Üvey ilişkiler

Evet annemin birikimi tamamen kendisinde su anda. Babamin evi ve arabasi ablalarim annem ve ben olarak bolusuldu. Ablalarim her seyi bolusmek istediler cunku. Annemle ben farkli fikirlerdeydik, bir egitim kurumuna bagis yapalim babamin adina veya bir koye okul insa edelim demistik. Egitime bu kadar gonul veren bir insanin ismini olumsuzlestirmek adina. Cunku ablalarimin asla maddi olarak ihtiyaci yoktu anneleri cok zengin,meclis uyesi ve is kadini bir insan. Sayisiz mal mulku var,allah daha cok versin asla gozum varmis gibi algilanmasin da o parayi bolusup cebine atmaya ihtiyaclari yoktu onu anlatmak icin soylemek istedim su an.
Eger kiyasa gideceksek benim hic bir seyim yok,annemin bir evi var memleketinde de arazileri ve evleri var. Memleketindekiler ailesinin ve asiretlerinin ortak mali asla satilamaz sadece kullanimi soz konusu.

Kabul etmeyiz bu ev ve araba ya simdi satilir ya da mahkeme yoluyla satilir diye tehdit ettiler. Annem o surecte kendisi asla gelmedi,avukatini gonderdi. Ben kendim gittim,neler soyleyeceklerini kulaklarimla duymak icin. Duymam da cok iyi oldu. Aklim basimdaydi 20 yasinda bir universite ogrencisiydim. Senelerdir halam ve babaannemin annem uzerinde ablalarimi ve babamin akilsizliklarini kullanarak oynadiklari oyunlari bir bir yuzlerine vurdum. Sakin anneme tek bir kelime daha etmeyin yoksa sonuclarina katlanirsiniz seklinde aldim sazi elime bunu coktan hak etmislerdi.

Tamam işte engğzeli boşver. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Sana çok yakın davranıp zamanla saygısızlık etmesindense böyle olmasıd aha iyi bence.
Yani öyle samimi ilişkilerimiz yok . Onlar aralarında muhabbet eder zaten benim katılacağım Şeyler değil ki

Yani biraz da adamın açısından bakın
Üniversite çağında bir adam babasının evlendiği kadınla ne konuşsun, ne paylaşsın?

Yani biraz da adamın açısından bakın
Üniversite çağında bir adam babasının evlendiği kadınla ne konuşsun, ne paylaşsın?

Ablaların annesi çok zengin meclis üyesi iş kadını ama bir ev ve arabayı illa da istediler öyle mi ? Ama şöyle düşünün babadan kalanı paylaşmak ve helalleşmek bence en Güzeli . Tabi ki eğitime Gönül veren kişinin adını ölümsüzleştirmek guzel birşey ama illa ki Anlaşmazlık çıkardı o zaman da .
Peki anneniz evlendiğinde neden ablaların annesi ortada değildi ? Neredeydi ? Görüşmeye başladıkları zaman neden maddi yardım almadılar ?

Çok klasik olacak belki ama üç çocuğu bilerek evlendiniz .
Çocuklar normalde kimle yaşıyor ? Anneleri ile de yasamıyorsa doğru dürüst ilgi göremiyorlardır o zaman

Klasik ama doğru.. İki tanesi babannede en küçüğü annede ama malesef annelerini sevmiyolar daha dorusu annelerini kimse sevmiyor. Ne bileyim bende soruyorum şimdi kendime neden diye gerçi şükür eşimle ciddi bir sorunum yok o da olsa o zaman çekilmez olurdu büsbütün ama ne yalan diyim Allah affetsin çocuk için erken oldu sanki biraz.. Gerçi önleme rağmen oldu ise var bir hayır diye düşünmek lazım Allah tan kaynanam biçok durumda beni kayırıyor çocukları fazla göndermiyor istanbula bide öle olsa çıldırırdım herhalde

Yani ben sanirim farkli dusunuyorum. Dar gelirli insanlar olsa anlayacagim mal hirsini. Bu adamin bankadaki parasinin tamamini yediler zaten. İnsan demez mi ismiyle artik egitimde marka olmus bir insan olumsuzlessin? Onun parasiyla bir vakif kurulsun yoksul cocuklara burs verilsin? Yarim kalan arastirmalarini hic ettiler resmen. Ki o arastirmalar kesinlikle maddi degeri paha bicilecek seyler degildi. Ben simdi babamin kitabinin basildigini gorsem mutlu olurum,calsinlar ama keske hayata da gecirsinler diyorum o yuzden. Caldilar (caldilar diyorum cunku benim de hakkim vardi ve izinsiz alindi benden) ve ortada hic bir akademik degeri olan sey yok,bagislanabilirdi bir universiteye yazik degil mi? Maddi seyleri bolusmekten daha cok haz vermeli degil mi sizce de bunlar? Dedigim gibi belki yanlis dusunuyorum ama kesinlikle siradan bir adam degildi babam. Tamamen mesleki olarak ele aliyorum yaptiklarini.

