üstünlük kompleksi

peki bu arkadaşınız kendisi öyle biri mi, yani kendi de öyle boş anında çizer yapar falan mı? bildiğinden mi söylüyor yoksa bilgiçliğinden mi
Hayır öyle ilgi alanı felan değil birçok konuda böyleydi sonradan birkaç kez tartistik sesini yukselttigi icin .Hayir dedi ben normal konusuyorum dedi o farkinda degildi yani yaptiklarinin .İnsan yaptiklarinin farkinda olmayinca zaten orda imkansizlasiyo degismesi . bu arkadasta baktim kendinin oyle olmasina bile ihtimal vermiyo o zaman yapcak bir sey yoktu sadece benim fikrimde degildi benim gibi dusunen bir suru insan vardi. O günde zaten otobüste istanbul sakarya yolunda bayram trafigi vardi sıkıldığım icin defterimi cikardim insan ciziyordum .onume pafta acip kalip kesmeye kalkmadim .Böyle bi insanla uzun sure gecirdigim icin insanlara artik soguk davraniyorum . Birisinde bi ezme cabasi gorunce kendimi cok savunan biri olamadigim icin muhabbeti noktalamaya calisiyorum az konusuyorum o insanla .benide paronayak yapti galiba...

açık açık konuşsanız eminim sizin ne kadar yanlış anladığınızı falan söyleyecek.alttan alta ne yapabilirsiniz bilmiyorum ben o konularda hiç iyi değilim,arkadaşlara bırakıyorum :)

aynen aynen, birde bunda ne var boş yere alınganlık yapıyorsun der, üstüne birde küser :)

bende sizin gibiyim, birden alınıp sinirlenip hayır o öyle değil şöyle diye atağa geçemiyorum.. huyum değil... ailemiz bize tevazuyu öğretti, öyle yetiştik.. herkesin fikrini saygıyla dinlemeyi, bize yanlış gelse de tebessümle itiraz etmeyi kırmamayı öğrendik... ama öyleleri beni bulmaz oldu artık :)

Belkide dediğiniz gibi farkında değil gerçekten, anladığım kadarıyla siz de seviyorsunuz kendisini. Öyleyse doğal olun, düşündüklerinizi söyleyin sizde, verdiği tavsiyeler kayda değerse ciddiye alın, yok değilse Sizde kendi fikrinizi söyleyin.

Yani mesela bir örnek cümlesini verseniz, tam cevap veremedim böyle.

Aynen oyle insanların hamuruna kattiklarina inaniyorum ben bu kibiri. Bazen onlarin soyledigi bir lafin yaptigi bi harketin denemesini yapiyorumda emanet duruyor uzerimde . Keşke biri sirkelese bu insanlari.

Bence eğer terk edemeyeceğiniz biriyse . Onu küçük bir hatasında başkalarının yanında söz ile sakalaşircasina rezil etmek . Eger bildiklerim gibiyse size darilacak oyle yaptiginiz icin . sizde saka yaptim der hakliyi oynarsiniz rahatlikla.

Bence zorunda olmamalısınız. Böyle insanlardan her zaman nefret etmişimdir ve öyle olanları hayatımdan hiç düşünmeden çıkarmışımdır en ufak bir pişmanlık bile duymuyorum. Be kadar sevsenizde içten olmayan biriyle görüşmek zorunda değilsiniz bence

Canım valla eşimin ailesinden bi yer cücesini tarif etmişsin.Kızı düğünümde tanıdım da tanımaz olaydım. O dönemde bir sınava girmişti neymiş efendim hiç hazırlanmamasına rağmen çok iyi puan almış istediği şehirde olacakmış. Aynı mesleği yapıyoruz şu an ama zannedersin kendisi prof. :) o sevimli görüntüsünün altında yatan sinsiliği fark etmesem ben bile sevebilirdim ama görümcemle birlik olup kına gecemde beni deli ettiler eşim de kına sonrası onları delirtti sağolsun illaki yere yapıştıran oluyor böylelerini.sen yapamasan da birileri yapıyor illaki ben hiç oralı olmuyorum kendini övdüğü konuya hmm öyle mi gayet normal diyorum ve bu tip insanlar beni hiç sevmiyor :):) kıyafette falan ise hiç işe yaramaz üstünlüğü,herkesin kendi tarzı var kimseden akıl kabul etmem kendin öyle yap der çekilirim. Ama bu tipleri çok tehlikeli bulmuşumdur her zaman uzak durmakta fayda görmüşümdür iki yüzlü ve güvenilmez olma potansiyellerini yüksek bulmuşumdur.Allah gazaplarından korusun ne diyim

o anlatınca sizde sessizce dinleyin bir anda he he tamam diyin bunu aralıklı olarak yapın bakalım tekrar ediyor mu bu hareketlerini

Bence böyle insanlar, eksik yönlerini bu şekilde ifade ediyorlar. Çok önemli değils eve beni rahatsız eden biri ise çok takmaz ve görüşmezdim. görüşmek zorundaysanız ise sizde onun yanında onun gibi olun :)

Mesela buda benim fikrim renkler ve zevkler tartışılmaz diyebilirsiniz
ÇOk iyi bildiğiniz konudada hayır benimde bu konuda fikrim var size göre o diyebilirsin
Niye susuyorsunuz ki verin cevabunı gitsin.....

Offf Allah başka dert vermesin benim iş arkadaşım da öyle konuşmama gibi bi durumum da yok ama ben sivri dilliyim sokuyom lafı inceden bide iş dışı boş zamanda filan muhabbet kurmuyorum tam nefretlik sünepe ama kendini güzel sanıyor saçını taramıyo ama fönsüz gezmez gibi davranıyor beni çekemiyo ama seviyormuş gibi davranıyor yani aslında yaşamadığı hayatı -mış gibilerle yaşıyor

bence kompleksli....aynısından 1 adet arkadaşım vardı ne mi oldu 10 senedir çok iyi dostuz komplekslerinin nedenini anladığım için olsa gerek nedense onunla bağımı koparmak istemedim......her çeşit insan var elbet mühim olan bana zararı olurmu sorusuna yanıtın hayır olmasıydı.....ha bazen gına geliyor artık herşeyin en iyisini bilir ya işte o zaman inceden dalga geçerim tamam başladın yine diye o da güler geçer....anladığım kadarıyla arkadaşlık aşamasındasın dostluğa geçerse bu ilişki o zaman daha rahat olursun...yok katlanamam buna dersen de uzaklaştırırsın kendinden duvarlar senin elinde.....

Benzer huylu 2 arkadaşım var. İyi insan olabilirler ama ben de keyif almaya dinlenmeye kendileriyle görüşüyorum. Görüşme sırasında bu tarz üstünlük kurma çabaları ve bana gösteriş yapsınlar diye buluşmuyorum. Ondan görüşmeyi baya azalttım. Yani haftada 2 görüşürken ayda 1 e kadar indirdim. Kafam rahatladı.

Eltim ve malesef görüşmek zorunda kalıyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…