- 28 Ekim 2012
- 507
- 528
- 103
- 30
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Hayır öyle ilgi alanı felan değil birçok konuda böyleydi sonradan birkaç kez tartistik sesini yukselttigi icin .Hayir dedi ben normal konusuyorum dedi o farkinda degildi yani yaptiklarinin .İnsan yaptiklarinin farkinda olmayinca zaten orda imkansizlasiyo degismesi . bu arkadasta baktim kendinin oyle olmasina bile ihtimal vermiyo o zaman yapcak bir sey yoktu sadece benim fikrimde degildi benim gibi dusunen bir suru insan vardi. O günde zaten otobüste istanbul sakarya yolunda bayram trafigi vardi sıkıldığım icin defterimi cikardim insan ciziyordum .onume pafta acip kalip kesmeye kalkmadim .Böyle bi insanla uzun sure gecirdigim icin insanlara artik soguk davraniyorum . Birisinde bi ezme cabasi gorunce kendimi cok savunan biri olamadigim icin muhabbeti noktalamaya calisiyorum az konusuyorum o insanla .benide paronayak yapti galiba...peki bu arkadaşınız kendisi öyle biri mi, yani kendi de öyle boş anında çizer yapar falan mı? bildiğinden mi söylüyor yoksa bilgiçliğinden mi
açık açık konuşsanız eminim sizin ne kadar yanlış anladığınızı falan söyleyecek.alttan alta ne yapabilirsiniz bilmiyorum ben o konularda hiç iyi değilim,arkadaşlara bırakıyorum :)
Hayır öyle ilgi alanı felan değil birçok konuda böyleydi sonradan birkaç kez tartistik sesini yukselttigi icin .Hayir dedi ben normal konusuyorum dedi o farkinda degildi yani yaptiklarinin .İnsan yaptiklarinin farkinda olmayinca zaten orda imkansizlasiyo degismesi . bu arkadasta baktim kendinin oyle olmasina bile ihtimal vermiyo o zaman yapcak bir sey yoktu sadece benim fikrimde degildi benim gibi dusunen bir suru insan vardi. O günde zaten otobüste istanbul sakarya yolunda bayram trafigi vardi sıkıldığım icin defterimi cikardim insan ciziyordum .onume pafta acip kalip kesmeye kalkmadim .Böyle bi insanla uzun sure gecirdigim icin insanlara artik soguk davraniyorum . Birisinde bi ezme cabasi gorunce kendimi cok savunan biri olamadigim icin muhabbeti noktalamaya calisiyorum az konusuyorum o insanla .benide paronayak yapti galiba...
görüşmek zorundayız gerçekten... kaldı ki canımızı sıkan herkesi hayatımızdan çıkarsak zaten kimse kalmaz çevremizde, çünkü illa ki herkesin kötü tarafları vardır... kendimizin bile vardır yani.. onu o haliyle kabul etmek lazım, ama kabul etmek demek her can sıkışına da boyun bükmek değildir haliyle.. ufaktan bende ikaz babında dokundurmak istiyorum :)
Aynen oyle insanların hamuruna kattiklarina inaniyorum ben bu kibiri. Bazen onlarin soyledigi bir lafin yaptigi bi harketin denemesini yapiyorumda emanet duruyor uzerimde . Keşke biri sirkelese bu insanlari.bende sizin gibiyim, birden alınıp sinirlenip hayır o öyle değil şöyle diye atağa geçemiyorum.. huyum değil... ailemiz bize tevazuyu öğretti, öyle yetiştik.. herkesin fikrini saygıyla dinlemeyi, bize yanlış gelse de tebessümle itiraz etmeyi kırmamayı öğrendik... ama öyleleri beni bulmaz oldu artık :)
Bence eğer terk edemeyeceğiniz biriyse . Onu küçük bir hatasında başkalarının yanında söz ile sakalaşircasina rezil etmek . Eger bildiklerim gibiyse size darilacak oyle yaptiginiz icin . sizde saka yaptim der hakliyi oynarsiniz rahatlikla.bende sizin gibiyim, birden alınıp sinirlenip hayır o öyle değil şöyle diye atağa geçemiyorum.. huyum değil... ailemiz bize tevazuyu öğretti, öyle yetiştik.. herkesin fikrini saygıyla dinlemeyi, bize yanlış gelse de tebessümle itiraz etmeyi kırmamayı öğrendik... ama öyleleri beni bulmaz oldu artık :)
o anlatınca sizde sessizce dinleyin bir anda he he tamam diyin bunu aralıklı olarak yapın bakalım tekrar ediyor mu bu hareketlerinigörüşmek zorunda olduğunuz bir tanıdığınız var, ve bariz şekilde üstün olmaya çalışıyor, giydiği kıyafetlerden tutun da, okuduğu kitaplarda, hatta konuştuğu konularda bile sizden üstün olduğunu -farkında olmayadabilir- üstün görünmeye çalıştığını seziyorsunuz... ne yapardınız????
