Üvey ilişkiler

Kaç yaşındasınız ?
Annesinin yerine geçmedim ki ... Öyle bir niyetim de yok .
Ama galiba mesafe iyidir Haklısınız

Kaç yaşındasınız ?
Annesinin yerine geçmedim ki ... Öyle bir niyetim de yok .
Ama galiba mesafe iyidir Haklısınız

23 yasindayim. Her insanin cocuk bir tarafi vardir. Yerine gecmekten kastim ayirip eş oldunuz demek degil, suan babasinin yaninda annesinden haric baska bir kadin var demek. Uzulmeyin siz de, empati en iyisi. Zamanla birbirinize alisirsiniz.

Sagolun evet sanirim ogretmenligin de etkisi var dunya gorusu ve hayat tarzinin da.

Miras konusuna gelince, annemle babamin mal edinme durumlari her zaman ayriydi. Evin gecimini ortak saglarlardi ama annemin kendi evi vardi ve bankada da kendine ait birikimi vardi. Annemin Banka hesaplari ben 18e geldigimde ortak hesap oldu babamin istegiyle. Babamin da kendi evi ve birikimi vardi. Her sey en basindan beri bolusulmus gibi bir durumdaydi ama bunu hic belli etmediler. Belki de annemle babam aralarinda konusmuslardi bu durumu bilemiyorum. Siz de o sekilde esinizle konusarak yapabilirsiniz bence.

23 yasindayim. Her insanin cocuk bir tarafi vardir. Yerine gecmekten kastim ayirip eş oldunuz demek degil, suan babasinin yaninda annesinden haric baska bir kadin var demek. Uzulmeyin siz de, empati en iyisi. Zamanla birbirinize alisirsiniz.
Bu acıdan baktığınızda evet Dediğiniz doğru . Neyse ki karşımdaki kişi ufak bir çocuk değil

Annenizin birikiminden doğal olarak siz pay sahibi oldunuz . Üvey ablalar olmadı Baba'nın birikiminden de siz ve üvey ablaların pay sahibi olması gerekiyordu bu konuda Anlaşmazlık çıktı sanırım .
Biz maddi Konuları eşimle yeni yeni oturtmaya başladık . Ikinizde çalıştığımız için kazancımız hemen hemen aynı onunki benden birazcık daha fazla sadece . Ortada Üveylik olursa keseleri ayırmak mı gerekir açıkcası adalet Sağlamak zor Olmalı

Ben 32 yaşındayım ilk evliliğimi yaptım 10 ay önce eşimin ilk evliliğinden üç çocuğu var 16 yaşında kız 14 yaşında erkek yedi yaşında bir erkek daha anneleri hayatta başta bana sorun olur gibi görünmedi ama ne zaman ilk bayram tatilinde eşimin memleketine gittik o zaman anladım çocuklu adamla evlendiğimi.. Yeni gelin olarak ilk defa memlekete ziyareti yaptığım halde eşimle şöle bi salınarak gezmek istediğim halde hiçbiri olmadı ne zaman dışarı çıksak çocukları peşimize takıldı eşim beni kızıyla arka koltuğa attı kendisi oğluyla ön koltukta oturdu gezmede de öle ben arkadan kızuyla yürüdüm o önden önden oğluyla.. Sanki üç çocuklu on senelik evli kadınmışım gibi.. Bide yetmez gibi koca 16 yaşındaki kız bana anne demeyr başladı o hengamede de hamile kalınca eşim bana aba altından sopa göstermeye başladı bu çocuğu benim çocuklarımdan ayırırsan senide bebeğide reddederim diye.. Hepten düşman oldum çocuklara ayrıca benim evime geldiklerinde zellikle 14 yaşındaki koca oğlan çocuk gece bile yatak odamıza giriyo babasıyla yatarken izinaiz telefonumu alıyor hatta telefon nerde siye elini yastığımın altına sokabiliyor babasına kaç kere aöledim söle şuna yatak odamıza girmesin bari dedim samimiyetten giriyo dedi yine onu haklı buldu bu kadar şeyden sonra ne sevgim ne bişeyim kalmadı iyi niyet malesef karşılıklı bu kadar saygısızlığa artık anlayış gösteremiyorum off çok doluyum çok

O maşallah kalabalık ailesiniz :))
Bizde çocuk büyük olduğu için ancak abla kardes ikilisi olabilir aramızda
Yok canım benim annemle büyük abim arasında 5 yaş var yani çocukların hepsi büyüktü en küçük abim 2 yaşındaymış ama o zaman ve babam vefat edeli 12 yıl oldu annem hala onların çocuklarına bakar bizi bir arada tutan bu bağı güçlü kılan annemdi babamın yokluğu bile aramızdaki bağı zedelemedi siz üvey çocuk gibi değilde öz annesiymiş gibi davranırsanız çocuk ne kadar başlarda kabullenemesede benimser ve saygı duyar artık size

