• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanıyorum..

Zor bir durum.Bu devirde pis kokanları anlamıyorum.Su var sabun var nedir yani kokmak.Yıkanınca koltuk altı sürsen ter kokmazsın.Aslında böyle kokanlara söyleyeceksin de içimiz elvermiyor işte.Ama sen onu üzeceğim diye korkarken o seni pis kokusuyla üzüp rahatsız ediyor.Şöyle yapabilirsin.Canım sen yemek yapılan yerde mi bulundun?Üstünden,saçından yemek kokuları geliyor.Bir banyo yap,üstüne değiş bence üstün hep pırasa kokmuş.
:27:

Insanlarin genel görgü kurallarina dikkat etmemeleri ortalikta igrenc bir sekilde dolasmalari beni cok sinirlendiriyor, tahammül edemiyorum ve bu tür kisilere karsi hic kibar olamiyorum.

Kadinlar Kulübü´nde sizin konunuza benzer bir konu acilmisti, konunun linki burada: http://www.kadinlarkulubu.com/arkadas-cevresi/578874-arkadasim-kokuyor-s.html

Bu konuya yazdigim cevabi sizin konunuza da asagiya aynen kopyaliyorum. Belki fikir isinize yarar.

Selamlar

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konuyu görünce yazmadan gecemedim... :=)
Buna benzer bir olayi is arkadaslarimla beraber yasamistik. Is yerinde biri inanilmaz kokuyordu, vücut hijyenine kesinlikle dikkat etmiyordu ve gün gectikce bu durum hepimiz icin tahammül edilemez hale geliyordu. Bagzi kisiler imalarda bulunarak belli etmeye calistilarsa da bu sahis durumu anlamamakta israr ediyordu. :=) Artik burunlarimiza mandal takmanin zamani gelmisti, durum o kadar vahimdi yani...

Biz de anonim bir mail adresi actik ve hepimizin agzindan acikca durumu belirten bir mail yazdik ve mail adresini geri kapadik. Yazdigimiz mail kirici miydi diye sorarsaniz, cok cok kibar bir mail de degildi acikcasi. Cünkü "genel görgü kurallari" denen kurallara uymayip diger insanlarin hayatini zindana ceviren kisiler acikca bir sekilde uyarilmayi ve gerekirse de dislanmayi hak ediyorlar!

Mailin yazildigi ertesi gün bu sahis cok asik bir suratla ve kirilmis bir tavirla is yerine tesrif etti, ama en azindan banyosunu yapmis ve temiz kiyafetlerini giymisti. :=) Kimseyle konusmadi bir süre ama kimseyi de suclayamadi. Bir süre sonra hersey normale dönmüstü. :=) Kendini her ne kadar rezil ederek utanc verici bir durum yasadiysa da, artik kokmuyordu ve dislanmadan, tiksinilmeden diger kisilerle iletisim kurabilecekti. :=)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Son düzenleme:
Zor bir durum.Bu devirde pis kokanları anlamıyorum.Su var sabun var nedir yani kokmak.Yıkanınca koltuk altı sürsen ter kokmazsın.Aslında böyle kokanlara söyleyeceksin de içimiz elvermiyor işte.Ama sen onu üzeceğim diye korkarken o seni pis kokusuyla üzüp rahatsız ediyor.Şöyle yapabilirsin.Canım sen yemek yapılan yerde mi bulundun?Üstünden,saçından yemek kokuları geliyor.Bir banyo yap,üstüne değiş bence üstün hep pırasa kokmuş.
:27:

son olarak bu bunu yapcam çok saol yaa :(

Söylemek onun açısından iyi olur....
Belki onu incitir kırar ama sonuçta bi bakımdan onun iyiliği için...

Parfüm hediye et. Koktuğu zamanlar , şakasına takılırsın . Benim hediyemi kullanmıyor musun diye . Hah :1::1:

Bugün gittiğim markette hemen önümde sıra bekleyen kadın da kokuyordu :2:
Çok ağır bir şekilde hem de...
Sanki hiç yıkanmıyormuş hissi uyandırdı ben de :26:
Kadın kıpırdandıkça burnumun direği kırıldı desem yeridir o derece.
Bir kadın nasıl bu kadar kokabilir aklım almıyor.
Hele toplu taşımalarda kokan insanlar :19:
Kadın olsun erkek olsun çocuk olsun...
Birgün yanımda bir kadın oturuyor kucağında oğlu var.
Aman bir kokuyor bir kokuyor .
Kucağındaki çocuğa baktım.Saçlar birbirine girmiş.Tırnakları uzamış kesilmemiş ve o tırnakların içi kapkara :19:
Kendine bakmayan insan çocuğuna nasıl bakar ki.
Hiç mi suya sabuna girilmez anlamıyorum.
Hiç mi tmizliğe dikkat edilmez.
Banyo yapmak gibisi var mı yahu...temizlik imandan gelir.

