üstünlük kompleksi

elbette ki sen sus moduna girmiyor... ama senin fikrin , senin bildiğin konuda söylediğin cümlelerin onca hep eksik, hatalı yanlış... yani her konuda onun bilgilerini dinlemeli, ona onay vermeliyim, ve sessiz kaldığım her konuda o konu hakkında bilgim yokmuş da o yüzden susuyorum gibi bir algısı var.. ben bilgim var o konuda diye takır takır anlatmak söylemek zorunda değilim mesela bazen bilsen bile susmak gerekir ortamına göre... ama ona göre onun çok konuşkan olmasının sebebi çok bilgili olmasına bağlı...

bazen yoruluyorum gerçekten, :) kırmak da istemiyorum... açık söylemek gerekirse amaaan o ne düşünürse düşünsün hakkımda da demek istemiyorum, altta kalmayı kimse istemez.. ama onun yaptığı gibi itici konuşmak da istemiyorum.. hem kırmadan hem alttan alttan laf dokundurmak aslında maksadım :)

E siz de konusun o zaman. Ya da onu değiştiremeyeceğinizi anladiysaniz çıkarın gitsin hayatinizdan. Yapacak şey çok basit yani

Icinden birazdan buraya yazacagini ve onunla nasil eglenecegimizi dusun dinlerken :)
Onun kusuru bu. Yetiskin insani kimse yonlendiremez, ancak heğğ heğğ diyip ani kurtarirsin.

çok da sevdiğim bir arkadaşım, hatta dostum yani çok iyiliklerini gördüm... çok da güzel huyları vardır bunun yanında :) o yüzden kesip biçip atamıyorum.. :) çocuğuma falan çok baktı , okula götürdü getirdi.. eşlerimizde dost da aksi gibi :) kaybetmek istemem zaten, her yanlışı olanı silsek kimsemiz kalmaz insan olarak.. herkesin kusur var... ama işte can sıktığı zamanlarda baya bozuluyo üzülüyo insan..

Ay istediği kadar tatlı dilli olsun görüşmek zorundaysam ben çoktan yüzüne vurmuştum. :)
Kırmamak istiyorum diyorsun ama o seni ezmeye çalışırken küçük görürken seni düşünmüyor değil mi? Gerçekten çoktan ağzının payını yarı şaka yarı ciddi vermiştim ben.

belki farkında bile değil kendinin böyle olduğundan... orayı tam çözemedim... bilinçli yapıyorsa zaten çok kötü.. ama bilmeden yapıp huyu böyle mi acaba diye düşünüyorum bazen...

dost arkadaş hemen silinip atılmıyor... iyliklerini çok gördüm... keşke böyle davranmasa canımı yese.. kırılıyorum ama sanırım çözüm yok gibi..
Ya bence çok da kirilinacak bir konu değil. Hayır sizi de susturmuyormus ki neden bu kadar uzuldunuz anlamadım. Siz de konusun ya da konistugunuz konular sikiciysa yorum yapmak istemediğiniz seylerse bu konuları konuşmasak olmaz mi daha eğlenceli şeylerden bahsedelim deyin. Madem o kadar iyi biri bu kadarcik kusuru görmezden gelmeniz lazim gelir bence.

aynen devam edeyim mi yani, haklısınız zaten laf dokundurmak şöyle dursun , hayır olmaz o öyle değil demeyi bile beceremedim ona... alacağım tavırı biliyorum çünkü...

ya zaten ben diğer huylarından ötürü hep alttan alıyorum ama başkalarının yanında da böyle yapması üzüyor.. üzen tarafı bu... geçenlerde arkadaş ortamındayız kalabalık oturuyoruz... resmen beni ezmeye odaklanmış gibi, her bahsettiğim konuda dem vurdu... diğer arkadaşlarım bile farkediyor... hatta bir tanesiyle ilk kez tanıştılar orda, o bile farketmiş... üzülecek bişey yok gibi ama düşünün her fırsatta sizin söylediklerinizin tersini iddia eden, yada konuyu farklı yöne çekip, bilhassa iyi bildiği tarafa çekip ordan devam edip üste çıkmaya çalışan biri olsa siz üzülmezmisniz... köşeye atma çabasında her daim..

