üstünlük kompleksi

gerçekten kırmak istemiyorum, yoksa çoktan postamı koymuştum... bize tevazuyu öğretti ailemiz... bin bilsek de biliriz demeyiz çoğu zaman... çok iyi bildiğimiz bir konuyu bile anlatıyor olsa karşımızdaki, sırf ayıp olmasın diye dinleyip, değer verdiğimizi hissettirmemiz öğretildi anne babamızdan...acaba ben mi ona çok fazla itina gösterdim...bak şimdi geldi aklıma.. ondan mı bu kadar üstün görüyo bana karşı kendini...

emin olun benden ve benim hayatımdan çok daha üstün özelliklere sahip.. belki kendisinin üzerine basa basa hissettrdiği gibi gerçekten üstündür,.. ne bileyim kültürlüdür, bilgilidir, bol bol okur vs vs vs... öyle bile olsa bizim gözümüze sokmalı mı? ona tevazuyu alttan alttan sokmak isterim ama ne şeklide hiç fikim yok.. :)

Ben de çevremdeki insanlara karşı şu tavrı aldım,samimiyeti bitirdim biraz.ha yine görüştüm konuştum çünkü kuzenlerimin çoğu da bu şekilde,atsanız atılmaz.siz şimdi ona onun dilinden cevap vermeye çalışıyorsunuz ama karakteriniz buna müsait değil.olsaydı baştan beri yapar buraya sormazdınız zaten,benim de müsait değil ve onun yaptığını yapmaya çalışsam üstümde abes banal duruyor,çünkü benim karakterime uymuyor.bence siz kişiliğinizden taviz vermeyin.

Farklı bir yorum da benden gelsin. Aslında dürüst olmak gerekirse ben de bahsettiğiniz gibi biriyim. Yani konuşmayı bir şey biliyorsam söylemeyi severim. Bende karsimdakini ezmek gibi bir anlayış yok açıkçası. Çünkü okudugum kitabi edindiğim bir bilgiyi konuşmak isterim. Hele ki hoslandigim biriyse biraz da ona hoş görünmek bos biri olmadigimi göstermek için konuşur da konusurum. Belki arkadaşınız da sizi boyle etkilemek için yapıyordur kim bilir. Normal bir durum değil farkındayım mesela benim bir arkadaşım vardı kız gercekten modadan makyajdan anlıyor. Bense pek anlamam. Onun bildiği bu konularda ona basvururum. Yani istediği kadar kafa utulesin sonuçta biliyor da konuşuyor diye ağzımı açmam. Benim de tarihi bilgim iyidir ayni zamanda spordan da anlarim edebiyatciyim o da bu konularda bana başvurur falan filan. Arkadaşınızin tutumu rahatsız etmiş sizi belli ki. Eğer o da benim gibiyse kotu niyetli olmadığını bilmelisiniz. Çok rahatsız oluyosaniz o kitabı ben de okudum biliyorum o anlattıklarını bana bilmediğim şeylerden bahset diye şakaya vurabilirsiniz. Hem belki de sizi etkilemek için yapıyor kim bilir.

Zevkler ve renkler tartışılmaz canım benim derseniz, fazla uzatmaz sanırım konuyu :)

direkt öyle demedim ama onun çok beğendiği birşeyi ben pek beğenmemiştim, ama kırarak söylemedim.. sadece yok ben onu pek sevmedim dedim... hemen atağa geçti.. aaa niye çok alemsin, nasıl beğenilmez bu falan filan demeye başlayınca, benim tarzım değil dedim sustu... sanırım buna benzer şeyleri fırsat buldukça söylersem işe yarayacak gibi.. ama ne gibi cümleler kullanmalı onu kestiremiyorum... kırmadan ama ikaz gibi...

akıl danışmadığınız halde de yapıyor mu

benim fikrim de şu bir insan ne kadar bildiği şeylerle böbürleniyorsa o kadar boştur.bazen böyle insanlar için şunu düşünüyorum sırf millete havasını atmak için okuyor o kitapları,dinliyor o müzikleri vs vs bazıları sırf cv için uğraşıyor yazık.ve bence bu şekilde böbürlenen insanların yaptıkları gözükmüyor cidden kötü bir huy,mütevazi insan her zaman bir sıfır öndedir.

