Üvey anne modeli durumunda olmak istemiyorum

PAPATYA1965

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
158
78
298
İstanbul
Arkadaşlar merhaba akraba aracılığıyla biri ile tanıştım adamın eşi çok erken 30 yaşında kanser den ölmüş ve 5 yaşında küçük bir kızı var henüz okula başlamamış evlilik yolunda görüşmeye başladık benim 2,nci evliliğim ilk evliliğimin üzerinden 15 yıl geçti şuan kırklı yaşlardayım ve mutlu huzurlu bir yuvam olsun anne olayım istiyorum hayırlısı ile ben bu küçük kızımızın bana alışacağını düşünüyorum fakat bazen gelgitler yaşıyorum acaba yapabilir miyim çünkü eşinin ailesi ilede görüşülüyor hepsi iç içe oturuyorlar mış ay semtte Benin de kafam biraz karışıyor acaba kızı ailesi doldurur mu bana karşı ben sevmek sahiplenmek istiyorum şimdiden hayal kuruyorum onu gezmelere götürüm istediklerini alırım onunla oyun oynarum birşekilfr kalbini kazanacağımı ümid ediyorum ama ailesine gidipte etraftan sana nasıl bakıyor nasıl davranıyor soruları ile çocuğun kafasının karışacağından korkuyorum bu konuda sizlerden fikirlerinizi rica ediyorum bana yardımcı olurmusunız malum deneyimimde yok

Eş adayının yaşı kaç ?
Sizin nasıl davrandıgınızı kesınlıkle sorucaklar elbet kacınılmaz. Zor bir durum başarabılecegınıze inanıyorsanız neden olmasın. Çocugu dolduracaklarını sanmam onlarda torunlarının mutlu olmasını ister. Bu bahsettıgınız çocugun annesinin ailesi dimi ?

Canim çocuk daha çok miniş elbette sana alışır. Hadi hayırlısı olsun hakkında ona iyi bir anne olursun inşallah yavrum küçücük kaderi güzel olsun

Neden doldursunlarki kadin kanser olmus vefat etmis, iyi niyetinizden suphe ediceklerdir mutlaka herkes torunu yegeni vs icin kaygilanir ama iyi niyetinizi gosterirseniz anlattiginiz sekilde yaklasim sergileyip sabirli olursaniz herseyin iyiye gitmesi muhtemeldir diye dusunuyorum. Allah razi olsun sizden ki annesini hastalik yuzunden kaybeden bir kiz cocugunun yaninda olmayi dusunebiliyorsunuz, insallah rabbim hayatinizi huzurla mutlulukla doldursun ben iyi niyetle, vicdanla, sevgiyle cikilan yollarin hic birinde cok muhim problemler ciktigini gormedim. Yeterki hirslarimiza yenik dusmeyelim.. sevgiler

Çocuğun annesi yok. Doldurur dediğiniz hala görüşüyor diye üzüldüğünüz kişiler o çocuğun kan bağı olan akrabaları yani. Sahiplenmek isterim ama görüşüyorlar diye üzülmenizi anlayamadım bu sebepten aksine mutlu olmanız gerekir eşi ölse bile hatırasına yakınlarına saygılı olduğundan.

Cevabım hayır bence yapamazsınız,evlenmeyin

Eş adayının yaşı 42 içim ısındı onada eşini 2 yıl olmuş kaybedeli çocuk için üzüldüm ben onada sordum sadece ev düzeni olsun diyemi evlenmek istiyorsun dedim eğer öyleyse bakıcıda tutulabilir dedim ama öyle olmadığını ifade etti bir kaç seferdir görüşüyoruz

Hayırlısı neyse o olsun inşallah. İyi niyetinizi seziyorum. Umarım guzel bir aile olursunuz. Evlenirseniz ve kardeş yaparsanız o ufaklıga kendı cocugunuzdan hiç ayırmayın lütfen. Rabbım dogru yolu göstersin

bilemedim. olabilir aslında. öncesinde anneanneyle bi konuşmak iyi olur. bakalım ne düşünüyorlar
Mesela bunu bende düşündüm ama anneanne bunu kaldırabilir mi acaba ? Kendi annemi düşündüm mesela kaldıramaz. Cocugun babasının fikir alması daha mı iyi olur

