etrafa psikopat profili çiziyor insanları sindiriyorlar kimse çıkıp bunlara bir şey demiyor. aidat vermiyorlar. annem psikolog olduğu için bu şiddet olaylarında kadına çok yardımcı olmuştu. ben şunu anladım ki medeniyet her zaman parayla ve okumayla alakası olan bir şey değilmiş. oturduğumuz daire 400 bin liralık üstümüzden köpek kıllarını çırpan kadın güya öğretmen . bunu da eklemek istedim çünkü biz gidip başka yere taşınsakta başımıza böyle bir şey gelebilir demek ki. insanlar çok ahlaksız olmuş.

O nasıl zeminmiş patisi sesini geçiriyor? Çok ama çok ince olması lazım. Öyle bir yerde zaten oturulmamalı, malzemeden mi çalmışlar acaba?
Şikayet konusuna gelince, ben sanmıyorum ki bir hayvanın vebaline girebileyim.
Ayrıca zabıta çağır diyen olmuş, zabıtanın yapacağı iş değil bu, yetkisi yok.

ama işte götürdükleri yerde köpeğin ölüm fermanının imzalandığı bi yer yani
o yüzden ailesiyle kalması hayvanın sağlığı açısından daha iyi
bence amaç ailece ev değiştirmelerini sağlamak olmalı

köpeğe üzülüyorum. çünkü kadını köpeğe vururken gördüm.. köpeği gezmeye çıkarmıyorlar ve havyanda dar alanda yaşamaya çalışıyor onun suçu zaten yok. evden çıktıkları zaman ise balkona kitliyorlar :KK43: köpeğe onlarla yaşadığı için ayrıca üzülüyorum. çözüm bulunmak istense bir çok çözüm var ama karşımdaki insanlar kendi köpeklerine bile eziyet eden insanlar. umarım burdan taşınırlar...

O nasıl zeminmiş patisi sesini geçiriyor? Çok ama çok ince olması lazım. Öyle bir yerde zaten oturulmamalı, malzemeden mi çalmışlar acaba?
Şikayet konusuna gelince, ben sanmıyorum ki bir hayvanın vebaline girebileyim.
Ayrıca zabıta çağır diyen olmuş, zabıtanın yapacağı iş değil bu, yetkisi yok.

evde köpek beslemeleri sorun değil beslemeyi bilmemeleri sorun. ortada bir gürültü sorunu var ama çözmüyorlar. havyanın vebaline girmek değil yani olay. kimse hayvan beslemeyin demiyor usulünce beslenmeli. kimse durup dururken ay bu köpek burdan gitsin demiyor yani... biz şuan bile köpeğin yaşayışına acıyoruz üst mesajda başka bir arkadaşa da belirtmiştim. hayvana üzülüyorum. bunu onlara yaşatan insanlarda asıl vebale girenler.

Bunlarla normal yolla anlaşamazsınız karşınızda normal insanlar yok.Silkelemeleri kameraya kaydedin ve belediyeye gidip şikayet edin görüntüyüde gösterin.para cezası ve uyarı alıyorlar devam edersede elinizdeki bu belgelerle mahkemeye vereceksiniz sonuç alınıyor.

hem saygısız hem de ahlaksızlar. artık bıktım yarın sınavım var bunlarla uğraşıyorum şu saniyelerim bile haram olsun onlara. evet mahkemeden sonuç alınabilir çünkü apartman kararı varmış hayvan beslenemez diye yargıtayın kararını inceledim. elimde de yeterli kanıt var diye düşünüyorum zaten desibel ölçerler herhalde tespit için. inşallah kurtuluruz bunlardan.

hem saygısız hem de ahlaksızlar. artık bıktım yarın sınavım var bunlarla uğraşıyorum şu saniyelerim bile haram olsun onlara. evet mahkemeden sonuç alınabilir çünkü apartman kararı varmış hayvan beslenemez diye yargıtayın kararını inceledim. elimde de yeterli kanıt var diye düşünüyorum zaten desibel ölçerler herhalde tespit için. inşallah kurtuluruz bunlardan.

Sakın ihmal etmeyin hakkınızı savunun

Komsuluk adabini bilmeyen insanlardan biz de cok cektik. Hatta konu acmistim burda tepemizde hergun abartmiyorum her gun ceviz kiriyolar diye. Simdi mustakil bi binaya tasindik da kurtulduk. Ne kafamizdan bisey salliyolar ne saatlerce dugun zimbirtisi cekiyoruz. Artik kimsenin kimseye ne saygisi ne tahammulu kalmis.

mutfak ve yatak odamın baktığı pencere altında karşı binanın sahipleri köpek besliyordu hatta köpekler.bazen sayıları 10 a kadar çıkıyordu.yavruluyorlardı ve o yavrular sabahlara kadar inliyordu.evim giiriş kattı ve babçeye pisledikleri için evimin içi bile leş gibi kokuyordu.kemik atarlardı o kemikler güneşin altında kokuşur sineklenirdi o sinekler bile hep evimdeydi.koşturup oynaşırlardı ve kılı tüyü tozu hava ile beraber yine hoop evimde .yaz günü bile cam açamazdım.yarım saat havalandırmak için açsam bile evi pislik götürürdü ve bebeğimde vardı üstelim .heleki sesleri .havlamaya bir başlasınlar susmak bilmezlerdi kaç kere zabıta çağırdık artık günahları boynuma rüşvet mi veriyorlardı ne yapıyorlardı zabıta bide çay içip bahçede gidiyordu.imza topladık olmadı.ses kaydı yaptık olmadı.hayder e kadar mail ile şikayet ettim .geldiler tartıştılar yine olmadı .o köpekler o bahçeden gitmesi sonunda ben gittim.taşındım .başa çıkamadım.işiniz zor .Allah sabır versin..

off rezalet yaa... camlara köpek kılı yapışıyor :mad: o kadar iyi anlıyorum ki. yani konuşuyorsun anlamıyor bir de dalga geçer gibi yasal hakkımızı kullanacakmışız. bence ev alanlara apartmanda ve toplumda yaşama kurallarının öğretilmesiyle ilgili bir yaptırım olmalı. daha doğrusu bu tip olayların yaptırımı olmalı. sanki mağarada yaşıyorlar bu denli etrafını algılayamayan insanlar beni şoke ediyor. dava açmayı düşünmediniz mi ?
Dava açsak bile adam akıllı karara ulaşabileceğimizi hiç zannetmiyorum.Apartmandakiler her şeyiyle tuhaf insanlar ve ben kiracıyım.Anca polis çağırmakla ve uyarmakla kalıyoruz.Sizde şikayetçisiniz,hadi dava açalım diyorsun,ee avukata para ödemeye ne gerek var,idare edicez artık diyor.Ama olan bana oluyor,bir günde iki defa balkon yıkıyorum,camları desen artık umursamıyorum.Zaten birkaç ay daha tahammül etmek zorundayız,sonra çıkacağız zaten evden.

Ayy dusunmek bile istemiyorum evimde tuy tuy kopek kili. Helede annem yastaysa. Ne kdar riskli bisey.

Back
X