beni etkilemesini gerektiren bir durum yok ki... insanlar haliyle bildiği haberdar olduğu konularda bunu belirtirler, söylerler... ama bu demek değildir ki karşındaki ezmelisin... ben onun bilgisinden kültüründen rahatsız değilim ki, sanırım pek anlatamadım.. ben onun bu kazanımlarının onun beni ezmeye çalışmasından rahatsızım.. yoksa kültür bilgi seviye bunlar illa ki güzel şeyler.. ama tevazu olmadan karşındakine üstünlük göstergesine sebebiyet veriyorsa bu meziyetler, artıdan çok eksiye düşürür insanı.. ben bunu anlatmak istedim...

Yukarıda yazdığım gibi, o senin zevkin ama buda benim zevkim, sen elma seversin, ben portakal severim. Bu gibi farklılıklar bizi ne alçaltır, ne yüceltir, sadece tarzımızı belirler, birbirimize benzesek emin ol çabuk sıkılırız ve paylaşıp, fikir danışılacak bir konumuz olmaz. Sadece fikirlerimize saygı duyalım yeter dersiniz kırmadan en güzel cevap olur kendisine.

Durduk yere aliniyorlar zaten her bahsedilen meseleden. Birden ben ben ben diye basliyor konuyla alakasiz onun olanini anlatmaya.
Hic duyma, duyulmadikca cirkinlesiyorlar, o zaman izlemesi keyifli oluyor :))

önceleri tebessümle dinliyordum... ama artık gerçekten sıkmaya başladı.. ne yapabilirim acaba, fikriniz varmı?

Kalp kırmanıza, yada posta koymanıza gerek yok ki.
Yapabiliyorsanız tezlerini çürütün yeter bence.
Bir kitapla ilgili bıdı bıdı mı yapıyor mesela , ısrarla öyle değil böyle deyin.
Yada bir konuyla ilgili , burda yanlışsın deyin, o öyle değil deyin ,ama ısrarcı olun.
Siz kararlı oldukça çenesini bir süre kapatacaktır.
Alttan alttan herşeyi bilemezsin, en iyi sen olamazsın , bilemezsini kafasına sokun.
He bu kişi gerçekten donanımlı ve bilgili ise bu ona sökmez.
Yalnız herşeyi ben biliyorum diyen , içi boş tiplerde ise sonuç verir.

çok teşekkr ederim, anladım demek istediğinizi.. :)

birkaç kez aksini belirttim ama pek işe yaramıyor onda... bi taraftan tutup öteki tarafa çekip yine onun bildiği onun söylediği olmalı tarzına bürünüyor... can sıkıcı tarafı da bu...

Nasıl ezmeye çalışmış anlatmamissiniz ki. Mesela sen bir fikrini açıklamak isterken sizi susturup bilmiyosun sen sus moduna mi giriyo yoksa sadece konuşuyor mu. Eğer öyle yapıyorsa itici bir durum tabi. Cevabını vermelisiniz. Ama yok sadece kendi bilgilerini aktariyorsa kotu niyetli bi durum göremedim ben.

önceleri tebessümle dinliyordum... ama artık gerçekten sıkmaya başladı.. ne yapabilirim acaba, fikriniz varmı?
Icinden birazdan buraya yazacagini ve onunla nasil eglenecegimizi dusun dinlerken :)
Onun kusuru bu. Yetiskin insani kimse yonlendiremez, ancak heğğ heğğ diyip ani kurtarirsin.

birkaç kez aksini belirttim ama pek işe yaramıyor onda... bi taraftan tutup öteki tarafa çekip yine onun bildiği onun söylediği olmalı tarzına bürünüyor... can sıkıcı tarafı da bu...
Öyle yaptığını tahmin ettim zaten, ben de diyorum ki o ne kadar inatçı ise , sen iki katı ol.
Pes eden taraf sen olma , tamam evet doğru , sen haklısın, diyene kadar bırakma yakasını.
Bu kişiyi kaybetmek istemediğin için yazıyorum, yoksa uğraşmaya değmez:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…