Utanıyorum

Ben hesaplıyorum hep böyle erken doğuranları :)
Bi akrabamızın bebek evlendikten 5,5 ay sonra doğdu
Erken doğum dediler 3.5 kilo çocuğa
Ama herkes yemiş gibi yaptı

Yani millet ağzını açıp bişey diyemez rahat ol

sonuçta kocanla senin bebeğin.
kimseye laf düşmez.

bizim bir akrabamız düğüne 1-2 ay kala nişanlısını kaçırdı.
herkes güldü geçti, sabredemediler diye :))

Dindarlikla bunun ne alakasi var herkes hata yapabilir. Kiyasladiginiz duruma bakin. Onlar dindar bize gore, kuzeni evlenmeden hamile kalmis.. Simdi siz burda neyi ima etmeye calistiniz yada kendizimi ovdunuz merak ettim..
yok öyle düşünmeyin konu içinde dindar olan ve olmayan kapalı acık diye yazılmadan anlaşılmıyor yapılan yorum.illa o iki sınıf insan tipi belli olacak.
eskiden zengin fakir vardı.
şimdi geliştik bunlar çıktı

Çok ince düşünüyorsunuz.
Bebeğin kilosundan haftası anlaşılmaz.

İyi de zaten bebeğin haftası birlikte olduğun günden hesaplanmaz son adetten hesaplanır. Belki sen düğünden 3 hafta önce adet oldun düğün günü de yumurtlama günündu kim nereden hesap edecek?

Ben başka bir noktaya değinmek istiyorum. Belli ki kolay hamile kalıyorsun bebek doğunca dikkatli korun yoksa kırkın çıkınca da ikinciye hamile kalırsın Allah korusun...

Doğum yaklaştı ama ben daha 8 aylık evliyim ya onun için milletin diline dusuncem diye

Erken doğum dersin. Ay ne kadar önemli insanların ne dediği yani. Bunu hesaplayıp sana soracak insan art niyetlidir zaten. Evli misin evlisin sonuçta. Salla.

Nisanliyken eşimle birlikte oldum ve bunun sonucunda hamile kalmışım bu durumdan utanıyorum
Fazla zaman kaybetmemiş evlenmişsiniz ve milletin hafta hafta oturup hesaplayacağını sanmıyorum. ki milletin ne düşündüğü de önemli olmamalı yakın çevreniz de zaten o kadar ince hesap peşine düşmez. Üstelik evlisiniz.
Dip not : benim kardeşim hamile olarak kaçtı, sevgilisi askerdeyken düşünün Ve şu anda eşiyle beraber babamların evinde kalıyorlar.Güzel tatlı bir de yeğenim var, herşey unutuldu. (Eşi bazı maddi sorunlar yaşadı Ve babam evini açtı.Yoksa çok şükür eşiyle aralarında sorun yok). Bunlar bile unutuluyor, hamileliğinizi zehir etmenin anlamı yok.Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle ..

Evlenmissiniz. Ne onemi var? Sanki evlenmeden birlikte olan nacizane tek insan sizsiniz.

Bence abartmayin. Biraz tadini cikarin hamileliginizin ve cocugunuzun. Sizi yargayacak olanlar bakmayacak cocugunuza

Ne bileyim utanıyorum.baska bir ile mi gitsem doğum için onu bile düşünüyorum.hani erken doğum desem erken doğum bebekleri birazcık küçük oluyor ya anlarlar diye korkuyorum
Benim ilkokul arkadaşım 35 haftalık Doğum yaptı.Evlendikten 1 yıl Sonra hamile kaldı yani aklınıza bir şey gelmesin bebeği hep 2 hafta önden gidiyormuş. Maşaallah subhanallah tosun gibi bir oğlu oldu.Hiç de öyle küçük olmak zorunda değil

Ben ilk günden hamile kaldım. Kızım kırk haftalık oldu. Ama hesaba göre düğünden 38 hafta sonra doğum yapmışım.
Çünkü yumurtlama gününe göre hesap yapılır. Son adet tarihim olan 3 hafta önceden hesap yapıldı. Benimkini de hesaplayanlar oldu mu acep?

Nisanliyken eşimle birlikte oldum ve bunun sonucunda hamile kalmışım bu durumdan utanıyorum

İyi de evlenmişsiniz zaten. Kimi ne ilgilendirir ki utanıyorsunuz?

Bizim bir tanıdığımız da evlenmeden hamile kalmış, bebek normal zamanda, normal kiloda doğdu etrafa erken doğdu diye söylediler. Kimse inanmasa da bir şey diyemezdi.

Bence daha fazla kafaya takıp bebeği de strese sokmayın. Bebeğinizle mutlu geleceğinize odaklanın.

Valla istemsizce güldüm okuyunca Allah bebeklerinizi size bağışlasın inşallah Konu sahibi arkadaşım en son düşünceğin bu olsun hamilelik psikolojisi anlıyorum bende bazen olmıcak şeylere takıyorum ama evli barklı insansınız kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz elbet konuşan bir iki densiz çıkıcaktır ama sizin düğününüzle bebek haftası arasında uçurum bir fark yok ondan içinizi ferah tutun

Ne bileyim utanıyorum.baska bir ile mi gitsem doğum için onu bile düşünüyorum.hani erken doğum desem erken doğum bebekleri birazcık küçük oluyor ya anlarlar diye korkuyorum
Bu iyi beslenmiş dersin.Bişey olmaz 2 hafta erken doğdu de nolucak olana çare var da ölene çare yok derler sen de üzüleceğine öyle dersin ,üzme bebeğini de

Doğum yaklaştı ama ben daha 8 aylık evliyim ya onun için milletin diline dusuncem diye

Eğer çok cahil ve dedikoducu bir çevreniz varsa "erken doğdu" der geçersiniz. Emin olun sizin kafanıza taktığınız kadar büyük bir şey değil.
Bazıları hiç dikkat etmez bile ayrıntıya. Ben tutup da kaç aylık evliler diye hesap etmem mesela.

Umarım bebek zamanını bekler de en azından çok farkedilmez. Biri de yazmış bak iri bebekmiş dersiniz.
Hamile kalasıya evlenmişsiniz evlenen kişi de bebeğin babası daha ne yahu? Sanki 4-5 aylık evli gibi dert etmişsiniz.

2 hafta erken dogan bebek o kadar kucuk olmaz.
7 aylik dogar o ayri.
Millete aciklama yapmak zorunda misiniz ayrica?

Ya boşverin. Kim bilecek ki. Doktorunuz aile bireylerine tek tek açıklama mı yapacak bebek 9 aylık diye.
Eşinizle gidin zamanı gelince kimseyi çağırmayin. Hastaneye siz doğuma girince gelsinler. Eşiniz der erken geldi diye.
Dertlenecek birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…