Ankarada yaşıyorum. TOKİ'den bir ev aldım. Mutfak ve banyosunu yenilemek için bankadan kredi çektim bir miktar. İnternette araştırmalarım sonucu güzel bir yer buldum sitelerden. Babamla gidip görüştük. Gidip evin ölçülerini aldırdık. Usta bize ücretin yarısını alacağını ve 30 Haziranda da teslim edeceğini söyledi. Eyvallah dedik. 30 Haziran geldi ses seda yok. Defalarca aradık ustayı. Kimi zaman tamam az kaldı bitiyor dedi kimi zaman telefonlarına ulaşılamadı. Cep teline ulaşamayınca atölye telefonunu aradık. Telefona çıkan kişi o kişinin artık ortaklıktan ayrıldığını ve atölyesindede bizim dolaplarımızın olmadığını söyledi. Kalktık gittik atölyeye. Başka bir şahıs ben yardımcı olacağım size dedi. O da bir hafta sonra yarım yamalak dolapları taktı. Fakat dolapların kapağı kulpu yok. Eksikleri çok fazla. Biraz para verirseniz onları alacağım dedi. Yine para verdik. ödediğimiz paraları imza karşılğı verdik. Bugün tamamlayacaktı güya. Telefona bir mesaj yollamış sabah.. BEn .. ustadan ayrıldım artık diye. Çıldırmaya az kaldı. Şu mÜbarek günde durmadan dua ediyoruz. Çektiğim kredi de ortada heba oldu. Sinirlerimiz bozuldu. İnsanlar nasıl bu kadar vijdansız ve iş ahlakından uzak olur anlayamıyorum. Yarın hepsini sitelerde rezil edip karakola gideceğim. Önerileriniz varsa dinlemek isterim. Teşekkürler..
Esnaf ve sanatkarlar odasınada şikayet et. polise gitmen birşey değiştirmez. savcılığa başvur. Adamada önceden ara söyle savcılığa veriyorum elimde belgeelrle de. O usta bu usta farketmez ben sizin atölyenizle muhattabım de. benim muhattabım sizsiniz. Sizin atölyenize geldim ben direk ustayla dışarda yada başka atölyede anlaşmadım de. Bir orta yol bulun benim sorunumu çözün diyin...Bu tür esnafa karşı biraz yırtık olacaksınız
TOKİ nin Turkuaz daki evlerinden canım. Dolapların kapakları, kulpları, rafları, aynaları, camları ve banyo dolabının hiç birşeyi yok ortada. Dün 3. bir şahıs geldi son duruma bakmaya. Eksikleri tespit etti ve inşallah bu seferde yalan olmazsa perşembeye biteceğine söz verdi.
Evet ANkara, Eskişehir yoluna kayıyor yerleşim olarak. Yapracık yıl sonuna biter gibi geliyor bana. Çok hızlı bir çalışma var. Her gittiğimde daha çok ortaya çıkmış oluyor bloklar. İnşallah dolaplarımız bitti diye yazarım buraya yakında :44: Hatta resimlerini bile eklerim yerleşince
Perşembeye bitirmek için söz verdiler bakalım. Defalarca söz verildiği için pek inanamıyorum. Banyonun bataryasını değiştirtmiştik başka bir ustaya. Tamam abla dedi parayı aldı gitti. Bi açıp deneyim dedim musluğu. Açar açmaz sağa sola su fışkırmaya başladı. Çağırdık geldi. Takur tukur bişeyler yaptı gitti. Yeni aldığım güzelim bataryanın her tarafını yaralamış ve eğri takmış. Allahım işini doğru düzgün yapan kimse yokmu bu memlekette
Aynen öyle canım işte. Biz de kibar insanlarız, bayanız. Ne kadar sert konuşsakta adamlar kaale almıyor sanırım. Bunlara kaba saba adamlar bulmak lazım herhalde. İlk başta İstikbal reginaya yaptırmak istemiştim. Pahalı olur diye vazgeçtim. Ah bunları yaşayacağımı bilseydim parayı fazla vermeye razı olurdum.
Böyle yaptıkları için kimse ustalara rağbet göstermiyor işte. Siteler kan ağlıyor. Gidiyorsun Koçtaş vs gibi yerlere yaptırıyorsun muhatabın belli, şikayet edeceğin yerler belli.
Hele bir de iyi niyetli olunca insanın iliğini kemiğini sömürüyorlar işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?