Tatlı görünmeye çalışıyor, tatlı da, güleryüzlü hoş davranıyor, burası amenna... lakin her konuda her muhabbette sanki bizim o konuda bir bilgimiz veya fikrimiz yokmuş gibi bir eda sezdiriyor... sezgilerimi tam ifade de edemiyorum ama genel manasıyla durum bu... çok rahatsız hissediyorum birlikteyken, aksi gibi severim de kendisini yani, :) ... ama iki cümlenin üçüncüsü üstünlük taslamaya varıyor... bir kıyafetten vs bahsediyor olsak, şurdan al şuraya bak oraya git.. beğendiğim şeyi beğenmeme, veya beğenmediğim şeyin artılarını sıralayarak beğenmememin çok abes bir durum olduğunu hissettirme huyu var... yani kısacası o herşeyi biliyor, her konuda fikir sahibi, herşeyin iyisini doğrusunu olurunu o biliyor gibi bir ima veriyor... ben bilirim ben iyiyim vs demiyor, telaffuz etmiyor, ama nasıl anlatsam bunu bir şekilde hissedip sezebiliyorsunuz edalarından konuşmalarından... sezmemek için aptal olmak lazım yani... tahsil konusunda da pek bir farkımız yok, denk sayılırız ama zaten ben asla tahsil kıyaslamasını aklımdan bile geçirmedim ömrümce kimseye karşı.. onun hissettiridiği tavırlar böyle bir düşünceye kapılmama sebep oldu... ezmeye çalışır gibi bir havası var.. çok kitap okuyan biriyimdir, ama bir kez bile bununla övünen biri olmadım. keza zaten kitap okumak kişinin kendiyle alakalı bir durum, başkalarına bunu övgü malzemesi olarak kullanmak nasıl bir artı sağlar ki... ama o aksine sanki biz kitaplardan bihaber kişileriz de hiç okumayız etmeyiz gibi, şu yazar şöyle, bu kitap böyle falan filan bıdı bıdı... ben de sırf saygısızlık etmemek için bugüne kadar bu tavırlarını yüzüne vuracak yada kırılıp alınacak tarzda bir tavır göstermedim, tebessümle dinledim hala da dinlerim... ama artık canımı sıkmaya başladı, açıkçası kırmak da istemiyorum ama ufaktan şöyle laf dokundurmak da istiyorum açıkçası.. siz olsanız nasıl davranırdnız, belki de farkında bile değil ama sizi her fırsatta ezmeye, sizden üstün havalarına girmeye çalışan birine yaklaşımınız nasıl olurdu, fikirlerinizi bekliyorum :) tşkrler..
görüşmek zorunda olduğunuz bir tanıdığınız var, ve bariz şekilde üstün olmaya çalışıyor, giydiği kıyafetlerden tutun da, okuduğu kitaplarda, hatta konuştuğu konularda bile sizden üstün olduğunu -farkında olmayadabilir- üstün görünmeye çalıştığını seziyorsunuz... ne yapardınız????
Tatlı görünmeye çalışıyor, tatlı da, güleryüzlü hoş davranıyor, burası amenna... lakin her konuda her muhabbette sanki bizim o konuda bir bilgimiz veya fikrimiz yokmuş gibi bir eda sezdiriyor... sezgilerimi tam ifade de edemiyorum ama genel manasıyla durum bu... çok rahatsız hissediyorum birlikteyken, aksi gibi severim de kendisini yani, :) ... ama iki cümlenin üçüncüsü üstünlük taslamaya varıyor... bir kıyafetten vs bahsediyor olsak, şurdan al şuraya bak oraya git.. beğendiğim şeyi beğenmeme, veya beğenmediğim şeyin artılarını sıralayarak beğenmememin çok abes bir durum olduğunu hissettirme huyu var... yani kısacası o herşeyi biliyor, her konuda fikir sahibi, herşeyin iyisini doğrusunu olurunu o biliyor gibi bir ima veriyor... ben bilirim ben iyiyim vs demiyor, telaffuz etmiyor, ama nasıl anlatsam bunu bir şekilde hissedip sezebiliyorsunuz edalarından konuşmalarından... sezmemek için aptal olmak lazım yani... tahsil konusunda da pek bir farkımız yok, denk sayılırız ama zaten ben asla tahsil kıyaslamasını aklımdan bile geçirmedim ömrümce kimseye karşı.. onun hissettiridiği tavırlar böyle bir düşünceye kapılmama sebep oldu... ezmeye çalışır gibi bir havası var.. çok kitap okuyan biriyimdir, ama bir kez bile bununla övünen biri olmadım. keza zaten kitap okumak kişinin kendiyle alakalı bir durum, başkalarına bunu övgü malzemesi olarak kullanmak nasıl bir artı sağlar ki... ama o aksine sanki biz kitaplardan bihaber kişileriz de hiç okumayız etmeyiz gibi, şu yazar şöyle, bu kitap böyle falan filan bıdı bıdı... ben de sırf saygısızlık etmemek için bugüne kadar bu tavırlarını yüzüne vuracak yada kırılıp alınacak tarzda bir tavır göstermedim, tebessümle dinledim hala da dinlerim... ama artık canımı sıkmaya başladı, açıkçası kırmak da istemiyorum ama ufaktan şöyle laf dokundurmak da istiyorum açıkçası.. siz olsanız nasıl davranırdnız, belki de farkında bile değil ama sizi her fırsatta ezmeye, sizden üstün havalarına girmeye çalışan birine yaklaşımınız nasıl olurdu, fikirlerinizi bekliyorum :) tşkrler..
Eltim ve malesef görüşmek zorunda kalıyorummmgörüşmek zorunda olduğunuz bir tanıdığınız var, ve bariz şekilde üstün olmaya çalışıyor, giydiği kıyafetlerden tutun da, okuduğu kitaplarda, hatta konuştuğu konularda bile sizden üstün olduğunu -farkında olmayadabilir- üstün görünmeye çalıştığını seziyorsunuz... ne yapardınız????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?