32 yadında ilk evliliğini niye üç çocuklu bir adamla yaptın ?
Hadi yaptın diyelim neden hemen öocuk yaptın adamın zaten üç çocuğu varmış bakabilecek mi ? Ben üç senelik Evliyim hala daha çocuk konusunda tereddütlerim var .
Üç çocuğu olduğu için o da haliyle çocuklarını ayıramaz sana başta anneleri ile yaşıyorlar bize sorun olmaz ayda yılda bir misafir gibi diye düşündün ama yasları çok büyük değil öyle . Ama tabi izinsiz odanıza girmesi falan hiç hoş değil . Orada da babası Sınırı çizecek . O da haliyle çocuklarını ezdirmemek için seni eziyor .
Hem üç çocuğu varken neden ayrılmış eski Eşiyle ?

İsler cok karisikti acikcasi. Annem de ailesinden mal varligi olan bir insandi, gec de evlendigi icin belli bir birikimi vardi. Babam bunu korumak istedi cunku ölümlü dunya kimin ne olacagi belli olmaz diye. Ama ablalarim bunu kendilerinden mal kaciriliyor olarak algiladi. Annemin birikimi ile alinan evde oturduk. Annem maasiyla cocuklara bakti (4 cocuk 2si ablam 1i ben 1i de evlatlik abimiz) babam faturalari ve mutfak masrafini karsiladi zaten. Herkesin kalan parasi kendineydi. Zaten 80-90larda ogretmen maasiyla bir halt yapilamazdi baska . İkisi de emekliligin ardindan cok meshur kolejlerde calisti ve cok kazandilar,kazandiklariyla mal edinselerdi bugun sehrin yarisi bizim olurdu ama onlar yoksul cocuklara burs verdi. Babam ve annemin bugun toplam 45 cocuga burs vermisligi var.

Babam kendi birikimiyle sadece bir ev ve bir araba aldi. Ölümünün ertesi gunu benim haberim olmadan o evin icindeki esyalari bosaltti ablamlar. Halam da buna onayak oldu. Ben buna cok sinirlendim. Usul bu degildi cunku. Ben maddi esyada asla degilim, keske bana fotograflardan pay verselerdi,kitaplarindan ve taslak halinde yarim kalan projelerinden pay verselerdi. Ne planlarim vardi onlar ile ilgili. ( yarim kalan projesini gerceklestirmek ve kazanc ile bir vakif kurma niyetim vardi,vakif cocuklara okuma hakki saglayacakti) hayalimdi, Olmadi. Buna cok uzuldugum icin yaptiklari her seyi yuzlerine vurup gorusmeme karari aldim. Banka hesabini zaten babamin hastalik suresinde karti ellerine alarak bosaltmislardi. Kirildi annem ama sesini cikarmadi. Cocuklaridir xin rizasi vardi ki kartini vermis harcasinlar dedi gecti.

Mezar yeri almislardi babam icin. Babaannem icin de almislar ve onun parasini da caktirmadan babaminkinin uzerine eklediler. Gercegi soyleselerdi vermemezlik etmezdik ne annem ne ben. Bicimi cirkindi umarim anlatabilmisimdir. Yani ölen bir adama mezar yeri alirken,uzerine mermer yaptirirken bile kucuk hesaplar pesinde olmamali bir insan. Veya ölmüs babasinin kiyafetleri markaydi diye alip da kocasina giydirmemeli bir evlat. Parfumlerini ay ben bunu kocama sıkarim diye almamali. Hepsini dunya aleme rezil etmem lazim aslinda ama iste yapmiyorum insan oldugum icin. Burada dertlesiyorum beni tanimayan insanlarla. Yoksa hepsi sonuna kadar gercek. Kim duyarsa duysun umrumda olmaz cunku hepsi yasandi bunlarin.

Sonuc nedir derseniz birkac el yazisi ile aldigi notu var bende babamin. Bir tane saati (annemle evlenirken annem hediye almis) bir kol dugmesi ve bir de babamin kendisine ilk maasiyla aldigi kiravati var. Benim icin paha bicilemez degerlere sahip bu sacma esyalar.

