Üşüyorum ya 🥲

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.402
358
Mersin
Ben üşüyorum ya. Geçenlerde çıldırdım, gittim tüm değerlerime baktırdım. Herşey normal. Tiroidim, kan seviyem normal, vitamin minarel değerlerim normal, diyetim düzenli. Doğuştan ritm bozukluğum var ama kardiyolog gıdaya bağlı bu daha çok,öyle üşümene sebep olacak boyutta değil demişti. Zaten tırnaklarım dudaklarım gayet normal renkte. Şu an oda 24 derece %50 nem, kızımın eller ayaklar gayet normal, ben sobayı iki göz açtım önünde oturuyorum. Yorganın altı kesmiyor.

Düşünüyorum ne zaman başladı bu kadar diye sanırım 27-28den sonra başladı.34 yaşında yaşlanmış mı oldum,nene miyim ben Bana evden fazla yelek gönderin, nene desenli Üşümeme neden olacak hiçbir sebep yok. Stresli bir dönemden geçiyoruz ama stres üşütür mü hiç bilmiyorum. Bir de korkuyorum üşürüm diye. Mersin'de elimde montla geziyorum, her an üşürüm belli olmaz çünkü. Üşüyüncede migrenim tetikleniyor. Psikoloğa gitsem üşüyorum diye benle dalga geçer. Ben olsam geçerim şahsen ,bacım hava yüz derece ne üşümesi derim.

Hep üşüyen bir insan olsam alışık olurdum ama artık noluyor demeye başladım. 24 derecede yorgan altındayım tipim sanki titanikten az önce kurtarılmış gibi. Karakteristik bir özellik oluyor mu bu onu da bilmiyorum. Yanmaya alışığım ben hatunlar bu üşüme mevzusu bana çok tuhaf geliyor.

Kupa tedavisi yaptırın

Ablamda çok üşür.. Yani kat kat giyinir.. Oda sıcakken bile üşüyorum der. Kimi insan üşür yani. Bunu sıcağı sevmeye bağlıyorum ben.. Sizde bence üşümüyorsunuz. Sıcağı seviyorsunuz..

Siz üşümesenizde sıcağı seviyorsunuz.. Sıcağın yanından uzaklaşınca da üşüdüğünüzü düşünüyorsunuz.. Aslında vücudun adaptasyonuyla alakalı..

Bende cok üsürüm ellerim hep buz gibi. Yorumlar belki banada faydali olur

Ablamda çok üşür.. Yani kat kat giyinir.. Oda sıcakken bile üşüyorum der. Kimi insan üşür yani. Bunu sıcağı sevmeye bağlıyorum ben.. Sizde bence üşümüyorsunuz. Sıcağı seviyorsunuz..
Siz üşümesenizde sıcağı seviyorsunuz.. Sıcağın yanından uzaklaşınca da üşüdüğünüzü düşünüyorsunuz.. Aslında vücudun adaptasyonuyla alakalı..
Aslında yazın fellik fellik kaçıyoruz. Bütün yazı klimada oturarak geçiriyorum resmen. Hatta her yaz söyleniyoruz annemle biz niye cehennem gib yerde yaşıyoruz diye. Ama adaptasyon sorunu olabilir gerçekten Sürekli sıcağa maruz kaldığımdan hava soğuyunca vücudum dengeleyemiyor mu acaba

Misal üşümeyeceğiniz bir odada durduğunuz halde birde sobanın yanında oturuyorsanız.. Sobayı kapatınca o üşümeyeceğiniz sıcaklıkta üşümeye başlarsınız.. Vücudunuzun adaptasyonu.. Bence ev sıcaksa üzerinizde de kazak varsa. Üşümezsiniz. Ayriyeten sobanın başına oturmayın. Üşümeniz azalacak diye düşünüyorum..

Kısaca çok sıcak ortamdan normal sıcaklık ortamına geçince vücudunuz o sıcağı istediği için. Aslında normal olan sıcaklık size soğuk geliyor.. Ve üşüyorsunuz..