Annem,babamla tanistiginda babam ilk esinden ayrilali 3 yil olmustu. Evlenmeleri de bir 3 yili bulmus cunku uzak sehirlerden sadece mektuplasmislar. Ablalarimin annesi babami cok zengin bir is adami ile aldatmis o yuzden bosanmislar, zaten cocuklarin velayeti bu sebeple babama verilmis. Ablalarim bunlari adlari gibi cok net sekilde bilmelerine ragmen anneme “babamla annemi sen ayirdin” seklinde bir ithamda bulundular. Yapmis olsa annem tamam haksiz diyecegim emin olun ama olmamis boyle bir sey,tanistiklari yer ve tarihler belli. Benim annem guneydoguda yasayan bir insanken babam batida yasiyordu. Teorik olarak karsilasmalarina imkan yoktu. Tanistirilmalari icin once teyzemin babamin bulundugu sehirden bir adamla evlenmesi gerekiyordu

Annemle evlenene kadar cocuklara halam ve babaannem bakiyormus. Annem evlenince yardimci oldu. Anneleri o adamla evliymis bu sebeple cocuklariyla gorusmemis. Cocuklarin evliligi basina bela olacagini dusunmus bunu ben birinci agizdan ogrendim. Adam ölünceye kadar ablalarimin annesi yeniden piyasaya cikmadi. Zaten o yeniden aileyi disaridan durtmeye basladiginda ablalarim liseye baslamislardi.

Olaylara farkli sekilde bakiyorum ben farkindayim,inanin ogluma kres arastiriyorum ve hangi kapiyi calsam babamin arkadasi halamin arkadasi cikiyor hala insanlarin bakis acilarini gordukce hakli oldugumu bir kez daha anliyorum. Haklilik bana ne katiyor manen,tabii ki hic bir sey ama olsun diyorum. En azindan insanlar kimin ne mal oldugunu biliyor gercekten

Son düzenleme:
Ama o çocuklar daha küçük ve anne baba sevgisine ihtiyacı var . Anne ve Babaları varken neden çocuklar babannede yaşıyor ? Burada bir mantıksızlık var sanki . O yaştaki çocuklar eşya gibi neden babannede kalıyor ki eşiniz mi istemiyor siz mi ?

Ablaların için de zor bir yasam . Düşünsenize anneniz babanızı aldatıyor siz eşya gibi savruluyorsunuz hala babanne bskıyor sonrasında baba yeniden evleniyor şansına iyi bir kişi ile evlenmiş o kısmı ayırıyorum . Bu tip olaylar yasayan kişiler daha çok garantici oluyor kendilerini garantiye almak istiyor onlarında Düşünceleri bu yöndedir . Zaten annenin Zenginliği Kocasından geliyorsa ablalara oradan da pek pay düşeceğini sanmam annelerinin baska çocukları olmuş mu ?

Maddi olan şeyleri bölüşmüşsünüz öyle ya da böyle ama manevi olan şeylerde ya da akademik makalelerde neden öyle Yaptılar ? Yani neden size vermek istemeyip çalmayı tercih ettiler ?

Doğru biliyosam anne istememiş sanırım baba da dul kalınca çalıştığından dolayı babanneye bırakmış ordaki okullarına alışınca yerinden oynatmamışlar sonradan hatta bu sene ortanca oğlanı annesi almak istedi çocuk istemedi direndi babannemde kalıcam diye bi hafta içimde kaçtı gitti yine memlekete babannesinin yanına ben eşimlede evlenince yeni gelindir ilk evliliğidir çocuk yüklenmesin başına diye göndermediler açıkçası bende istemem bende kalmalarını başkasının çocuğu gerçekten zor ben daha evliliğimdem bişey anlamadım bide üç tane kazık kadar çocuk evde ve oğlan çok asi bana dikleniyor sürekli belki gaddarca görünüyorum ama yaşım 32 daha kendi çocuğuma yeni yeni alışıyorum kendi anneleri var sonuçta olmasa neyse ha dersenki neden istemiyosun çocukları diye o zaman onlarda çocuklarla yaşamayı seçen dul bir kadın alacaklardı

Annelerinin yeni esinden cocugu olmadi. Evlendigi adam da karisini aldatmis neredeyse babam yasinda cocuklari vardi. Film gibi. Ama rezalet bir film. Adam öldü cok kisa surede. Ölünce kadin cok hatiri sayilir bir servete kondu. Gule gule yesin. Suclu olan halam ve babaannemdi cunku. Yasanan daha pek cok sey var. Hepsinde annemin uzerine gelindi. Ne degisik bir insanmis ki annem senelerce sustu.