Biri bana boyle davransa buraya konu açmak yerine coktaaaan onu o masaya mihlamiştim. Ama sizde öyle bir tarz yok demek naif birisiniz . içinize atiyosunuz ama atmayin bence. Siz de çok okuduğunuzu bilgi sahibi olduğunuzu yazmissiniz e konusun karşı çıkın öyleyse. Bunun neresi zor anlamıyorum. Mesela onun bilmediği bir konu açın sen bu konuyu biliyo musun deyin içerikle alakalı birkac soru sorun siz anlatın siz konusun falan filan. Cidden zor değil

böyle bir arkadaşım vardı . Can sıkıntısından otobüste resim cizerken kiyafet tasarla dedi .Devam ettim kendi bildigimi cizmeye .Ben sana kiyafet tasarla demedim mi dedi. Böyle bir insanla olmayacağını anladım ve ilk fırsatta bahane bulup 9 senelik arkadaşlığımı bitirdim. Eksikliğini hissettim mi hayır . Ama anladım ki böyle hastalıkli insanlar kendileri farkinda olmadan bizi hastalikli yapiyor. Zaten bir psikolog ne demis bize asla gerçek hastalar gemez onların hasta ettikleri gelir . Aman düsmeyin bu tuzaga . hayatta kimse kimseye mecbur değil bir şekilde yaşayıp gidiyoruz .

aynen devam edeyim mi yani, haklısınız zaten laf dokundurmak şöyle dursun , hayır olmaz o öyle değil demeyi bile beceremedim ona... alacağım tavırı biliyorum çünkü...
aynen devam da etmeyin,insan içine ata ata karşısındaki insandan bir süre sonra nefret etmeye başlıyor,sonra çok küçük bir şeyde patlarsınız suçlu siz olursunuz.biraz mesafe koyun sadece,konuları da geçiştirin.kaç yaşında insanlarız hala şu yaşta şeylerini yarıştıran insanlar var valla bıktım...bu bayan ileride çocuklarınız olunca da aynı şeyi yapar inanın o zaman daha sinir bozucu oluyor

çok kötü niyetli olabilirim ama bazen insanlar yaptığı iyilikleri bile kendileri için yapıyorlar aslında...siz ona minnet duyuyorsunuz ama işin aslı öyle olmayabiliyor bazen...

işin can sıkıcı tarafı da bu zaten.. bilmediği konu yok... yani ona göre öyle... bir insan her konuda bilgi sahibi olamaz, illa ki bilmediği şeyler konular var.. ama onun tavrı öyle ki sinir bozucu... bilmese de bi yolunu bulup biliyormuş havasına girmesi, ve senin bildiğin bahsettiğin o konuyu o anda sanki bilmiyorsun da uyduruyorsun moduna sokması... bu herhangi konular da olabilir, veya bir kıyafet, ıvır zıvır herşey olabilir.... ezmeye odaklanmış resmen bunu seziyorum artık... sürekli ezme modunda dolanan birini düşünün başınızda...

çok kötü niyetli olabilirim ama bazen insanlar yaptığı iyilikleri bile kendileri için yapıyorlar aslında...siz ona minnet duyuyorsunuz ama işin aslı öyle olmayabiliyor bazen...

haklılık payınız var, ama yılların vermiş olduğu dostluk, bağları koparmaya engel oluyor.. zaten amacım koparmak değil de biraz düzgün dille ikaz etmek aslında...

peki bu arkadaşınız kendisi öyle biri mi, yani kendi de öyle boş anında çizer yapar falan mı? bildiğinden mi söylüyor yoksa bilgiçliğinden mi

açık açık konuşsanız eminim sizin ne kadar yanlış anladığınızı falan söyleyecek.alttan alta ne yapabilirsiniz bilmiyorum ben o konularda hiç iyi değilim,arkadaşlara bırakıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…