Kısaca çok sıcak ortamdan normal sıcaklık ortamına geçince vücudunuz o sıcağı istediği için. Aslında normal olan sıcaklık size soğuk geliyor.. Ve üşüyorsunuz..
Son 6-7 yıldır olan bir şey bu ama siz söyleyince düşündüm şimdi ben hep sobayla bitişik yaşardım çocukken de. Anneanneme gittiğimizde odun sobasının dibinde otururdum mesela. Hep sobayla takılırdım evde. Sobanın yakınında oturmazsam olmazmış gibi geliyor

Ben de çok üşeyen biriyimdir benim de kan değerlerim troit bezleri normal ama soğuğu sevmiyorum asıl mesele bu mesela Antalya'da okurken 39 dereceyi görmüştük ne terledim ne de isyan ettim o kadar seviyorum yazı ve sıcağı ama annem de aksine sıcakta Allah korusun kalp krizi geçirecek seviye de baygınlık geçiriyor ve deli gibi terliyor. Bedenin seçiyor mevsimini sanırım :) Ben evin için iyi olmasına rağmen sıcak su torbası ile oturur onunla uyurum ki yatağı sıcacık yapsın :) Okul zamanında Eskişehir'e ilk defa gittiğim günü hatırlıyorum sinirden ve soğuktan elim ayağım titriyordu gözümden yaşlar geldi acıdan asla sevmiyorum aşırı soğuk havayı hatta nefret ediyorum bu yüzden sürekli üşüyorum gibi geliyor zaten el ve ayaklarım yazın bile soğuktur annem vampir gibi buz gibisin der her dokunduğun da korkuyor kadın Sanırım sağlık açısından bi sorun yok ama psikolojik olarak olabilir

Mersinli olarak İzmir'de okudum. Eskişehire ilk kez Ağustosta gitmiştim ve gece ağlamıştım ben üşüyorum diye Ben normalde yazın dayanamam sıcakta sürekli klimada yaşıyorum ama şu an mesela sanki çok soğukmuş gibi halim tavrım. Bizde durum birazcık soğuk görmemişliği mi acaba

Sonradan soğuk görme olabilir Hayır doğu da ya da Rusya gibi sopuk yerler de biz ölüp gidicez demek ki Kalbim hızlı atıyor benim aşırı soğukta sinirim o kadar bozuluyor ki biri dokunsa kavga edicem o derece Valla sıcak alanların sışına çıkmamakta fayda var bir de sıcak su torbanızı her daim yanınızda tutun

Üniversite de Adanalı arkadaşım iç Anadolunun soguyla ilk karşılaştığında ellerimi hissetmiyorum diye ağlamıştı aklıma o geldi

Üniversite de Adanalı arkadaşım iç Anadolunun soguyla ilk karşılaştığında ellerimi hissetmiyorum diye ağlamıştı aklıma o geldi
Adanalı gardaşımın ellerinden öpüyorum İç Anadolu da gece otobüsten inersin ya molada , aman tanrım mersinde öyle soğuk olsa vali okulları tatil eder

Valla inanırım yaşanıyor cidden Keşke sevebilsem çok isterdim çünkü kışın da gezip görmek istediğim yerler oluyor ama yok cesaret edemiyorum Tabi o zamanlar arkadaşlarım Eskişehir'i bildikleri için içlik giymişler bana sen giymedin mi diyorlar ben de '' içlik ne be '' dedim tabi hiç giymeyince bilinmiyor tek içliksiz donan bendim

Adanalı gardaşımın ellerinden öpüyorum İç Anadolu da gece otobüsten inersin ya molada , aman tanrım mersinde öyle soğuk olsa vali okulları tatil eder
Birde biz bir yandan kızı teselli ediyoruz. O ara başka bir arkadaşin ailesi aradı tavukları soguktan donmuş ölmüşler .kiz bunu duyunca hıçkırarak yarım saat ağlamisti

Vücut normali 23,5 -24 derece normalin bir tık kalını giyimle yetiyor.Sizin bahsettiğiniz sıcaklık derecesi nedir.Dışarıda 20 derecenin altında çok kalın olmayan kıyafetlerle herkes üşür..Kalın giyinmek lazım ..Benim yeğenim şu yeni nesil bel kısmı açık croplardan giyer ,donuyorum der eeee donarsın tabi..Eğer sıcaklık 23 ve üzerinde üşüyorsanız o zaman tekrar bir kanınıza falan baktırın bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…