Ablalarimin hayati cok zordu evet,kucucuk yasta halanin babaannenin eline kalmak cok fena bir sey. Ki halamla babaannem ben cocukken de benden nefret ederlerdi ama ablalarim beni severdi. En kucuktum,oyuncaklari maskotlari olmustum. Cok guzel bir cocukluk gecirdim hepsinin arasinda. Gercekler bana hic gosterilmedi annem harika bir ekran koruyucu yaratmisti cunku.

Ablalarimin neden boyle davrandiklarini bilmiyorum. Sadece tahminlerim var, bunlar da cetrefilli seyler degil cok yuzeysel seyler.
1- hic bir evlat babasi annesinden sonra baska bir kadinla evlensin istemez,bunun kini onunde sonunda orta dokulur
2- babam en cok beni severdi sebebi de benim en kucuk olmam. Korumaci yaklasirdi ve ablalarim bunu hep kiskandi hakli olarak. Ben anne babayla buyudum,onlarin anne babasi ayriydi. Gayet insani bir kiskanclik. Asla yargilamiyorum onlari.
3- anneleri zengin ve guclu bir kadin. Ona yaranmak icin boyle yapmalari gerekiyordu. Zannettiler ki annem yikilacak,ortaliga dokulup ona buna saldiracak kuduracak zannettiler. Oyle olmadi.
4- babamin ölümünde annemle babam ayriydi. Anlasamadiklari icin evlerini ayirmislardi. Babamin hayatinda baska birisi bile vardi ama annemden bosanmadi. Bosansaydi anneme maas kalmayacakti ve mirastan da pay alamayacakti. İstedikleri olmayinca sinirlendiler.

Hayatinda ozler uveyler karisik olan insanlar benzer seyleri yasayabilir,hatta bana sorarsaniz buyuk cogunlukla yasanir bunlar. Ozur dileyerek soyluyorum,genelliyorum. İstisnalar her zaman vardir ama geneli bozmaz. Konunuzu cok isgal ettim ama anlatmak istedim,birilerinin isine yarayabilecek tecrubeler bunlar dusuncesiyle.

Benim arkadaşımın üvey annesi var. Başlarda limonilerdi, zamanla samimileştiler hatta gereksizce sıkı fıkı oldular. Sonra sorunlar çıktı tabii. Ne kadar aile de olsanız ne siz onu evladınız gibi görürsünüz ne de o sizi anne gibi görür. En ufak bir laf, fikir uyuşmazlığı batar iki tarafa da. Bence sıcak yaklaşmak ama resmiyeti de korumak en iyisi.

Bence hata sadece onlarda değil . Çocukların Babaları sonuçta yeri gelir sizde de kalmak zorunda kalabilirler üç çocuklu adamla evleniyorsanız zaten bu ihtimali de göz önünde bulundurmuş olmanız gerekirdi . Üç tane kazık kadar çovuk belki ama o adamın çocukları . Ki neden çocuklar Asi dik derseniz bana göre sevgi görmedikleri için kesin ve net . Anne bana Kopmuş çünkü herkes kendi hayatına bakmış çocuklar ortada eşya gibi kalmış . Üzgünüm ama söylediklerim gerçek

Mutlaka çünkü hepsi gerçek hayatta yaşanan tecrübeler ve üvey kardeşlik öz kardeşlik varsa mutlaka oluyor bunlar .

Ablaların annesi çok Şanslı bir kadınmış resmen mirasa konmuş kızlarına da yardımı dokunması Lazım bu durunda .

Siz Prki babanıza hiç kızdınız mı annemle ayrılmadan baska bir kadın buldu diye ?

Özel oluyor belki sorduğum sorular ama kusura bakmayın özelse cevap vermek zorunda değilsiniz .

Bende öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince sadece sorarsam cevap veriyor zaten onun dışında muhabbet pek yok gibi

Rica ederim ozel degil,herkesin bildigi seyler etrafimda inanin.