Sizin annenizde çok büyük Yürekli bir kadınmış maşallah .
Evet karşılıklı sevgi ve Anlayış olunca hersey çözülür .
Büyük abin ve annen Arasında 5 yas olduğuna göre annende babandan küçük epey

Çok garip ama çocuk korunduğum halde oldu o kadar şaşıp kaldım haftalarca fetva aradım aldırmak için bulamadım hatta doktoru bile bu bebek tedavi bebeğimi diye sordu.. Eşimin eski karısı davayı açıp boşanan tabi şiddetli geçimsizlikte varmış ama ben böle olacağını bilmiyodum aynen kırk yılda bi gelirler sorun olmaz diye düşünüyodum ama beni pek saymıyolar hoş anneleriyle de görüşmüyo çocuklar sömestre de direkt bize gelmek istediler annelerine gitmeksizin ama çocuklu adamla gerçekten çok zor

M Madamgonca Annem babamdan 20 yaş küçüktü siz şanslısınızki eşinizle muhtemelen severek evlenmişsiniz benim annemi zorla vermişler
Sana bi anımı anlatayım ben çok küçükken hatırlıyorum annem bana ve kardeşlerime hep bana anne demeyin derdi ilk başlarda anlamazdım sonra bi kuzenim bana dediki senin annen ölmüş sana yalan söylüyorlar bu kadın üvey annen onun için abla dedirtiyo çocuğumya bana çok mantıklı gelmişti neyse bi gün annem başımı yıkıyo kızdı bana bende ağlamaya başladım ben biliyorum zaten sen annem değilsin annem olsan anne dedirtirdin benim annem ölmüş diye saçmalamaya başladım önce annem banyoda bi güzel dövdü sonra oturtup benimle konuştu senin abilerinin annesi yok sen onların yanında anne dersen üzülürler o zaman dank etti söyledikleri
İnsanlar evlenir boşanır bu çok normal ama ortada bi çocuk varsa ne olursunuz karşılıksız sevin en günahsız olan o çocuk çünkü
Varsın sizi sevmesin varsın annesi dolduruşa getirsin siz ona sevgiyle gittikçe emin olun oda size elbet birgün o sevgiyle gelecektir

Ya bu üvey anne-baba kelimeleri bana çok saçma geliyo. Yani Allah korusun olurda boşanırsam ve eşim benden sonra biriyle evlenirse ben oğlumun üvey de olsa birini anne olarak görmesini istemem. Aynı şekilde başka birini oğlumun babası varken üveyde olsa babası olarak görmesini istemem. Yani bence “abla-abi,teyze-amca” daha çok yakışan kelimeler. Konuya dönecek olursam üniversite çağındaki bi ADAMla ilişkinin o şekilde olması çok normal sevgili konu sahibi. Boşver zaten insan ilişkilerinde mesefa en güzeli. Bu seni üzmesin.

Üzüldüm gercekten çok Üzücü insan bu kadarını yapmamalı ama işte kendilerini garanti altına mı almak istediler ne Yaptılar artık büyük ihtimal öyle düşünmüşlerdir . Şimdi zaten babamın eşi ve kızı vsr bize bşy düşmez bizde ne alırsak kar Demiş olabilirler . Yine de ele güne rezil etmek Yakışmaz asla . Zaten Dünya'da kimseden kimseye fayda yok en Güzeli kişinin kendi sahip olduğu Şeyler .

Annenizin birikimi size kaldı babsnızınki de ablalar ile bölüşüldü değil mi anlaşmazlıklara rağmen ?
İş mahkemeye falan intikal etmedi değil mi

Çok klasik olacak belki ama üç çocuğu bilerek evlendiniz .
Çocuklar normalde kimle yaşıyor ? Anneleri ile de yasamıyorsa doğru dürüst ilgi göremiyorlardır o zaman

Zamanında bir yakınlık kurulmadıysa soğukluk ondan olabilir.. Zamanla diyalog kura kura yakinlik kendiliğinden oluşur ...

Çok merhametli Gözlerim doldu resmen
Evet Karşılıksız sevgi çok önemli eşimin çocuğunu seviyorum sevmeye o da bana karsı öyle can Ciğer kuzu sarması olmasa bile sevmemezlikte yapmıyordur herhalde

Yok asla üzülmüyorum . Sadece mesela bize geldiğinde babası ile oturur sohbet eder daha çok ben pek katılmam ya da Baba'nın yanında oturup onunla havadan sudan Konuşmayı daha çok sever

Yok asla üzülmüyorum . Sadece mesela bize geldiğinde babası ile oturur sohbet eder daha çok ben pek katılmam ya da Baba'nın yanında oturup onunla havadan sudan Konuşmayı daha çok sever
Tamam işte engğzeli boşver. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Sana çok yakın davranıp zamanla saygısızlık etmesindense böyle olmasıd aha iyi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…