Hanımefendi görüşür diye üzülmüyorum sadece bana karşı sorular sorulup çocuğun kafası karışabilir mi elbetteki görüşecek kimse çöpsüz üzüm değil ben beni anne gibi görmesini isterim üvey anne pozisyonu yaşamak ve yaşatmak bana göre değil bunun için destek bile alabilirim gerekirse

Çok iyi tanısanız da üvey anne olacaksınız.
Gerçeği kabullenip öyle hareket edin.
Önceliğiniz eş olmak mı anne olmak mı?
Bende de bir üvey vardı ama anne değil annemin eşiydi.
Tanımadan da nefret ediyordum, tanıyınca milyon kere nefret ettim, hala daha nefret ediyorum.
Bu nefretlere göğüs gerecek olgunlukta değilseniz zaten yaralı olan bir çocuğu daha da yaralamayın derim.
Bence de olumsuz.

Mesela bunu bende düşündüm ama anneanne bunu kaldırabilir mi acaba ? Kendi annemi düşündüm mesela kaldıramaz. Cocugun babasının fikir alması daha mı iyi olur
başka bişey konuşsa sana başka şeyler de söyleyebilir. ya da oradan uzağa taşınacaksınız

Sert çıktım bi an sanırım özür dilerim. Bence de destek alın böyle bi duruma kesin karar verebilirseniz ama bence annesi olmaya çalışmayın bu saygısızlık olur. Annesi gibi sevebildiği bi ablası olmaya çalışın unvanlar önemli değil o kadar. Sizi sorgularlar haklı olarak onların yerine kendinizi koyarsanız siz de hak verirsiniz eminim. Biraz sabır özveri ve destekle üstesinden gelirsiniz umarım ama işiniz zor. Allah yardımcınız olsun

Benim eşimin 2. Evliliği benim ilk. Onun şuan 8 yaşında kızı var.ilk zamanlar sorun yaşadık eski eşiyle. Annesinde kalıyor şuan.Ama ben sanki kendi kızım gibi birsürü alışveriş yaptım ona gezdik tozduk.ailecek biyere gidince babaannesine felan gitmez gelip benim kucağıma oturur. Benimde hoşuma gidiyor tabiki :)

bir süre sonra herkes alıştı artık. Bişey olduğunda eski eşi beni arar artık çocukla ilgili ben ilgilenirim herşeyiyle severek. o alışma süreci biraz sancılı geçer sabret minicik daha 5 yaşında belki anne bile der sana.

Bazen sorarlar sana anne diyo mu diye bende onun annesi var zaten ben annesi değilim ablasıyım onun hiç bir zamanda annesi olamam onun gibi sevemem ben ablası yada en yakın arkadaşı olurum ancak derim.

Evimde odası ayrıdır gelince orda kalır sevdiği şeyleri yaparız abla abla hiç ayrılmaz peşimden evin içinde yapışık ikiz gibi gezeriz

Canım şöyle bir durum var ölen eşinin ailesi bakmıyor adam kendi başına bakmaya çalışıyor anneannesi vs kimse ilgilenmiyor sadece görmek istediklerinde götürüyor Muş

Ne kadar güzel :) ilk defa bu konuda olumlu birşeyler duydum ve cok sevindim sizi tebrik ediyorum :) bazrn öyle konular okuyorum ki kanım donuyor ...
Gerçekten o çocukları kendine rakip gibi pürüz gibi görecek olanlar evlenmesinler .
Çok büyük bir sorumluluk ama sizin adımıza çok sevindim :)

Canım şöyle bir durum var ölen eşinin ailesi bakmıyor adam kendi başına bakmaya çalışıyor anneannesi vs kimse ilgilenmiyor sadece görmek istediklerinde götürüyor Muş
Zaten öyle olması gerekmez mi .
Babasının bakması gerekir .
Yavrum çok küçük zaten annesini kaybetmiş bemcede babasının yanında onun sevgisiyle büyümesidir uygun olan . Aileside istediğinde görür ben garipsemedim.
Sizde iyi niyetlisiniz belli inşallah dilediğiniz gibi olur çocuğa iyi bir ablalık yaparsınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…