Ben babama kizdim annemden bosanmadan baska birisiyle iliski yasadi diye. Bosan git de dedim. Ne annem bosanmak istedi ne babam. Babamin hatalarindan biri de kadinlara karsi zaafiydi zaten. Bir sure annemle ayri yasadilar ve asla küs degillerdi,aralarindaki kari koca iliskisi bitmisti sadece ara sira ayni evi paylasirlardi,gorusurlerdi konusurlardi. Onlarin arasindaki iliski evlilikten cok meslektaslik,80lerdeki sag sol davalarinda arkadas olmak ve ayni tarafta yoldas olmakti sanirim :)

Benim annem guneydogulu geleneksel bir kadin. Aslinda tam bir kirma,batida yetismis ama kokeni dogu,o dogu asla silinmez insanin benliginden. Ne olursa olsun bosanamazdi biliyorum. Sadece babam annemi bosayabilirdi. Zaten babam halamin zorlamasiyla anneme bosanma davasi acti. Amaclari anneme miras ve maas kalmasina engel olmakti sadece bundan eminiz. Yatalak babama noter getirip vekalet aldi halam ve eger bosanmazsan sana bakmam dedi, tedavini de ustlenmem dedi. Babam kabul etti. Keske etmeseydi de annemle yeniden bir araya gelseydi son zamanlarinda.

Benim babamla annemin son telefon konusmalari hic kulagimdan silinmedi. Annem babamin hasta oldugunu ogrenip evine gitmek istedi ama ablalarim halam almadi annemi iceri. Babam yatalak olmustu artik. Her sey kontrolunden cikmisti. Annem istersen seni alayim,omrumun sonuna kadar sana bakarim dedi. Babam tesekkur etti telefonda ve gerek yok iyiyim dedi. Annem pasif bir insandir,napsin polis mi cagirsin hasta kocami alikoyuyorlar diye, yapamazdi. Etrafa rezil olma korkusu vardi,mahalle baskisi vs.

Cok uzucu seyler yasadik. Beni de eve almadilar. Dedim ya cok buyuktu halamin babaannemin kini. Ablalarimi gectim cunku suclamiyorum onlari. Bizi eve almayan,hasta yatagindaki babamla vedalasmamiza engel olanlar bunu sadece annemi gelinleri olarak istemedikleri icin yaptilar.
Ölümünden sonra beni mevlut yapiyoruz gel diye aradiklarinda da son sozu soyledim,babamin dirisiyle gorusturmediniz beni simdi ölüsüne mi cagiriyorsunuz dedim. Yuzlerine kapattim pisman degilim. Simdi olsa daha beterlerini yapardim da 20 yasindayken anca o kadar oldu

Yazık olmuş ya çok üzüldüm gercekten

Babanne ve hala neden babana bu kadar kin doluydu peki ?
Kendi kinleri ile ablalarını da doldurmuşlar e para da işin içine girince Tamsm iste para gercekten Kişilerin karakterini ortaya döküyor .

Sadece kiskanclik diye dusunuyorum. Babam ailesindeki tek akademik kariyerli insan. Halam ortaokul mezunu ve hayati boyunca basarili babamin golgesinde kalmis bir insan. Ustune ustluk babamin eski esinin cok samimi arkadasi. Annemi sevmemesinin sebebi de bu.

Dediginiz gibi para varsa her sey cok farkli bir boyuta giriyor. Halam ve babaannem hala hayatta. 14 sene oldu gorusmuyoruz. Acaba yaptiklarini iclerine sindirdiler mi merak ediyorum mesela ben. Gunun birinde yollarimiz yeniden kesisecek, babaannem ve hala öldügünde eger mallari ablalarimin uzerine gecirmedilerse ben de hak sahibiyim ve beni cagiracaklar imzaya. O zaman yuzlerine hic bir sey soylemeden bakmak istiyorum geriye kalanlarin.

Babamin mezarini ziyaret ettigim zamanlarda bakiyorum,babaanneme ayrilan yer hala bos. Demek ki hayattalar. İlk ölen oraya gomulecek malum. Kucucuk bir sehirde cok dar bir daire icerisinde yasiyor olmamiza ragmen hic karsilasmadik,ne sokakta ne baska bir yerde. Ama ortak tanidiklarimiz var, herkes ben konuyu acmadan “keske seni benimseselerdi,yanlis yaptilar” diyor. Ben konuyu kapatmaya calisiyorum. İnsanlar gorsun bakalim,kimin kalitesi ne kadarmis.

Adam değil ya çocuk . Özel bşy paylaşmaz öyle bir beklentim de yok zaten de ortamda dışta mı kalıyorum biraz onu düşündüm

Ama yetişkin bir çocuk sonuçta. Üniversiteye de gidiyor, 5 yaşındaki çocuk gibi size ısınmasını bekleyemezsiniz. Gördüğünüz zaman seviyeli ir sohbetiniz olsun, aranızda kötü duygular olmasın yeterli bence. Bu saatten sonra yetişkin bir çocukla samimi ilişki kurmanız zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…