Bugün gittiğim markette hemen önümde sıra bekleyen kadın da kokuyordu :2:
Çok ağır bir şekilde hem de...
Sanki hiç yıkanmıyormuş hissi uyandırdı ben de :26:
Kadın kıpırdandıkça burnumun direği kırıldı desem yeridir o derece.
Bir kadın nasıl bu kadar kokabilir aklım almıyor.
Hele toplu taşımalarda kokan insanlar :19:
Kadın olsun erkek olsun çocuk olsun...
Birgün yanımda bir kadın oturuyor kucağında oğlu var.
Aman bir kokuyor bir kokuyor .
Kucağındaki çocuğa baktım.Saçlar birbirine girmiş.Tırnakları uzamış kesilmemiş ve o tırnakların içi kapkara :19:
Kendine bakmayan insan çocuğuna nasıl bakar ki.
Hiç mi suya sabuna girilmez anlamıyorum.
Hiç mi tmizliğe dikkat edilmez.
Banyo yapmak gibisi var mı yahu...temizlik imandan gelir.

aynen canım benim tamam kendine bakmıyosun olabilir ama çevrendekilere rahatsızlık verme hakkın yok

valla benim de üniv. ev arkadaşım böyleydi artık bizimde rahatsız olduğumuzu anlardı hatta su içtiği zaman kızlar bu bardak benim tamammı felan derdi banyodan çıkardı sanki hiç banyo yapmamış gibi aynı şekilde koku kalırdı tabi birazda bakmazdı kendine dişlerini fırçalamaya üşenirdi,deodorant kullanmaz,roll on kullanmazdı tatlı dille bacımsın canımsın diye konuştum uyardım banyoya soktum iyice bir lifledim hergece zorla dişlerini fırçalattım,temizlik ürünleri aldırdım,vs. bence arkadaşını güzel bir dille uyar emin ol onun yerinde olmak istemezdin dimi onun için karşına oturttur bire bir konuş tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler belki sana biraz tavır takınabilir inkar edebilir ama olsun sen insanlık görevini yerine getirmiş olursun hiç bir kadın bu şekilde olmak istemez bence

Kötü kokmak sadece hijyenle alakalı bir durum değil. Bazı insanların ten kokusu kötü maalesef, ne yaparlarsa yapsın geçmez. Ellerinde olan bir durum değil.
Bence siz söylemeyin, ne kadar yakın olursanız olun böyle bir konu çok kırar. Yeri gelince annelerimizin söylediği bile nasıl incitiyor. En basitinden "kilo aldın" demeleri bile.
Bence anonim bir mesaj at ya da not bırak. Kötü niyetli olmadığını da bildir.

Son düzenleme:
yıkıcı değil yapıcı olmalı bence görüşmemek uzak durmaktan ziyade anonim bir adresten gelen mail bana mantıklı geldi ?

valla ben söyledim onun yiliği için dostumun yada arkadaşımın arkasından konuşmaktansa direkt söyledim doktora gitmesini önerdim zaten oda gitmiş artık öyle bir sorunu yok

yıkanmıyordur çamaşır değiştirmyordur ondan kokar başka neden kokucak ki . söyle bence yalnız kaldığınızda sende ağır bir koku var de bakalım ne dieyecek

Arkadaşsınız madem uyarmalısın, insan arkadaşının iyiliğini ister değil mi

İncitmeden başbaşa kaldığınız bir zaman söyle belki farkında değildir, yazık değil mi gencecik kız, önlemini alsın

insanlara yargısız infaz yapmadan önce işin aslını öğrenin , bazı hastalıklarda bazı organlar işlevini yerine getirmediği için atıklar kana karışır ve bu tertemiz insan sanki aylardır banyo yapmıyormuş gibi kokar , bu arkadaşınız bu hayati tehlikesi olan hastalığını sizinle paylaşıp ona acımanızı istemiyor olabilir, insanları hemen yaftalamayın

kabalığa gerek yok herkes kokabilir. ben size söyle anlatayım arkadaşım wc gidip gelince onda idrar kokusu duyardım o benim çok yakın arkadaşımdı o yüzden dedim canım sen kurulamıyormusun diye oda yoo dedi . ondan sonra taharet aldıktan sonra peçetede kullandı ve hiç kokmadı yani bundan da alınmadı gerek yok zaten ...

saçlarıda yağlı oluyo hep ne blm yaa

bu mesaja kadar okudum konuyu. öğrenci evinde kalırken bir ev arkadaşımız vardı.ten kokusu nasıl ağırdı anlatamam.sabah onun yattığı odaya girdiğimde nefesim kesilirdi yani o derece. yaşadığım bu tecrübenin de ışığında senin arkadaşının da böyle bir sorunu olduğunu düşünmüştüm ama saçının yağlı olduğunu da okuyunca artık şundan eminim ki senin arkadaşın bildiğin PİS bir insan. Hiç utanma açıkça söyle, kırılırsa kırılsın küserse küssün yahu hangi devirde yaşıyoruz insanlar onun pisliğinin kokusunu çekmek zorundalar mı yazıktır günahtır.

kendisine alacağın en güzel hediye parfüm deodorant falan değil bir kalıp hacı şakirle bir de kese olacaktır :)

ya yanlış anlaşılcak bişi yok söle gitsin bende almasam 3 4 gün duş kokuyorum yani enfazla 2 gün dururum duş almadan ama allaha şükür kokmam yani bi insan her gün duş aldımı kıyafetleri temizse deodorant da kullanıosa tuvalet temizliğini falan ğüsel yapıosa genital kılllardan kurtuluosa kokması mümkün değildir bence.ama benm tanıdığım birileri var ailecek kokuolar onların evine gitmiorum gittim mi nefes almıom evleride kokuo bize geldiklerinde bizim evide kokutuolar evi havalandırıoz hemen :D elimizi yüzümüzü falan yıkıoz napcan yapcak bişi yok ama kendisine söledi annem ben temizlik yapıorm ama balık kızartma falan çok yapıoz ondan kokuo bide eşinin çok sigara içdiğini onun kokduğunu ve evlerinde rutubet olduğunu söledi :S saçma bence bunkar sebep değil

Back
X